SONY Bravia W4000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SONY Bravia W4000

Είναι λογικό να μην έρχεται η τηλεόραση στα ίδια, γιατί το Advanced Contrast Enhancer δεν είναι μόνο για το dimming του οπίσθιου φωτισμού, αλλά αλλάζει δυναμικά το gamma και κάποιες άλλες παραμέτρους της εικόνας.

Πάντως ρε φίλε spermnator σου βγάζω το καπέλο, αφού σου αρέσει η εικόνα που δίνει η τηλεόραση με τη ρύθμιση "Ζωηρή" το μόνο που μπορώ να πω είναι: περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα !!! -bye-

Πάντως ρε φίλε spermnator σου βγάζω το καπέλο, αφού σου αρέσει η εικόνα που δίνει η τηλεόραση με τη ρύθμιση "Ζωηρή" το μόνο που μπορώ να πω είναι: περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα !!! -bye-

Το εχω καταλαβει πως μονο σε εμενα αρεσει τοσο "ζωηρη εικονα.απλα δεν μπορω να καταλαβω πως δεν αρεσει σε εσας!γιατι το πρασινο να μη δειχνει πιο αληθινο πρασινο αντι να γκριζαρει,γιατι το ασπρο να μη λαμπει; και πανω απολα το πιο σημαντικο,σε μια σκοτεινη σκηνη,σιγουρα με πιο σκοτεινες ρυθμισεις που προτιματε χανετε λεπτομερειες που δεν φαινονται καν γιατι τις καλυπτει μια μαυριλα!

Οπως και να εχει σας ευχαριστω γιατι μετα απο ενα χρονο χρησης της 4000 καταλαβα με την βοηθεια σας πως γινεται να επενεργοποιησεις την αυτοματη δυναμικη αντιθεση(μεσω του προηγμένου μενου της "κανονικης" λειτουργιας της οθονης).
Καλες θεασεις:a0210:

παλικαρια εχουμε mpeg-4 εμεις?

Από το site της SONY Greece, φαίνεται ότι η σειρά KDL W4000 υποστηρίζει mpeg-4:

Δέκτης επίγειας αναλογικής μετάδοσης
ΝΑΙ
Ψηφιακός επίγειος δέκτης (MPEG-2)
ΝΑΙ
Καλωδιακός δέκτης ψηφιακής τηλεόρασης (με υποστηριζόμενους παρόχους)
ΝΑΙ
Τηλεοπτικός δέκτης High Definition (MPEG-4) - H.264 (με υποστηριζόμενους παρόχους)
ΝΑΙ
Αγαπημένα κανάλια
ΝΑΙ
Αυτόματη τιτλοφόρηση
ΝΑΙ
Αυτόματος συντονισμός κατά την έναρξη λειτουργίας
ΝΑΙ
Κάλυψη καναλιών CATV
S1-S20
Κάλυψη καναλιών HYPER
S21-S41
Κάλυψη καναλιών UHF
E21-E69
Κάλυψη καναλιών VHF
E2-E12
Παράλειψη καναλιών
ΝΑΙ
Αριθμός δεκτών
1

Αν θελεις φωτεινη εικονα βαλε το "κανονικο" με "ευκρινεια" στο 10 , αντιθεση 90 , φωτεινότητα 50 , χρωμα 50 , θερμοκρασια χρωματος θερμο 2 , στις προηγμενες ρυθμισεις ολα στο off και χρωματικο ευρος κανονικο. Επισης στις λοιπες ρυθμισεις αισθητηρας φωτος στο off...
Εγω παντως βλεπω μια χαρα με
contrast 80
Bright 56
Colour 45
Backlight 3
Sharpness 8-10
Warm-1
NR Low

Tωρα στις ρυθμισεις για τα χρωματα ταχω στο Νορμαλ ,πιστευω οτι αυτο που βλεπω ειναι το φυσικο Κοκκιν-κιτρινο -μπλε κτλ το εβαλα και στο Wide βλεποντας αρκετα Demo αλλα δεν με ευχαριστησε "παραφορτωσαν" τα χρωματα

Και κλεινοντας να πω κατι ακομα εχω το πανελ αυτο απο τα χριστουγεννα ,δεν εχει 100ΗΖ αλλα αυτο που βλεπω δεν το αλλαζω με τιποτα αλλον πλην της -Ζ- ,φαγωθηκα να ψαχνω μηνες τωρα για Firmware update τιποτα και βρηκα την απαντηση στο AVforum το αμερικανικο "βγαινει new firmware με σκοπο να διορθωσει-βελτιωσει πραγματα στην εν λογω lcd δεν υπαρχει λογος" και .......ησυχασα -bye-

Kαι εγω την εχω απο περυσι και ειμαι σουπερ ευχαριστημενος.

