Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οχι εχει κανονικο local dimming και μαλιστα το intelligent Peak LED που αυξομειωνει την φωτεινοτητα με εξυπνο τροπο κατα περιοχες εκει οπου χρειαζεται περιοριζει πολυ το halo σε σχεση με τις local dimming παλιοτερης γενιας.

Πόσες ζώνες έχει η 920;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πόσες ζώνες έχει η 920;

Την ιδια απορία εχω και για εναν ακομα λογο.
Με τον τροπο που εχουν τοποθετήσει τα Led θεωρητικά δεν ειναι πιο δύσκολο να μπουν περισσότερα σημεία ελέγχου;
Φανταζομαι πως πιο ευκολο αλλα και περισσότερος χωρος υπαρχει οταν τα led τοποθετούνται κάθετα στην οθονη παρα παράλληλα και μαλιστα υπο την συνοδεία καθρεπτών για μπορέσει να κατευθυνθεί το φως προς την οθονη ( 90 μοίρες ).
Τωρα αν αυτος ο τροπος καταφέρνει πιο ακριβες dimαρισμα δεν το ξερω ( και δεν καταλαβαινω γιατι).
Ισως παλι αυτο να μην εχει σχεση και απλως η οδήγηση τους να συνοδεύεται απο καλύτερο επεξεργαστή ωστε να μπορέσουν να ελευθερωθούν και τα χαμηλά Ire οπως ζητα και ο Γιάννης.

Μια ερωτηση προς τους κατοχους.
Ετυχε σε καποιον να εχει καμμενο pixel?Γιατι μιλησα με sony και μου ειπαν οτι μεχρι 5 pixel καμμενα δεν γινεται αλλαγη.

Last edited:
Του αδελφου μου ευτυχως δεν εχει προς το παρον καποιο καμμενο pixel. Τωρα δεν θυμαμαι μεχρι ποσα καμμενα δικαιολογουν αντικατασταση και ποιος ο διαχωρισμος μεταξυ καμμενου / κολλημενου pixel στο θεμα της εγγυησης. Νομιζω οτι ειναι πολυ σπανιο πλεον μια tv να εχει πανω απο 1-2 καμμενα pixels.

Μεχρι 5 μου ειπαν.Τωρα ελπιζω να μην μου τυχει σε τοσο ακριβη τηλεοραση γιατι ειμαι ενα κλικ απο την αγορα. :firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πόσες ζώνες έχει η 920;

Κρίνοντας από τις ακόλουθες φωτό του fullhd.gr, περισσότερες από 75, αλλά όχι πάνω από 105 (ίσως να χωράει και ένα "επί 2" σε αυτό το νούμερο, αλλά δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί από αυτές τις φωτό)...

dimming.JPG

overall.JPG

Aν δεις το video της παρουσιασης φαινεται η διαφορα intelligent vs retarded LED.

To βίντεο δεν διευκρινίζει αν βλέπουμε μία 900άρα σε κόντρα με την 920, ή δύο 920, μία με το local dimming ενεργό και μία χωρίς...

Την ιδια απορία εχω και για εναν ακομα λογο.
Με τον τροπο που εχουν τοποθετήσει τα Led θεωρητικά δεν ειναι πιο δύσκολο να μπουν περισσότερα σημεία ελέγχου;
Φανταζομαι πως πιο ευκολο αλλα και περισσότερος χωρος υπαρχει οταν τα led τοποθετούνται κάθετα στην οθονη παρα παράλληλα και μαλιστα υπο την συνοδεία καθρεπτών για μπορέσει να κατευθυνθεί το φως προς την οθονη ( 90 μοίρες ).
Τωρα αν αυτος ο τροπος καταφέρνει πιο ακριβες dimαρισμα δεν το ξερω ( και δεν καταλαβαινω γιατι).
Ισως παλι αυτο να μην εχει σχεση και απλως η οδήγηση τους να συνοδεύεται απο καλύτερο επεξεργαστή ωστε να μπορέσουν να ελευθερωθούν και τα χαμηλά Ire οπως ζητα και ο Γιάννης.

