Sony HX800 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συμφορουμίτες λίγη βοήθεια παρακαλώ. Πρόσφατα απέκτησα και εγώ την εν λόγω τηλεόραση αλλά μου λείπουν κάποια πραγματάκια όπως να παίζει mkv, m2ts κλπ αρχεία. Επίσης η τηλεόραση για να συνδεθεί ασύρματα με διαδύκτιο θα πρέπει να έχει μόνο το wifi usb της Sony. Σκέφτηκα πως μιας και θα πάρω Blu-ray player να αγοράσω αυτό :
http://www.sony.gr/product/blu-ray-disc-player/bdp-s580#pageType=TechnicalSpecs
Εάν κατάλαβα καλά είναι σα να προσθέτω πολλές απο τις δυνατότητες που έχει η EX720 που είναι καινούριο μοντέλο τηλεόρασης. Κάνω λάθος; Για παράδειγμα θα παίζω όλες τις μορφές αρχείων, θα έχω ασύρματο δίκτυο και επίσης ελεύθερη περιήγηση σε σελίδες και όχι μόνο σε συγκεκριμένες. Κορυφαίο το ότι θα μπορώ να βάλω ασύρματο πληκρολόγιο και να ελέγχω τις λειτουργίας του αλλά και της τηλεόρασης με το ipad. Σωστά;

Η αλήθεια είναι πως το 580 με το ενσωματωμένο Wi-Fi και με το σαφώς πιο λειτουργικό όσον αφορά στην αναπαραγωγή αρχείων USB θα υπερκαλύψει πολλά πράγματα που δεν κάνει η ΗΧ800.Μόνο το PVR δεν αντικαθιστά. Πάντως και εγώ ΗΧ800 θα διάλεγα αντί ΕΧ720 και φυσικά θα αγόραζα μελλοντικά το 580. Το μόνο θέμα με το 580 είναι πως δεν παίζει ελληνικούς υπότιτλους σε .mkv. Γιατίο εν αντιθέσει με το USB της ΗΧ800 που διαβάζει μόνο FAT32,το 580 διαβάζει και NTFS. Τέλος, θα έχει και καλύτερη απόδοση σε Youtube videos κτλ λόγω του IP Content reduction λογισμικού που έχει

Πρίν καταφύγω στην λύση wd-live και γενικά media HDD υπάρχει κάποιο καλύτερο Blu-ray player όπου παίζει περισσότερους τύπους αρχείων με srt ελληνικά κλπ ; Εγώ έτσι κι αλλιώς θα αγοράσω προς το παρόν έναν player και αργότερα των σκληρό δίσκο αλλά εάν υπάρχει καλύτερη λύση θα ήθελα να την ακούσω(..διαβάσω!!). πχ ενας bluray 3D player αλλά με δυνατότητες και pvr ή ακόμη bluray εγγραφής με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

Γιατι ψεματα ειναι? Ποσα χρονια ειναι στην αγορα?

Κοντεύει 2 χρόνια... Αλλά μικρή σημασία έχει αυτό από τη στιγμή που εξακολουθεί να διαθέτει τον πιο ισχυρό επεξεργαστή στην κατηγορία του, ενώ κάνει και κάποια πραγματάκια που πολλά από τα καινούρια, ομότιμά του, μηχανάκια δεν μπορούν να κανούν... ;)

Ποια ειναι αυτα? Να κρατας ενα σε καθε χερι και να κανεις γυμναστικη?:p

Ενδεικτικα βρηκα το εξης στο νημα του Himedia...

Και εγώ ήμουν με το wd, και έκανα την μετάβαση το 600Β.

Η είκονα είναι καλύτερη.

Οι θερμοκρασίες του wd όταν είναι σβηστό, το himedia χρειάζεται να είναι 2 μέρες αναμμένο για να τις φτάσει.

Σίγουρα δεν είναι και το πίο δυνατό μηχάνημα, αλλά σε σύγκριση των 2 είναι καλύτερο, μόνο και μόνο για το θέμα του dts.
Το δίκτυο επίσης είναι σε καλά επίπεδα, όχι τπτ ιδιαίτερο, αλλά μπορείς να μεταφέρεις, ας πούμε ταινίες 3-4GB μέσω wifi απο το laptop σε κανα τέταρτο.
Με τον σταθερό μου, αντιμετωπίζω θέματα, αλλά κάπου κάνω εγώ λάθος στις ρυθμίσεις.

Με υπότιτλους δεν θα έχεις κάνένα πρόβλημα.
Είχα το wd 2 χρόνια, οπότε αποσβέσθηκε πλήρως, ήταν καιρός για αλλαγή, και είμαι ικανοποιημένος και με την τωρινή επιλογή μου.

Last edited:
Ποια ειναι αυτα? Να κρατας ενα σε καθε χερι και να κανεις γυμναστικη?:p

[OFFTOPIC-MODE-ON]

Έχεις το BluRay-Player και το ΧΒΟΧ γι' αυτό, τί να σου κάνει το καημένο το Liveάκι μπροστά τους... :aetsch:

Flat gamma, σωστή υποστήριξη 23,976Hz και auto-framerate είναι βασικά πράγματα που δεν τα βρίσκεις εύκολα μέχρι τα 80 ευρώ...

To Himedia που αναφέρεις, είναι στα διπλάσια χρήματα από το WDTV Live, αλλά και για το μικρότερο αδερφάκι του που είναι μόνο 50 ευρώ ακριβότερο υπάρχει και η ακόλουθη άποψη:

ακόμα και αν κάποιος δεν θέλει δίκτυο, όντας κάτοχος ΚΑΙ pico5.1, ΚΑΙ live, ΚΑΙ 600Α, σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι το live (ακόμα και αν έχουν περάσει κοντά 1-2 χρόνια από την κυκλοφορία του) ότι είναι χειρότερη επιλογή από τα νέα realtek... Το 600Α μου αγοράστηκε με σκοπό να αντικαταστήσει το live, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη...
[/OFFTOPIC-MODE-OFF]

Last edited:
Η τιμη της εχει πεσει στα 899(46"+3D glasses +transm) ,πιστευω οτι ειναι μια πολυ καλη τιμη και δεν θα υπαρχει για πολυ το συγκεκριμενο μοντελο........
Απο αποψη 2D για αναλογικο/ψηφιακο σημα και BR πιστευετε οτι ειναι οτι καλητερο σε αυτη την τιμη;Απο οτι εχω διαβασει δεν παρουσιαζει προβληματα clouding.
Καποιος κατοχος θα μπορουσε να πει πως τα παει και με video games (wii - ps3) απο πλευρας lag.
Ευχαριστω πολυ

εγώ την πήρα 1100 και είμαι απολυτα ευχαριστημένος. η τηλεόραση έχει απίστευτη εικόνα που δεν την βρίσκεις με τίποτα σε αυτά τα λεφτά. σε τηλεοπτικό σήμα είναι ανέλπιστα καλή, συγκρίνεται μόνο με πλάσμα. 3d δεν έχω δοκιμάσει. την έχω συνδέσει με pc και έχω δει μερικές ταινίες στα 720p και η εικόνα είναι εκπληκτική. παιιχνίδια δεν παίζω οπότε δε μπορώ να σου πω.
σκέψου μόνο οτι σε δύο μαγαζιά που πήγα και βρήκα αντίστοιχους αντιπροσώπους της sony και ρώτησα την 720 (που παρεμπιπτόντως είναι και ακριβότερη) ή την 800 και οι δύο μου είπαν χαλαρά την 800

Ολες οι Sony και Samsung που χρησιμοποιουν πανελ SPVA ειναι επικίνδυνες για clouding.

Απο εκει και περα ειναι θεμα τυχης αν θα πεσεις σε μοντελο με λιγο clouding η πολυ ωστε να γινεται ενοχλητικο.

Ειμαι κατοχος μιας kdl-46x3500 και μολις πριν λιγες ημερες κατοχος μια kdl-46hx800 μου φαινεται λιγο σκληρη η εικονα της σε σχεση με την χ3500 μηπως εχει καποιος τις ρυθμισεις εικονας της τηλεορασης ???ευχαριστω εκ των προτερων...

Θα ήθελα την άποψή σας αν η συγκεκριμένη τηλεόραση με 800 ευρώ στις 46 ίντσες αξίζει ως αγορά ή είναι προτιμότερο να αγοράσει κανείς κάτι φετινό και ακριβότερο π.χ. 46ex720 με 1.080?

η περσινή hx800 έχει ένα στοιχειώδες έστω local dimming. από την άλλη μεριά η εχ720 έχει την νέα επεξεργασία εικόνας. προσωπικά θα πήγαινα στην 800άρα. είναι σχεδόν 20% πιο φτηνή και ανώτερη σειρά αν και περσινή. την θεωρούσα και την θεωρώ έξυπνη επιλογή ακόμα και όταν είχε 1099 με γυαλιά.

η περσινή hx800 έχει ένα στοιχειώδες έστω local dimming. από την άλλη μεριά η εχ720 έχει την νέα επεξεργασία εικόνας. προσωπικά θα πήγαινα στην 800άρα. είναι σχεδόν 20% πιο φτηνή και ανώτερη σειρά αν και περσινή. την θεωρούσα και την θεωρώ έξυπνη επιλογή ακόμα και όταν είχε 1099 με γυαλιά.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση και γω κάπως έτσι το έβλεπα.
Κάτι ακόμα. Σε σχέση με την 46G30 της panasonic που έχει μόλις 100 ευρώ παραπάνω? Θέαση κυρίως τηλεοπτικό σήμα.

προσωπικά θα πήγαινα αβλεπί στην παννυ αλλά γούστα είναι αυτά. βλέπω τιβι σε σκοτάδι ή με ελεγχόμενο φωτισμό (πορτατίφ με λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας) δεν με ενδιαφέρει το 3δ - γενικώς δεν μπορώ την πολύ φωτεινότητα.

Last edited:
Παιδια καλημερα.Εχει κανει κανεις καλιμπραρισμα στην τηλεοραση???Ξερω οτι μπορει να δειξει καλυτερα αν αλλαξω τις εργοστασιακες ρυθμισεις, αλλα δεν ξερω τι να αλλαξω. Αν μπορει καποιος να βοηθησει.....

Αν μιλας για τηλεοπτικο σημα δεν μπορει να γινει καλιμπραρισμα καθως καθε καναλι εχει τα δικα του προτυπα.

Και γενικα εφοσον δεν υπαρχει ο καταλληλος εξοπλισμος (αισθητηρας , προγραμμα) δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα.