SONY AW 15 vs PANASONIC 200

Μιας και το συζητάμε, έχω και εγώ 1-2 παρατηρήσεις:

1) Τα γραπτά του Projector Central δεν αποτελούν Βίβλο. Κατά καιρούς γράφει (και αυτό) μπαρούφες. Δεν υπονοώ κάτι για το review του 700, απλά το αναφέρω "for the record" που θα έλεγε και ο Τάκης.

2) Τα πολλά ANSI lumens δεν είναι το παν σε έναν προβολέα. Υπενθυμίζω ότι στο σινεμά βλέπουμε με πενιχρά lumens, αλλά αυτή είναι η πραγματική "κινηματογραφική αίσθηση". Το άπλετο φως του 700 είναι χρήσιμο αν θέλουμε να φωτίσουμε 150", ή αν θέλουμε αίσθηση τηλεόρασης LCD από τον προβολέα μας. Ισχύει πάντα το "περί ορέξεως..".

Υ.Γ. @ johny: Τα ειρωνικά σχόλια δεν προσφέρουν κάτι στην κουβέντα. Πιστεύω ότι μπορούμε και χωρίς αυτά.

φιλε δημητρη παλκα κανουμε.σιγα μην παρεξηγηθουμε για τα παλιομηχανακια.
παντως ο σονυ το sdk το εχει η αλληθεια να λεγεται.

Re: Απάντηση: SONY AW 15 vs PANASONIC 200

πως εχουν μερικοι dlp to rainbow effect .εσυ εχεις sdk και μαλιστα παρα παρα πολυ.εισαι και στα σκοταδια .και με το δηθεν 12000/1 που χωρις την ιριδα σου ειναι 2/1 χαχαχαχαχχαχα

The Epson tw700 Home Cinema 720 is a killer projector

δεν το λεω εγω το projector central το λεει.

χαχαχαχχχαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχχα εσυ εκει στα σκοτεινα με το sdk effect.

Φίλε johny1989 τα παραπάνω σχόλια είναι τουλάχιστον ειρωνικά και προσβάλουν τον συνομιλητή σου. Θα σε παρακαλούσα να διατηρείς πιο ήπιους τόνους.

Βρε παιδιά, συγνώμη, αλλά επειδή ενδιαφέρομαι για τον Panasonic 200, διαβάζω το θέμα και βλέπω ότι αντί να μιλάμε για SONY ΚΑΙ PANASONIC μπήκε ο Epson στη θέση του Panasonic.
Θα μου πει τελικά κάποιος για τον Panasonic? Είναι "ιδανικός" λόγω της φωτεινότητάς του για τηλεοπτικό σήμα (αθλητικά δηλαδή)?? Το smoothscreen που έχει μειώνει πολύ την ευκρίνεια ή όχι? Η λάμπα του πόσο κοστίζει περίπου για να την αλλάξει κάποιος?
Σας ευχαριστώ :grinning-smiley-043-bye-

Στο τηλεοπτικο προγραμμα μεγαλυτερο προβλημα μαλλον ειναι η ποιοτητα εικονας παρα η φωτεινοτητα των προβολεων....

ε και για την ποιοτητα καλητερος ειναι αφου ο σονυ εχει υπερβολικο πιξελιαρισμα και screendoor effect kai sdk .αληθεια λεω εντελως αντικειμενικα.επειδι ο tegonik επιμενει οτι ειναι καλητερος ασ κανονισουμε καπου να τους συγκρινουμε και να ειστε και μαρτυρες.
ετσι για το γα@@@ο

Απάντηση: Re: Απάντηση: SONY AW 15 vs PANASONIC 200

φιλε κωστα οταν επσαχνα προβολι επσαχνα για ταινιες και τους ειδα και τους δυο και στις ταινιες ειναι καλητερος ο επσον.και τον σονυ να ειχα τα ιδια θα ελεγα.

Last edited by a moderator:
ε και για την ποιοτητα καλητερος ειναι αφου ο σονυ εχει υπερβολικο πιξελιαρισμα και screendoor effect kai sdk .

Οτι ναναι.
Καλορίζικος ο 700αρης σου αλλα μην λες και οτι ναναι...
Κάποιοι απο δω μεσα έχουν δει και τους δυο προβολείς και εχουν ιδία άποψη.
Με τις ειρωνείες σου το μόνο που καταφέρνεις ειναι να μοιάζεις με 18χρονο.

δεν καταλαβαινω ?
ναι 18 ειμαι.
τι ειναι αυτος ο ηλικιακος ρατσισμος?
παιζει ρολο αν εσυ εισαι γερο μπαρμπας και εγω μικρος?η και το αντιθετο?
για να μην πολυλογουμε αν γινετε να κανονισουμε να τα δουμε και τα 2 .οχι μονο λογια.ΠΡΑΞΗ

Re: Απάντηση: SONY AW 15 vs PANASONIC 200

Βρε παιδιά, συγνώμη, αλλά επειδή ενδιαφέρομαι για τον Panasonic 200, διαβάζω το θέμα και βλέπω ότι αντί να μιλάμε για SONY ΚΑΙ PANASONIC μπήκε ο Epson στη θέση του Panasonic.
Θα μου πει τελικά κάποιος για τον Panasonic? Είναι "ιδανικός" λόγω της φωτεινότητάς του για τηλεοπτικό σήμα (αθλητικά δηλαδή)?? Το smoothscreen που έχει μειώνει πολύ την ευκρίνεια ή όχι? Η λάμπα του πόσο κοστίζει περίπου για να την αλλάξει κάποιος?
Σας ευχαριστώ :grinning-smiley-043-bye-

Φίλε Πάνο για τον 200άρη μπορείς να πάρεις μια ιδέα εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=16730&highlight=Panasonic+200&page=2

Κυριοι θα ηθελα την βοηθεια σας ηρθε η ωρα να παρω τον νεο μου projectora.
Eιμαι αναμεσα στον τοπαζ aw15 και στον παν 200 η αποσταση πανι με προβολεα ειναι στα 2,80 με 2,90 ο χωρος μου ειναι μικρος 3χ3,80 , πηγη εχω το ps3 και το pioneer 696,το θεμα ειναι οτι δεν εχω δει κανεναν απο τους δυο και ουτε νομιζω οτι θα καταφερω. με τον τοπαζ φοβαμαι το πιξελ επειδη θα ειμαι αρκετα κοντα στο πανι.Γενικα θα ηθελα οσοι τους εχουν η τους εχουν δει να μου πουν την γνωμη τους,επισης τα + και - του καθενος.
Ευχαριστω!

Φίλε jimz ζητώ συγνώμη αν παρεκκλίναμε λίγο του θέματος.

Φιλε Τζονιυ,

Πρεπει οπως και να εχει να συμφωνησουμε μαζι σου οτι το μηχανημα σου σκοτωνει.ΟΚ λοιπον, για να μην σε βγαλουμε και εκτος εαυτου.Αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι να 'παιξω τον προτζεκτορα με τις πορτες ανοιχτες'.Να σε πληροφορησω οτι διανυουμε την χειροτερη κλιματολογικα εποχη του χρονου και κατι τετοιο θα σημαινε το λιγοτερο..κρυωμα.Επισης χαιρομαι που συναντω σινεφιλ που βλεπει με ανοιχτα τα φωτα επειδη εχει πολλα lumens ο προβολεας του.Πρωτον ειναι καλο να διαφερεις απο το πληθος και δευτερον ειναι σιγουρα μια αλλη διασταση στην βιντεοπροβολη(Φανταζομαι με συνδιασμο supernova οθονης θα σκοτωνε).Δυστυχως υπαρχουμε και εμεις οι ατυχοι που για να δουμε ταινια κλεινουμε φωτα και πατζουρια (για να μην σου πω οτι σκεφτομαι να αλλαξω και χρωμα στο δωματιο - σκουρο).Τι να κανω...ακομη και προτζεκτορα με φως ηλιου(1600 lumens) να δω,τον προτιμω σε συνθηκες απολυτου σκοτους.Παραξενιες ειναι αυτες βλεπεις και λογο ηλικιας (33).Παντως οπως προχωρας, ισως να καταφερεις και κατι απιθανο.Να εισαι ο πρωτος πελατης της epson που θα της στειλει προτζεκτορα για αλλαγη οπτικου (μετα απο 30.000 - 40.000 ωρες).Και δεν υπαρχει λογος να νιωθεις ασχημα ,τα ρεκορ guiness ειναι παντα αξιοπροσεχτα να ξερεις...:grinning-smiley-043

Παντως εαν αληθευει οτι πηγες και ειδες AW15 και TW700 και τελικα αποφασισες εν ετη 2008 να παρεις μηχανημα που εχει βγει στην αγορα εδω και 3-4 χρονια,τοτε νομιζω οτι εκανες το λιγοτερο...σοφη αγορα (και παλι καταφερες να ξεχωρισεις απο το πληθος:worshippy: )
Απο εμενα...αιντε βρε...και εις ανωτερα:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

συγνωμη αν παρεξηγηθηκες.θα σε παρακαλουσα να κρατας χαμηλους τονους.φιλοι ειμαστε.
ασ συνεχησουμε την αντιπαραθεση αποψεων με λογικα τεκμηρια.αν την συνεχησουμε.......

Εγώ πάντως έχω τον Sony και πραγματικά τον χαίρομαι.Αξίζει μέχει και το τελευταιό ευρώ.Τι συρματόπλεγμα και περιφράξεις λέτε τώρα...Είναι ο τρίτος προβολέας που παίρνω και μπορώ να πώ οτι η εικόνα του είναι άψογη εν σχέση πάντα και με τα λεφτά που μας ζητάει.Ας τους χαιρόμαστε είτε για Sony μιλαμε είτε για Epson,οι διαμάχες είναι περιττές...

Φιλε johny το μηχανημα εινα ολοιδιο με το tw600 ουτε χρωμα δεν του αλλαξαν (πλην φακου).Για κοιτα ποτε πρωτοκυκλοφορησε...ξανα.....

δεν ειναι ολοιδιο τα μισα εχει σε ολα ο 600αρης.
ο 700 εχει πολυ καλητερα χρωματα μεγαλητερη αντιθεση.και πολλα αλλα βελτιωμενα.τοτε που σου ειπα κυκλοφορησε.

Πως ρε φιλε απο τη στιγμη που εχει ακριβως το ιδιο οπτικο,τα ιδια πανελς και την ιδια ιριδα.Το γεγονος οτι η epson εδιωξε απο τα ραφια της τα περισευουμενα κοματια tw600 που της εμειναν με τον κωδικο tw700 μην σε κανει να παραφρονεις...:Banane0: