SONY Bravia W4000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SONY Bravia W4000

Εγω εχω ευκρινεια και καθαροτητα στο 0 , θερμοκρασια χρωματος θερμο 2.

Μειωση θορυβου , βελτιωση αντιθεσης κτλ. ολα στο off.
Aυτα τα εχω ετσι στο dvd γιατι μου αρεσει αυτο στις ταινιες, επισης οταν βλεπω ταινιες εχω παντα σβηστα φωτα ενω στα τηλεοπτικα εχω φως στο δωματιο.

φιλε GARRET κανενα προβλημα σε συνδεση με pc με hdmi ολα τελεια!!!!!!

http://img19.imageshack.us/gal.php?g=picture2pne.jpg

Φίλε anakato - Με κάνεις να χαίρομαι. Μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι ακόμα; 1920x1080 είναι όλα εντάξει; Μπορείς να παίξεις και παιχνίδια στο pc δηλαδή χωρίς πρόβλημα;

Πόσταρε και μία φώτο σε φουλ ανάλυση 1920x1080 αν δε σου είναι κόπος ρε λεβεντιά (χωρίς να της μειώσεις την ποιότητα / μέγεθος αν δε σε ταλαιπωρώ! )

Αν είναι θετικά όλα αυτά να χτυπήσω επιτέλους την 46w 4000 να βρω την υγεία μου γιατί φάγαμε ΜΕΓΑΛΗ φόλα με την LG 7000....

Μεσω HDMI το ΧΒΟΧ δινει 1080p oποτε δεν χρειαζεται η τηλεοραση να κανει upscaling.

Στα 2,2 μετρα (αν και size does matter) μια 40" θα σε καλυψει νομιζω.

Kατα την γνωμη μου η W4000 ειναι ανωτερη απο την Α656 σαν εικονα κυριως λογω των χρωματων που ειναι πιο ρεαλιστικα και οχι υπερβολικα.

έχω την παλιά έκδοση που έχει μόνο component. Γι' αυτό έλεγα αν το είχες δοκιμάσει και στα 720p και στα 1080p.
Τα 2.2 γίνονται πιο εύκολα 2 παρά 2.5, απλά δεν ξέρω αν θα βλέπω διαφορά ανάμεσα σε 720 και 1080. Πχ με 46" σε 2μ προφανώς θα διέκρινα μια διαφορά.

ιλε GARRET τώρα με έπιασες αδιάβαστο δεν ασχολούμαι καθόλου με φωτογραφίες και δεν ξέρω πως να τραβήξω τέτοια φωτό που ζητάς αυτές τις τράβηξα με την web cam μου πάντως κλειδώνει άνετα σε 1080p στις φωτό που τράβηξα παίζει σε 1080p .παιχνίδια πεζό αρκετά μην φοβάσαι καθόλου και εγώ πριν την αγοράσω τις ίδιες ανησυχίες είχα γιατί την ήθελα για σύνδεση με pc μέσο hdmi όσο για το θέμα που αναφέρθηκε για το ότι δεν μπορείς να κεντράρεις την οθόνη στο menu η w4000 έχει επιλογή να απεικονίζει full pixel και παίρνεις τέλεια λεπτομέρεια όσο για μικρότερες ανάλυσης που δεν θα τις χρειαστείς ποτε γιατί αν η κάρτα σου υποστηρίζει 1920/1080 θα κλειδώνει αυτόματα σε αυτήν αν όχι όμως κανεις resize το desktop από το menu τις κάρτας

έχω την παλιά έκδοση που έχει μόνο component. Γι' αυτό έλεγα αν το είχες δοκιμάσει και στα 720p και στα 1080p.

Δεν θα δεις σχεδον καμια διαφορα 720p μεσω component (που το κανει upascale η τηλεοραση στα 1080p) με 1080p μεσω HDMI (που το 720p το κανει upscale σε 1080p το XBOX).

ιλε GARRET τώρα με έπιασες αδιάβαστο δεν ασχολούμαι καθόλου με φωτογραφίες και δεν ξέρω πως να τραβήξω τέτοια φωτό που ζητάς αυτές τις τράβηξα με την web cam μου πάντως κλειδώνει άνετα σε 1080p στις φωτό που τράβηξα παίζει σε 1080p .παιχνίδια πεζό αρκετά μην φοβάσαι καθόλου και εγώ πριν την αγοράσω τις ίδιες ανησυχίες είχα γιατί την ήθελα για σύνδεση με pc μέσο hdmi όσο για το θέμα που αναφέρθηκε για το ότι δεν μπορείς να κεντράρεις την οθόνη στο menu η w4000 έχει επιλογή να απεικονίζει full pixel και παίρνεις τέλεια λεπτομέρεια όσο για μικρότερες ανάλυσης που δεν θα τις χρειαστείς ποτε γιατί αν η κάρτα σου υποστηρίζει 1920/1080 θα κλειδώνει αυτόματα σε αυτήν αν όχι όμως κανεις resize το desktop από το menu τις κάρτας

Α μπράβο, αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω.

Με dvi-hdmi θα την συνδέσω μέσω της 8800gt όπως είχα και την LG 7000. Ναι, δουλεύει άψογα στα 1920x1080 η καρτούλα.

Να σαι καλά παλικάρι μου :)

βρε παιδια, εχω μονο εγω προβλημα με το bravia sync ή και αλλοι???

εχω συνδεσει την τ.ν. με ενα home theatre και ενω με το που ανοιγω την τηλεοραση ανοιγει και το home theatre, αλλες φορες εχει ηχο και αλλες οχι!!!

αν κλεισω το πολυμπριζο και το ξανανοιξω, ως δια μαγειας ο ηχος ερχεται....

help please!!!

Κανονικα επρεπε να δουλευει. Απλως σε ρωτησα αν ειναι Sony μηπως ηταν αλλου κατασκευαστη και υπηρχε ασυμβατοτητα.

Νομιζω μια λυση θα ειναι να ανοιγεις το HC με το δικο του χειριστηριο και μετα να ανοιγεις την τηλεοραση.

μα ολο το θεμα του bravia sync ειναι να λειτουργουν ολα με ενα remote control...:BXVZCBXZ6:

τεσπα, επειδη μια πιανει μια δεν πιανει, ισως να φταιει το hdmi, τι να πω...

μα ολο το θεμα του bravia sync ειναι να λειτουργουν ολα με ενα remote control...:BXVZCBXZ6:

τεσπα, επειδη μια πιανει μια δεν πιανει, ισως να φταιει το hdmi, τι να πω...

Σε εμενα ειναι οκ και με διαφορετικες εταιρειες ,tv Sony+denon1909+bdSamsung 1500 ολα παιζουν με το remote της Σονυ μια χαρα (μιλαω για βασικες λειτουργιες ετσι δλδ Start-Stop-FF -DenonVolume)

Καλημερα σας.
Σας παρακαλω παρα πολυ βοηθειστε με στο προβλημα μου....ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΚΟΤΙΝΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΚΗΝΕΣ;;;;μου καταστρεφει οποιαδηποτε fullhd ταινια εχω κατσει να δω...την εχω απο τοτε που σχεδον κυκλοφορισε,ιουνη του 08,δεν νομιζω να μου ηρθε με προωρο λογισμικο που να μη μου δινει την επιλογη επενεργοποιησης...Σας παρακαλω μπορειτε ειτε να μου πειτε μεσα απο τα μενου ποια επιλογη το απενεργοποιει ειτε να μου δωσετε λινκ μιας και εχουμε 160 σελιδες εδω περα και θα μου παρει ωρες να τις διαβασω;

ΥΓ. η οθονη απλα ροκαρει.ναι επιτηδες την λεω οθονη διοτι κυριως την χρησιμοποιω σαν οθονη htpc...απλα ολα τα λεφτα προτρεπω τον οποιοδηποτε..

Last edited by a moderator:

Μετα απο ενα χρονο χρησης και πολλα σπασιματα νευρων με το αυτοματο σκοτεινιασμα σε χαμηλου φωτισμου σκηνων,ανακαλυψα τυχαια πως απο την επιλογη εικονας(ζωντανη-κανονικη-σινεμα) ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ειναι ξεκλειδωτη η τελευταια επιλογη "προηγμενες ρυθμισεις",απο οπου και απενεργοποιεις αυτο το αυτοματο σκοτεινιασμα!!!!

η ερωτηση μου ειναι η εξης: βαζοντας ακριβως ιδιες παραμετρους(αντιθεση χρωμα κτλ) τοσο στην κανονικη οσο και στην vivid επιλογη εικονας, βλεπεις πολυ πιο εντονα και καθαρα και φωτεινα χρωματα στην vivid,παρολο που εχουν ιδιες παραμετρους!!!!Απο την στιγμη λοιπον που εμενα μου αρεσει αυτη η εντονη εικονα,γιατι η sony μου εχει κλειδωμενη την επιλογη προηγμενες ρυθμισεις στην vivid εικονα?γιατι οταν παιρνω το 100% απο την αντιθεση και τα χρωματα της τηλεορασης μου, η sony με αναγκαζει στις σκοτεινες σκηνες να βλεπω μια σκετη μαυριλα ουσιαστικα,μιας και οι προηγμενες ρυθμισεις ειναι κλειδωμενες και ετσι σκοτεινιαζει αυτοματα θελω δεν θελω??????????????????????????????????????????????Υπαρχει τροπος να ξεκλειδωσουν οι προηγμενες ρυθμισεις και στην vivid επιλογη εικονας???????????????????????????

Αν γνωριζει καποιος θα του ειμαι υποχρεος,με την επιλογη εικονας στο κανονικο,ναι μεν δεν εχω το αυτοματο σκοτεινιασμα,αλλα παιρνω το 70% των χρωματων...

To "Ζωηρή" προορίζεται κυρίως για χρήση στα καταστήματα, για αυτο δεν δίνει περισσότερες επιλογές. Οι προηγμένες ρυθμίσεις υπάρχουν και στο "Σινεμά", εκτός από το "Κανονική".

Είσαι σίγουρος πως δεν έρχεται και το "Κανονική" στο ίδιο επίπεδο με το "Ζωηρή" ? Βάλε Ευκρίνεια, Αντίθεση, Καθαρότητα στο μέγιστο. Πήγαινε στις Προηγμένες ρυθμίσεις απενεργοποίησε ότι σε ενοχλεί και άλλαξε το Χρωματικό Εύρος σε "Ευρή" και ενεργοποίησε το "Ζωντανό Χρώμα".

Η "ζωηρη" ειναι για καταστηματα , τα ψευτικα χρωματα και το υπερβολικο sharpness δεν αντεχονται με τιποτα κατα την γνωμη μου.

Last edited:

To "Ζωηρή" προορίζεται κυρίως για χρήση στα καταστήματα, για αυτο δεν δίνει περισσότερες επιλογές. Οι προηγμένες ρυθμίσεις υπάρχουν και στο "Σινεμά", εκτός από το "Κανονική".

Είσαι σίγουρος πως δεν έρχεται και το "Κανονική" στο ίδιο επίπεδο με το "Ζωηρή" ? Βάλε Ευκρίνεια, Αντίθεση, Καθαρότητα στο μέγιστο. Πήγαινε στις Προηγμένες ρυθμίσεις απενεργοποίησε ότι σε ενοχλεί και άλλαξε το Χρωματικό Εύρος σε "Ευρή" και ενεργοποίησε το "Ζωντανό Χρώμα".
μπες στο ζωηρη.Βαλε τερμα το κοντρταστ κτλ.μετα μπεσ στο κανονικη.βαλε παλι τερμα το κοντραστ κτλ.μετα παιξε εναλλαγη ζωηρης-κανονικης και θα δεις εμφανεστατη διαφορα φωτεινοτητας.
Ολη αυτη η φασαρια δεν γινεται για ψευτικα και εντονα χρωματα,γινεται κυριως για οσο πιο φωτεινη εικονα γινεται(οχι ασπρη,φωτεινη!) και μεγαλυτερη δυνατη αντιθεση.
Το παραλογο της ολης ιστοριας κατεμε,ειναι πως οκ,εστω πως ειναι κλειδωμενο στο vivd(παρολαυτα αν ξερει καποιος πως ξεκλειδωνει ας το πει).Ειναι κλειδωμενο λοιπον...σε μια φωτεινη σκηνη εχοντας τερματισει τις επιλογες στο βιβιντ παιρνω τελεια φωτεινοτητα και αντιθεση!την μεγιστη δυνατη!ενω σε σκοτεινη σκηνη παιρνω μια μαυριλα και γκριζους υποτιτλους....λειτουργει που λειτουργει αυτοματα....δεν θα επρεπε να λειτουργει με τον ακριβως αντιθετο τροπο?δλδ στα σκοτεινα να δινει γκαζια και στα φωτεινα να κοβει λιγο...δεν μπορω να καταλαβω σε τι εξυπηρετει αυτο...

Δεν την έχω στην κατοχή μου για να το κάνω. Είσαι σίγουρος πως άλλαξες όλες τις επιλογές που ανέφερα (και την θερμοκρασία χρωματος σε Ψυχρό που ξέχασα πριν) και εξακολουθεί να μην έρχεται στα ίδια επίπεδα ? Να ξεκλειδώνουν οι επιλογές το βλέπω δύσκολο, οπότε θα πρέπει να επιλέξεις.

Πάντως με την μέγιστη δυνατή φωτεινότητα χάνεις πάρα πολύ σε ρεαλιστική απεικόνιση. Βάλε μια σκηνή που υπάρχουν λεπτομέρειες σε άσπρο (πχ οι τσακίσεις σε ένα άσπρο πουκάμισο) και θα δεις πως στο vivid δεν βλέπεις τις λεπτομέρειες που υπάρχουν.

Αν θελεις φωτεινη εικονα βαλε το "κανονικο" με "ευκρινεια" στο 10 , αντιθεση 90 , φωτεινότητα 50 , χρωμα 50 , θερμοκρασια χρωματος θερμο 2 , στις προηγμενες ρυθμισεις ολα στο off και χρωματικο ευρος κανονικο. Επισης στις λοιπες ρυθμισεις αισθητηρας φωτος στο off...