Sony ΗΜZ-Τ2 Personal 3D viewer AVCLUB review!

Πάντως όσοι τα έχουν αγοράσει "ορκίζονται" στο όνομα τους και μάλιστα με το παλαιότερο βαρυτερο μοντέλο. Η Sony πιθανόν να μην γνωρίζει κάνει την ύπαρξη τους..

Αγοραστικό κοινό υπάρχει για τα πάντα.

Πέραν των ηλιθίων, των Ζουγκλάκων κλπ :p υπάρχει και η (πολύ γνωστή) κατηγορία αυτών που δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να παραδεχτούν ότι έκαναν μαλακία αγορά.

Ο ΔημΔημ ακόμα ταινία βλέπει και δεν γράφει τπτ; :aetsch:

Μπα, απλώς έχει (ακόμα) πονοκέφαλο…:p

Ρε συ Συριε, κακώς κατσαμε και ασχοληθήκαμε με το review.. Αφού τα ήξερες όλα εσύ πριν από εμάς.. :p
Είναι "πεταμένα λεφτά" και όσοι το αγοράσανε είναι είτε "ηλίθιοι", είτε "Ζουγκλακοι" είτε "δεν παραδέχονται την μαλακια αγορά που έκαναν"..

Σεβαστό το ότι δεν σου κάνει εσένα το προϊόν αλλά σεβασου και κάποιους άλλους που μπορεί να το γουστάρουν και να τους κάνει..

Πάντα φιλικά..

Τακη, για καποιο (οχι μυστηριο :p) λόγο κάνεις το λάθος και συγχέεις την απόψη μου για το προιόν με το review σου.

Για να μη στενοχωριέσαι λοιπόν άδικα, πολύ μ' άρεσαν αυτά που έγραψες.

Το γεγονός ότι αυτά που έγραψες επιβεβαίωσαν στο ακέραιο αυτά που είχα καταλάβει, δεν αναιρούν φυσικά την αξία όσων έγραψες και τον κόπο σου.

Τέλος, για μία ακόμη φορά, σου υπενθυμίζω ότι είναι αναφαίρετο δικαιώμά μου να λέω τη γνώμη μου (ειδικά από την στιγμή που την τεκμηριώνω) και η έκφρασή του δικαιώματος αυτού δεν αποτελεί ασέβεια προς κανέναν (ούτε τον reviewer, ούτε τους χρήστες του). Αυτό ειναι κοινή λογική.

Όπως επίσης κοινή λογική είναι ότι το να γράφεις, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο (πέραν του γνωστού: ότι διαφωνώ με την άποψή σου για ένα προιόν), ότι δεν σέβομαι κάποιους, αποτελεί δική σου ασέβεια προς εμένα και το δικαίωμα έκφρασης μου. Και πάντα φιλικα, σου (ξανα)λέω ότι αυτό πρέπει να το προσέχεις....

Συριε, τίποτα δεν συγχεω, απλά με ενοχλεί το ξερολιστικο ύφος και τα απόλυτα σχόλια, ειδικά όταν προέρχονται από κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει ένα προϊόν..
Εδώ έχουμε διαφορετική φιλοσοφία: εγώ δεν πρόκειται να κραξω το οτιδήποτε εάν δεν το δοκιμάσω ο ίδιος.

Λοιπόν, η σειρά μου!

Για αρχή, η συσκευή είναι ξεκάθαρα ένα consumer προϊόν, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πρακτικά plug-n-play. Οι ρυθμίσεις που μπορούν να γίνουν είναι αρκετές, αλλά δεν είναι κρίσιμες για τον μέσο θεατή. Οι πιο πολλές έχουν υποκειμενικό χαρακτήρα του στυλ "να βάλω frame interpolation ή όχι;" ή "ποιο DSP να βάλω για τα ακουστικά;". Παρεμπιπτόντως, τα in-ear ακουστικά που τη συνοδεύουν είναι μια χαρά από ποιότητα ήχου, αλλά οι απαιτητικοί μπορούν να συνδέσουν τα δικά τους in-ear ή τις "ψείρες" τους ή απλά να ακούν από το κανονικό τους σύστημα.

Προχωράμε λοιπόν..

Αφότου το βάλεις στο κεφάλι σου πρέπει να κάνεις δυο πράγματα: Να σφίξεις τα λάστιχα που το συγκρατούν πάνω στο κεφάλι σου και να ρυθμίσεις τους φακούς των "οθονών" ώστε να πετύχεις σωστή "σύγκλιση" (σε εισαγωγικά γιατί δεν πρόκειται για σύγκλιση του είδους που ξέρουμε από τους προβολείς).

Η σωστή τοποθέτηση της συσκευής στο κεφάλι είναι κρίσιμη, γιατί αν "φύγει" έστω και ελάχιστα πέφτει απότομα η ευκρίνεια (είναι σαν να θολώνει η εικόνα στα άκρα της). Για αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε ακίνητοι ενώ βλέπουμε...

Οπότε, έχουμε εδώ ένα tradeoff: Αν σφίξουμε πολύ τα λάστιχα κερδίζουμε σε εικόνα (δεν χάνεται εύκολα η σωστή θέση της συσκευής) αλλά χάνουμε σε άνεση (πιέζεται περισσότερο το κεφάλι). Αν τα αφήσουμε χαλαρά έχουμε προφανώς το αντίθετο αποτέλεσμα..

Από τη στιγμή όμως που το τοποθετήσουμε σωστά και κάνουμε τις βασικές ρυθμίσεις, πραγματικά απολαμβάνουμε μεγάλη και καλή εικόνα. Όπως είπε και ο Τάκης, το να βλέπεις εικόνα που αντιστοιχεί περίπου σε 140" από τα 3,5μ με μαύρα επιπέδου DILA και (σε 3D λειτουργία) χωρίς crosstalk είναι μεγάλη υπόθεση. Τα 720p είναι ορατός περιορισμός, αλλά ζεις άνετα με αυτά.

Οπότε, έχουμε μια συσκευή που έχει πολύ καλό performace αλλά έχει θέμα στον τομέα της άνεσης. Δεν ξέρω πόσο καλή δουλειά κάνουν οι ιμάντες που ανέβασε ο Τάκης, αλλά αν όντως κάνουν καλή δουλειά μιλάμε για ένα ελκυστικό προϊόν.

Α, παρά λίγο να το ξεχάσω. Πάρτε και μία με τον Τάκη:

(εκδίκηση.. :D)

Attachments

• 2012-11-04 22.36.51_resize.jpg
    2012-11-04 22.36.51_resize.jpg
    51.1 KB · Views: 134
Last edited:
Συριε, τίποτα δεν συγχεω, απλά με ενοχλεί το ξερολιστικο ύφος και τα απόλυτα σχόλια, ειδικά όταν προέρχονται από κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει ένα προϊόν..
Εδώ έχουμε διαφορετική φιλοσοφία: εγώ δεν πρόκειται να κραξω το οτιδήποτε εάν δεν το δοκιμάσω ο ίδιος.
Αυτα λοιπόν που σε ενοχλούν, άπαξ και ο αλλος οχι μόνο δεν σε προσβάλλει αλλά ούτε καν σου απευθύνεται, να μην τα ανάγεις σε χαρακτηρισμούς προς τους άλλους (βλ. ''ελλειψη σεβασμού'') γιατί τότε εσύ (και μόνο εσύ) κάνεις αυτό που κατηγορείς: Δεν σέβεσαι τη γνώμη του άλλου και τον προσβάλλεις!

Το πως θα διαμορφώσω εγώ την άποψή μου είναι καθαρά δικό μου θεμα, δεν σε αφορά (και σίγουρα δεν ειναι λόγος για μου λες ότι δεν σέβομαι άλλους).

Όσο για το θέμα της ''φιλοσοφίας'', τα χουμε ξαναπεί: Εναπόκειται, μεταξύ άλλων, στην εμπειρία / λογική / αντίληψη του καθενός,

Αν ηταν διαφορετικά, δομίμασε να φας και περιττώματα. Προφανώς δεν το έχεις κάνει. Αλλά υποθέτω ότι δεν χρειάζεται να δοκιμάσεις για να αποφασίσεις αν σου αρέσουν....

Δεν έκραξα την αποδοση στο μαύρο πχ (αφού όντως πρέπει να δω για να αποφασίσω) αλλά, σχώρα με, έχω την στοιχειώδη λογική / εμπειρία / γνώση να καταλαβαίνω ότι αυτή η γκουμούτζα δεν αντέχεται για πανω απο λιγα λεπτα.

Και στο τελος τελος, εσυ ο ίδιος επιβεβαίωσες ότι το βάρος ειναι απαγορευτικό. Συμφωνώ δλδ με αυτό που λες και εκνεύριζεσαι που το κάνω επειδή δεν το δοκίμασα ο ίδιος;

Βρες λοιπόν τι πραγματικά σε ενόχλησε από τα σχόλιά μου και δούλεψέ το. Στο ενδιάμεσο, επαναλαμβάνω, να αποφεύγεις χαρακτηρισμούς του τύπου ότι δεν σέβομαι τους άλλους, ότι ειμαι ξερόλας κλπ. Έχει καταντήσει, το λιγότερο, κουραστικό.

Last edited:
Σύριε, πραγματικα εχεις ταλεντο να κανεις κωλο ενα θέμα.
Δεν θα συνεχίσω γιατι ειναι κρίμα...

Re: Απάντηση: Sony ΗΜZ-Τ2 Personal 3D viewer AVCLUB review!

Σύριε, πραγματικα εχεις ταλεντο να κανεις κωλο ενα θέμα.
Δεν θα συνεχίσω γιατι ειναι κρίμα...
Ναι, ειναι οντως κριμα να μαμας το ιδιο σου το θεμα λέγοντας οτι ο αλλος δεν σεβεται καποιους που αγορασαν το προιον που κανεις review, οτι ειναι ξερόλας, ότι σου έκανε κώλο το θέμα και συνεχίζοντας να ειρωνεύεσαι.

Οταν αποφασίσεις να σταματήσεις τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς προς όποιους δεν συμφωνούν μαζί σου, τα ξαναλέμε.

Καλα, κατσε διαβασε καποια στιγμη πιο ψυχραιμα τι έγραψες και ποιος εκανε τους χαρακτηρισμους περι ηλίθιων, Ζουγκλακων κλπ και ισως να καταλάβεις..
Αυτα χωρις ιχνος ειρωνείας και απευθυνομενος στον Συριο του προφορικού λογου και οχι του γραπτου..

Re: Απάντηση: Sony ΗΜZ-Τ2 Personal 3D viewer AVCLUB review!

Καλα, κατσε διαβασε καποια στιγμη πιο ψυχραιμα τι έγραψες και ποιος εκανε τους χαρακτηρισμους περι ηλίθιων, Ζουγκλακων κλπ και ισως να καταλάβεις..
Αυτα χωρις ιχνος ειρωνείας και απευθυνομενος στον Συριο του προφορικού λογου και οχι του γραπτου..
Τα σχολια μου Τακη εκτός του ότι, απαντούσαν στο γιατί κάποιοι (οχι όλοι προφανως) το αγόρασαν και ''πινουν νερό στο όνομα του'', δεν αναφερόντουσαν σε εσένα!

Σε αντίθεση με τα δικά σου (''δεν σέβεσαι'', είσαι ξερόλας κλπ) τα οποία, κατά την προσφιλέστατη τακτική σου όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου, απεθυνόντουσαν σε εμένα!

Αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά, λυπάμαι, δεν μπορω να κάνω κάτι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony ΗΜZ-Τ2 Personal 3D viewer AVCLUB review!

Τα σχολια μου Τακη εκτός του ότι, απαντούσαν στο γιατί κάποιοι (οχι όλοι προφανως) το αγόρασαν και ''πινουν νερό στο όνομα του'', δεν αναφερόντουσαν σε εσένα!

Σε αντίθεση με τα δικά σου (''δεν σέβεσαι'', είσαι ξερόλας κλπ) τα οποία, κατά την προσφιλέστατη τακτική σου όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου, απεθυνόντουσαν σε εμένα!

Αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά, λυπάμαι, δεν μπορω να κάνω κάτι.

Δεν σταματας βλέπω! Τα σχολια σου, για να μιλαμε σταράτα, ειναι απαξιωτικά και για το προιον (που δεν εχεις δοκιμασει αν και προσκληθηκες γι'αυτο) και για αυτους που το επέλεξαν (είπες επι λεξη πως το αγοραστικό του κοινο είναι ειτε ηλίθιοι, ειτε Ζουγκλακοι είτε δεν παραδεχονται την μαλακια αγορα τους!).
Αν εσυ δεν μπορείς να καταλαβεις πως ορισμενες φορες γραφεις με προσβλητικο και απολυτο τρόπο, δεν μπορω να κάνω κατι γι'αυτο..

Σε καθε περίπτωση, η διαφωνια μας καταγραφηκε. Μπορουμε παρακαλω να συνεχισουμε την κουβεντα επι του ΗΜΖ-Τ2;

Να σε καλα φιλε για την παρουσιαση... αυτες τις μερες εψαχνα συνεχεια αλλα με την μεταφραση στο google δεν εβγαλα ακρη. πιο πολυ ηθελα μαθω σε τι μεγεθος εικονας βλεπεις. 3,5 μετρα 130 ιντσες μια χαρα!!!!!!!!!