SONY Bravia W4000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

Aν ειναι σφραγισμενο το κουτι οχι μονο με ταινια αυτοκολλητη αλλα και με τα μεταλλικα κλιπς. Επισης μεσα στη συσκευασια ειναι η τν και η βαση. Σε ενα μικρο σακουλακι σφραγισμενο ειναι οι βιδες της βασης. Δε νομιζω καποιος να την χρησιμοποιησει χωρις να ανοιξει το σακουλακι, εκτος αν την κρεμασει σε τοιχο (λιγο αφυσικο). Συνηθως στα καταστηματα τις εχουν με τη βαση σε ραφι κι οχι στον τοιχο.

Ευχαριστώ

Re: SONY Bravia W4000

Το CNET δοκιμαζει την 40W4000:

SONY Bravia W4000 Review

Nα σημειωθει οτι παιρνει υψηλότερη βαθμολογια απο ZF355 , 9703 και Χ3500.

Αρα δικαιώνομαι που ελεγα οτι σε HD οταν την ειχα δει κοντα με την 9703 ηταν καλυτερη σε εικονα.

Last edited:

CNET said:
A very impressive high-end TV (9703) with a superb picture...
Άρα από που συμπεραίνεις ότι η W4000 έχει καλύτερη εικόνα από την 9703??? Και στην W4000 λέει:

CNET said:
A decent 1080p TV with advanced picture processing and a likeable menu system
Δεν μιλάει για superb picture ή κάτι άλλο, ούτε την συγκρίνει με την 9703.

Έτσι και αλλιώς αυτά τα πράγματα είναι υποκειμενικά, οπότε... :p

Last edited:

Δεν μιλάει για superb picture ή κάτι άλλο, ούτε την συγκρίνει με την 9703.

Eγω βλεπω 8.7 εναντι 8.5 της Philips.

Aλλωστε ειδα και με τα ματια μου οτι η W4000 ειναι καλυτερη και δεν χρειαζομαι κριτικες.

Η βαθμολογία αφορά γενικά την τηλεόραση και όχι την εικόνα. Εξάλλου πέρα του ότι μιλάει για "decent 1080p TV" αν κοιτάξεις στα αρνητικά της W4000, θα δεις ότι μιλάει και για το backlight, το οποίο αφορά την εικόνα. ;)
Δεν λέω ότι δεν βλέπεις καλύτερη την εικόνα της Sony από την Philips (άλλωστε τι σόι Sonάκιας θα ήσουν αν δεν την έβλεπες καλύτερη? :p j/k). Απλώς λέω ότι το CNET δεν σε δικαιώνει όπως λες σε σχέση με την εικόνα.

Απάντηση: SONY Bravia W4000

Εγώ είδα οτι το CNET αξιολογεί την philips 52 9632 με 9,3 και την 40 W4000 με 8,7.
Τι γίνεται τόσο καλή είναι η 9632 και τόσο χάλια η W4000;
Μου φαίνεται οτι δε βγάζεις άκρη.

Στους προβολείς για παράδειγμα που το παρακολουθούσα όταν έβγαιναν καινούρια μοντέλα καλύτερα μειώνονταν η βαθμολογία από τα παλιά γιατι αλλιώς θα έφτανε στο 15.
Θυμάμαι κάποτε όταν είχα πάρει τον panasonic 900 τον αξιολογούσαν με 9,1 μετά από κανένα δυο χρόνια είχε πέσει κάτω από το 8.
Εδώ συμβαίνει το ίδιο ή πράγματι με τα σημερινά δεδομένα η φίλιπς αξίζει αυτή τη βαθμολογία;

Δε νομίζω να κάνουν αναπροσαρμογή της αξιολόγησης. Απλά κρατάνε τις παλιές βαθμολογίες. Αν τις πάρουμε στα σοβαρά τότε η Sony KDL-40W2000 (τηλεόραση δύο ετών, και review από το Νοέμβριο του 2006) είναι η δεύτερη καλύτερη τηλεόραση μετά την Pioneer Kuro PDP-LX6090!

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,139102141,1,00.htm

Re: Απάντηση: SONY Bravia W4000

Εγώ είδα οτι το CNET αξιολογεί την philips 52 9632 με 9,3 και την 40 W4000 με 8,7.
Τι γίνεται τόσο καλή είναι η 9632 και τόσο χάλια η W4000;
Μου φαίνεται οτι δε βγάζεις άκρη.

Η 9632 επαιρνε 9.3/10 πριν 2 χρονια που εγινε η δοκιμη.

Με τα σημερινα δεδομενα μπορει να επαιρνε πχ. 7.5/10.

Τα δεδομενα αλλαζουν και οι παλιες βαθμολογιες δεν ισχυουν.

Η βαθμολογία αφορά γενικά την τηλεόραση και όχι την εικόνα.

Συγνωμη νομιζα οτι μια τηλεοραση κρινεται με βαση την εικονα. Μαλλον εκανα λαθος και κρινεται με βαση αλλα πραγματα.:flipout:

Η βαθμολογία έχει να κάνει με πολλά πράγματα, ένα από αυτά είναι η ποιότητα της εικόνας. Άλλα μπορεί να είναι η ποιότητα του ήχου, της κατασκευής, των διάφορων χαρακτηριστικών της (είσοδοι, κλπ), του πόσο εύκολος είναι ο χειρισμός της, η τιμή της και αρκετά άλλα που μπορεί να μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή. Αυτό που βλέπεις είναι το σύνολο (ή ο μέσος όρος) όλων των επιμέρους βαθμολογιών, όχι μόνο της εικόνας. Αυτό ισχύει σχεδόν σε όλες τις δοκιμές συσκευών όπου υπάρχει βαθμολογία στο τέλος. Καμία τελική βαθμολογία δεν μπορεί να αφορά μόνο ένα χαρακτηριστικό μιας συσκευής.

Re: Απάντηση: SONY Bravia W4000

Aν οι βαθμολογιες αυξανονταν συνεχως τοτε σημερα θα υπηρχαν τηλεορασεις με πανω απο 10/10. Γι'αυτο αλλωστε και περιοδικα του χωρου ανα διαστηματα ριχνουν τις βαθμολογιες των παλιων μοντελων ωστε να μπορουν να βαθμολογηθουν και τα καινουργια αναλογα.

Πχ. οταν βγηκε το BluRay το HiTech θυμαμαι οτι εριξε την βαθμολογια της εικονας σε ολα τα DVD players 2 μοναδες ωστε το αριστα να ειναι το 8 σε αντιθεση με τα BR που το αριστα ηταν το 10.

Ποιος είπε ότι δεν είναι έτσι, δεν διαφωνούμε. Απλά στο συγκεκριμένο site όπως φαίνεται δεν το κάνουν, και έτσι παλιές συσκευές φαίνονται πολύ πιο ψηλά από ό,τι τους αξίζει σήμερα. Από την άλλη πιστεύω ότι η σύγκριση μεταξύ διαφορετικών συσκευών όπως ενός DVD με ένα BR μάλλον είναι άστοχη και κακώς έριξε τη βαθμολογία το περιοδικό, κάθε συσκευή πρέπει να συγκρίνεται με όμοιες της αφού έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Συγνωμη νομιζα οτι μια τηλεοραση κρινεται με βαση την εικονα. Μαλλον εκανα λαθος και κρινεται με βαση αλλα πραγματα.:flipout:
Μάλλον λάθος κάνεις γιατί στην τελικη βαθμολογία παίζουν και άλλα πράγματα όπως το design, η ευχρηστία του μενού, η δυνατότητες σύνδεσης, η τιμή και άλλα... ;)

Άσε που τόση ώρα συζητάμε για ένα site (cnet) που για εμένα δεν διεκδικεί και δάφνες αξιοπιστίας...

Προσωπικά πιστεύω οτί προσπαθείς να επιβεβαιωθείς για το γεγονός οτί επέλεξες την W4000 έναντι κάποιας LCD με 100Hz...

Last edited:

Προσωπικά πιστεύω οτί προσπαθείς να επιβεβαιωθείς για το γεγονός οτί επέλεξες την W4000 έναντι κάποιας LCD με 100Hz...

Αλλοι επιλεγουν με βαση τις προδιαγραφες και αλλοι με βαση την εμπειρια και τα ματια τους.:a0210:

Ποιοι εχουν δικιο φαινεται απο το αποτελεσμα...:flipout:

Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

α) Eγω βλεπω 8.7 εναντι 8.5 της Philips.

β) Aλλωστε ειδα και με τα ματια μου οτι η W4000 ειναι καλυτερη και δεν χρειαζομαι κριτικες.

α) Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου Γιάννη και αφού η βαθμολογία του cnet παίζει ρόλο για σένα....ορίστε ένα συγκριτικό από το site που παρέπεμψες...

42PX80 -> 8,5....46ΡΖ85 -> 9,0....40ZF355 -> 8,5....4W4000 -> 8,7

http://reviews.cnet.co.uk/televisio...nyNameSearch=39039743&submit.x=43&submit.y=10

Οπότε, πάλι σύμφωνα με τα λεγόμενά σου ....η ΡΖ85 είναι καλύτερη από την 40W4000 .....γεγονός που είναι αντίθετο με τις απόψεις που έχεις εκφράσει, έως τώρα, στο forum για την ΡΖ85....ενώ η ZF355 και η ΡΧ80 είναι χειρότερες (όπως και οι Philips άλλωστε)...πράγμα το οποίο είναι σύμφωνο με τα γραφόμενά σου έως τώρα.

β) Αυτό είναι το βασικότερο, αφού έχεις άποψη 'ιδίοις όμμασι' και είσαι ευχαριστημένος δεν νομίζω να χρειάζεσαι επιβεβαίωση για την επιλογή σου, άλλωστε είναι γενικά αποδεκτό ότι η W4000 είναι μια πολύ καλή τηλεόραση και ένα ακόμα βήμα μπροστά στη τεχνολογία LCD.

Για μένα οι βαθμολογίες, γενικά από site, περιοδικά κ.λ.π, είναι κάποιος 'μπούσουλας' για τον υποψήφιο αγοραστή, αλλά ο καλύτερος κριτής είναι τα ίδια του τα μάτια, οπότε η εμπειρία και η γνώση σου, ως ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου μοντέλου είναι πιο βαρύνουσας σημασίας...από κάθε συγκριτικό.

Και συ ο ίδιος έχεις αναφερθεί πολλές φορές στα συμφέροντα από την βαθμολόγηση που έχουν τα site, περιοδικά κ.λ.π....δωράκια, διαφήμιση κ.λ.π.....και πραγματικά έχεις δίκιο (δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς, εγώ τουλάχιστον όχι)...αλλά παραδείγματα σαν το α) αναιρούν κάποιες άλλες απόψεις σου...