Sony DVD Recorder RDR-HX750.

Re: Απάντηση: Sony DVD Recorder RDR-HX750.

Αγόρασα από το ΠΛΑΙΣΙΟ το HX950/B (250GB) και είμαι ικανοποιημένος για όλα τα θέματα που αναφέρεις... το μόνο πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μου αναγνωρίζει τα DVD-R για εγγραφή αλλά τα DVD+R που αναγνωρίζει δεν τα παίζει σε άλλα DVD players... :smash:

Άλλος να προσθέσει κάτι?

Το τηλεκοντρόλ του έχει 150 κουμπάκια αλλά πιστεύω ότι όλα τα ίδια είναι...

Επίσης, από πλευράς χρηστικότητας θυμίζει λίγο τα Vista, σε ρωτάει πάντα πριν κάνει κάτι... :slapface:

Από την άλλη πάλι όλες αυτές οι παράμετροι είναι καλές για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί αρκετά.

Αν και δεν το χω ψάξει πολύ, νομίζω ότι δεν μπορείς να στείλεις τα αρχεία του σε σκληρό δίσκο, στα αρνητικά αυτό...

Μου αρέσει το TV-pause που έχει... βλέπεις μια ταινία, πατάς το κομβίον, παγώνει την εικόνα, πατάς το Play συνεχίζει και από κει και πέρα, την σταματάς και βλέπεις όποτε θέλεις...

Το καλύτερο είναι αν έχεις Sony που συνεργάζεται με ένα κοντρόλ, εγώ δυστυχώς έχω την Pany και μαζί με το Nova έχω 3 απλωμένα μπροστά μου.

Α, μην το ξεχάσω, με εκνευρίζει που πάντα πρέπει να πας να ρυθίσεις την εικόνα σε πλήρες 4:3 αλλιώς αφήνει τα κενά στα πλάγια...

Το τηλεκοντρόλ του έχει 150 κουμπάκια αλλά πιστεύω ότι όλα τα ίδια είναι...

Επίσης, από πλευράς χρηστικότητας θυμίζει λίγο τα Vista, σε ρωτάει πάντα πριν κάνει κάτι... :slapface:

Από την άλλη πάλι όλες αυτές οι παράμετροι είναι καλές για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί αρκετά.

Αν και δεν το χω ψάξει πολύ, νομίζω ότι δεν μπορείς να στείλεις τα αρχεία του σε σκληρό δίσκο, στα αρνητικά αυτό...

Μου αρέσει το TV-pause που έχει... βλέπεις μια ταινία, πατάς το κομβίον, παγώνει την εικόνα, πατάς το Play συνεχίζει και από κει και πέρα, την σταματάς και βλέπεις όποτε θέλεις...

Το καλύτερο είναι αν έχεις Sony που συνεργάζεται με ένα κοντρόλ, εγώ δυστυχώς έχω την Pany και μαζί με το Nova έχω 3 απλωμένα μπροστά μου.

Α, μην το ξεχάσω, με εκνευρίζει που πάντα πρέπει να πας να ρυθίσεις την εικόνα σε πλήρες 4:3 αλλιώς αφήνει τα κενά στα πλάγια...

Ευχαριστώ και πάλι.

Η ποιότητα εγγραφής χωρίς συμπίεση πώς είναι, καταλαβαίνεις την διαφορά της "ζωντανής" παρακολούθησης πχ. μίας ταινίας από την "μαγνητοσκοπημένη"?

Το καλό λοιπόν είναι ότι έχεις πάρα πολλές ρυθμίσεις στην ποιότητα εγγραφής, με το ανάλογο κόστος σε έλλεψη χωρητικότητας σαφώς... αν πας στην ύψιστη ποιότητα που κατεβαίνεις αρκετά σε ώρες, τότε να μην σου πω ότι είναι καλύτερο και από live...!

Το καλό λοιπόν είναι ότι έχεις πάρα πολλές ρυθμίσεις στην ποιότητα εγγραφής, με το ανάλογο κόστος σε έλλεψη χωρητικότητας σαφώς... αν πας στην ύψιστη ποιότητα που κατεβαίνεις αρκετά σε ώρες, τότε να μην σου πω ότι είναι καλύτερο και από live...!

Thanks! Thanks! Thanks! Thanks!

Ποιος καλός φίλος που έχει την ίδια σειρά μπορεί να μας βοηθήσει πώς θα καταφέρουμε να γράφουμε DVD και να παίζουν σε άλλα DVD players;

Στο Pioneer που έχω αρκεί να κανεις finalize το δισκακι μετά την εγγραφή και παίζει παντού (τουλάχιστον σε όσα Players εχω χρειαστεί να δοκιμάσω)

Πρέπει να εχει κατι ανάλογο και το Sony...

Ναι, έχει διαμόρφωση/finalize αλλά το παίζει μόνο σε PC, το αποδίδω στο είδος του DVD... δοκίμασα αρκετά αλλά τα -R δεν τα βλέπει καθόλου και τα +R δεν τα παίζουν τα άλλα DVD players που έχω σπίτι...

Ναι, έχει διαμόρφωση/finalize αλλά το παίζει μόνο σε PC, το αποδίδω στο είδος του DVD... δοκίμασα αρκετά αλλά τα -R δεν τα βλέπει καθόλου και τα +R δεν τα παίζουν τα άλλα DVD players που έχω σπίτι...

Εγώ σε μία camera Sony που έχω και γράφει απ'ευθείας σε δισκάκι (DVD-R) όταν το κάνω finalize τότε παίζει οπουδήποτε αρκεί στην αρχή που διαλέγεις mode εγγραφής να μην έχω διαλέξει VIDEO αλλά την άλλη επιλογή που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή. Σε VIDEO mode μπορείς να κόβεις και να ράβεις πριν οριστικοποιήσεις το δισκάκι αλλά μετά δεν παίζει στα περισσότερα Dvd players. Για δες μήπως συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και στο recorder!

Πάνος

Ποιος καλός φίλος που έχει την ίδια σειρά μπορεί να μας βοηθήσει πώς θα καταφέρουμε να γράφουμε DVD και να παίζουν σε άλλα DVD players;
Αν το κάνεις finalise θα παίξει παντού...υπο την προυπόθεση ότι όταν προηγουμένως το φορμάρισες το έκανες σε V-mode (video mode) και όχι σε VR-Mode (στην δεύτερη περίπτωση παίζει μόνο σε υπολογιστή)

Το finalize είναι δεδομένο, την προϋπόθεση που αναφέρεις να ρωτήσω:
Στη διαμόρφωση δίσκου/βασικά/μορφή DVD-RW έχει ως επιλογές αυτό που αναφέρεις δλδ κατάσταση VR και κατάσταση Video και ήταν προεπιλεγμένο το το 1ο αλλά δεν έχει πουθενά επιλογή* για DVD-R/+R...

Ευχαριστώ

*Το βρήκα στη Μορφοποίηση/Κατάσταση Video/Έναρξη και θα το δοκιμάσω μόλις αγοράσω τα +R διότι τα -R δεν τα βλέπει καθόλου...

Last edited:
Αν ήταν αφημένο στο VR τότε και η εγγραφή που έκανες στο εγγράψιμο dvd έγινε σε VR-Mode ...οπότε και πολύ λογικά σου παίζει στον υπολογιστή αλλά όχι σε αλλο ντιβιντί πλευερ

Αν το κάνεις finalise θα παίξει παντού...υπο την προυπόθεση ότι όταν προηγουμένως το φορμάρισες το έκανες σε V-mode (video mode) και όχι σε VR-Mode (στην δεύτερη περίπτωση παίζει μόνο σε υπολογιστή)

Τα έμπλεξα λίγο με το VR & Video mode αλλά τέλος πάντων κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει. Τώρα μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην βλέπει καθόλου τα DVD-R, αλλά πάνω σ'αυτό θα πρέπει να μας απαντήσει κάποιος άλλος κάτοχος του συγκεκριμένου recorder.

Μπορεί να το κάνει κάποιος:huh2: ?

Έγραψε πλέον κανονικά σε DVD+R και χωρίς να πειράξω άλλες ρυθμίσεις έπαιξε σε άλλα DVD players... βέβαια το έγραψα για πιο σιγουριά σε Sony DVD+R αλλά μελλοντικά θα δοκιμάσω και σε άλλα, μόλις μου τελειώσουν αυτά...

Έγραψε πλέον κανονικά σε DVD+R και χωρίς να πειράξω άλλες ρυθμίσεις έπαιξε σε άλλα DVD players... βέβαια το έγραψα για πιο σιγουριά σε Sony DVD+R αλλά μελλοντικά θα δοκιμάσω και σε άλλα, μόλις μου τελειώσουν αυτά...

Thumbs up :2thumb22sup::2thumb22sup::2thumb22sup: ! Με τα DVD-R έβγαλες άκρη?

Καλησπερα,ξερει καποιος αν μπορουμε να γραψουμε απο dvd ταινια κατευθειαν στον σκληρο;

Απάντηση: Re: Sony DVD Recorder RDR-HX750.

Καλησπερα,ξερει καποιος αν μπορουμε να γραψουμε απο dvd ταινια κατευθειαν στον σκληρο;
Ναι φιλε. Αρκει να μην εχει css κλειδωμα,δηλαδη να μην ειναι εταιρειας.π.χ: απο video club. Αυτο για...ευνοητους λογους. Πνευματικα δικαιωματα,πειρατεια κ.τλ! Μπορεις να αντιγραψεις κατι προσωπικο σου η' να ειναι ηδη αντεγραμμενο και να το ριξει στο σκληρο με σκοπο να το βλεπεις πιο αμεσα η' και να το επεξεργαστεις!

Re: Απάντηση: Re: Sony DVD Recorder RDR-HX750.

Ναι φιλε. Αρκει να μην εχει css κλειδωμα,δηλαδη να μην ειναι εταιρειας.π.χ: απο video club. Αυτο για...ευνοητους λογους. Πνευματικα δικαιωματα,πειρατεια κ.τλ! Μπορεις να αντιγραψεις κατι προσωπικο σου η' να ειναι ηδη αντεγραμμενο και να το ριξει στο σκληρο με σκοπο να το βλεπεις πιο αμεσα η' και να το επεξεργαστεις!
Eυχαριστω για τη βοηθεια:music-smiley-005:

Καλή χρονιά σε όλους......

Αγόρασα προχτές το SONY DVD RECORDER HX-750 και διαπίστωσα ότι ναι μεν έχει ελληνικούς υποτίτλους, αλλά είναι τόσο μικροί πού πρέπει να κολλήσω την μύτη μου στην οθόνη για να τούς δώ.Μιλάω για ταινίες .avi

Υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάξω το μέγεθος ή τα fonts γενικά ?

Η μόνη λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να χρησιμοποιήσω το AVIAddXSubs αλλά είναι χρονοβόρο.
Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη