Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απο την αλλη πιστευω πως οσες και να γινουν οι ζωνες το ματι θα βλεπει παντα τη διαροη φωτος

To halo δεν είναι τόσο ενοχλητικό. Σίγουρα θα το δεις σε τίτλους τέλους ταινιών ή σε αλλαγές καναλιών, αλλά σε κανονική θέαση εξαρτάται από την υπόλοιπη εικόνα. Όμως ο μεγάλος αριθμός ζωνών σίγουρα βοηθάει.
Αυτό που είναι πιο ενοχλητικό είναι η τοπική μεταβολή της φωτεινότητας(π.χ. ότι η περιοχή γύρω από τους υπότιτλους είναι πιο φωτισμένη σε σχέση με περιοχές λίγο πιο μακριά).

Μετα απο την πρωτη μερα συμβιωσης με την HX920 στις 55'' καποια πρωτα συμπερασματα ειναι :

ας αρχισω με τα αρνητικα..........Δεν μου αρεσε το τηλεκοντρολ,ειναι μερικα κουμπια πολυ κοντα το ενα με το αλλο και πολλες φορες αλλο κουμπι ηθελα να πατησω και πατιωταν αλλο........Επισης σε τοσο ακριβη τηλεοραση ας δεινανε μαζι ενα blu-ray με τιποτα 3D videακια και διαφορα αλλα promo,δεν θα πεφτανε εξω οικονομικα!..........Ενα ανεπαισθητο halo effect υπαρχει.......μονο ομως οταν ειναι εντελως μαυρη η οθονη και υπαρχει ενα ασπρο σηματακι ή καποια ασπρα γραμματα........

Τα θετικα τωρα........Δεν υπαρχει clouding,τουλαχιστον εγω δεν ειδα.......και συγκρινωντας με την SONY W4500 που ειχα πριν ειδα μεγαλη διαφορα σε αυτο τον τομεα!.......παρολλο που η W4500 η δικια δεν ειχε μεγαλο προβλημα clouding.
Επειδη τα blu-ray Που εχω στη κατοχη μου τα εχω λιωσει και ξερω απεξω καθε σκηνη βαζωντας στην HX920 ειδα διαφορα στην εικονα.ενταξει οχι τραγικη αλλα ειδα....(να πω την αληθεια περιμενα μεγαλυτερη διαφορα)ειδα καλυτερη κινηση,μεγαλυτερη αντιθεση,σωστοτερα αποδοσμενα τα χρωματα,καλυτερο μαυρο......
Επιτηδες εβαλα το ''Dark night'' που εχει πολλες σκοτεινες σκηνες και ειδα διαφορα.......
Υλικο 3D δεν προλαβα να βαλω ακομα για να τσεκαρω.........
Παντως γενικα σαν πρωτη αποψη εμεινα ευχαριστημενος απο την επιλογη μου,ειδα διαφορες στην εικονα απο την προηγουμενη TV μου,αλλα να πω την αληθεια δεν μου πεσαν και τα σαγωνια.......ισως με ενα καλυτερο καλιμπραρισμα να αλλαξω γνωμη

Sony BRAVIA KDL-55HX920 [Review]........[fullhd.gr]
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/8580-sony-bravia-kdl-55hx920-review.html

15 Ιούνιος 2011

Εμείς προτιμήσαμε την επιλογή Cinema 2.

Οι ρυθμίσεις που τελικά καταλήξαμε ήταν:

Ευκρίνεια [Definition]: 6
Αντίθεση [Contrast]: 86
Φωτεινότητα [Brightness]: 38
Χρώμα [Colour]: 55
Gamma: -1
Θερμοκρασία [Τemp]: Θερμό 2
Ισορροπία Λευκού [White Balance]
Eνίσχυση
Red: 0
Green: 0
Βlu: -16
Ζωνατανό χρώμα [Live Colour]: Ναι
Καθαρό λευκό: Χαμηλό
Διόρθωση μαύρου: Όχι
Ποηγμένη βελτίωση αντίθεσης: Όχι
Δυναμικός έλεγχος LED: Κανονικός
Λειτουργία ταινίας: 1
ΜotionFlow : Kανονικό / Πιο διαυγές [2D/3D]

cie.jpg

Το χρωματικό εύρος

gamma%20f.jpg
Ο συντελεστής gamma

temp%20f.jpg
Η θερμοκρασία

rgbde%20f.jpg
οι στάθμες RGB,συντελεστής dE

Υπέρ:

Mηχανή επεξεργασίας (X-Reality PRO=X-Reality+XCA7)
Οπίσθιος φωτισμός (Intelligent Peak LED="Full" LED)
Διαχείριση φωτεινότητας
Οn line υπηρεσίες
Απόδοση κίνησης (Motionflow XR800=200Hz+600Hz)
Flicker Free

Κατά

Δυνατότητα ρύθμισης χρωμάτων
Multimedia προφίλ

vote.jpg

συγνωμη ρε παιδες αλλα ολα αυτα τα "στοιχεια" πως ακριβως τα βγαζετε?
υπαρχουν προγραμματα που τα βαζουμε στην tv και μας βγαζουν αυτα τα στοιχεια?
sorry αν η ερωτηση ειναι χαζη για καποιους...

τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τo calibration της τηλεόρασης που απαιτεί αισθητήρα - λογισμικό και φυσικά εξειδικευμένο calibrator. μπορεί να γίνει δοκιμαστική εφαρμογή των προτεινόμενων ρυθμίσεων αλλά όπως καταλαβαίνεις αφορούν μια συγκεκριμένη πηγή αναπαραγωγής και συνήθως το αποτέλεσμα που έχουν είναι χειρότερο από τα default settings της τηλεόρασης. (thx, cinema, κλπ)

Καλησπέρα (ή μάλλον καλημέρα),

Σήμερα έγινα κάτοχος της Sony HX920 3D LED (σε αντικατάσταση της D8000). Θα ήθελα σας παρακαλώ να ρωτήσω:
Συνδέω το Western Digital Media Player WD TV Live στην τηλεόραση, βάζω ένα 3d mkv να παίζει και όταν πατάω το 3D κουμπί στο τηλεχειριστήριο της TV μου βγάζει μόνο την επιλογή "Προσωμοίωση 3D" και τίποτε άλλο, με αποτέλεσμα να βλέπω την ταινία σε παράθεση (δίπλα - δίπλα) χωρίς να μπορώ να τη δω 3D. Εάν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σας παρακαλώ!

Τελικά ήταν η σύνδεση HDMI.

Κάτι ακόμα.
Στην αριστερή πλευρά υπάρχει μία κατακόρυφη γραμμή η οποία είναι ορατή από κοντά. Σε προβολή ταινίας δεν φαίνεται πολύ. Εϊναι ελλατωματική η TV?

Δοκιμασε να μας βγαλεις μια φωτογραφια αν γινεται και δεξια και αριστερα (για να δουμε την διαφορα).

Υποθετω οτι δεξια δεν υπαρχει κατι αναλογο.

Μάλλον πρόκειται για το crease effect, στην Αμερική τις επιστρέφουν.
Ανέβασε μία φωτογραφία οπωσδήποτε να τη δούμε. Αν σου βγάζει την κατακόρυφη γραμμή δίπλα από το πλάγιο μέρος της tv, σαν μια λωρίδα, ανεξάρτητα απο το υλικό που βλέπεις, πχ sd, hd κλπ τότε ειναι το ελλατωμα που ανέφερα.

καλημέρα.
προσπαθώ και εγώ να φτιάξω τα ασυμμάζευτα.
έχω δη λίγο 3d άλλα ήμουνα πίσω από το pc και δεν είχα καλή εικόνα αλλά φάνηκε πολύ καλό σε παιχνίδι όπως και μετατροπή από 2d-3d.
μια άλλη ερώτηση να κάνω επειδή βάζω τα ηχεία για το home cinema. μπορώ να βάλω το κεντρικό ηχείο πίσω από την 55" η θα δημιουργηθεί πρόβλημα?
έχω δη γενικά φωτό που έχουνε τα ηχεία μπροστά αλλά αν το βάλω μπροστά θα μου κρύψει την οθόνη

Απάντηση: Re: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

συγνωμη ρε παιδες αλλα ολα αυτα τα "στοιχεια" πως ακριβως τα βγαζετε?
υπαρχουν προγραμματα που τα βαζουμε στην tv και μας βγαζουν αυτα τα στοιχεια?
sorry αν η ερωτηση ειναι χαζη για καποιους...

