Sony DSLR A580

Αυτή : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130559858403&ssPageName=STRK:MEWAX:IT κάνει για τη μηχανή μας; (γιατί δεν έχω το manual κοντά μου και τη θέλω για τη Β' υποδοχή που είναι για sony stick.
Aν είναι και καλή η τιμή...

Η καρτα ειναι κατασκευασμενη για "Sony digital cameras" οποτε θα κανει.
Για class 10 νομιζω η τιμη ειναι εξαιρετικη αλλα ψαχνοντας πριν απο λιγες μερες για 2 micro sdhc για τα Galaxy tab P1000 ειδαμε οτι παιζουν πολυ οι μαιμουδες στα ebay & Αμαζον.
Επισης τα θετικα feedbacks ισως ειναι παραπλανητικα γιατι μια χακαρισμενη καρτα δουλευει στην αρχη.......μεχρι να φθασει στην (πραγματικη) μεγιστη χωρητικοτητα της και μετα τρελαινεται .Το θεμα ειναι οτι παλια δεν μπορουσες να διορθωσεις ενα feedback , δεν ξερω αν ισχυει ακομα.
Ισως βεβαια να ειναι γνησια (πολυ αμφιβαλλω) οπως λενε στην περιγραφη και να ειναι οντως ευκαιρια , ψαξε το καλα πριν την παρεις.

Παντως εδω (Fake μνημες) δεν τον εχουν τον πωλητη http://sosfakeflash.wordpress.com/2...usb-pen-stick-drives-memory-cards-mp-players/

Last edited:
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!
Λόγω κούρασης δεν είδα την σελίδα 29 ώστε να το ξανασκεφτώ και να το ψάξω.
Είδα τα 2 μηνύματα του φίλου buck, διάβασα το manual και την παρήγγειλα!
Μετά βέβαια πρόσεξα πως δεν είναι brand new αλλά new other, αλλά ήταν αργά. Έστειλα ερώτηση στον πωλητή για να μου πεί αν είναι απλά bulk ή κάτι άλλο και όχι π.χ."γνήσιο αλλά β' διαλογής" ή "a new and unused item with minor defects".
Θα δείξει!

**********Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες !!!***************

Δείτε τί μου απάντησε :
"Hi, This Memory stick is compatible with all Sony product with Memory stick Pro duo slot and support Copyright technology Magicgate which only Genuine Memory stick support, we order our stock from a SanDisk supplier. We tested the Memory stick with a normal usb reader, the Speed is around 15MB/s write and read. as we don't have a high speed card reader. please inform us if you still wish to purchased or cancel order. Thank you "

Τί λέτε να κάνω;

Last edited:
H Sandisk Extreme Class 10 που έχω επάνω στη μηχανή λέει 30MB/sec, δεν ξέρω αν εννοεί read & write, πάντως η class 10 υποτίθεται πως είναι 10ΜΒ/s στο γράψιμο. Και φυσικά δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να αντιληφθώ τη διαφορά...

Πραγματικά δεν ήξερα ότι υπάρχουν κάρτες μαϊμού.Πάντως με αυτά τα χρήματα δεν αγοράζεις ούτε 8αρα κάρτα. Προσωπικά μάλλον θα το τολμούσα. Εσύ αποφασίζεις.

Ενα ρισκο υπαρχει παντα αφου εχουν κατακλυσει την αγορα με καλπικες.
Και αυτο που δεν εχει και καλα high speed card reader ??!! αγορασε ενα βρε , να δεις τι καρτες ειναι αυτες που αγοραζεις με το κιλο και κυριως τι πουλας στην αλλη ακρη του πλανητη.

Περα απο ολα αυτα βλεπω στην περιγραφη , ελευθερη χωρητικοτητα 14Gb και επισης μας λεει οτι ειδε ~15Mb/sec , αν δεν ειναι μεγας απατεωνας ισως αξιζει το ρισκο..ιδιαιτερα αν οντως ισχυει το .... "Magicgate , which only Genuine Memory stick support".

Ισως ειναι μικρη για το βιντεο της α580 αλλα αν βγει κελεπουρι αγοραζεις αλλη μια ....με Paypal παντα και dispute αν δεν ταιριαζει η περιγραφη ..δλδ τα : 14GB free ,Magicgate & 30Mb/s , πολυ μικρο το ρισκο και ελαχιστα τα χρηματα .

ΥΓ:Κοιτα μονο να μην εχει καποια εξαιρεση το Paypal για καρτες γιατι γινεται πραγματικα της κακομοιρας .

Ευχαριστώ πολύ κύριοι!
Επειδή είναι λίγα τα χρήματα λέω να το ρισκάρω.
Πράγματι φίλε buck την 8άρα μου Extreme την πλήρωσα 50 ! αγοράζοντας τη μηχανή. Το θέμα μου όμως δεν είναι η χωρητικότητα αλλά η ταχύτητα!
Φίλε stgeo ta 14GB free είναι καλά; γιατί έχω δει και 15 αλλά νομίζω ήταν σε no name.
Θα κοιτάξω και τις εξαιρέσεις του paypal που είπες!

Δεν μας εχουν ελθει ακομα οι 16αρες και δεν ξερω ποση μνημη μενει ελευθερη απο τα 16Gb αλλα ειναι ενα + που το εχει στην περιγραφη , τουλαχιστον δεν μπορει να ειναι 2 , 4 η 8 Gb κατα το snap shot..

Για την 60d παντως αγοραστηκε απο το Αμαζον μια 32αρα class10 στην μιση τιμη απο εδω και στο benchmark εβγαλε οτι και η αντιστοιχη της γνησιας Κινγκστον , δλδ υπαρχουν μεγαλες και γρηγορες μισοτιμης εκει εξω και γι'αυτο δεν ειμαι τελειως αρνητικος στο να ρισκαρω 20-30 ευρω που θα τα παρω πιθανοτατα πισω απο το Paypal αν κατσει καποια στραβη.

Θέλει κάποιο ιδιαίτερο κόλπο για να βγάλω φωτογραφίες για ταυτότητα; Δοκίμασα αλλά το αποτέλεσμα είναι απαράδεκτο. Το μόνο που σκέφτηκα είναι μήπως το φλας είναι ανεπαρκές χωρίς άλλο βοηθητικό φωτισμό... (πολύς κόκκος στο αποτέλεσμα, χωρίς φλας πολύ καθαρές αλλά δεν μας κάνει).

Δεν έχει να σκεφτείς και πολλά. Βάζεις την μεγαλύτερη ταχύτητα που σου επιτρέπει το διάφραγμα του φακού και με iso όσο δίνει φωτογραφίες αποδεκτές. Βέβαια εξαρτάτε και από το θέμα που φωτογραφίζεις Την ταχύτητα που έχει καθώς και το πόσο γεμίζει το κάδρο σου.

πολύς κόκκος στο αποτέλεσμα, χωρίς φλας πολύ καθαρές αλλά δεν μας κάνει

Τώρα μάλλον που είναι μπερδεμένο αυτό που μας λες. Δηλαδή με φλας έχεις πολύ κόκκο και χωρίς φλας έχεις καθαρές φωτογραφίες αλλά δεν σου κάνει :ears:

επειδή πρόκειται για φωτο ταυτότητας πρέπει να είναι φωτεινή, γι'αυτό δεν μου κάνει η καθαρή μεν, σκοτεινή δε χωρίς φλας λήψη.

:bang: το ταυτότητα εγώ το διάβασα ταχύτητα.

Οπότε άκυρο όλη η απάντηση στο ερώτημα σου.

Για το ταυτότητα :) δεν ξέρω Φαντάζομαι η πιο απλή λύση θα είναι με εξωτερικό φλας και αντανάκλαση στο ταβάνι.
Η μπορείς με αυτοσχεδιασμούς. πχ κοντά σε κάποιο παράθυρο<< το φως που θα μπαίνει το ρυθμίζεις με την ώρα της φωτογράφισης ή με αυτοσχεδιασμούς πχ ριζόχαρτα κλπ και από την άλλη μεριά ένας αντανακλαστήρας από άσπρο χαρτόνι.

Παιδιά, έλεγα να πάρω κάτι τέτοιο (sigma 11-18)αλλά θέλω τη γνώμη σας:
Να πάω σε αυτό (gopro hero2) που και ευρυγώνιο είναι, και άλλες δουλειές κάνει;
Δηλ. οι φωτογραφίες της θα είναι χάλια σε σχέση με την α580 με τον sigma 8-16mm?

Last edited:
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Ο Sigma 8-16 είναι εξαιρετικός, αλλά προφανώς για άλλη χρήση από τη GoPro.

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Ο Sigma 8-16 είναι εξαιρετικός, αλλά προφανώς για άλλη χρήση από τη GoPro.

Φίλε racer σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Θα με ενδιέφερε να μάθω αν η ποιότητα φωτογραφίας της gopro με 11Mp είναι συγκρίσιμη με αυτήν της dslr α580 με τον Sigma στα 8mm.

Όσο και ανόμοιες να είναι οι δύο συσκευές, εγώ θέλω να συγκρίνω το αποτέλεσμά τους, δηλ. τη φωτογραφία τους.

Αν κάποιος τυχαίνει να έχει την gopro και έναν αντίστοιχο ευρυγώνιο...

εχω τη goprokai eixa ton τοκινα 11-16 ...καμια σχεση!\
αλλο πραγμα η gopro, ειναι κυριως action camera, εκει που δε μπορεις να παρεις την dslr μαζι σου και κυριως για βιντεο.
Για φωτο δεν θα τη συνιστουσα...

εχω τη goprokai eixa ton τοκινα 11-16 ...καμια σχεση!\
αλλο πραγμα η gopro, ειναι κυριως action camera, εκει που δε μπορεις να παρεις την dslr μαζι σου και κυριως για βιντεο.
Για φωτο δεν θα τη συνιστουσα...

Σε ευχαριστώ πολύ!
Χρειάζομαι μια action camera, σκέφτομαι την hero2, έλεγα μήπως γλύτωνα τον (όποιο) ευρυγώνιο για εσωτερικού χώρου κυρίως λήψεις.
Μάλλον θα το δώ στην πράξη.

ειδικα για εσωτερικους χωρους , με λιγο φως ειναι ακαταλληλη.
Δεν εχει καλη αποδοση στα σκοτεινα, δεν προοριζεται γι αυτο αλλωστε.

Χμ... Οκ!
Μήπως ξέρεις πόσο φτάνει το ISO της; (που μάλλον θα είναι auto όπως και το White Balance)
Εννοώ την gopro hero2 :
Παραθέτω μερικά στοιχεία της,

Camera Optics
•2X Sharper Professional Glass Lens
•f/2.8 Fixed Focus
•170o Wide FOV (Including 1080p)
•127o Medium FOV (In 1080p)
•90o Narrow FOV

•High Performance,1 /2.3” CMOS Image Sensor
•Light Sensitivity: .84 V/lux-sec
•Video Format: H.264 codec, .mp4 File Format
•Exposure Control: Spot, Center Weighted
•White Balance: Auto

και μια και την έχεις αν θέλεις πες μου τη γνώμη σου για το αν αξίζει τα λεφτά της (εγώ τη βρίσκω ακριβή, αλλά ακριβοί μου φαίνονται και οι φακοί, οπότε...)
(edit: sorry δεν είδα αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα...)

Last edited: