Sony DSLR A580

Εγώ τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ την οθονίτσα... και την πατάω!

-Η πρασινωπή απόχρωση, που έχει η δεύτερη κηλίδα δείχνει ότι προέρχεται απὀ "γκέλ" της αρχικής ακτίνας μεταξύ φακού και φίλτρου. Αυτά τα 15 Ε μας πάνε σε "φτηνό" και κατά τεκμήριο αναποτελεσματικό φίλτρο.

Όταν κοιτάμε το φακό από μπροστά (σαν να μας φωτογραφίζει) και πέφτει ο ήλιος επάνω του, φαίνονται μέσα στα κρύσταλλα κυκλάκια πολύχρωμα σαν μπουκετάκι. (αποτελούμενο από τις αντανακλάσεις του φωτός επάνω σε καθένα από τα κρύσταλλα, που λόγω διαφορετικής γωνίας ή/και απόστασης το καθένα δίνει το δικό του κυκλάκι).

-Η πρασινωπή απόχρωση, που έχει η δεύτερη κηλίδα δείχνει ότι προέρχεται απὀ "γκέλ" της αρχικής ακτίνας μεταξύ φακού και φίλτρου. Αυτά τα 15 Ε μας πάνε σε "φτηνό" και κατά τεκμήριο αναποτελεσματικό φίλτρο.
Το φίλτρο UV κάνει και για αυτή τη δουλειά; (νόμιζα πως ήταν μόνο για τις υπεριώδεις).

Τουναντίον, ότι είναι παρενέργεια της χρήσης φίλτρου σου έγραψε ο παραπάνω. Αποτέλεσμα αντανάκλασης προερχόμενης από το φίλτρο. Ένα καλό φίλτρο δεν πρέπει να προσθέτει τέτοια θέματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιλύει τα ήδη υπάρχοντα. Η θάμβωση και τα flares κόβονται μόνο με παρασολέιγ -και εκεί στα πλαίσια του εφικτού. Όσο δηλαδή το παρασολέιγ καταφέρνει να σου κρατάει τις πλάγιες ακτίνες έξω από το κάδρο σου. Κάποιοι φακοί έχουν καλύτερη αντίσταση σε τέτοια φαινόμενα, με κάποιους μάλιστα μπορείς να στοχεύεις και κατευθείαν στον ήλιο. Συνήθως μικροί σταθεροί φακοί.

Οκ!
(με μπέρδεψε το "αναποτελεσματικό", ίσως ο φίλος ήθελε να πεί: "προβληματικό" αλλά δεν ήθελε να με πληγώσει :chinese: καλά που δεν το πλήρωσα-ήταν το δωράκι του κατ/τος)

Την έχω πατήσει κι εγώ με φτηνά φίλτρα,made in japan υποτίθεται... Μακρυά, καλύτερα τίποτα, παρά αυτά!

Για δείτε και εδώ, με τον ήλιο πίσω μου...:rifle:

Εκτός από το μεγάλο κεντρικό, η μία έχει και 2 μικρότερα αριστερά, ενώ η άλλη 1-2 μικρότερα δεξιά...

Attachments

• DSC03724.jpg
    DSC03724.jpg
    136 KB · Views: 24
  • DSC03725.jpg
    DSC03725.jpg
    134.8 KB · Views: 23
Last edited:
Λοιπόν... πήγα στο μπάνιο!:damnyou:

Όπως είπε ο φίλος Billy the kid, μέσα από το σκόπευτρο λοξοκοίταξα τη λάμπα πυρακτώσεως (καθρέπτου) με το φίλτρο και χωρίς. Με το φίλτρο είδα άνετα flare, χωρίς δεν κατάφερα να δώ! Θα δοκιμάσω και στον ήλιο.
Το περίεργο είναι πως το παρασολέιγ του 55-200 δεν κάνει στον 18-55!

Λοιπόν... πήγα στο μπάνιο!:damnyou:

Όπως είπε ο φίλος Billy the kid, μέσα από το σκόπευτρο λοξοκοίταξα τη λάμπα πυρακτώσεως (καθρέπτου) με το φίλτρο και χωρίς. Με το φίλτρο είδα άνετα flare, χωρίς δεν κατάφερα να δώ! Θα δοκιμάσω και στον ήλιο.
Το περίεργο είναι πως το παρασολέιγ του 55-200 δεν κάνει στον 18-55!

είναι απολύτως φυσικό. Διότι το παρασολέιγ του 18-55 προορίζεται για φακό με κάλυψη 76 μοίρες (το αντίστοιχο του 28 στο APSC) ενώ του 55-200 καθαρά για συνθήκες τηλέ. Άρα ακόμη κι αν ταίριαζαν στο ίδιο σπείρωμα, η χρήση του κακό θα έκανε κι όχι καλό.

http://cgi.ebay.com/SAMYANG-500mm-f...ers_Lenses&hash=item19bf26971a#ht_6389wt_1042

αν θελήσω κάτι σαν το παραπάνω, τι mount πρέπει να λέει;
Το "a mount" είναι της sony, ή υπάρχουν και adaptors που την κάνουν να δέχεται και π.χ. Τ2 ?
(προφανώς η Α580 δεν περιλαμβάνεται λόγω παλαιότητας της αγγελίας, ? )

http://cgi.ebay.com/SAMYANG-500mm-f...ers_Lenses&hash=item19bf26971a#ht_6389wt_1042

αν θελήσω κάτι σαν το παραπάνω, τι mount πρέπει να λέει;
Το "a mount" είναι της sony, ή υπάρχουν και adaptors που την κάνουν να δέχεται και π.χ. Τ2 ?
(προφανώς η Α580 δεν περιλαμβάνεται λόγω παλαιότητας της αγγελίας, ? )

avoid any way!!!!! A piece of crap and nothing else!!!!

Δυστυχώς στους υπερτηλεφακούς δεν υπάρχουν αποδεκτές φθηνές λύσεις. Προσπάθησε να βρεις 400άρι σταθερό (όχι ζουμ) σε TOKINA 400 5.6, SLD SIGMA 400 5.6 APO. Φυσικά αν βρεις τον MINOLTA 400 4.5 με λιγότερα από 1000 ευρώ (μτχ.) τον αρπάζεις. Και τίποτε άλλο.

δες και http://www.dyxum.com/lenses/results.asp?IDLensType=1&offset=80

Από ζουμ δεν παίζουν πολλά πράγματα. Ουσιαστικά είναι μόνο οι TOKINA ATX 840 80-400 4.5-5.6, o MINOLTA APO 100-400 4.5-6.7 και SIGMA 135-400 4.5-5.6 Αλλά κι αυτοί δύσκολα θα δώσουν μια σωστή φωτογραφία σαν αυτές που βλέπεις στο δίκτυο. Ουσιαστικά σε ωθούν να χώσεις 2.000-3.000 ευρώ για να πάρεις στο μέλλον καλές λήψεις.

δες και http://www.dyxum.com/lenses/results.asp?IDLensType=3&offset=200

εννοείται επίσης ότι θα δώσεις και 100 ευρώ για να πάρεις ένα μονόποδο. Διότι αν δοκιμάσεις να στοχεύσεις στο χέρι στα 600 εστιακή απόσταση (δηλ. 400 Χ1,5) μάλλον δεν θα δεις καν το αντικείμενο. Είναι τέτοια η δυσκολία.

Nothing comes easy...

avoid any way!!!!! A piece of crap and nothing else!!!!
τόσο χάλια, ε;
Ευχαριστώ πολύ, μιας και δεν μου είναι απαραίτητο θα το αποφύγω, θάθελα όμως να ξέρω αν είναι χάλια ποιοτικά από επαγγελματικής άποψης (όπως δηλαδή σχεδόν το βλέπετε εσείς οι ψαγμένοι) ή τόσο χάλια ώστε να μη μπορείς να βγάλεις ούτε μια π.χ. έκλειψη σελήνης, ή να φέρεις κοντά ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο...

Απάντηση: Re: Sony DSLR A580

τόσο χάλια, ε;
Ευχαριστώ πολύ, μιας και δεν μου είναι απαραίτητο θα το αποφύγω, θάθελα όμως να ξέρω αν είναι χάλια ποιοτικά από επαγγελματικής άποψης (όπως δηλαδή σχεδόν το βλέπετε εσείς οι ψαγμένοι) ή τόσο χάλια ώστε να μη μπορείς να βγάλεις ούτε μια π.χ. έκλειψη σελήνης, ή να φέρεις κοντά ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο...

Πολύ, μα πολύ χάλια.....πατομπούκαλα!!!
Εάν βρείς τον 50-500 Sigma είναι τίμιος φακός σε σχετικά οικονομική τιμή.

Επανέρχομαι στο θέμα των χρωμάτων. Πριν λίγο ειδα τις φωτογραφίες στην U10 (TV plasma για όποιον δεν ξέρει) και δεν έχουν καμία σχέση με ότι έβλεπα στα διάφορα monitor...
Είδα δηλαδή στις φωτο τα χρώματα που έβλεπα πχ στον ουρανό και που δεν ήταν τα ίδια μετά στο monitor... Το ίδιο και με τα 30φυλλα, μάλλον τσάμπα παιδευόμουνα (αν και θα τα ξανατσεκάρω)!
σημ.:άλλο θέμα αν τεχνικά δεν είναι σωστές οι φωτογραφίες μου επειδή είμαι άσχετος...

Μην αγχώνεσαι για το θέμα των χρωμάτων. Σε 2 Dell laptops που έχω τα χρώματα είναι μία χαρά. Αντίθετα στο Acer είναι πολύ τονισμένο το κόκκινο και γενικά δεν είναι τα χρώματα φυσικά. Έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις της οθόνης.

Συνέχισε να φωτογραφίζεις ( ισχύει και για μένα αυτό, το ίδιο άσχετος είμαι ) και όλα θα έρθουν εκεί που θέλουμε.