Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπάρχει κάποιος άλλος κάτοχος της AF8 που έχει παρατηρησει το παραπάνω; Καλό θα ήταν να το δούμε αυτό, διότι αν ισχύει, τότε γκρεμίζονται πολλά από αυτά που ξέρουμε και δεν χρειάζεται να την κλείνουμε στο τετράωρο για διάστημα 10 λεπτών, διότι θα ήταν ανούσιο!
Από αυτά που έχουν ειπωθεί έχω καταλάβει πως είναι διαφορετική διαδικασία το cc με το κλείσιμο που της κάνουμε εμείς manual. Άρα το κλείσιμο το δικό μας στις 4 ώρες παραμένει. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι προσφέρει και πως λειτουργεί.

Το διάβασα και το έχω διαβάσει και στο παρελθόν. Αυτο που καταλαβαίνω από όσα λέει είναι πως πρέπει να κλείσουμε την τηλεόραση για να γίνει το cc. Το θέμα είναι πως η Sony μιλάει καθαρά για cc μερικές ώρες μετά το κλείσιμο της tv άρα το να κλείσουμε την τηλεόραση για δέκα λεπτά, όπως το καταλαβαίνω εγώ, δεν προσφέρει επί της ουσίας τίποτα. Διορθώστε με αν κάνω κάτι λάθος.

Το διάβασα και το έχω διαβάσει και στο παρελθόν. Αυτο που καταλαβαίνω από όσα λέει είναι πως πρέπει να κλείσουμε την τηλεόραση για να γίνει το cc. Το θέμα είναι πως η Sony μιλάει καθαρά για cc μερικές ώρες μετά το κλείσιμο της tv άρα το να κλείσουμε την τηλεόραση για δέκα λεπτά, όπως το καταλαβαίνω εγώ, δεν προσφέρει επί της ουσίας τίποτα. Διορθώστε με αν κάνω κάτι λάθος.

Καμια εταιρια δεν προσφερει ενημερωση καθε πότε ενεργοποιειται το cc, ποσο κραταει κλπ. Μονοι μας καθομαστε και τα βρισκουμε.
Αν ισχυει το οτι στη sony καθυστερει 4 ωρες να ξεκινησει οταν την κλεισεις (αφου εχει συμπληρωσει και 4 ωρες παιξιματος) ειναι ενα ειδους μειονεκτημα, σε περιπτωση που ο χρηστης σκεφτει να κανει ενα cc ακριβως στο 4ωρο και υστερα να την ξανα ανοιξει για να συνεχισει τη θεαση στο καπακι. Με τη sony (αν ισχυει) θα πρεπει να περιμενεις κλειστος 4 ωρες για να γινει το cc ή να παιξεις σερι χωρις κλεισιμο παραπανω ωρες αναγκαστικα.

Βεβαια ουτε πως το cc γινεται καθε 4 ωρες ειναι απολυτο.
Σε παλαιοτερα μοντελα, αποδειχτηκε πως οσο η Tv εγραφε ωρες, ο χρονος για να πραγματοποιηθει το cc μειωνεται. Στη δικη μου πραγματοποιειται καθε 2,5 ωρες. Πιθανολογω οτι το ιδιο θα γινεται και στα νεα μοντελα.

Τελος, ουτε ο χρονος που διαρκει το cc ειναι απολυτος. Εξαρταται απο τη χρονολογια μοντελου, μιας και φαινεται οτι η ταχυτητα/δυναμη του επεξεργαστη, ισως κανουν το cc να πραγματοποιειται λιγο γρηγοροτερα σε καθε επομενης χρονιας μοντελα.
(με επιφυλαξη στις αρχικες 4Κ πρεπει να ηταν στα 8 λεπτα και υστερα απο μετρηση που εκανε ο JL_? σε ενα μοντελο 77" signature του 2017 χρειαστηκαν 6 λεπτα)

Οι παλαιοτερες τηλεορασεις με αναλυση 1080p χρειαζονται μολις 2 λεπτα αφου εχουν 4 φορες λιγοτερα Pixel για να μετρηθουν. Ενω πριν λιγα χρονια φημες εκαναν λογο για διαρκεια 20 λεπτων.

Καταλαβαινεις λοιπον οτι οποιαδηποτε συμπερασματα προκυπτουν στην πλειοψηφια τους βγαινουν απο τις παρατηρησεις των ιδιων χρηστων. Οποιος εχει μια sony και διαθετει καποιο μετρητη ρευματος σε πριζα, μπορει να ελεγξει εκει κοντα στο 4ωρο, αν η τηλεοραση θα ξεκινησει CC

Δεν μπορω να γνωριζω το σκεπτικο πισω απο την καθυστερηση του να ξεκιναει το cc. Ισως εχει να κανει με το διαφορετικο acoustic panel. ? Θεματα αποφυγης υπερθερμανσης. ? Αλλο λογο. ? Μεχρι τωρα, οι εταιριες δεν μοιραζονται αυτες τις τεχνικες πληροφοριες.

Επισης δεν γνωριζουμε και οι αλλες εταιριες (panasonic, philips, κλπ) πως πραγματοποιουν το CC αφου κανενας κατοχος δεν εχει δωσει καποιο Feedback./ (απο οσο γνωριζω τουλαχιστον)

Νομίζω την άλλη φορά που τα συζητούσατε αναφέρθηκε ενας σύνδεσμος της Sony που έλεγε μερικές ώρες μετά. Επανερχομαι σε αυτό που έλεγα προηγουμένως ότι αν αυτό που άκουσα την Πέμπτη το βράδυ τα επαναλαμβανόμενα τσικ τσικ δηλαδή από το ρελε ήταν cc, τότε επιβεβαιώνεται ότι θέλει 4ωρες κλειστή την τηλεοραση για να γίνει. Επίσης στο δικό μας manual κλείσιμο δεν εχώ ακούσει ποτέ τίποτα. Ούτε ρελε ούτε τιποτα άλλο. Άρα όπως καταλαβαίνω, το δέκα λεπτά κλείσιμο κάθε 4 ώρες δεν κάνει κάτι.

Τραγικό πάντως αν κάνει cc 4 ώρες μετά από το κλείσιμο. Με λίγα λόγια θα κάνει μόνο μια φορά το βράδυ ενώ μπορεί να έχει συμπληρώσει η TV 10 ώρες παιξίματος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι αρκετό αυτό; Κάνεις δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σήμερα την παρήγγειλα στις 55" και θα μου την φέρουν την Τρίτη. Θα την κρεμάσω στον τοίχο στην κρεβατοκάμαρα.
Σίγουρα θα ζητήσω κάποια βοήθεια, στις αρχικές ρυθμίσεις τουλάχιστον. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω προβλήματα.
Την καληνύχτα μου προς το παρόν σε όλους!

Σήμερα την παρήγγειλα στις 55" και θα μου την φέρουν την Τρίτη. Θα την κρεμάσω στον τοίχο στην κρεβατοκάμαρα.
Σίγουρα θα ζητήσω κάποια βοήθεια, στις αρχικές ρυθμίσεις τουλάχιστον. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω προβλήματα.
Την καληνύχτα μου προς το παρόν σε όλους!

Την παρέλαβα χθες το βράδυ και την κρέμασα στην κρεβατοκάμαρα.
Πρώτες εντυπώσεις... φοβερά χρώματα και διαφορετικό μαύρο απ' ότι ήξερα μέχρι σήμερα.
Παρακαλώ για κάποιο thread με ρυθμίσεις για calibration.
Ευχαριστώ!

Την παρέλαβα χθες το βράδυ και την κρέμασα στην κρεβατοκάμαρα.
Πρώτες εντυπώσεις... φοβερά χρώματα και διαφορετικό μαύρο απ' ότι ήξερα μέχρι σήμερα.
Παρακαλώ για κάποιο thread με ρυθμίσεις για calibration.
Ευχαριστώ!

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/a8f-oled/settings

Να σαι καλά.:operator:
Για πες εντυπώσεις.Από ομοιομορφία πως πάει;

Κάποιος είπε ότι όταν δεις OLED δεν ξαναγυρίζεις σε LCD. Γεγονός που ισχύει! Θεωρώ ότι τόσο ζωντανά χρώματα δεν έχω ξαναδεί.
Σίγουρα οι απαιτήσεις μου δεν είναι σε επίπεδο ατόμων που γνωρίζουν πολλά σε εικόνα και ήχο, αυτά που βλέπω μετά τις ρυθμίσεις που έκανα με ικανοποιούν στο έπακρο!
Περιμένω τώρα να κυκλοφορήσει η 65άρα AG9 για να μπει στο σαλόνι σαν κύρια τηλεόραση...

ΥΓ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ δεν αντιμετωπίζω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ομοιομορφίας στην οθόνη. Τώρα γι' αργότερα... εδώ θα ήμαστε για να δούμε!
Προσπαθώ και κρατώ ευλαβικά τα 4άωρα.

Κάποιος είπε ότι όταν δεις OLED δεν ξαναγυρίζεις σε LCD. Γεγονός που ισχύει! Θεωρώ ότι τόσο ζωντανά χρώματα δεν έχω ξαναδεί.
Σίγουρα οι απαιτήσεις μου δεν είναι σε επίπεδο ατόμων που γνωρίζουν πολλά σε εικόνα και ήχο, αυτά που βλέπω μετά τις ρυθμίσεις που έκανα με ικανοποιούν στο έπακρο!
Περιμένω τώρα να κυκλοφορήσει η 65άρα AG9 για να μπει στο σαλόνι σαν κύρια τηλεόραση...

ΥΓ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ δεν αντιμετωπίζω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ομοιομορφίας στην οθόνη. Τώρα γι' αργότερα... εδώ θα ήμαστε για να δούμε!
Προσπαθώ και κρατώ ευλαβικά τα 4άωρα.

Καλημέρα φίλε. Δεν νομίζω ότι τα 4ωρα παίζουν τελικά κάποιο ρόλο στη Sony μας...Πηρα έναν φτηνό μετρητή ρεύματος για να πάρω οριστική απάντηση επί του θέματος. Επειδή όμως δεν βλέπω να έχει μέτρηση ανά συγκεκριμένες ώρες, ζητάω ιδέες από τους φίλους πως αλλιώς να δω τις καταναλώσεις τις ώρες που μας ενδιαφέρει.

νομιζω γινεται 4 ωρες αφου κλεισεις την τηλεοραση, ανεξαρτητα απο το ποσο εχει παιξει

Τα 4ωρα δεν ειναι για την καταναλωση αλλα για να κανει compensation cycle

Derr και εγω έτσι νομίζω αφού αυτά λέειαι η Sony στο site της. Τώρα αν αυτό είναι σωστό σε σχέση με τις LG που κάνουν κάθε 4 ώρες δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος να μας το απαντήσει. LLLEFTERIS η κατανάλωση θα μας δείξει αν ξυπνάει από stand by στη διάρκεια της νύχτας έτσι θα μάθουμε ποτέ κάνει το cc. Έχει προταθεί στο παρελθόν από φίλους εδώ μέσα η χρήση μετρητή ρεύματος, είδα έναν μπροστά μου εχτές και τον τσιμπησα.

Τα πραγματα ειναι απλα.

Ανοιξτε την τηλεοραση να παιξει τουλαχιστον 4 ωρες και 1 λεπτο.

Υστερα κλειστε τη και αρχιστε να χρονομετρατε με ενα κινητο.

Στις 3 ωρες και 58 λεπτα, πηγαινετε και στηστε αυτι για ενα διλεπτο μπας και ακουσετε το ρελε, ή ελεγξτε τον μετρητη ρευματος (οσοι εχετε) για να δειτε εαν απο σχεδον μηδενικο ρευμα σε κατασταση stand by, εγινε καποια αυξηση καταναλωσης. (Που σημαινει οτι ξεκινησε cc.
Λογικα αυτο θα κρατησει περιπου 6 λεπτα και υστερα η τηλεοραση θα ξανα γυρισει σε κατασταση stand by.

Αν επαληθευτει και ισχυει, σαφως και ειναι μειονεκτημα σε σχεση με π.χ. μια LG οπου αν εχει δουλεψει 4 ωρες και την κλεισεις, ξεκιναει αμεσως το cc.

Υ.Γ.
Ξανα υπενθυμιζω....οι 4 ωρες απαιτουμενης λειτουργιας για cc δεν ειναι μονιμο. Εχουμε παρατηρησει στις παλαιοτερες 1080p OLED οτι με την παροδο χρονου, ο χρονος αναπροσαρμοστηκε και πλεον εκτελουν το cc καθε 2.5 ωρες.
Για τις 4Κ oled απο το 2016 και υστερα δεν εχουμε κανενα feedback απο καποιον χρηστη για να ξερουμε εαν κανουν το ιδιο.

Βλακεία δέν είναι αυτό να πρέπει να μείνει κλειστή 4 ώρες για να ξεκινήσει το CC ???
Εγώ νόμιζα ότι βλέπεις 4 ώρες την κλείνεις μια ώρα και μετά μπορείς να δεις ξανά.

Μια πρώτη επαλήθευση έκανα τυχαία ένα βράδυ που ξύπνησα 4ωρες ακριβώς από το κλείσιμο της τηλεόρασης και το έχω γράψει μερικά ποστ πιο πίσω. Το θέμα ειναι τι γίνεται αν κάνει ουσιαστικά μόνο ένα cc την ημέρα ενώ για τις ιδιες ώρες θέασης η LG μπορεί να κάνει τρία και αν σε περίπτωση προβλήματος μπορούμε να "τσαμπουκαλεψουμε" τη Sony έχοντας ως παράδειγμα τα cc της LG.