Πολυ καλη εικονα ακομα και με NOVA και φοβερη εικονα με HD...

Aπο τις πιο επιτυχημενες αγορες που εχω κανει ποτε...

Εγω παντως βλεπω μια χαρα με
contrast 80
Bright 56
Colour 45
Backlight 3
Sharpness 8-10
Warm-1
NR Low

Tωρα στις ρυθμισεις για τα χρωματα ταχω στο Νορμαλ ,πιστευω οτι αυτο που βλεπω ειναι το φυσικο Κοκκιν-κιτρινο -μπλε κτλ το εβαλα και στο Wide βλεποντας αρκετα Demo αλλα δεν με ευχαριστησε "παραφορτωσαν" τα χρωματα

Και κλεινοντας να πω κατι ακομα εχω το πανελ αυτο απο τα χριστουγεννα ,δεν εχει 100ΗΖ αλλα αυτο που βλεπω δεν το αλλαζω με τιποτα αλλον πλην της -Ζ- ,φαγωθηκα να ψαχνω μηνες τωρα για Firmware update τιποτα και βρηκα την απαντηση στο AVforum το αμερικανικο "βγαινει new firmware με σκοπο να διορθωσει-βελτιωσει πραγματα στην εν λογω lcd δεν υπαρχει λογος" και .......ησυχασα -bye-

Αν εχεις την 32αρα εισαι οκ και για τηλεοπτικο σήμα (ή SD σήμα) που υστερουν οι Sony σε σχεση με αλλες φιρμες.Αυτη η 32αρα ειναι καλυτερη απο το νεο μοντελο σε αρκετα σημεια.

Aν εχεις 40αρα ανεβασε το NR παραπανω και παιξε λιγο με την φωτεινοτητα.

Αν εχεις την 32αρα εισαι οκ και για τηλεοπτικο σήμα (ή SD σήμα) που υστερουν οι Sony σε σχεση με αλλες φιρμες.

Τι γινεται , τωρα οι τεχνικοι της Philips δινουν και οδηγιες ρυθμισης σε κατοχους Sony?

...εισαι οκ και για τηλεοπτικο σήμα (ή SD σήμα) που υστερουν οι Sony σε σχεση με αλλες φιρμες...

Δεν εχω παιξει ποτέ στην ζωη μου τον ρολο του fanboy, αλλα αυτη ειναι ισως η μεγαλυτερη πατατα που εχει γραφτει ποτέ στο φορουμ αυτο.

Last edited:

:offtopic:

Τι γινεται , τωρα οι τεχνικοι της Philips δινουν και οδηγιες ρυθμισης σε κατοχους Sony?

Ξερεις αν ειμαι τεχνικος της Philips ή επειδη δεν μπορεις να ελεγξεις ορισμενα πραγματα γραφεις οτι θες για να περασεις την ωρα σου οπως παντα ; -bye-

Δεν εχω παιξει ποτέ στην ζωη μου τον ρολο του fanboy, αλλα αυτη ειναι ισως η μεγαλυτερη πατατα που εχει γραφτει ποτέ στο φορουμ αυτο.

Εχεις δει άλλες μαρκες και αλλα μοντελα τηλεορασεων πως παιζουν; (και εδω μιλαμε και για συγκεκριμενες τηλεορασεις.)

Οχι η μεγαλυτερη πατατα δεν ειναι αυτη αλλα αυτη...

Αλλες δημοσιεύσεις αναφέρουν ότι η Eλλάδα έχει πάρει (ή έχει ζητήσει) παράταση μέχρι το 2015 μαζί με τη Πολωνία (και ίσως και άλλες χώρες) όπως και Μpeg4 μόνο για συνδρομητικές υπηρεσίες εφαρμόζεται στην ΕΕ ως τώρα, και Μpeg2 για τις ελεύθερες μεταδώσεις.Κάτι ανάλογο αν γίνει,θα γίνει και δω, γιατί με τις υπάρχουσες άδειες και μερίδια αγοράς τα κανάλια είναι ήδη μετρημένα πόσα και που θα εκπέμψουν.

Τα αποτελεσματα τα ειδαμε ολοι...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=46128

:offtopic: Αν ήξερες να διαβαζεις και να ελεγξεις τι γραφετε ....τo τι,πότε και πως θα γινει κατι εδω στην Ελλαδα,δε σημαινει οτι ισχυει το ιδιο στην ΕΕ.

Ποσο μαλλον οταν δεν ειχε ανακοινωθει κατι στην Ελλαδα ,οταν εγραψα τα παραπανω και που δεν εχουν αλλαξει για την ΕΕ.Περισσοτερα στο επιμερους θέμα της επιγειας ψηφιακης που γραφω σχετικα.

Αν θες με την ιδια λογική μπορω να μεταφερω όλα μηνυματα σου με αναζητιση,και να δουμε ποιος θέλει για δικους τους λογους να παραπληροφορει τον κοσμο εχοντας "χαλασει" ολα τα thread οταν δεν εχει κατι χρησιμο να πει....-bye-

Last edited:

Εχεις δει άλλες μαρκες και αλλα μοντελα τηλεορασεων πως παιζουν; (και εδω μιλαμε και για συγκεκριμενες τηλεορασεις.)

Λοιπον, επειδη ξαφνικα αρχισαν να με τρωνε τα δαχτυλα μου...

Οταν εψαχνα για 40αρα πριν μηνες, διαβασα περιπου 20 τεστ ξενων περιοδικων και site, τοσο συγκριτικά οσο και μεμονωμενα για την σειρα W και τις αντιστοιχες Samsung, Philips, Sharp και Panasonic.

Πουθενα δεν διαβασα οτι η W υστερει σε αποδοση SD ή UHF σηματος.
Και μαλλον δεν θελεις να σου πω ποιο ηταν το γενικο συμπερασμα που εβγαλα απο ολα αυτα τα τεστ οσο αφορα την αποδοση της W στα παραπανω σηματα.

ΟΚ, τα τεστ πληρωνονται...

Κατοπιν διαβασα κατεβατά ολοκληρα στα AVclub.gr , AVsite.gr , AVForums.com και AVSforum.com για τις τοτε LCD στην συγκεκριμενη κατηγορια τιμης, εστιαζοντας ειδικα στην ποιοτητα αναπαραγωγης UHF σηματος, μια που θεωρω οτι HD παιζουν ολες αξιοπρεπως με ελαχιστες διαφορες.

Πουθενα δεν διαβασα οτι η W υστερει σε αποδοση SD ή UHF σηματος.
Και μαλλον δεν θελεις να σου πω ποιο ηταν το γενικο συμπερασμα που εβγαλα απο ολες αυτες τις γνωμες, οσο αφορα την αποδοση της W στα παραπανω σηματα

OK, τα φορουμ ειναι αναξιοπιστα...

Τελος, πηρα σβαρνα τις αλυσιδες ηλεκτρικων/ηλεκτρονικων και ειδα οσες περισσοτερες 40αρες μπορουσα με σημα κεραιας, παιζοντας οπου με αφηναν με τις ρυθμισεις.

Πουθενα δεν διαπιστωσα οτι η W υστερει σε αποδοση SD ή UHF σηματος.
Και μαλλον δεν θελεις να σου πω ποιο ηταν το γενικο συμπερασμα που εβγαλα απο ολες αυτες τις θεασεις, οσο αφορα την αποδοση της W στα παραπανω σηματα.

Χμμ... Μηπως δεν βλεπω καλα γιατρε μου?

Εν κατακλειδι, μετα απο 8 μηνες συμβιωσης με την W πιστευω οτι παρα τα (αλλα) προβληματα της, η τηλεοραση παιζει αψογα unscaled DVD, DVB-S, DVB-T και (εδω ειναι το πιο σημαντικο για μενα προσωπικα) UHF.

Δεν υποστηριζω οτι ειναι η καλυτερη TV που υπηρξε ποτε, ουτε καν οτι ειναι συνολικα καλυτερη σε σχεση με ανταγωνιστικα μοντελα, απλα γιατι δεν με ενδιαφερει να πιστευω οτι εγω εχω την καλυτερη και οι αλλοι την πατησαν σαν βλακες.

Αλλα το να γραφεις σε ενα φορουμ σαν αυτο, οτι η W υστερει σε SD σηματα σε σχεση με τον ανταγωνισμο με παραπλησιο κοστος ειναι τουλαχιστον παραπληροφορηση.
Το αν το κανεις εσκεμμενα ή λογω αγνοιας δεν με ενδιαφερει, απλα καλο ειναι να προσεχουμε τι γραφουμε (ειδικα σε φορουμ που δεν απευθυνονται σε γενικο κοινο) γιατι εδω μεσα ευκολα εκτιθεμεθα.

Και για να ευθυμησουμε και λιγο, μια και η ζωη ειναι μικρη και οι αντεγκλησεις μεσω πληκτρολογιου εντελως ανουσιες, καλοκαιρακι ειναι... ας κλεισουμε τις τηλεορασεις (ακομα και αν ειναι σουπερ-ντουπερ-γουαου οπως υποθετω η δικη σου) και ας βγουμε λιγο εξω να χαρουμε την πραγματικη εικονα των παραλιων, του ουρανου και των ομορφων ελαφρα ενδεδυμενων δεσποινιδων...

