Sony AW15 220 ωρες και που πηγε το φως?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony AW15 220 ωρες και που πηγε το φως?

Για να καταλάβω όταν του βάλεις σήμα 1080p θα το κάνει downscaling στην φυσική του ανάλυση που είναι 720. Το ότι λέει ότι είναι συμβατός με 1080p σημαίνει ότι απλά δέχεται και σήμα 1080p.

Στην περίπτωση που του δώσεις Sd, υπάρχει η δυνατότητα να σου προβάλλει το σήμα που του δίνεις ; Είτε αυτό είναι 480 είτε 576 ; Ή αυτόματα θα το κάνει upscaling στην Νative ανάλυση 720p ;;

Ακριβώς αυτό κάνει.
Αν του δώσεις σήμα 480 ή 576 θα στο κάνει μετατροπή ο προβολέας σε 720. Αν έχεις DVD player που μπορεί να κάνει upscaling και να δώσεις στον προβολέα σήμα 720 ο προβολέας δεν θα κάνει τίποτε.
Τώρα πιό είναι καλύτερο, αν δηλαδή τη μετατροπή σε 720 θα την κάνει ο προβολέας ή το DVD player αυτό θα το δείς μόνο με δοκιμή.

Περι φωτεινότητας να προσθέσω και γω την αποψη μου μετα από 270 ωρες λειτουργίας του δικού μου τοπαζ.
Φυσικά και υπαρχει πτώση της φωτεινότητας που μπορεί σε καποια ματια να αρχίσει να γινετε αντιληπτή μετα τις 100 ωρες ( αυτό με τις 9 ωρες ας μη το σχολιάσω) Παρολα αυτά η φωτεινότητα του παραμένει υπεραρκετή και μάλιστα σημερα στις 270 ωρες που επισης υπάρχει περαιτέρω πτωση η αποτύπωση των μαύρων και σκοτεινών σκηνων εχει γινει ακόμα πιο ακριβής.
Εξακολουθώ να χρησιμοποιώ τη λαμπα στο low και δεν νομίζω πως θα φτασω σύντομα στην ανάγκη για high.

Παιδιά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως θα ρυθμιστεί σωστά ο προβολέας με την χρήση του RCP;Δέν το πολυκατάλαβα και είδα κάπου οτι είναι απαραίτητη η ρύθμιση αυτή για να δείξει σωστά...το contrast το lamp mode και τη φωτεινότητα που νομίζετε πάνω-κάτω ότι είναι πιο σωστό να την έχω;Γιατί μου άρεσε πολύ με ανεβασμένο το contrast στο 80 περίπου και την λάμπα στο high!!Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και την μεγάλη βοήθεια...!!-bye-

εγω παντως με 27 ωρες στην λαμπα και μετα απο αρκετο ψαξιμο με DVE και διαφορα αλλα πατερνακια που εχω αλλα και με σκηνες απο ταινιες που ξερω εχω φτασει στην παρακατω ρυθμιση.
contrast : 68
brightness : 44
sharpnes : 22
color mode : user (επαιξα αρκετα μαζι του για να πετυχω καθαρο λευκο,και θα το αναλυσω συντομα μιας και αυτη στην στιγμη ειμαι στο γραφιο μου και δεν θυμαμαι ακριβως την ρυθμιση)
lamp mode : low
iris : auto1 - fast
black : low
gamma : none
Η οθονη μου ειναι dalite 106' και ως γνωστο δεν διεκδικει και δαφνες.Εννοω οτι η ποιοτητα του πανιου ειναι μετριοτατη ( δεν εχει ,με απλα λογια την απαιτουμενη μονωση και παχος ωστε να μην διαφευγει φως στην πισω της πλευρα )
Ο χωρος μου (θα ανεβασω συντομα photos) ειναι πολυ μικρος και με πολλες ασπρες επιφανιες αρα και αντανακλασεις.Παντα ομως υπαρχουν ταινιες που χρειαζονται διαφορετικες ρυθμισεις ( πχ V for VENTETA SD).
Oταν κανεις βασικες ρυθμισεις οπως contrast και brightnes πρεπει να παιζεις και με την λαμπα και με το black level.Ειναι συνδυασμος:2thumb22sup:

εγω παντως με 27 ωρες στην λαμπα και μετα απο αρκετο ψαξιμο με DVE και διαφορα αλλα πατερνακια που εχω αλλα και με σκηνες απο ταινιες που ξερω εχω φτασει στην παρακατω ρυθμιση.
contrast : 68
brightness : 44
sharpnes : 22
color mode : user (επαιξα αρκετα μαζι του για να πετυχω καθαρο λευκο,και θα το αναλυσω συντομα μιας και αυτη στην στιγμη ειμαι στο γραφιο μου και δεν θυμαμαι ακριβως την ρυθμιση)
lamp mode : low
iris : auto1 - fast
black : low
gamma : none
Η οθονη μου ειναι dalite 106' και ως γνωστο δεν διεκδικει και δαφνες.Εννοω οτι η ποιοτητα του πανιου ειναι μετριοτατη ( δεν εχει ,με απλα λογια την απαιτουμενη μονωση και παχος ωστε να μην διαφευγει φως στην πισω της πλευρα )
Ο χωρος μου (θα ανεβασω συντομα photos) ειναι πολυ μικρος και με πολλες ασπρες επιφανιες αρα και αντανακλασεις.Παντα ομως υπαρχουν ταινιες που χρειαζονται διαφορετικες ρυθμισεις ( πχ V for VENTETA SD).
Oταν κανεις βασικες ρυθμισεις οπως contrast και brightnes πρεπει να παιζεις και με την λαμπα και με το black level.Ειναι συνδυασμος:2thumb22sup:

Ευχαριστώ tegonik!Άν μπορείς πες μου λίγο για το λευκό γιατί και εμένα δεν με ικανοποίησε όπως το έβλεπα.Γενικά πάντως η εικόνα του είναι πάρα πολυ καλή,αξίζει και το τελευταίο ευρώ ο προβολέας!Μακράν καλλίτερος του Sanyo Z2 που είχα πρίν:popcorn:!!στα 1080/24 η κίνηση είναι εκπληκτική,μακάρι να το υποστήριζε και στα 720p!

Καλημερα, ειμαι καιγω μελλοντικος κατοχος του AW15 και rookie στο club του home cinema, αν και εδω και χρονια το εχω ημιτελες. Δηλαδη ενισχυτη H.C. dvd, 5.1. B&W ηχεια αλλα -λογω νεων τεκνων- δεν ειχα προχωρησει ακομα σε προβολικο συστημα (δουλεια εκανε μια απλη sony crt 29", μην γελατε...)
Τωρα περιμενω ολο αγωνια τον topazako, αλλα στο εντωμεταξυ πρεπει να παρω και μια οθονουλα. Καμια καλη πληροφορια? (για θεαση καναπε απο 5μ. ο topaz πισω στα 6,5μ. πανω σε βιβλιοθηκη (καλα ειναι?) για κατηγορια τιμης 300-500 ευρω. Για ποσες ιντσες με βλεπετε σ' αυτα τα μέτρα?
Ευχαριστω εκ τω προτερων...

Καλώς ήρθες στο club και καλες θεασεις με τον Sony! :ernaehrung004:

Καταρχην , αν εχεις τη δυνατοτητα να φτιαξεις σταθερη οθόνη , ή να ετοιμασεις καλυτερα τον τοιχο για προβολή (βαψιμο με ειδικη μπογια) προτιμησε το , καθως ειναι μακραν η καλυτερη λυση τόσο οπτικά όσο και οικονομικά! :2thumb22sup:

Διαφορετικά, πας σε οθονη που να ανεβοκατεβαινει, και κατα προτιμηση ηλεκτροκινητη με προεντατηρες, για να ΜΗΝ κανει ζάρες...

Στα λεφτα που θες, κοιτα αυτην εδώ:

http://www.audioshop.gr/index.php?section=products&cat=31&subcat=37&viewid=258

Έχει καθαρο πλατος πανιου 2,40 μετρα (2,75 μαζι με το κασωμα δεξια-αριστερα), κοστιζει ΜΟΛΙΣ 330 ευρω, και θα σε καλυψει ΑΝΕΤΑ για τα 5 μετρα που θες...

Την ειχα και εγω μεχρι προσφατα στα 2,20 μετρα 100'' (το αμεσως μικροτερο μοντελο απο το παραπανω δηλαδή), και ημουν ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημενος... :ernaehrung004:

Last edited:
Tα 6,5 μετρα αποσταση προβολεα οθονης μου φαινονται καπως πολλα για τη φωτεινοτητα του προβολεα...

Tα 6,5 μετρα αποσταση προβολεα οθονης μου φαινονται καπως πολλα για τη φωτεινοτητα του προβολεα...

Και εγω ξεχασα να σου το πω αυτο χθες!
Βαλε τον προβολεα πιο κοντα στην οθονη (ταβανι η καποιο ενδιαμεσο επιπλο), ή κρεμασε το πανι της οθονης πιο κοντα στον προβολεα (ταβανι και παλι...) και να την κατεβαζεις οταν βλεπεις ταινια! :grandpa:

Λαβε υποψη σου οτι μετα απο καποιες ωρες η φωτεινοτητα της λαμπας θα αρχισει να μειωνεται κιολας, οποτε καλο ειναι να το υπολογισεις απο τωρα αυτο στην τοποθετηση.

Παιδες ευχαριστω για τις συμβουλες.
Οντως η αποσταση των 6+μ. δεν το ειχα σκεφτει οτι θα ειναι προβλημα -νομιζα οσο πιο μακρια τοσο καλυτερα- και μου αλλαζει τα σχεδια για την ευκολη τοποθετηση σε βιβλιοθηκη που ειχα στο μυαλο μου. Να κρεμαστει η οθονη πιο κοντα ...χλωμο -γυναικας/general γαρ- αρα για κρεμασμα απο ταβανι βλεπω τη δουλεια...
Απο την αλλη μελετησα παλια posts περι οθονων και ...ζαλιστικα. Να παρω οθονη ηλεκτρικη και να εχω ζαρες και ξεχειλώματα? Για σταθερη καμια καλη προταση? Γιατι και το βαψιμο κτλ θελει και ψαξιμο και χρονο που δεν διαθετω και πολυ τελευταια... Ολα παιζουν ομως, το θεμα ειναι να ειναι κατι καλο.
Η σταθερη επειδη εχω χωρο στον τοιχο μηπως ειναι καλυτερη λυση?
Ευχαριστω και παλι και τα ξαναλεμε...

Γιατι και το βαψιμο κτλ θελει και ψαξιμο και χρονο που δεν διαθετω και πολυ τελευταια...
Η σταθερη επειδη εχω χωρο στον τοιχο μηπως ειναι καλυτερη λυση?

Αν εχεις χωρο στον τοιχο αδικα το σκεφτεσαι (κατα τη γνωμη μου). Αν ο τοιχος ειναι σπατουλαρισμενος, μερικα χερια ασπρη ματ μπογια, ενα καλο πλαισιο/κορνιζα και ξενοιαζεις. Μπορει να χανεις λιγο σε εικονα αλλα... γι´αυτο υπαρχουν και οι steart :ernaehrung004:

Παίδες καλημερα, σημερα καταφερα να δω την πρωτη ταινια με τον topazako απλα by default στημενο, στον ασπρο τοιχο μας, με απλη s-video συνδεση στο παλιο dvd μου, μια ταινια με τα πιτσιρικια μου. Το ΚΙΡΙΚΟΥ!:silly: ......και ομως... ΜΑΓΕΥΤΗΚΑΜΕ, ολοι φυσικα, και απο μονο 80" που μετρησα. ΟΥΑΟΥ! Ειδες λοιπον αν εισαι νεος στον χωρο την καταβρίσκεις και με απλα πραγματα.:coool:
Οι επομενες σκεψεις-κινησεις ειναι οι εξης: αφου βρω την καταλληλοτερη θεση προβολης μετα απο δοκιμες σε 2-3 σημεια που σκεφτομαι,
α. αγορα νεου dvd με HDMI (σκεφτομαι το οικονομικο sony hs78)
β. καλωδιο SUPRA HDMI (η κανα πιο οικονομικο?)
γ1. βαψιμο τοιχου με συννεφο ή vogels μπογια, ή
γ2. κατασκευη DIY οθονης αλα Δημοκηδής
και δ ΠΟΛΛΕΣ-ΠΟΛΛΕΣ kome cinema nights!

Thanks all of you for all!!!:SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Sony AW15 220 ωρες και που πηγε το φως?

Παίδες καλημερα, σημερα καταφερα να δω την πρωτη ταινια με τον topazako απλα by default στημενο, στον ασπρο τοιχο μας, με απλη s-video συνδεση στο παλιο dvd μου, μια ταινια με τα πιτσιρικια μου. Το ΚΙΡΙΚΟΥ!:silly: ......και ομως... ΜΑΓΕΥΤΗΚΑΜΕ, ολοι φυσικα, και απο μονο 80" που μετρησα. ΟΥΑΟΥ! Ειδες λοιπον αν εισαι νεος στον χωρο την καταβρίσκεις και με απλα πραγματα.:coool:
Οι επομενες σκεψεις-κινησεις ειναι οι εξης: αφου βρω την καταλληλοτερη θεση προβολης μετα απο δοκιμες σε 2-3 σημεια που σκεφτομαι,
α. αγορα νεου dvd με HDMI (σκεφτομαι το οικονομικο sony hs78)
β. καλωδιο SUPRA HDMI (η κανα πιο οικονομικο?)
γ1. βαψιμο τοιχου με συννεφο ή vogels μπογια, ή
γ2. κατασκευη DIY οθονης αλα Δημοκηδής
και δ ΠΟΛΛΕΣ-ΠΟΛΛΕΣ kome cinema nights!

Thanks all of you for all!!!:SFGSFGSF:

βαψε τον τοιχο με ματ μπογια ! ειναι η καλυτερη λυση !
καλωδια παρε SUPRA HDMI ειναι αρκετα καλο !

dvd με HDMI παρε ΠΙΟΝΕΕΡ DV 600 και καθαρισες !!!!!!!

αλλος ενας ευτιχισμενος κατοχος ενος τοπαζ.το κακο ειναι οτι τον εχω βαλει στο παταρι και εχω ανοιξει τρυπα στο τοιχο.παρολο που καθαρισα το παταρι καλα ο προβολεας πηρε σκονη μεσα.ετσι εχω 3 κηλιδες.

που θα τον παω για καθαρισμο?

αλλος ενας ευτιχισμενος κατοχος ενος τοπαζ.το κακο ειναι οτι τον εχω βαλει στο παταρι και εχω ανοιξει τρυπα στο τοιχο.παρολο που καθαρισα το παταρι καλα ο προβολεας πηρε σκονη μεσα.ετσι εχω 3 κηλιδες.

που θα τον παω για καθαρισμο?
Ωχ αυτη η σκονη...φοβια εχω παθει...Θελω να πιστευω πως εχει καλο σερβις η sony και δεν θα στον στειλει Ιταλια οπως εμενα μου ζητησε η epson.
Απο τα λεγομενα σας παιδια καταλαβαινω οτι το μηχανημα ειναι πολυ καλυτερο απο tw700 η ειναι η ιδεα μου?
Θα τον χριζατε δηλαδη ως "best 720p projector"?

best 720p ειναι μακραν ο 8720.Μετα ακολουθει το πληθος...με τον sony να αποτελει μια πολυ τιμια αγορα.:smash:

best 720p στα lcd μεχρι 1500 ευρω ειναι ο τοπαζ κατα την γνωμη μου.