Δεν είναι άσπρο. Αν βάλω ψυχρη η κανονική θερμοκρασία ειναι μπλε, και αν βάλω θερμή είναι μπεζ. Άσπρο όμως ποτέ.
Αυτό ουσιαστικά ρωτάω. Λευκό λευκό δεν παίρνουμε ποτέ και δε μας νοιάζει;
Ωραίος αν και δεν ξέρω να τα διαβάσω τα διαγράμματαΕλπίζω κάποιος κάτοχος να βοηθήσει αν και με βλεπω να παίρνω τον κυριο που κάνει calibration.
Για Sony Oled πως μπαίνουμε στο μενού ώστε να δούμε τις ωρες λειτουργίας και τα CC ?
Thanks θα τα δω το βράδυ.Στο site του rtings υπαρχουν οι ρυθμισεις που εκαναν γενικα, αλλα και στο rgb balance.
Eχει σε καρτελες να δεις τις τιμες που εβαλαν. (κανε scroll να βρεις το white balance)
Θα επιλεξεις πρωτα expert 1 στο color temperature και υστερα θα περασεις τις τιμες που σου υποδεικνυουν οι εικονες.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Ενδεχεται το RGB σου υστερα, να γινει ακομα χειροτερο, ιδιο, ή καλυτερο απο οτι ειναι τωρα.
Aν δεις οτι η εικονα σου δειχνει χειροτερη απο οτι ειναι τωρα, τοτε πρεπει να επαναφερεις τις τιμες εκει που ηταν με reset μεσα απο το μενου του color temperature.
Eδω το rtings και οι τιμες που εβαλαν:
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/a8f/settings
Ο τροπος να καταλαβεις αν εκανες τα πραγματα καλυτερα ή χειροτερα, ειναι εκτος απο την αισθηση μεσα στις ταινιες, ή ενα λευκο μπακραουντ, ειναι πριν και μετα τις ρυθμισεις που θα περασεις, να δεις και ενα πατερνακι grayscale steps ωστε να καταλαβεις πόσο ουδετερο ειναι το γκρι σου χωρις να χρωματιζεται σε ολες τις διαβαθμισεις.
Οσο πιο ουδετερο γκρι το βλεπεις συνολικα ή τοπικα, τοσο καλυτερα.
Να θυμασαι οτι οποιαδηποτε ρυθμιση στην Tv μενει μονο στην εισοδο που ειχες επιλεξει να πειραξεις.
Αν παιξεις το παραπανω βιντεο απο το youtube της tv, τοτε μονο σε αυτη την εισοδο θα παραμεινουν οι τιμες που θα βαλεις.
Μετα πρεπει να τις περασεις και στο tuner οταν θα βλεπεις τηλεοπτικα, και στην Hdmi 1-2-3 ή οπου συνδεσες το xbox σου ή οτι αλλο.
Τελος, αν οι ρυθμισεις του rtings κανουν τα πραγματα χειροτερα, επανεφερε τες και μπορεις να πειραξεις μονο την τιμη του χρωματος που νομιζεις οτι εχει θεμα. Για παραδειγμα, αν το λευκο ειναι ψυχρο μπλε, τοτε θα κατεβασεις 2-3 κλικ το blue gain μονο στις basic ρυθμισεις της καρτελας επανω επανω, χωρις να πειραξεις το multi point 10 σημειων.
Γυρισε την τηλεοραση πρωτα να μπει στο youtube app στο πατερνακι, ωστε να το δεις πρωτα και υστερα ετσι οπως εισαι περασε τις τιμες του rtings (φωτογραφισε τες στο κινητο σου)
Ετσι, οι νεες τιμες θα περασουν στο mode των apps της Tv ισως περασουν και στον player της Tv, τσεκαρε το.
Αν σου κατσουν καλα, υστερα περνα τες και στα τηλεοπτικα και στο xbox hdmi εισοδο, ή οπου αλλου.
Αν τα παραπανω σου φανηκαν πολυ μπερδεμενα, μην πειραξεις τιποτε.
Δηλαδή ρε Μάκη εσένα δε σου μπλεδιζει αυτό; Τι να πω ίσως ειναι τα μάτια μου που είναι εκ των πραγμάτων προβληματικά.Το πιο βασικό είναι να μάθουμε την τηλεόραση μας και οποιοδήποτε player .
Με όσα είδα για την συγκεκριμένη τηλεόραση ,προσωπικά μην μου λέτε για LCD tv όσο καλή και να είναι .(θέλει τον χρόνο της )
Αν και δύσπιστος και εγώ στην αρχή .
Το βράδυ φώτο με Dolby vision με λευκό ...για αρχή ...όχι δεν είναι άσπρο είναι ροζ
Μόνο εδώ https://www.dolby.com/us/en/experience/dolby-atmos/bluray-and-streaming.htmlΕπειδή δεν έλαβα κάποια απάντηση τις προάλλες, ξανά ρωτάω: Περιεχόμενο Dolby Vision εμείς που δεν έχουμε Netflix, που μπορούμε να δούμε; Υπάρχει κάποιο link σε You Tube? Γιατί δεν έχω βρει και θέλω να δω τις δυνατότητες της AF8. Ευχαριστώ!
Επειδή δεν έλαβα κάποια απάντηση τις προάλλες, ξανά ρωτάω: Περιεχόμενο Dolby Vision εμείς που δεν έχουμε Netflix, που μπορούμε να δούμε; Υπάρχει κάποιο link σε You Tube? Γιατί δεν έχω βρει και θέλω να δω τις δυνατότητες της AF8. Ευχαριστώ!
Μήπως ήταν εκθεσιακό το κομμάτι που πήρες; Αν όντως έχει θέμα τη στέλνεις πίσω έτσι όπως είναι.Καλημέρα κύριοι. Η τηλεοραση το πρωί πήρε update αλλά είδα πως φοράει ακόμα τα Android 7.Ξερει κάνεις λεπτομερειες τι άλλαξε, αν είναι firmware η οτιδήποτε αλλο;Με μια σύντομη ματιά εγώ δεν διαπίστωσα κάποια αλλαγή. Επίσης θέλω να πω πως όσο και να παλεύω δεν βρίσκω ικανοποιητικό λευκό ενώ νομίζω πως διαπίστωσα και ένα πρόβλημα. Τα ανοιχτά χρώματα αλλάζουν αναλόγως το τι υπαρχει δίπλα τους. Έτσι αν ένα άσπρο παράθυρο είναι σε μαύρο φόντο θα αλλάξει απόχρωση αν το φόντο γίνει πχ μπλε. Νομίζω πως αυτό ειναι που με κουράζει πιο πολύ απλώς δεν μπορούσα να το εντοπίσω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.