Η 920 Ανδρέα, είναι κανονική direct LED, η 900 ήταν που είχε το ανάλογο του IOP της LG, σύστημα, με την κάθετη διάταξη και τους ανακλαστήρες...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις -

Θολό τοπιο και αντε βγαλε ακρη
Αντιγράφω από το fullhd

Το εν λόγω πάνελ φωτίζεται από ένα σύστημα οπίσθιου φωτισμού, το οποίο η Sony καλεί Intelligent Peak LED.
Η τοπολογία είναι ανάλογη με εκείνη του περσινού Intelligent Dynamic LED. Υπάρχουν δηλαδή φωτοδίοδοι και πίσω από την οθόνη, το φως των οποίων απλώνεται στην επιφάνεια του πάνελ με διαχυτές.
Το νέο στην παρούσα φάση είναι ένα φίλτρο το οποίο δρώντας επικουρικά αναλαμβάνει την διάχυση της φωτεινότητας.
Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πέρα από τον ολικό έλεγχο της φωτεινότητας [global dimming] παρέχεται και τοπικός [local dimming]. Και παρόλο ότι η Sony δεν κάνει λόγο για την ακρίβεια ελέγχου, υποθέτουμε ότι διαφοροποιείται από τις περσινές 80 περίπου ζώνες στην διάσταση των 55 ιντσών.

Και παρακατω συμπληρωνει στα σχολια ο Μάνος Μπαχλιτζανάκης

Στην Intelligent Peak LED, οι φωτοδίοδοι είναι πίσω από το πάνελ και φωτοβολούν παράλληλα με αυτό. Οι διαχυτές γυρίζουν το φως κατά 90 μοίρες για να εξέλθει από την οθόνη.

Δεν μπορω να καταλαβω αυτό το φλου θόλο τοπιο σε σημειο μυστηρίου που επικρατεί ιδιαίτερα στα μοντελα της sony.
Γιατι δεν ανακοινώνουν εξαρχης ξεκαθαρα τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντελου;.
Υπαρχει περίπτωση καποιος ενδιαφερόμενος να προβει σε αγορα χωρις να γνωρίζει τι είναι αυτό που αγοράζει;

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/preview/8557-sony-bravia-kdl-55hx920-preview.html

Προσωπικα δεν με πειραζει να μην ξερω ποσες ζωνες ελεγχου εχει μια μελλοντικη tv μου, ή πως ειναι τοποθετημενοι οι φωτοδιοδοι πισω απο το panel. Προτιμω αυτο που βλεπω να ειναι σωστο χρωματικα και να μου προσφερει την ικανοποιηση για τηην οποια θα δωσω ενα καρο χρηματα. Ολα τα υπολοιπα, αριθμοι, εργοστασια παραγωγης, hz κλπ με αφηνουν αδιαφορο..

Μην αγχώνεστε, υπάρχει ειδικός στο νήμα, που ξέρει τα άπαντα για την 920. Σίγουρα θα μας πει και τον ακριβή αριθμό των ζωνών. Άλλωστε τον έχω ρωτήσει και περιμένω...

Μην αγχώνεστε, υπάρχει ειδικός στο νήμα, που ξέρει τα άπαντα για την 920. Σίγουρα θα μας πει και τον ακριβή αριθμό των ζωνών. Άλλωστε τον έχω ρωτήσει και περιμένω...

Δεν ειμαι ειδικος.Οτι βλεπω στην τηλεοραση μου αυτο γραφω και επισης δεν ξερω ποσες ζωνες εχει, δεν με απασχολει, αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι παιζει φανταστικα. Τωρα αν καποιος βλεπει αλλα πραγματα απο εμενα ας μας τα γραψει.
Οταν εχει μαυρο φοντο βλεπεις λιγο -halo- στο σημειο που θα ειναι κατι φωτεινο π.χ μια κουκιδα,στο υπολοιπο πανελ δεν βλεπεις το παραμικρο, ειναι κλειστο.Καταλαβαινεις λοιπον πως εκει ειναι μια ζωνη του πανελ.Σε καποιες περιπτωσεις που αναβουν ολα τα LED δεν εχω δει clouding. Τωρα γιατι εχετε φαει κολλημα και ντε και καλα πρεπει να βρειτε καποια κουσουρια και προβληματα στο συγκεκριμενο μοντελο δε μπορω να καταλαβω.Βγηκε προιον της χρονιας και αυτο κατι λεει.Επισης αν οι κατοχοι εδω μεσα ηταν δυσαρεστημενοι θα βουιζε το νημα ηδη οπως στη D8000,οποτε νομιζω πως και αυτο κατι μας λεει.
Καμια τηλεοραση δεν ειναι τελεια και αυτο που προσωπικα βλεπω ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε L.E.D μεχρι στιγμης.

Αυτο το σαμουραι επιτελους που μπορει να τον βρει καποιος;

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οταν εχει μαυρο φοντο βλεπεις λιγο -halo- στο σημειο που θα ειναι κατι φωτεινο π.χ μια κουκιδα,στο υπολοιπο πανελ δεν βλεπεις το παραμικρο, ειναι κλειστο.Καταλαβαινεις λοιπον πως εκει ειναι μια ζωνη του πανελ.Σε καποιες περιπτωσεις που αναβουν ολα τα LED δεν εχω δει clouding. Τωρα γιατι εχετε φαει κολλημα και ντε και καλα πρεπει να βρειτε καποια κουσουρια και προβληματα στο συγκεκριμενο μοντελο δε μπορω να καταλαβω.Βγηκε προιον της χρονιας και αυτο κατι λεει.Επισης αν οι κατοχοι εδω μεσα ηταν δυσαρεστημενοι θα βουιζε το νημα ηδη οπως στη D8000,οποτε νομιζω πως και αυτο κατι μας λεει.

Μην δινεις σημασια. Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.

Πάντως και εγώ μετά απο ένα 3μηνο που την έχω δέν έχω να πώ τίποτα αρνητικό για την τηλεόραση.Η εικόνα της είναι φανταστική και σε χρώματα αλλά και ώς κίνηση.Πρίν την πάρω που έψαχνα όλες τις led-lcd καμία δέν την έφτανε σε εικόνα ε και λίγο ότι είμαι japan oriented(στα ηλεκτρονικά) σαν καταναλωτής δέν άργησα να πάρω την καλύτερη sony και led που παίζει αυτήν την στιγμή.

Απάντηση: Re: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν ειμαι ειδικος.Οτι βλεπω στην τηλεοραση μου αυτο γραφω και επισης δεν ξερω ποσες ζωνες εχει, δεν με απασχολει, αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι παιζει φανταστικα. Τωρα αν καποιος βλεπει αλλα πραγματα απο εμενα ας μας τα γραψει.
Καμια τηλεοραση δεν ειναι τελεια και αυτο που προσωπικα βλεπω ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε L.E.D μεχρι στιγμης.

Αυτο το σαμουραι επιτελους που μπορει να τον βρει καποιος;

Η αναζητηση περισσοτέρων πληροφοριών αλλα και διευκρινίσεις για τα τεχνικα χαρακτηριστικά μιας τηλεόρασης ( η οποιουδήποτε αλλου προιοντος) δεν σημαίνει και καλα αναζήτηση προβληματων .
Αλίμονο...
Μιλαμε για συσκευες που κοστιζουν αρκετα και αυτος ειναι ενας πολυ σοβαρος λογος να ειμαστε πιο προσεκτικοί στην τελικη επιλογη.
Μπορει βεβαια καποιον να του αρκουν δυο θετικες αράδες που θα διαβασει στα γρηγορα αλλα εγω τουλαχιστον μεχρι τωρα δεν εχω βρει διασταυρωμένες πληροφοριες για το τι σοι τηλεόραση ειναι η συγκεκριμένη.
Ειναι direct led; ειναι κατι ενδιάμεσο; εχει συγκεκριμένο αριθμο περιοχων;
Ακρη δεν εχω βγαλει και προσωπικά το τι λεει ο ενας και ο αλλος δεν μου αρκει.
Θελω συγκεκριμένα στοιχεια και απο κει και υστερα αν δω πως τα εχει θα κινηθεί το ενδιαφερον μου ωστε να κοιταξω να την δω και απο κοντα και να αποκομίσω προσωπική άποψη.