Last edited:

Αφου λες το εψαξες και εχεις διαβασει τα κριτηρια που θεωρουν την W4000 καλυτερη ή χειροτερη με ολα τα μοντελα της σειρας (και υποθετω και νεωτερα μοντέλα) ή αλλες φιρμες και την θεωρεις καλη επιλογη ,τι ασχολεισαι ....να κανεις μαθηματα τι ειναι παραπληροφοριση;

Ηδη δεν εχω αναφερει οτι να κανουμε ερευνα και να τσεκαρουμε οτι αναφερεται και περι ορεξεως δεν αφορα άλλους ;

-To ιδιο δεν μπορει να σου πει αντιστροφα και καποιος άλλος που εχει άλλη γνωμη (και όλοι εχουν αναφερει τα επιχειρήματα τους) όταν ολα τα προιοντα δεν ειναι ιδια στην γκαμα μια εταιριας,ούτε στην ιδια σειρα,ουτε σε συγκριση με αλλες εταιριες που εχουν αλλα τοσα μοντελα....

Μήπως ξεχασες ότι αναφερθηκα για ξεχωριστες ρυθμισεις για την 32αρα και άλλες για την 40αρα ;-Το γιατι δεν καταλαβες να ψαξεις και φαινεται στο quote που κανεις....

Last edited:

Αλλα το να γραφεις σε ενα φορουμ σαν αυτο, οτι η W υστερει σε SD σηματα σε σχεση με τον ανταγωνισμο με παραπλησιο κοστος ειναι τουλαχιστον παραπληροφορηση.
Το αν το κανεις εσκεμμενα ή λογω αγνοιας δεν με ενδιαφερει, απλα καλο ειναι να προσεχουμε τι γραφουμε (ειδικα σε φορουμ που δεν απευθυνονται σε γενικο κοινο) γιατι εδω μεσα ευκολα εκτιθεμεθα.

Μην ασχολεισαι φιλε με εμπρηστικα και στημενα σχολια , οποιος εχει ματια βλεπει...και επισης διαβαζει τι εχει πει ο καθενας στο παρελθον...κανονικα αν υπηρχε τσιπα καποιοι θα επρεπε μετα το μπαραζ παραπληροφορησης για τις επιγειες ψηφιακες εκμπομπες να εχουν κρυφτει σε καμια σπηλια και οχι να εχουν και το θρασσος να γραφουν και αλλα...

Χαιρομαι να υπαρχει αυτοκριτικη οταν η πραγματικοτητα διαψευδει τους καλοθελητες με αναζητιση.-bye-

Χαιρομαι να υπαρχει αυτοκριτικη οταν η πραγματικοτητα διαψευδει τους καλοθελητες με αναζητιση.-bye-

Αυτοκριτικη ,πραγματικοτητα ,μαλιστα αν εκανες την αυτοκριτικη σου με ενα απλο" συγγνωμη ρε παιδια λαθος καταλαβα αυτο που διαβαζα" θα ηταν μια χαρα γιατι η πραγματικοτητα ειναι αυτο το οποιο συμβαινει και αυτο που συμβαινει ειναι οτι απο 1ΣΕΠ θα εχουμε εκπομπες σε mpeg4

Αυτοκριτικη ,πραγματικοτητα ,μαλιστα αν εκανες την αυτοκριτικη σου με ενα απλο" συγγνωμη ρε παιδια λαθος καταλαβα αυτο που διαβαζα" θα ηταν μια χαρα γιατι η πραγματικοτητα ειναι αυτο το οποιο συμβαινει και αυτο που συμβαινει ειναι οτι απο 1ΣΕΠ θα εχουμε εκπομπες σε mpeg4

Συγνωμη σε τι ; Στην νοοτροπια καποιων που δεν εχουν κατι να πουνε,μονο μεταφερουν εδω μεσα οτι τους κατεβει ή διαβασουν αλλου,χωρις να μπορουν να κρινουν τι μπορει να ισχυει ;

Συγνωμη σε τι γνωριζω εγω,που για υποκειμενικους λογους δεν αρεσει σε άλλους ή δεν μπορουν να ελεγξουν για συγκεκριμενες τηλεορασεις ;

Οσο αφορα την πραγματικοτητα με το Mpeg4 τι θα γινοταν στην Ελλαδα,τι σχεση εχει με το θεμα μας εδω μεσα ,αλλα και παλι εχω δεν εχω απαντηση παραπανω σαν οfftopic ;