Όπως είπε και ο vaspapavas οι μετρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο την συσκευή που μέτρησε και καλιμπράρισε ο συντάκτης του ανωτέρω άρθρου. Οι μετρήσεις που έκανε και οι ρυθμίσεις στις οποίες κατέληξε αφορούν αποκλειστικά και μόνο την τηλεόραση που είχε μπροστά του σε συνδυασμό με την συσκευή αναπαραγωγής που χρησιμοποίησε για την αναπαραγωγή του calibration disk και των patterns.

Οποιαδήποτε άλλη 920, για να ρυθμιστεί κατά ISF, απαιτεί εκ νέου την ανωτέρω διαδικασία, το ότι μια 920 έχει τις παραπάνω ρυθμίσεις δεν σημαίνει ότι όλες οι 920 πρέπει να ρυθμιστούν έτσι....

....περί ρυθμίσεων μέσων απεικόνισης.

Μάλλον πρόκειται για το crease effect, στην Αμερική τις επιστρέφουν.
Ανέβασε μία φωτογραφία οπωσδήποτε να τη δούμε. Αν σου βγάζει την κατακόρυφη γραμμή δίπλα από το πλάγιο μέρος της tv, σαν μια λωρίδα, ανεξάρτητα απο το υλικό που βλέπεις, πχ sd, hd κλπ τότε ειναι το ελλατωμα που ανέφερα.

Ακριβώς αυτό κάνει!

Re: Απάντηση: Re: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όπως είπε και ο vaspapavas οι μετρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο την συσκευή που μέτρησε και καλιμπράρισε ο συντάκτης του ανωτέρω άρθρου. Οι μετρήσεις που έκανε και οι ρυθμίσεις στις οποίες κατέληξε αφορούν αποκλειστικά και μόνο την τηλεόραση που είχε μπροστά του σε συνδυασμό με την συσκευή αναπαραγωγής που χρησιμοποίησε για την αναπαραγωγή του calibration disk και των patterns.

Οποιαδήποτε άλλη 920, για να ρυθμιστεί κατά ISF, απαιτεί εκ νέου την ανωτέρω διαδικασία, το ότι μια 920 έχει τις παραπάνω ρυθμίσεις δεν σημαίνει ότι όλες οι 920 πρέπει να ρυθμιστούν έτσι....

....περί ρυθμίσεων μέσων απεικόνισης.

Πολυ ωραια, αλλα εμεις που ειμαστε απο επαρχια και δεν υπαρχει καποιος ειδικος στην περιοχη για καλιμπραρισμα, τι κανουμε???
Μενουμε στις default ρυθμισεις?Γιατι σε πολλα review που διαβασα ελεγαν οτι η τηλεοραση απεδωσε τα μεγιστα μετα απο καλιμπραρισμα, και οχι με τις out of the box ρυθμισεις.

Re: Απάντηση: Re: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πολυ ωραια, αλλα εμεις που ειμαστε απο επαρχια και δεν υπαρχει καποιος ειδικος στην περιοχη για καλιμπραρισμα, τι κανουμε???
Μενουμε στις default ρυθμισεις?Γιατι σε πολλα review που διαβασα ελεγαν οτι η τηλεοραση απεδωσε τα μεγιστα μετα απο καλιμπραρισμα, και οχι με τις out of the box ρυθμισεις.

Βάζεις τις ρυθμίσεις από ένα review site που εμπιστεύεσαι, ή από μια άλλη καλιμπραρισμένη. Μικρές θα είναι οι διαφορές από το να καλιμπράρεις την δικιά σου...

Τελικά ήταν η σύνδεση HDMI.

Κάτι ακόμα.
Στην αριστερή πλευρά υπάρχει μία κατακόρυφη γραμμή η οποία είναι ορατή από κοντά. Σε προβολή ταινίας δεν φαίνεται πολύ. Εϊναι ελλατωματική η TV?

Να πω και εγω τα συμπερασματα μου.

Και στη δικη μου βλεπω 2-3 αχνες κατακορυφες γραμμες που ειναι ορατες καποιες φορες σε σκουρα χρωματα πλανων. Ειδικα σε ps3 στο pro. Σαν να ειναι γραμμη σκονη πισω απο το γυαλι της οθονης

Η ποιοτητα σε νοβα ειναι καλη. Ειδικα στα hd μου αρεσει αρκετα.

