Sony DSLR A580

Last edited:
το βιλιαράκι λέει κάτι αντιφατικό: ενώ το memory stik PRO-HG-DUO είναι διαθέσιμο για τη μηχανή, έχει και αστεράκι υποσημείωσης πως επειδή το memory stik PRO-HG-DUO διαθέτει λειτουργία magic gate (προστασίας πνευμ. δικαιωμάτων) δεν μπορεί να γίνει εγγραφή/αναπαραγωγή δεδομένων!!!

το βιλιαράκι λέει κάτι αντιφατικό: ενώ το memory stik PRO-HG-DUO είναι διαθέσιμο για τη μηχανή, έχει και αστεράκι υποσημείωσης πως επειδή το memory stik PRO-HG-DUO διαθέτει λειτουργία magic gate (προστασίας πνευμ. δικαιωμάτων) δεν μπορεί να γίνει εγγραφή/αναπαραγωγή δεδομένων!!!

ΣΟΝΥ, μία και μόνη....

Τι ειναι τουτο παλι?

''This is equipped with MagicGate function. MagicGate is copyright protection
technology that uses encryption technology. Data recording/playback that requires MagicGate functions cannot be performed with this camera.''

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω, είναι ότι δεδομένα που απαιτούν κρυπτογράφηση τύπου magic gate, δεν λειτουργούν σε αυτή την μηχανή. Άρα δεν μπορείς να κρυπτογραφήσεις τις ''λήψεις'' ή τα δεδομένα ή να ''δεις'' κρυπτογραφημένο υλικό.

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Αν και έχω διαβάσει ελάχιστα στο μάνιουαλ, όταν χρησιμοποιείς το σκόπευτρο σου δίνει 95% του θέματος. Με αυτή τη λειτουργία μπορείς να δεις όλη την εικόνα που θα "γράψεις".

Χθες, είχα την ευκαιρία να βγάλω κάποιες φωτο και αν και ακόμη δεν έχω παρά μόνο τον κιτ φακό 18-55, ( Ο 50 1,8 είναι ακόμη στο κουτί του ) μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από την οξύτητα του, αλλά και την ταχύτητα εστίασης. Μάλλον θα πάρω τον 85 2,8 και τον 24-105 αλλά έχω μπλέξει και δεν έχω χρόνο να το ψάξω καλύτερα.

Χρόνια Πολλά και Kαλά!
Φίλε buck σε ευχαριστώ!
Έχεις δίκιο για το 100%, αλλά πρέπει να κάνει και κάτι άλλο! Εκτός της ονομασίας (έλεγχος εστίασης) κάνει και κάποιες συνεχείς προσπάθειες (λεπτομερέστερης?) εστίασης αλλά δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς.

Για τον κιτ 18-55 δεν είμαι ειδικός αλλά δε μου αρέσει που σε κάποιες γωνίες (20-30 μοίρες προς την πηγή φωτός) εμφανίζει μπλέ και πράσινους κύκλους ακόμη και με το UV φίλτρο επάνω... (εκτός αν κάτι κάνω λάθος).

Επίσης ένα μικροσκουπιδάκι κόβει βόλτες επάνω στον καθρέπτη μάλλον και το βλέπω μόνο στην LCD, γι'αυτό ποσοχή στην εναλλαγή των φακών! (πάντως η φωτεινότητα του φακού είναι μεγάλη υπόθεση! όταν καταλήξω στην εστιακή απόσταση που με βολεύει θα ψάξω ακόμη και για f/1.4!!!)

Μήπως ευθύνεται το φιλτράκι για τα flares; Ειδικά αν είναι από αυτές τις μούφες που δίνουν δώρο; :)

Δεν έχω παρατηρήσει flares τον δικό μου φακό. Φοράω φίλτρο UV Hoya HMC.

Στις σελίδες 91 έως 93 στο μάνιουαλ εξηγεί; την λειτουργία του focus check LV, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα και πολύ καλά τι εννοεί ο ποιητής...

Ο 50άρης 1.8 που έχω, σε μιά μικρή δοκιμή που έκανα μέσα στο σπίτι γράφει πολύ καλά. Γι' αυτό έχω βάλει στο πρόγραμμα τον 85αρη 2.8. Λόγω κόστους φυσικά, δεν πάω για τον 1.4 που φτάνει τα 1.400€.:bigcry:

Σίγουρα ο Samyang είναι εξαιρετικός φακός, αλλά δεν ξέρω για την χειροκίνητη εστίαση....

Αν μπορούσα να τον δοκιμάσω θα ήταν πολύ καλά.

Βέβαια δεν έχω αποφασίσει ακόμη για την τελική αγορά. Ίσως να πάω σε κάτι άλλο, γιατί σε αυτό το μήκος θά ήθελα να έχω και μάκρο.

Mπορεις να τον δοκιμασεις στο κεντρο... τον εχουν καποιοι.
Εγω τον δοκιμασα πανω στην A55 και μου αρεσε πολυ.
Ειναι ιδανικος για πορτραιτα, οχι φυσικα για κινουμενα θεματα.
αν ειχε και τσιπ επιβεβαιωσης εστιασης (οπως ο αντιστοιχος για μοντουρα Nikon) , θα τον ειχα παρει σιγουρα.

Last edited:
Μήπως ευθύνεται το φιλτράκι για τα flares; Ειδικά αν είναι από αυτές τις μούφες που δίνουν δώρο; :)
Μπα,όχι φίλε racer!
To κάνει και χωρίς το φιλτράκι (που είναι starblitz HMC UV).

(αλήθεια, επειδή δεν τόχω ψάξει καθόλου, υπάρχει καμιά πρόταση για αξιόλογο αλλά όχι ακριβό φιλτράκι UV για τον 2ο φακό μου?? )

Μπα,όχι φίλε racer!
To κάνει και χωρίς το φιλτράκι (που είναι starblitz HMC UV).

(αλήθεια, επειδή δεν τόχω ψάξει καθόλου, υπάρχει καμιά πρόταση για αξιόλογο αλλά όχι ακριβό φιλτράκι UV για τον 2ο φακό μου?? )
Ρίξε μιά ματιά εδώ : http://www.lenstip.com/113.1-article-UV_filters_test.html .....

Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει το Check focus LiveView!
Αν δεν κανω λαθος, οταν εισαι σε λειτουργια live view πατωντας το ζουμαρει στην εικονα, για να τσεκαρεις αν εχεις εστιασει σωστά.

Ευχαριστώ φίλε ggeorgecv!
Μάλλον αυτό κάνει και μάλιστα συνδυάζεται αν θέλεις και με το κουμπάκι (Νο. 8 της σελ.14 του ελληνικού εγχειριδίου) για την προεπισκόπηση βάθους πεδίου με το διάφραγμα που θα χρησιμοποιηθεί στην πραγματική λήψη (σελ.74 του ελληνικού εγχειριδίου).

Μιάς και όπως έλεγα και σε προηγούμενο ποστ, δεν έχω ακόμη αποφασίσει σε τι φακό θα καταλήξω στην επόμενη αγορά μου και αφού το έψαξα;... διεξοδικά το θέμα, βρέθηκα σήμερα με ένα Minolta 28-105mm f3.5-4.5, φυσικά μεταχειρισμένο, σε καλή νομίζω τιμή ( 150 ευρώ) καθώς ο φακός είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση.

Από τις πρώτες φωτογραφίες που έβγαλα στο μπαλκόνι πριν "φύγει" το φως, δείχνει αρκετά οξύς και μάλλον θα αποδειχθεί καλή επιλογή για all around χρήση, ενώ και για πορτραίτο είναι μάλλον πολύ καλός. Λίγο αργός αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα.