SONY Bravia W4000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: SONY Bravia W4000

Αγαπητοι φιλοι,
θα ηθελα να σας ευχαριστησω,γιατι η αναζητηση που ξεκινησα πριν
περιπου 10 μηνες, ολοκληρωθηκε χτες με την αγορα μιας 40'' W4000!!
Απο την εν λογω τηλεοραση, ειμαι ηδη πολυ ευχαριστημενος

Ωραία, θα την αγοράσω κι εγώ σήμερα!! :ciao:

Απάντηση: SONY Bravia W4000

Εβλεπα το πρωι μια 46αρα w4000,ακριβως αναμεσα σε μια samsung a656 και σε μια Χ3500.Πιο συγκεκριμενα εδειχνε στιγμιοτυπα απο ποδοσφαιρικους αγωνες.Υποτιθεται οτι λογω 100hz,θα επρεπε να υπαρχει διαφορα στην εικονα.Παρολα αυτα,αρκετη ωρα μετα,δε μπορουσα να διακρινω κατι τοσο εντονο.Και ερχομαι στις ερωτησεις:επειδη την τηλεοραση τη θελω κυριως για αθλητικα και ταινιες(παιχνιδια σπανια),γιατι να μην παρω καποια χωρις τα 100hz,που βγαινει και οικονομικοτερη?Ειναι λοιπον η w4000 η καλυτερη αυτη τη στιγμη ευκαιρια(για εναν μεσο χρηστη,οπως εγω)?,δεδομενου της εγγυησης των 4 ετων και της τιμης που πεφτει συνεχως οσο παμε προς τους Ολυμπιακους.Τελος,46'' ή παραπανω σε αποσταση 4-4,5 μετρα?

Re: SONY Bravia W4000

Aμα εισαι "παρθενος" στο σπορ καλα ειναι για αρχη η 46αρα, κανονικα θελει 50".
50" ομως και LCD βγαινει μακρυα η κουρα των αμνων και μονο σε plasma μπορεις να βολευτεις κατω απο 2χιλιαρο.
Ειναι τοπ οφ δε οφερς τωρα η W4000 απο οποια μερια κι αν την κοιταξεις .

Παρε την 52W4000 , ακομη και σε ποδοσφαιρο η κινηση ειναι πολυ καλη.

Το απολυτο τεστ κινησης ειναι να δεις τιτλους (τραιλερ) στο κατω μερος της οθονης. Στην W4000 ποτε (η εστω σχεδον ποτε) δεν θα δεις να "θολωνουν".

Παιδιά να πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου.Την έχω πάνω από μήνα και έχω να πω ότι είναι πάρα πολύ καλή.Και μιλάω από άποψη τηλεοπτικού σήματος μιας που δεν έχω παρακολουθήσει ακόμα HD. :bang: Θέλω να δω πώς θα "μείνω" όταν δω HD.Ειδικά για αθλητικά,τι να πω;Χαίρομαι να βλέπω!Επίσης τα χρώματα είναι πολύ ωραία!Γενικά θα έδινα αρκετά περισσότερα λεφτά για την ποιότητα που μου δίνει αυτήν η τηλεόραση.

Το μόνο μειονέτημα είναι ότι όταν μία σκηνή είναι πολύ σκοτεινή αν πχ κάποιος κουνήσει το χέρι του,θα αφήσει πίσω του κάτι σαν σκόνη (δεν μπορώ να το πω αλλιώς),λες και ένα φάντασμα κουνάει το χέρι του.Αυτό είναι πρόβλημα ή είναι χαρακτηριστικό των LCD;

Τέλος,ευχαριστώ που όταν έψαχνα για τηλεόραση αλλά και μετά την αγορά της μου απαντούσατε στις ερωτήσεις μου.Ειδικά τον Rivers που με είχε βοηθήσει αρκετά μιας και τυγχάνει να έχει κι αυτός την ίδια τηλεόραση.

Παρατηρώ εξαιρετικό ενδιαφέρων για την συγκεκριμένη τηλεόραση. Παρατηρήσατε ότι το θέμα ξεπέρασε τις 1200 απαντήσεις; Συνήθως μόνο τα νήματα των πανασόνικ είχαν τόσο πολλές απαντήσεις.
Λέτε να γίνει η πρώτη best seller LCD; :smash:

Το μόνο μειονέτημα είναι ότι όταν μία σκηνή είναι πολύ σκοτεινή αν πχ κάποιος κουνήσει το χέρι του,θα αφήσει πίσω του κάτι σαν σκόνη (δεν μπορώ να το πω αλλιώς),λες και ένα φάντασμα κουνάει το χέρι του.Αυτό είναι πρόβλημα ή είναι χαρακτηριστικό των LCD;

Αν το βλεπεις σε ψηφιακο καναλι (δορυφορικα DVB-S , επιγεια DVB-T) τοτε ειναι απο την συμπιεση MPEG.

Δοκιμασε να μας πεις αν το βλεπεις σε DVD.

Παρατηρώ εξαιρετικό ενδιαφέρων για την συγκεκριμένη τηλεόραση. Παρατηρήσατε ότι το θέμα ξεπέρασε τις 1200 απαντήσεις; Συνήθως μόνο τα νήματα των πανασόνικ είχαν τόσο πολλές απαντήσεις.
Λέτε να γίνει η πρώτη best seller LCD; :smash:

Best seller LCD υπαρχουν και υπηρχαν και στο παρελθον πχ. M86 , D3000 κτλ. απλως οι LCD συνηθως καθε 6 μηνες αλλαζουν μοντελο οποτε σε σχεση με τις πλασμα που αλλαζουν καθε 1 χρονο λογικο ειναι να μην προλαβαινουν να εχουν τις ιδιες απαντησεις στα θεματα.

Αλλωστε το οτι συμβαινει στο φορουμ δεν συμβαινει και στο συνολο της Ελληνικης αγορας οπου οι LCD και οι plasma που πωλουνται ειναι κατα συντριπτικη πλεοψηφια τα φθηνα μοντελα (και συνηθως μη ποιοτικα) κατω των 1,000 ευρω.

Last edited:

Αν το βλεπεις σε ψηφιακο καναλι (δορυφορικα DVB-S , επιγεια DVB-T) τοτε ειναι απο την συμπιεση MPEG.

Το βλέπω και σε αναλογικά κανάλια.Αν θυμάμαι καλά το είδα να συμβαίνει μια φορά που το είχα στο Tudors στο Mega σε σκοτεινή σκηνή.Λες να υπάρχει πρόβλημα;

Mεχρι να δουμε κατι στην τηλεοραση μας υπαρχει η ακολουθη πορεια...

Aρχικο υλικο -> μετατροπη σε PAL -> αναπαραγωγη απο σταθμο -> εκπομπη απο αναμεταδοτη -> ληψη απο κεραια σπιτιου -> αναπαραγωγη απο τηλεοραση μας

Τωρα που εντοπιζεται ακριβως το προβλημα δεν ξερω αλλα πιστευω οτι δεν ειναι προβλημα της τηλεορασης. Εγω που βλεπω μεσω NOVA (αναγκαστικα γιατι δεν πιανω καθολου καλα τα καναλια στην περιοχη που μενω) βλεπω διαφορα artifacts καθε μερα κυριως λογω υψηλης συμπιεσης.

Αν πω δηλαδή ότι αυτό που βλέπει ο φίλος είναι το κλασικό θέμα του αργού χρόνου απόκρισης των LCD στην γρήγορη κίνηση (ghosting), θα πέσω έξω; Που απλά επειδή σ' αυτήν την τηλεόραση έχει αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό όπως φαίνεται, γίνεται αντιληπτό μόνο σε συγκεκριμένες καταστάσεις...

Αν πω δηλαδή ότι αυτό που βλέπει ο φίλος είναι το κλασικό θέμα του αργού χρόνου απόκρισης των LCD στην γρήγορη κίνηση (ghosting), θα πέσω έξω;

Δεν νομιζω να ειναι κατι τετοιο γιατι θα φαινοταν και σε αλλες συνθηκες και οχι μονο σε σκοτεινες σκηνες.

Εγω παντως δεν εχω δει κατι παρομοιο με αυτο που λεει ο φιλος.

Έχει να κάνει με την έλλειψη 100hz? Την είδα και εγώ επισταμένα το Σάββατο και μάλλον πάει για φούντο το 46Α656 πρότζεκτ μαζί και ο φουρλής με 1900 ευρώ του. Μου άρεσε η 46W4000.
Ρε παιδιά αν θυμάμαι καλά στο σπίτι ενός φίλου που την έχει το λόγκο της Σόνυ δεν είναι φωτιζόμενο σαν αυτό που είδα στην 46W4000 του Mall. Υπάρχει περίπτωση τα πρώτα μοντέλα να έβγαιναν με ασημένιο λόγκο?

Επίσης η έλλειψη 100hz δημιουργεί πρόβλημα στα games με ps3 σε σχέση με την Α656?

Τελευταία ερώτηση:

Υπάρχει περίπτωση η 46χ3500 να πέσει στα 1800 ευρώ το επόμενο 2μηνο?

To logo της Sony ειναι φωτιζομενο αλλα υπαρχει και επιλογη να το σβησεις αν θελεις.

Τα 100 Hz δεν προκειται να σου λειψουν στο 99% των περιπτωσεων, ειδικα στα παιχνιδια ετσι και αλλιως στο game mode που εχουν οι περισσοτερες Samsung (νομιζω και η 656 πρεπει να το εχει) τα 100 Hz απενεργοποιουνται για να μειωθει το lag λογω της επεξεργασιας της εικονας.

Η κινηση της W4000 ετσι και αλλιως ειναι πολυ καλη. Προσεξε σε τραιλερ (πχ. δελτια ειδησεων) στο κατω μερος της οθονης οτι τα γραμματα διαβαζονται καθαρα.

Δυσκολο εως απιθανο να πεσει η 46Χ3500 τοσο πολυ. Η Sony δεν συνηθιζει να απαξιωνει τα προιοντα της.

με τπτ τοσο χαμηλα ετσι κι αλλιως ερχεται καινουργια το σεπτ

Άρα βουρ στην 46W4000 λίγο πριν το τέλος Αυγούστου που ελπίζω να έχει φτάσει στα 1500 ευρώ και να έχω και τα 4 χρόνια εγγύηση. Έχω καταντήσει αηδία και τείνω να γίνω Πρόεδρος στο κλαμπ. 7 μήνες παλεύω. Εκτός από τα 100hz έχει μεγάλες διαφορές με την Χ3500? Εννοώ στον επεξεργαστή? Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη -bye-

Αυτο με το οτι η 40D4000 κανει 300 ευρα παραπανω απο την 40W4000 ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ε??:chinscratch:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.!.

Άρα βουρ στην 46W4000 λίγο πριν το τέλος Αυγούστου που ελπίζω να έχει φτάσει στα 1500 ευρώ και να έχω και τα 4 χρόνια εγγύηση. Έχω καταντήσει αηδία και τείνω να γίνω Πρόεδρος στο κλαμπ. 7 μήνες παλεύω. Εκτός από τα 100hz έχει μεγάλες διαφορές με την Χ3500? Εννοώ στον επεξεργαστή? Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη -bye-

μονο τα 100Hz ειναι το πλεονεκτημα...η W4000 εχει και καλυτερο μαυρο