Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

... και αυτό που εννοούσα στη φράση δεν υπάρχει το άσπρο, ήταν ότι δεν υπάρχει στην κουβέντα. Δεν το ψάχνουμε όπως πχ το μαύρο και δεν το εξετάζουμε το ίδιο μεθοδικά.

Δεν είναι άσπρο :). Αν βάλω ψυχρη η κανονική θερμοκρασία ειναι μπλε, και αν βάλω θερμή είναι μπεζ. Άσπρο όμως ποτέ.
Αυτό ουσιαστικά ρωτάω. Λευκό λευκό δεν παίρνουμε ποτέ και δε μας νοιάζει;

Η sony εχει καποιo preset mode, που υποτιθεται ειναι καλιμπραρισμενο, πιο κοντα στην αναφορα.
Αν κι εκει η θερμοκρασια χρωματος λευκου ξεφευγει απο τους 6500Κ, τοτε πρεπει να καλιμπραρεις το RGB για να φτιαξεις λευκο και greyscale.
Δεν γινεται με το ματι, χρειαζεσαι κολοριμετρο/σπεκτρομετρο.

Μιας και εγω δεν την εχω, ισως οι κατοχοι να σου υποδειξουν αν εχει καποιο mode που το λευκο ειναι πιο σωστο απο τα αλλα Mode. (π.χ. cinema pro)

Ομως με μια συντομη ματια που εριξα, ειδα οτι ενα μαζεμα στο rgb με καλιμπραρισμα το θελει.
Mια μετρηση του cinema pro απο ενα τυχαιο review.

πριν:
Sony_AF8_SDR_precalib.jpg

μετα:
Sony_AF8_SDR_postcalib.jpg

Ωραίος αν και δεν ξέρω να τα διαβάσω τα διαγράμματα :) Ελπίζω κάποιος κάτοχος να βοηθήσει αν και με βλεπω να παίρνω τον κυριο που κάνει calibration.

Ωραίος αν και δεν ξέρω να τα διαβάσω τα διαγράμματα :) Ελπίζω κάποιος κάτοχος να βοηθήσει αν και με βλεπω να παίρνω τον κυριο που κάνει calibration.

σημασια εχει να καταλαβεις οτι out of the box δεν ειναι ολες οι Tv ιδιες. Καποιες εμφανιζουν καλυτερη ή χειροτερη συμπεριφορα γενικα ή στα σημεια.
Μιας και ειχες αναφερει και την ks7000 (αν θυμαμαι), εκεινη ειχε πολυ καλυτερη συμπεριφορα στο rgb σε βαθμο που ηταν και στο οριο να μην θελει καλιμπραρισμα σε αυτο.
ακαλιμπραριστο rgb:
uhdtv_Samsung-UE49KS7000_pre-rgb.png

Τωρα, αφορα εσενα και μονο εσενα πως θα πραξεις.

Αλλοι παιζουν με τα μεσα προβολης out of the box οπως τα αγοραζουν.
Αλλοι γνωριζουν να καλιμπραρουν ή εχουν καποιο φιλο κλπ και κανουν τη δουλεια τους.
Αλλοι καλουν επαγγελματια calibrator.

Αν δεν κανω λαθος (ας με διορθωσουν οι κατοχοι) η συγκεκριμενη δεν διαθετει ρυθμιστικα CMS (για καλιμπραρισμα φωτεινοτητας/αποχρωσης/κορεσμου χρωματων) Διαθετει ομως ρυθμιστικα για rgb balance που συζηταμε.

Και επειδη το σωστο rgb balance θα επηρρεασει θετικα και το color gamut ας μην υπαρχουν ρυθμιστικα cms, θα εχουμε βελτιωση κι εκει μιας και αλληλοεπηρεαζονται.

Βλεποντας και το Out of the box RGB της A8 θα ελεγα οτι χρηζει καλιμπραρισματος, ειδικα μια τηλεοραση του επιπεδου της ως εικονα.

Πειραματικα, μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις τιμες απο ιντερνετ μπας και καποια ψιλοκατσει με λαθος εικονα μεν αλλα λιγο καλυτερα αν εισαι τυχερος.

Rgb balance ρυθμιστικά είναι αυτά που αφορούν τη θερμοκρασία των χρωμάτων; Έχει ένα που είναι από μηδέν έως έξι και άλλο ένα που δεν θυμάμαι πως το λένε που είναι από μείον κάτι μέχρι μηδέν.

Werewolf είσαι τεράστιος μάγκας, η πληρότητα των απαντήσεων σου και ο ωραίος σου λόγος δεν αφήνει ιχνος περιθωρίου παρερμηνειας η μη αντιληψης.Για όλα αυτά θες χρόνο και φαιά ουσία που μοιράζεσαι απλόχερα αφιλοκερδώς.Να σαι καλά φίλε.

Last edited by a moderator:
Στο site του rtings υπαρχουν οι ρυθμισεις που εκαναν γενικα, αλλα και στο rgb balance.
Eχει σε καρτελες να δεις τις τιμες που εβαλαν. (κανε scroll να βρεις το white balance)

Θα επιλεξεις πρωτα expert 1 στο color temperature και υστερα θα περασεις τις τιμες που σου υποδεικνυουν οι εικονες.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Ενδεχεται το RGB σου υστερα, να γινει ακομα χειροτερο, ιδιο, ή καλυτερο απο οτι ειναι τωρα.
Aν δεις οτι η εικονα σου δειχνει χειροτερη απο οτι ειναι τωρα, τοτε πρεπει να επαναφερεις τις τιμες εκει που ηταν με reset μεσα απο το μενου του color temperature.

Eδω το rtings και οι τιμες που εβαλαν:

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/a8f/settings

Ο τροπος να καταλαβεις αν εκανες τα πραγματα καλυτερα ή χειροτερα, ειναι εκτος απο την αισθηση μεσα στις ταινιες, ή ενα λευκο μπακραουντ, ειναι πριν και μετα τις ρυθμισεις που θα περασεις, να δεις και ενα πατερνακι grayscale steps ωστε να καταλαβεις πόσο ουδετερο ειναι το γκρι σου χωρις να χρωματιζεται σε ολες τις διαβαθμισεις.
Οσο πιο ουδετερο γκρι το βλεπεις συνολικα ή τοπικα, τοσο καλυτερα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να θυμασαι οτι οποιαδηποτε ρυθμιση στην Tv μενει μονο στην εισοδο που ειχες επιλεξει να πειραξεις.
Αν παιξεις το παραπανω βιντεο απο το youtube της tv, τοτε μονο σε αυτη την εισοδο θα παραμεινουν οι τιμες που θα βαλεις.
Μετα πρεπει να τις περασεις και στο tuner οταν θα βλεπεις τηλεοπτικα, και στην Hdmi 1-2-3 ή οπου συνδεσες το xbox σου ή οτι αλλο.

Τελος, αν οι ρυθμισεις του rtings κανουν τα πραγματα χειροτερα, επανεφερε τες και μπορεις να πειραξεις μονο την τιμη του χρωματος που νομιζεις οτι εχει θεμα. Για παραδειγμα, αν το λευκο ειναι ψυχρο μπλε, τοτε θα κατεβασεις 2-3 κλικ το blue gain μονο στις basic ρυθμισεις της καρτελας επανω επανω, χωρις να πειραξεις το multi point 10 σημειων.

Γυρισε την τηλεοραση πρωτα να μπει στο youtube app στο πατερνακι, ωστε να το δεις πρωτα και υστερα ετσι οπως εισαι περασε τις τιμες του rtings (φωτογραφισε τες στο κινητο σου)
Ετσι, οι νεες τιμες θα περασουν στο mode των apps της Tv ισως περασουν και στον player της Tv, τσεκαρε το.
Αν σου κατσουν καλα, υστερα περνα τες και στα τηλεοπτικα και στο xbox hdmi εισοδο, ή οπου αλλου.
Αν τα παραπανω σου φανηκαν πολυ μπερδεμενα, μην πειραξεις τιποτε.

Το πιο βασικό είναι να μάθουμε την τηλεόραση μας και οποιοδήποτε player .
Με όσα είδα για την συγκεκριμένη τηλεόραση ,προσωπικά μην μου λέτε για LCD tv όσο καλή και να είναι .(θέλει τον χρόνο της )
Αν και δύσπιστος και εγώ στην αρχή .
Το βράδυ φώτο με Dolby vision με λευκό ...για αρχή ...όχι δεν είναι άσπρο είναι ροζ

Attachments

• A05BB37E-A822-4678-96AF-7F82621C7CBE.jpg
    A05BB37E-A822-4678-96AF-7F82621C7CBE.jpg
    93.5 KB · Views: 105
  • 37452A30-773D-4A61-9100-9643D6213EB5.jpg
    37452A30-773D-4A61-9100-9643D6213EB5.jpg
    58.4 KB · Views: 105
  • 144646DB-C8E6-4B10-80F8-7723DB7F14A1.jpg
    144646DB-C8E6-4B10-80F8-7723DB7F14A1.jpg
    113.3 KB · Views: 104
  • 35193C88-5DC9-4BD6-A33A-6BA8A5992E2C.jpg
    35193C88-5DC9-4BD6-A33A-6BA8A5992E2C.jpg
    70.1 KB · Views: 105
  • 0FE6C453-4589-4BE3-ACA4-9531AB6CDD40.jpg
    0FE6C453-4589-4BE3-ACA4-9531AB6CDD40.jpg
    115.5 KB · Views: 105
Στο site του rtings υπαρχουν οι ρυθμισεις που εκαναν γενικα, αλλα και στο rgb balance.
Eχει σε καρτελες να δεις τις τιμες που εβαλαν. (κανε scroll να βρεις το white balance)

Θα επιλεξεις πρωτα expert 1 στο color temperature και υστερα θα περασεις τις τιμες που σου υποδεικνυουν οι εικονες.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Ενδεχεται το RGB σου υστερα, να γινει ακομα χειροτερο, ιδιο, ή καλυτερο απο οτι ειναι τωρα.
Aν δεις οτι η εικονα σου δειχνει χειροτερη απο οτι ειναι τωρα, τοτε πρεπει να επαναφερεις τις τιμες εκει που ηταν με reset μεσα απο το μενου του color temperature.

Eδω το rtings και οι τιμες που εβαλαν:

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/a8f/settings

Ο τροπος να καταλαβεις αν εκανες τα πραγματα καλυτερα ή χειροτερα, ειναι εκτος απο την αισθηση μεσα στις ταινιες, ή ενα λευκο μπακραουντ, ειναι πριν και μετα τις ρυθμισεις που θα περασεις, να δεις και ενα πατερνακι grayscale steps ωστε να καταλαβεις πόσο ουδετερο ειναι το γκρι σου χωρις να χρωματιζεται σε ολες τις διαβαθμισεις.
Οσο πιο ουδετερο γκρι το βλεπεις συνολικα ή τοπικα, τοσο καλυτερα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να θυμασαι οτι οποιαδηποτε ρυθμιση στην Tv μενει μονο στην εισοδο που ειχες επιλεξει να πειραξεις.
Αν παιξεις το παραπανω βιντεο απο το youtube της tv, τοτε μονο σε αυτη την εισοδο θα παραμεινουν οι τιμες που θα βαλεις.
Μετα πρεπει να τις περασεις και στο tuner οταν θα βλεπεις τηλεοπτικα, και στην Hdmi 1-2-3 ή οπου συνδεσες το xbox σου ή οτι αλλο.

Τελος, αν οι ρυθμισεις του rtings κανουν τα πραγματα χειροτερα, επανεφερε τες και μπορεις να πειραξεις μονο την τιμη του χρωματος που νομιζεις οτι εχει θεμα. Για παραδειγμα, αν το λευκο ειναι ψυχρο μπλε, τοτε θα κατεβασεις 2-3 κλικ το blue gain μονο στις basic ρυθμισεις της καρτελας επανω επανω, χωρις να πειραξεις το multi point 10 σημειων.

Γυρισε την τηλεοραση πρωτα να μπει στο youtube app στο πατερνακι, ωστε να το δεις πρωτα και υστερα ετσι οπως εισαι περασε τις τιμες του rtings (φωτογραφισε τες στο κινητο σου)
Ετσι, οι νεες τιμες θα περασουν στο mode των apps της Tv ισως περασουν και στον player της Tv, τσεκαρε το.
Αν σου κατσουν καλα, υστερα περνα τες και στα τηλεοπτικα και στο xbox hdmi εισοδο, ή οπου αλλου.
Αν τα παραπανω σου φανηκαν πολυ μπερδεμενα, μην πειραξεις τιποτε.
Thanks θα τα δω το βράδυ.