Το media player δημιουργει μπελαδες. mkv μονο με pc που οτι και καλωδιο high speed να δοκιμασα εκανε καποια καθυστερηση στη φυσικη ροη των εικονων. Δηλαδη οταν διαβαζα απο σκληρο το εκανε εντονα ενω οταν μετεφερα το αρχειο στο λαπτοπ το εκανε λιγοτερο.

Δισκο wd δεν μου διαβαζει. Μονο για εγγραφη εναν χωρις τροφοδοσια ρευματος.Εβαλα 2 με χωριτικοτητα 1T και δεν τους αναγνωρισε.

Να φταιει το λαπτοπ; ο επεξεργαστης η καρτα γραφικων; i3 ειναι και η καρτα οχι κατι πολυ φοβερο.

Λετε καποιος media player na βελτιωνει καπως το διαβασμα των αρχειων;
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τo calibration της τηλεόρασης που απαιτεί αισθητήρα - λογισμικό και φυσικά εξειδικευμένο calibrator. μπορεί να γίνει δοκιμαστική εφαρμογή των προτεινόμενων ρυθμίσεων αλλά όπως καταλαβαίνεις αφορούν μια συγκεκριμένη πηγή αναπαραγωγής και συνήθως το αποτέλεσμα που έχουν είναι χειρότερο από τα default settings της τηλεόρασης. (thx, cinema, κλπ)

ευχαριστω φιλε μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μέσα στο παραπάνω link γράφω τι μπορείς να κάνεις ... ;)

Συνήθως μια default ρύθμιση των κατασκευαστών με... MODE : Cinema ή Movie.....Θερμοκρασία λευκού : Warm ή Θερμό είναι η αρχή για μια εικόνα κοντά στο πρότυπο..

Παραπάνω έχω προσπαθήσει να εξηγήσω και παλιότερα ότι δεν υπάρχουν 'σχετικά ιδανικές ρυθμίσεις', αν έχεις κάποιο BD player κατέβασε το δισκάκι AVCHD από το link που γράφω και κάνε μια υποτυπώδη ρύθμιση contrast και φωτεινότητας.

Ό,τι ρυθμίσεις και να αντιγράψεις, ό,τι ρυθμίσεις και να σου δώσουν, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι καλύτερο. Ακόμα και επαγγελματικές να είναι (από ρυθμισμένη τηλεόραση) θα αφορούν 'εκείνη' την τηλεόραση και όχι τη δική σου.

Για contrast και φωτεινότητα ρίξε μια ματιά Βασικές ρυθμισεις ενός προβολικού μεσου. , πάνω κάτω και στο AVCHD τα ίδια είναι, απλά τα βάζεις να παίζουν και 'ανεβοκατεβάζεις' τα ρυθμιστικά φωτεινότητας - αντίθεσης ώστε με το μάτι να 'εμφανοεξαφανίζονται' οι αντίστοιχες μπάρες.

Από κει και πέρα αν υπάρχει κάποιος φίλος που μπορεί να σε βοηθήσει με τις ρυθμίσεις της δικής του τηλεόρασης, το βήμα είναι ελεύθερο....

...όπως και να έχει... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! :grinning-smiley-043

...επέλεξε κάποια cinema ή warm (ανάλογα με την αναφορά τη κατασκευαστή) και ρύθμισε φωτεινότητα, αντίθεση με το δισκάκι, το να αντιγράψεις από άλλη τηλεόραση ρυθμίσεις φωτεινότητας, αντίθεσης και ειδικά το να αλλάξεις τις τιμές των RGB ..... είναι παντελώς ανούσιο.

EDIT

Π.Χ. με ένα γρήγορο googlάρισμα, τρία review με διαφορετικές ρυθμίσεις σε κάθε μία (και άπειρα αντίστοιχα παραδείγματα για πλήθος άλλων μοντέλων).... τυχαίο?....δεν νομίζω ;)

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl-46hx923-55hx923-201108021318.htm#calibration

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/8580-sony-bravia-kdl-55hx920-review.html

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1309426126

Παρατήρηση από τον Vincent hdtvtest (από τους πλέον αξιόπιστους κατά τη γνώμη μου):

http://www.facebook.com/note.php?note_id=116543245068239

Normally when we are asked by readers to share calibrated TV settings, we always try to clear up a common misconception: copying settings from TV to TV is not the same as calibration, and will not get you a perfectly calibrated display. Display calibration involves measuring an individual TV's output and offsetting specific inaccuracies to achieve industry standard picture reproduction.

http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/

Copying settings from owners of a similar Plasma TV is a futile exercise as each screen (even the same model) varies considerably. So one set of settings that may work for one owner, will look completely different to another.

*Το γράφει στις plasma, αλλά το ίδιο ισχύει για όλες ;)

http://www.perfectimage.gr/isf-calibration/

Είναι διεθνώς γνωστό και επιβεβαιωμένο ότι κάθε τηλεόραση ή προβολέας, βγαίνει από το εργοστάσιο παραγωγής, με κάποιες συγκεκριμένες και τις περισσότερες φόρες, πρόχειρες ρυθμίσεις που δεν αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες της συσκευής, ενώ όχι λίγες φορές, όχι μόνο δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες της συσκευής αλλά και την υποβαθμίζουν!

Αυτό βέβαια δεν γίνεται διότι δεν γνωρίζουν τα εργοστάσια πώς να ρυθμίσουν σωστά τα προϊόντα τους, αλλά γίνεται διότι η σωστή ρύθμιση μιας τηλεόρασης είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων (όπως συνοδών μηχανημάτων, σωστών καλωδίων, περιβάλλοντος χώρου κλπ) όπου εκ των πραγμάτων οι συνδυασμοί αυτών είναι στην ουσία αμέτρητοι και κάθε μία περίπτωση επιβάλλει διαφορετική προσέγγιση, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε και το γεγονός πως η λεπτομερής ρύθμισης κάθε μεμονωμένης συσκευής θα αύξανε δραματικά και το κόστος της.

http://www.fullhd.gr/articles/tipss/5886-o-tv-.html

Καλά τα μετρητικά όργανα, καλή η τεχνική ανάλυση, οι περισσότεροι όμως κάτοχοι επίπεδων ψηφιακών τηλεοράσεων τα βλέπουν όλα αυτά... Κινέζικα.

Εν όψη της εορταστικής περιόδου και των αναμενόμενων αγορών, σας παρέχουμε 10 βοηθήματα (tips)

Δηλαδή, τα βήματα εκείνα που θα πρέπει να κάνει κάποιος ο οποίος δεν γνωρίζει αρκετά, που ίσως να μην καταλαβαίνει όλα από όσα λέμε, ή απλά δεν επιθυμεί η ρύθμιση της τηλεόρασης του να τον απασχολήσει πάνω από 5 λεπτά.

Οι κανόνες που αναφέρουμε, αφορούν στην παρακολούθηση ταινιών και όσα μπορούμε να ρυθμίσουμε από την τηλεόραση.

1. Δείτε στις προεπιλογές της εικόνας εάν υπάρχει ρύθμιση 'Cinema' (κινηματογράφος), ή Movie (Ταινία) και επιλέξτε την. (Εάν δεν υπάρχει επιλέξτε την κανονική ή τυπική)
2. Ρυθμίστε την αντίθεση της τηλεόρασης μεταξύ του 80 & 90% της κλίμακας της.
3. Ρυθμίστε την φωτεινότητα μεταξύ του 40 & 45% της κλίμακας της.
4. Μειώστε την οξύτητα στο 10 με 20% της κλίμακας της.
5. Ρυθμίστε το χρώμα μεταξύ του 50 & 55% της κλίμακας του.
6. Ελέγξτε ο οπίσθιος φωτισμός (εάν παρέχεται) να μην υπερβαίνει το 80% της κλίμακας του.
7. Απενεργοποιήστε οτιδήποτε αναφέρεται σε δυναμική αντίθεση.
8. Στο χρωματικό εύρος επιλέξτε Auto ή ευρύ.
9. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στην πιο θερμή της επιλογή.
10.. Ενεργοποιήστε τον αλγόριθμο κίνησης στην θέση Low (Μotionplus για Samsumg, Motionflow για Sony, Trumotion για LG, Intelligent Frame Creation για Panasonic, Perfect (ή HD) Νatural Motion για Philips).

Last edited:
Και καμια φωτο αν ειναι ευκολο απο καποιο κατοχο.Δυσκολο να κανανε θαυματα στην 920.led lcd με λιγες ζωνες ειναι

σε 10 μερες την περιμενω κι εγω την 55αρα,μετα απο τοσο διαβασμα εδω μεσα καταληξα σ αυτην,ελπιζω να εκανα καλη επιλογη

Απο led ειναι η καλυτερη. Ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Καλοριζικη να ειναι

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk