Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

IMG_20190401_230253.jpgIMG_20190401_230807.jpgIMG_20190401_230757.jpgIMG_20190401_230726.jpgIMG_20190401_230654.jpgIMG_20190401_230627.jpgIMG_20190401_230626.jpgIMG_20190401_230505.jpgIMG_20190401_230451.jpgIMG_20190401_230811.jpg
Ναι για τα πρώτα που γράφεις.

Μπορείς να τις ανεβάσεις εδώ,

όταν είσαι στο ποστ ,πας κάτω go advanced>manage attachments>add files>choose file>επιλέγεις τις φωτογραφίες σου>insert inline.

-----------------------------------------------

Επίσης ενώ έχεις αγοράσει Sony OLED 55AF8 ,στο νήμα Εκπτώσεις-Προσφορές ( Μόνο αναφορά μοντέλου, τιμής προσφοράς και καταστήματος) αναφέρεις προσφορά για LG OLED 55B8, φαίνεται κάπως.

Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει αυτή η αμφισβήτηση.Ευγενικός είμαι,λογικά μιλάω,καλή χρήση της γλώσσας κάνω,στις προσβολές απαντάω διακριτικά, δεν καταλαβαίνω τι κάνω λάθος.Τα πολλά ποστ επίσης τα έκοψα κατόπιν υπόδειξης,περίμενα μέρες για να τσεκάρω και να αφήσω την τηλεόραση μου να δουλέψει μερικές ώρες και επανήλθα με φωτό και συμπεράσματα αλλά μόνο ο Μάκης ασχολήθηκε και αυτός για να με κράξει.Επίσης αυτό που λες για την προσφορά στην Lg εμένα μου ακούγεται εντελώς κάπως.Δηλαδή επειδή έχω Sony πρέπει να μη συμπαθώ την LG;Είδα την προσφορά και θέλησα να την μοιραστώ για όποιον ενδιαφέρεται.Εκτός και αν εμείς οι νέοι στην παρέα δεν έχουμε δικαίωμα να ποστάρουμε εκεί οπότε ζητάω συγγνώμη.Μόνο με τη Samsung έχω πρόβλημα και αυτό εξαιτίας απαράδεκτης αντιμετώπισης.

Όταν η Samsung 49KS7000 είχε HDR peak brightness 1380 cd/m2 και η Sony AF-8 640 cd/m2 είναι λογικό η Sony να είναι λιγότερο φωτεινή, Δε μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Αν σου αρέσουν οι πολύ φωτεινές τηλεοράσεις τότε μια LCD θα ήταν καταλληλότερη επιλογή.

Όταν η Samsung 49KS7000 είχε HDR peak brightness 1380 cd/m2 και η Sony AF-8 640 cd/m2 είναι λογικό η Sony να είναι λιγότερο φωτεινή, Δε μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Αν σου αρέσουν οι πολύ φωτεινές τηλεοράσεις τότε μια LCD θα ήταν καταλληλότερη επιλογή.

Καλημέρα φίλε Παπασουζακια, αυτό περί φωτεινότητας το έχω αποδεχθεί μέρες τώρα και δε με ενοχλεί. Πριν δεν είχα σωστό μέτρο σύγκρισης το παραδέχομαι και είναι ξεκάθαρο πως όσο ζω με την Oled τόσο πιο πολύ δεν μπορώ να ξαναδώ σε Led.Ο προβληματισμος μου πλέον έχει να κάνει μόνο με την ομοιομορφία του πάνελ. Εσύ με τι αφορμη μου το τονίσες τώρα;

Καλημερα και απο μένα,
Θεωρώ πως οι ρυθμίσεις από rting ή απο οποιοδήποτε άλλο site απέχουν πολύ απο το ιδανικό. Αυτό γιατί κάθε panel είναι τελείως διαφορετικό οποτε δεν μπορεί να υπάρξει καποιια νόρμα κοινή για όλους (Δεν μπορείς να φανταστείς ένα κλικ πάνω ή κάτω στην ρύθμιση ενός χρώματος πόσο πολύ επηρεάζει την καμπύλη). Κάνε την οικονομική υποχώρηση και κάνε επαγγελματικό ISF calibration. Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος. Αντιλαμβάνομαι πως θα ήθελες βεβαια να κάνεις calibration αφού βεβαιωθείς οτι το πάνελ σου δεν είναι ελαττωματικό... Θα πρότεινα ίσως να το δει και ο τεχνικός που θα κάνει το calibration και να αποφασίσει εκείνος.

Φίλε Paris2018 έγω κάτοχος OLED LG σε 65 είμαι. Για να πετύχεις τηλεόραση OLED χωρίς καθόλου ανομοιομορφία, ειδικά σε 65" και πάνω ή χωρίς Banding είναι λόττο. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι θέματα που χρήζουν τεχνολογικής επίλυσης εδώ και 3-4 χρόνια. Προσωπικά έχω ανομοιομορφία σε φούλ λευκό στο αριστερό μέρος του πάνελ με ποιό θερμό λευκό. Αλλά με μία μικρή αλλαγή της ρύθμισης θερμοκρασίας λευκού μειώθηκε ή ξεχάστηκε. Πιθανολογώ πως με επαγγελματικό καλιμπράρισμα ίσως φύγει και ένα μεγάλο μέρος και δεν με ενοχλεί. Αλλά σε συνθήκες κανονικής θέασης ταινίας οι πιθανότητες να το δώ και να με ενόχλησει είναι ελάχιστες οπότε επιλέγω διακριτικά να μην ασχολούμαι διότι θεωρώ πως για 1-2 μικροπροβληματάκια δεν αξίζει τον κόπο να μπώ στην διαδικασία αλλαγής και στο πάρε δώσε με αντιπροσωπεία διότι απλούστατα αν μου συμβεί κάτι σοβαρό στην 5ετία θα θέλω να μου την αλλάξουν χωρίς θέματα. Φαντάσου να έχεις ήδη αλλάξει 3-4 φορές πάνελ και μετά να σου πάθει και κάτι....άντε βγάλε άκρη μετά!

Re: Απάντηση: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στις πρώτες δύο γενιές quantum dot LCD της Samsung, η μέγιστη φωτεινότητα ήταν συνισταμένη και του τρόπου με τον οποίο είχε μεταφερθεί η τηλεόραση από το εργοστάσιο στο κατάστημα κι από εκεί στον πελάτη.

https://youtu.be/_DBzfkP9w0s

Εδώ π.χ. μια 49KS7000 δεν μας έδωσε πάνω από 488 cd/m2...

Καλημέρα φίλε Παπασουζακια, αυτό περί φωτεινότητας το έχω αποδεχθεί μέρες τώρα και δε με ενοχλεί. Πριν δεν είχα σωστό μέτρο σύγκρισης το παραδέχομαι και είναι ξεκάθαρο πως όσο ζω με την Oled τόσο πιο πολύ δεν μπορώ να ξαναδώ σε Led.Ο προβληματισμος μου πλέον έχει να κάνει μόνο με την ομοιομορφία του πάνελ.

Μία ήπια ανομοιομορφία φωτεινότητας με δυνητική εμφάνιση κάθετων γραμμών είναι φυσιολογική στις OLED στην απεικόνιση των πολύ σκοτεινών αποχρώσεων (κάτω του 5% γκρι). Ορατή ανομοιομορφία φωτεινότητας ή κάθετες γραμμές σε πιο φωτεινές αποχρώσεις, δεν είναι φυσιολογικές.

Ήπιες χρωματικές εκτροπές στο 100% λευκό στα άκρα του πάνελ (μία λεπτή ζώνη που να μπλεδίζει ή να κιτρινίζει) μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε κάποια πάνελ, αν και ήταν πιο συνηθισμένο φαινόμενο στις κυρτές, παρά στις επίπεδες. Αυτού του τύπου οι ανομοιομορφίες, συνήθως παύουν να είναι ορατές μετά από καλιμπράρισμα. Αν εμμένουν ή δημιουργούν πρόβλημα στη θέαση, μόνη λύση είναι το service/αντικατάσταση...

Καλημέρα kozadin Αυγερινε και JL. Δεν κάνω παράθεση στα μηνύματα σας γιατί θα πιάσω όλη τη σελίδα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Η κοινή συνισταμένη στα λεγόμενα και των τριών σας φίλοι μου είναι το doa. Αν δηλαδή αξίζει να χαλάσω την καρδιά μου με τον Κωτσοβολο και να κάνω άλλη μια αλλαγή ή όχι. Επειδή έχω ακόμα 3 μέρες πριν μπλέξω με τη Sony και με τεχνικούς θέλω πάλι να πάρω μια απόφαση σύντομα. Για τον ίδιο λόγο δεν μπορώ να στηριχτω στην άποψη του ανθρώπου που θα μου κάνει το calibration αφού τίθεται θέμα χρόνου συν ότι δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν εφικτό να τον φέρω δύο φορές δηλαδή την πρώτη να μου πει πχ ότι έχει πρόβλημα η τηλεόραση και να τον ξαναφερω για την ολοκληρωση της διαδικασίας. Κάτι ακόμα φίλε JL όσον αφορά στο banding. Πριν είχα ελάχιστο στο 5 τοις εκατό ενώ τώρα πιο πολύ και φαίνεται και στο 20 % γκρι. Η βοήθεια λοιπόν που ζητάω φίλοι μου ειναι στο αν υπάρχει περίπτωση να πάρω ικανοποιητικό πάνελ στην δεύτερη αλλαγή συσκευής η να κάτσω στα αυγά μου οριστικά.

Στο 20% δεν θα έπρεπε να έχεις θέματα ανομοιομορφίας, οπότε...

Απάντηση: Re: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στο 20% δεν θα έπρεπε να έχεις θέματα ανομοιομορφίας, οπότε...

Ωραία απάντηση και για εμάς τους υπόλοιπους OLEDάκηδες αυτή. Δηλαδή ρε παιδιά για πείτε μας χοντρικά τι θεωρείται από έναν επαγγελματία του χώρου "ανεκτό" σε θέματα banding και ανομοιομορφίας λευκού για να έχουμε και έναν μπούσουλα γενικά. π.χ. εγώ banding βλέπω σε 5% γκρί 10% γκρί και αμιδρά ίσως με αμφιβολίες στο 20%. Θα το ξανατσεκάρω όμως.

Υ.Γ. Μήπως να ανοίξει ένα θέμα εξειδικευμένο για τα προβλήματα σε OLED συσκευές και την αντιμετώπιση διότι βλέπω ότι όλα σχεδόν τα νήματα με reviews μονοπωλούνται με αναφορές προβλημάτων.

Για το τί θεωρεί ένας επαγγελματίας του χώρου ανεκτό, θα πρέπει να ρωτήσεις έναν επαγγελματία... :silly:

Τυπικά, οι OLED (μετά από τις πρώτες ώρες λειτουργίας και τα πρώτα cc) εμφανίζουν σαφείς ανομοιομορφίες με τη μορφή πλέον κάθετων γραμμών μέχρι το 5%. Στο 10% μπορεί να υφίσταται μία πολύ αχνή απεικόνιση αυτού που φαίνεται σαφώς μέχρι το 5%, στο 20% όμως η πλειοψηφία των πάνελ, ακόμα και παλαιότερης γενιάς, δεν εμφανίζουν ορατές ανομοιομορφίες.

Φυσικά, για να ελέγξουμε σωστά μέχρι ποιό σημείο της κλίμακας του γκρι εμφανίζει ανομοιομορφίες το πάνελ μας, θα πρέπει να είναι αφενός σωστά ρυθμισμένο το επίπεδο μαύρου, αφετέρου να χρησιμοποιηθούν αξιόπιστα pattern (τα βίντεο του youtube δεν πατάνε απαραίτητα σωστά στα ενδεδειγμένα levels).

Καλησπέρα στους φίλους. Xavito κάποια γνώμη για το αν πρέπει να πάω σε doa; Επίσης εξακολουθώ να μην μπορώ να πάρω 5.1 από τις ενσωματωμένες εφαρμογες μέσω οπτικής ίνας , παρά μόνο με pass through από το xbox.Το έχει λύσει κάνεις αυτό;

Καλησπέρα στους φίλους. Xavito κάποια γνώμη για το αν πρέπει να πάω σε doa;

Τι να πω για κάτι που δεν έχω δει ιδίοις όμμασι .Ότι νομίζεις.

Καλησπέρα, πως μπορούμε να δούμε τις ώρες λειτουργίας και τα CC που έχουν πραγματοποιηθεί από το μενού της AF8 ???

Αγαπητοί δεν θέλω να συνεχιστεί η αντιπαράθεση στο νήμα.Θέλω να μείνουμε στο θέμα και όχι επι προσωπικού.

Για το θέμα που έχει ο Paris2018 ανοίχτηκε νήμα στην κατηγορία Service - Βλάβες - Επισκευές.

Last edited:
Καλησπέρα, πως μπορούμε να δούμε τις ώρες λειτουργίας και τα CC που έχουν πραγματοποιηθεί από το μενού της AF8 ???

In standby mode, press buttons on the remote commander sequentially in rapid succession as shown below :

i+ , 5 , volume - , tv power

11_10_2011_11_05_29_pm.jpg

Κάτω αριστερά εμφανίζει

Total Operation Time
,Boot Count ,Panel Operation Time

FIG-.jpg

To exit the Self Diagnostic screen...
*If you want to finish service mode app, do AC OFF/ON β†’ Service mode app is disabled perfectly
*if you want to move home menu, push <HOME>button β†’ Service mode app do background(not disable perfectly)
For errors with symptoms such as β€œpower sometimes shuts off” or
β€œscreen sometimes goes out” that cannot be confirmed,
it is possible to bring up past occurrences of failure for confirmation on the screen:
In standby mode, press buttons on the remote commander sequentially in rapid succession as shown below:
Smart Core Red LED blinking count
Total Operation Time
– Boot Count – Panel Operation Time

Για τα CC δεν γνωρίζω.

σημ: οι φωτογραφίες είναι τυχαίες δεν αντιστοιχούν στο μοντέλο.

In standby mode, press buttons on the remote commander sequentially in rapid succession as shown below :

i+ , 5 , volume - , tv power

11_10_2011_11_05_29_pm.jpg

Κάτω αριστερά εμφανίζει

Total Operation Time
,Boot Count ,Panel Operation Time

FIG-.jpg

To exit the Self Diagnostic screen...
*If you want to finish service mode app, do AC OFF/ON β†’ Service mode app is disabled perfectly
*if you want to move home menu, push <HOME>button β†’ Service mode app do background(not disable perfectly)
For errors with symptoms such as β€œpower sometimes shuts off” or
β€œscreen sometimes goes out” that cannot be confirmed,
it is possible to bring up past occurrences of failure for confirmation on the screen:
In standby mode, press buttons on the remote commander sequentially in rapid succession as shown below:
Smart Core Red LED blinking count
Total Operation Time
– Boot Count – Panel Operation Time

Για τα CC δεν γνωρίζω.

σημ: οι φωτογραφίες είναι τυχαίες δεν αντιστοιχούν στο μοντέλο.

Καλησπέρα σε όλους, βρήκα λύση στο θέμα του 5.1 ήχου από την ενσωματωμένη εφαρμογή του Netflix και είπα να τη μοιραστώ για όποιον χρειαστεί. Διαπίστωσα λοιπόν πως όταν έχω την ηχομπαρα μου που είναι συνδεδεμένη στο arc κλειστη, ο ήχος που περνάει στην οπτική ίνα είναι στέρεο. Όταν την ανοίγω, τότε περνάει κανονικά πολυκαναλο ήχος και στην οπτική ίνα! Λίγο παράξενο αλλά συμβαίνει.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους φίλους. Θέλω να πάω την κουβέντα λίγο πιο πίσω και να πω μια εμπειρία μου που ενδεχομένως σχετίζεται με το cc. Έτυχε την Πέμπτη το βράδυ να με πάρει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση. Την είχα βάλει να κλείσει μόνη της στις 12.30. 4.30 ακριβώς σηκώθηκα τυχαια να πάω στην τουαλέτα. Εκείνη τη στιγμή και για τα επόμενα πέντε περίπου λεπτά άρχισε να ακούγεται το ρελε της τηλεόρασης συνεχόμενα σαν να ανοιγοκλεινει κάθε ένα δευτερόλεπτο.Τσικ..Τσικ..Τσικ..Τσικ..για πέντε λεπτά.Θεωρω λοιπόν πιθανό να μας λύθηκε η απορία για το 4ωρες μετά το κλείσιμο που λέει η Sony στο site της.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους φίλους. Θέλω να πάω την κουβέντα λίγο πιο πίσω και να πω μια εμπειρία μου που ενδεχομένως σχετίζεται με το cc. Έτυχε την Πέμπτη το βράδυ να με πάρει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση. Την είχα βάλει να κλείσει μόνη της στις 12.30. 4.30 ακριβώς σηκώθηκα τυχαια να πάω στην τουαλέτα. Εκείνη τη στιγμή και για τα επόμενα πέντε περίπου λεπτά άρχισε να ακούγεται το ρελε της τηλεόρασης συνεχόμενα σαν να ανοιγοκλεινει κάθε ένα δευτερόλεπτο.Τσικ..Τσικ..Τσικ..Τσικ..για πέντε λεπτά.Θεωρω λοιπόν πιθανό να μας λύθηκε η απορία για το 4ωρες μετά το κλείσιμο που λέει η Sony στο site της.

Υπάρχει κάποιος άλλος κάτοχος της AF8 που έχει παρατηρησει το παραπάνω; Καλό θα ήταν να το δούμε αυτό, διότι αν ισχύει, τότε γκρεμίζονται πολλά από αυτά που ξέρουμε και δεν χρειάζεται να την κλείνουμε στο τετράωρο για διάστημα 10 λεπτών, διότι θα ήταν ανούσιο!