Το πιο βασικό είναι να μάθουμε την τηλεόραση μας και οποιοδήποτε player .
Με όσα είδα για την συγκεκριμένη τηλεόραση ,προσωπικά μην μου λέτε για LCD tv όσο καλή και να είναι .(θέλει τον χρόνο της )
Αν και δύσπιστος και εγώ στην αρχή .
Το βράδυ φώτο με Dolby vision με λευκό ...για αρχή ...όχι δεν είναι άσπρο είναι ροζ
Δηλαδή ρε Μάκη εσένα δε σου μπλεδιζει αυτό; Τι να πω ίσως ειναι τα μάτια μου που είναι εκ των πραγμάτων προβληματικά.

Κοίταξε έχω πάψει να τους διαβάζω τα ξένα φόρουμ για τον απλούστατο λόγο για τις ανακρίβειες που γράφουν .
Στα μάτια τα δικά μου πάντα γουστάρω την φυσικότητα Και όχι την τεχνητή φυσικότητα που φαίνεται ακόμη και στα όμορφα βιντεάκια τους .
Μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα πάνελ αλλά και αυτό φτιάχνεται με καλιμπράρισμα .
Αν η παρακάτω φώτο με άσπρο είναι ροζ ,πλε κτλ τότε χρειάζομαι οφθαλμίατρο .
Μην το παίρνεις προσωπικά .

Attachments

• 281A1CC1-85C4-4199-96C8-D27185BC5F17.jpg
    281A1CC1-85C4-4199-96C8-D27185BC5F17.jpg
    113.3 KB · Views: 228
  • 4994B2CC-593A-41F2-B0FE-95FC218AA625.jpg
    4994B2CC-593A-41F2-B0FE-95FC218AA625.jpg
    115.5 KB · Views: 227
Επειδή δεν έλαβα κάποια απάντηση τις προάλλες, ξανά ρωτάω: Περιεχόμενο Dolby Vision εμείς που δεν έχουμε Netflix, που μπορούμε να δούμε; Υπάρχει κάποιο link σε You Tube? Γιατί δεν έχω βρει και θέλω να δω τις δυνατότητες της AF8. Ευχαριστώ!

Έκανα τα πάντα φίλε Werewolf.Κάποια στιγμή πριν ολοκληρώσω το χρώμα στη ρύθμιση δέκα σημείων κάπου στο 8 είχα πετύχει ανεκτό λευκό. Όταν ολοκλήρωσα και τα 10 σημεία το αποτέλεσμα ήταν μια από τα ίδια. Η υπόλοιπη εικόνα είναι πολύ καλή. Εκτός ξαναλέω και αν κάνω λάθος που ψάχνω για άσπρο. Μήπως κανονικό άσπρο δεν παίρνω ποτέ; Μήπως λέτε ότι θα πάρω κάτι σαν άσπρο και αυτό θα πρέπει να με ικανοποιεί αφού είναι το καλύτερο δυνατό; Μάκη δεν νομίζω ότι μια φωτογραφία μπορεί να μας δείξει σοβαρά δείγματα. Για παράδειγμα το τηλέφωνο μου που κοιτάζω τις φώτο σου έχει κίτρινουζούσα οθονη αποδεδειγμένα (redmi note 4). Βάλε και πόση διαφορά έχει η ίδια η φώτο από αυτό που βλέπεις εσυ με τα μάτια σου και να πως γίνονται οι συζητήσεις αεναες.

Αφου δεν σου εκατσαν οι ρυθμισεις του rtings, δοκιμασε αν η εικονα ειναι ψυχρη, να κατεβασεις λιγο μπλε μονο απο το gain, απο το Typical, οχι απο τη ρυθμιση 10 σημειων.
Αν παλι δεν καλυτερευσει στα ματια σου, μαλλον πρεπει να μπει οργανο για ρυθμιση ακριβειας.
Αν ρυθμιστει με οργανο, εχεις απολυτο λευκο.

Επειδή δεν έλαβα κάποια απάντηση τις προάλλες, ξανά ρωτάω: Περιεχόμενο Dolby Vision εμείς που δεν έχουμε Netflix, που μπορούμε να δούμε; Υπάρχει κάποιο link σε You Tube? Γιατί δεν έχω βρει και θέλω να δω τις δυνατότητες της AF8. Ευχαριστώ!
Μόνο εδώ https://www.dolby.com/us/en/experience/dolby-atmos/bluray-and-streaming.html

Στο You Tube υπάρχει υποστήριξη του HDR σε κάποια βίντεο,ανάλογα το υλικό το περνάει αυτόματα η τηλεόραση .

Από Ultra HD Blu-ray player που υποστηρίζει Dolby Vision και φυσικά δισκάκι Ultra HD Blu-ray Disc με Dolby Vision,δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.

Είπαμε το Netflix δεν τρέχει παντού το ίδιο τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο .
Εδώ με τοXbox X με υποστήριξη Dolby vision και Dolby Atmos .

Attachments

• C0871E7E-280A-4209-AEAF-3FB5C49E5A9A.jpg
    C0871E7E-280A-4209-AEAF-3FB5C49E5A9A.jpg
    245.5 KB · Views: 153
  • CC80BD21-009C-491A-9E2E-CA249AE7EC3C.jpg
    CC80BD21-009C-491A-9E2E-CA249AE7EC3C.jpg
    256.9 KB · Views: 152
  • 0ACDB180-F43E-4F79-A041-D25195D9C5CA.jpg
    0ACDB180-F43E-4F79-A041-D25195D9C5CA.jpg
    111.2 KB · Views: 151
  • B8903BC4-901C-42F5-B52D-366C924C6F57.jpg
    B8903BC4-901C-42F5-B52D-366C924C6F57.jpg
    213.2 KB · Views: 151
  • 29D24737-1ACE-4C40-8CD4-990DC92A10AD.jpg
    29D24737-1ACE-4C40-8CD4-990DC92A10AD.jpg
    157 KB · Views: 151
  • 5EA16425-A4BC-4FB5-9C7E-8D9227E7E3D3.jpg
    5EA16425-A4BC-4FB5-9C7E-8D9227E7E3D3.jpg
    239.2 KB · Views: 153
Καλημέρα κύριοι. Η τηλεοραση το πρωί πήρε update αλλά είδα πως φοράει ακόμα τα Android 7.Ξερει κάνεις λεπτομερειες τι άλλαξε, αν είναι firmware η οτιδήποτε αλλο;Με μια σύντομη ματιά εγώ δεν διαπίστωσα κάποια αλλαγή. Επίσης θέλω να πω πως όσο και να παλεύω δεν βρίσκω ικανοποιητικό λευκό ενώ νομίζω πως διαπίστωσα και ένα πρόβλημα. Τα ανοιχτά χρώματα αλλάζουν αναλόγως το τι υπαρχει δίπλα τους. Έτσι αν ένα άσπρο παράθυρο είναι σε μαύρο φόντο θα αλλάξει απόχρωση αν το φόντο γίνει πχ μπλε. Νομίζω πως αυτό ειναι που με κουράζει πιο πολύ απλώς δεν μπορούσα να το εντοπίσω.

Re: Απάντηση: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα κύριοι. Η τηλεοραση το πρωί πήρε update αλλά είδα πως φοράει ακόμα τα Android 7.Ξερει κάνεις λεπτομερειες τι άλλαξε, αν είναι firmware η οτιδήποτε αλλο;Με μια σύντομη ματιά εγώ δεν διαπίστωσα κάποια αλλαγή. Επίσης θέλω να πω πως όσο και να παλεύω δεν βρίσκω ικανοποιητικό λευκό ενώ νομίζω πως διαπίστωσα και ένα πρόβλημα. Τα ανοιχτά χρώματα αλλάζουν αναλόγως το τι υπαρχει δίπλα τους. Έτσι αν ένα άσπρο παράθυρο είναι σε μαύρο φόντο θα αλλάξει απόχρωση αν το φόντο γίνει πχ μπλε. Νομίζω πως αυτό ειναι που με κουράζει πιο πολύ απλώς δεν μπορούσα να το εντοπίσω.
Μήπως ήταν εκθεσιακό το κομμάτι που πήρες; Αν όντως έχει θέμα τη στέλνεις πίσω έτσι όπως είναι.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk