Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γενικά είχε κάτι μικρές ζελατίνες σε γυαλιστερά μικρά σημεία αλλά όχι στην οθόνη ή στην πίσω πλευρά. Είχε μόνο την προστατευτική σακούλα που έχουν όλες οι tv γύρω από την οθόνη.

Αυτό ακριβώς ζελατίνες γύρω από την μπάρα με τους ενεργοποιητές και στο πίσω μέρος γύρω από την βάση,όχι στο πάνελ μπρος,όχι πίσω στην πλάτη.

Μιας και παρέλαβε χθες, μερικές απορίες θα ήθελα να μου επιλύσετε ως παλιότεροι! Η 65’AF8 θα επρεπε να είχε κάποια μεμβράνη διαφανή στην οθόνη της, ως καινούργια που είναι; Διότι σε εμένα δεν είχε και με ανησυχεί μήπως είναι τίποτα εκθεσιακή ή τίποτα άλλο;; Επίσης, από video σε youtube έχω παρατηρήσει στο πλάι να υπάρχει μια έξοδος IR BLASTERS, κάτι που επίσης δεν υπάρχει στην δίκη μου. Επίσης στη συσκευασία υπήρχαν 2 παροχές για σύνδεση στη πρίζα!!! Και δεν υπήρχαν ακουστικά !!!

έξοδος IR BLASTERS υπάρχουν στα uk/us μοντέλα.
Τι ακουστικά να υπάρχουν...

Ωραία, ηρέμησα τώρα! Όσον αφορα τα 2 τροφοδοτικά πάντως δε μπορώ να το εξηγήσω! Επίσης, compensation cycle (cc) μετά από 8 ώρες λειτουργίας, 4 συνεχόμενες και άλλες 4 διακεκριμένες, δεν έχω παρατηρήσει να κάνει! Είδωμεν ...

Απάντηση: Re: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ωραία, ηρέμησα τώρα! Όσον αφορα τα 2 τροφοδοτικά πάντως δε μπορώ να το εξηγήσω! Επίσης, compensation cycle (cc) μετά από 8 ώρες λειτουργίας, 4 συνεχόμενες και άλλες 4 διακεκριμένες, δεν έχω παρατηρήσει να κάνει! Είδωμεν ...

Τι περιμενες να παρατηρησεις ακριβως και θεωρεις οτι σου ξεφυγε. ?

Ως νέος κάτοχος Oled TV και ειδικότερα της AF8 περίμενα όταν την κλείνω μετά το απαιτούμενο χρονικό διάστημα που λειτουργούσε, να μπορώ να διαπιστώσω ποτε κάνει compensation cycle (cc), κάτι το οποίο δεν έχω καταφέρει!

Ως νέος κάτοχος Oled TV και ειδικότερα της AF8 περίμενα όταν την κλείνω μετά το απαιτούμενο χρονικό διάστημα που λειτουργούσε, να μπορώ να διαπιστώσω ποτε κάνει compensation cycle (cc), κάτι το οποίο δεν έχω καταφέρει!

Το compensation ξεκινα οταν η τηλεοραση τιθεται σε standby mode. Που σημαινει πως κανενας δεν μπορει να αντιληφθει την διαδικασια.

Καποιοι στηνουν αυτι σε ησυχια για να ακουσουν το τικ του ρελε on/off. (μιας και οταν εκτελειται το CC η τηλεοραση φαινεται, αλλα δεν ειναι πραγματικα κλειστη)
Καποιοι αλλοι βαζουν εναν μετρητη ρευματος στην πριζα της Tv. (Οταν εκτελει CC ο μετρητης δειχνει καταναλωση ρευματος)
Εγω εχω ενα HTPC επανω στην Tv και καθε φορα που κλεινει, ακουω τον ηχο αποσυνδεσης συσκευης των windows. Οταν εκτελει CC ακουω τον ηχο με καθυστερηση λεπτων. (απαιτειται και συνδεση AV ενισχυτη στο htpc ωστε να εχεις στειλει τον ηχο εκει βεβαια. Γιατι οταν κλεινει η tv τα ηχεια της δεν δουλευουν)

Ομως δεν εχει καμια σημασια αν αντιλαμβανεσαι ή οχι το CC. Αυτο ετσι κι αλλιως θα κανει τη δουλεια του. Ουτε να αγχωνεσαι αν δεν θυμασαι αν δουλεψε πριν 2 ωρες για να τις προσθεσεις οταν την ξανα ανοιξεις, για να τη δουλεψεις ακομα δυο ωρες κλπ.
Δεν θα παθει και κατι. Απλως να σου γινει μια συνηθεια να μην κρατας μονιμως την τηλεοραση ανοιχτη για πολλες ωρες σερι χωρις κλεισιμο για cc.

Στη δίκη μου πάντως, μόλις την κλείσω είτε μετά από 2, είτε μετά από 4 ή είτε μετά από 6 ώρες συνεχούς παρακολούθησης, κάνει αμεσως τικ το ρελε και μετά δεν ξανά ακούγεται απολύτως τίποτα! Σα να μην κάνει ποτε cc !!!

Μιας και παρέλαβε χθες, μερικές απορίες θα ήθελα να μου επιλύσετε ως παλιότεροι! Η 65’AF8 θα επρεπε να είχε κάποια μεμβράνη διαφανή στην οθόνη της, ως καινούργια που είναι; Διότι σε εμένα δεν είχε και με ανησυχεί μήπως είναι τίποτα εκθεσιακή ή τίποτα άλλο;; Επίσης, από video σε youtube έχω παρατηρήσει στο πλάι να υπάρχει μια έξοδος IR BLASTERS, κάτι που επίσης δεν υπάρχει στην δίκη μου. Επίσης στη συσκευασία υπήρχαν 2 παροχές για σύνδεση στη πρίζα!!! Και δεν υπήρχαν ακουστικά !!!

Την ακριβή απάντηση στην έδωσε ο συντονιστής της κατηγορίας .
Έτσι ακριβώς παρέλαβα την δίκη μου δηλαδή με ζελατίνα στο πίσω μέρος ,σφραγισμένς οδηγίες χρήσης κτλ .
Με δυο παροχές για σύνδεση στην πρίζα και μπροστά στην οθόνη όχι ζελατίνα αλλά σακούλα που καλύπτει ολόκληρη την τηλεόραση .

Την ακριβή απάντηση στην έδωσε ο συντονιστής της κατηγορίας .
Έτσι ακριβώς παρέλαβα την δίκη μου δηλαδή με ζελατίνα στο πίσω μέρος ,σφραγισμένς οδηγίες χρήσης κτλ .
Με δυο παροχές για σύνδεση στην πρίζα και μπροστά στην οθόνη όχι ζελατίνα αλλά σακούλα που καλύπτει ολόκληρη την τηλεόραση .
Και ποια από τις 2 παροχές ρεύματος χρησιμοποιείς; Η 1η είναι 250V 16A και η 2η είναι 250V 10A. Εγώ χρησιμοποιώ την 1η.

Δεν το έψαξα καθόλου στην τύχη έβαλα την δικιά σου επιλογή.

Καλησπέρα,
Είμαι υπψήφιος αγοραστής της 55af8. Η τηλεόραση θα μπει σε βάση τοίχου και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
1. η τακτοποίηση και το βάλε βγάλε καλωδίων και εξαρτημάτων (usb, hdmi κτλ) είναι εύκολη;
2. αν έχω καταλάβει καλά, στο πίσω μέρος έχει ηχεία και sub, σωστα; αν ναι η τοποθέτηση στον τοίχο επιρεάζει καθόλου την απόδοση;

Και γενικά τι πρέπει να προσέξω κατά την εγκατάσταση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλησπέρα .
Θα έλεγα πριν προβείς σε οποιοδήποτε κρέμασα ...
Να επιλέξεις την βάση της και κοντά στον τοίχο για τον απλούστατο λόγο δεν αφήνει κανένα κενό που στο μάτι φαίνεται ότι έχει τοποθετηθεί στον τοίχο .
Ένα άλλο ατού είναι ορθή τοποθέτηση των καλωδίων στην πλάτη που στην ουσία δεν φαίνεται τίποτα αφού καλύπτονται(καλώδια ) με τα πλαστικά .
Αν πάλι επιμένεις στην τοποθέτηση στον τοίχο ,είσοδοι βρίσκονται HDMI κεραίας κτλ στο κάτω μέρος και κάποιες στο πλάι .
Είναι πιο εύκολη διαδικασία από την περσινή A1.

Τώρα όσον αφορά τον ήχο έχεις επιλογή στις ρυθμίσεις αν η επιλογή σου είναι στον τοίχο αφού και στις δυο περιπτώσεις δηλαδή τοίχος και βάση ο ήχος βγαίνει από το πάνελ και είναι άκρως εντυπωσιακός με πολλές ρυθμίσεις που τον φέρνεις στα γούστα σου αφού έχει και ενσωματωμένο EQ.Αν πάλι θέλεις να κατέβεις πιο χαμηλά η προσθήκη ενός υπογουφερ θα πρέπει να είναι δεδομένη που κατά την προσωπική μου άποψη ...Η αγορά ηχομπάρας είναι περιττή .

Αν πάλι είσαι πιο απαιτητικός στον ήχο θα πρέπει να πας σε άλλα ....

Attachments

• 859B503F-BECC-4F91-8FA5-4B28D44DE12C.jpg
    859B503F-BECC-4F91-8FA5-4B28D44DE12C.jpg
    81.6 KB · Views: 417
  • 73D949FE-CEA1-4270-A4EE-6B6B7DA744F0.jpg
    73D949FE-CEA1-4270-A4EE-6B6B7DA744F0.jpg
    82.2 KB · Views: 413
  • E0611169-D60C-4586-A38E-B40E099129AA.jpg
    E0611169-D60C-4586-A38E-B40E099129AA.jpg
    141.1 KB · Views: 409
στο πισω μερος δεν εχει subwoofer?
θα επιρεαστει η απόδοση του αν την κρεμασω στον τοιχο;

Re: Απάντηση: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

στο πισω μερος δεν εχει subwoofer?
θα επιρεαστει η απόδοση του αν την κρεμασω στον τοιχο;

sony-af8-2-acounstiuc-surfaces.jpg

ευχαριστω για την απαντηση αλλα εκτος απο το the screen is the speaker, το sub που ειναι πισω δεν θα βρισκει τοιχο; δεν θα πνιγεται;

Όχι ...Για τον απλούστατο λόγο ο κατασκευαστής έχει προνοήσει αν και εφόσον ο κάτοχος θέλει να κρεμάσει την τηλεόραση του άλλωστε υπάρχει σχετική ρύθμιση για αυτό ,ρυθμίσεις αλλά και ενσωματωμένο EQ για να φέρεις τον ήχο στα γούστα σου .

Αλλά όπως σου είπα ο ήχος γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακός που το δοκίμασα με την προσθήκη εξωτερικού υπογούφερ .

Υπογουφερ από Home Cinema LG μπορεί μόνο του να συνδεθεί στην AF8? Το υπογουφερ συνδέεται με την πηγή του ηχοσυστήματος με ένα περίεργο πλαστικό βισμα, ενώ στο υπογουφερ το καλώδιο είναι ενσωματομενο, χωρίς βισμα, ενιαίο!!

Φαντάζομαι από τα γραφόμενα σου ότι το υπογούφερ δεν έχει ανεξάρτητη τροφοδοσία, αλλά παίρνει ρεύμα και σήμα από το proprietary καλώδιο. Οπότε αν είναι έτσι, σίγουρα όχι.
Η AF8 έχει βύσμα mini-jack για ακουστικά ή υπογούφερ. Θέλεις φαντάζομαι αυτοενισχυόμενο sub.

Τελικά την πήρα!
Την σύνδεσα χθες και παρακολούθησα λίγο digea και Netflix. Default ρυθμίσεις.
Στην Digea εκτός του μαύρου δεν είδα κάτι διαφορετικό προς το καλύτερο, στο Netflix έπαθα σοκ!!

Επειδή γενικά είμαι χαμένος θα ήθελα να ρωτήσω για προτεινόμενα settings για εικόνα και ήχο.
Επίσης υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν για το βασικό set up;

Η tv αν και τώρα είναι στην βάση της, θα μπει σε τοίχο.. είμαι και στην αναζήτηση καλής slim βάσης με κλίση. Μαλλον όχι βραχίωνα.

Για τον ήχο, αν και ακόμα δεν έχω δοκιμάσει την απόδοση, σκέφτομαι να βάλω κάποιο καλό ηχοσύστημα για πιο κινηματογραφική φάση αλλά όχι τρελά πράγματα. Αααν έχει να προτείνει κανείς κάποιο σετάκι ραδιοενισχυτή ηχείων..

Πήρα φόρα ε....
Ευχαριστώ!

Τελικά την πήρα!
Την σύνδεσα χθες και παρακολούθησα λίγο digea και Netflix. Default ρυθμίσεις.
Στην Digea εκτός του μαύρου δεν είδα κάτι διαφορετικό προς το καλύτερο, στο Netflix έπαθα σοκ!!

Επειδή γενικά είμαι χαμένος θα ήθελα να ρωτήσω για προτεινόμενα settings για εικόνα και ήχο.
Επίσης υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν για το βασικό set up;

Η tv αν και τώρα είναι στην βάση της, θα μπει σε τοίχο.. είμαι και στην αναζήτηση καλής slim βάσης με κλίση. Μαλλον όχι βραχίωνα.

Για τον ήχο, αν και ακόμα δεν έχω δοκιμάσει την απόδοση, σκέφτομαι να βάλω κάποιο καλό ηχοσύστημα για πιο κινηματογραφική φάση αλλά όχι τρελά πράγματα. Αααν έχει να προτείνει κανείς κάποιο σετάκι ραδιοενισχυτή ηχείων..

Πήρα φόρα ε....
Ευχαριστώ!

Την εχω ακουσει αρκετες φορες την φραση "στο νετφλιξ επαθα σοκ".
Δοκιμασε και καποιες ταινιες με υψηλο Bitrate (απο 12mbps και πανω) γιατι στο νετφλιξ υπαρχει αρκετη συμπιεση.

Αυτο που πρεπει να κανεις αμεσα, ειναι να ρυθμισεις την φωτεινοτητα μαυρου, απο το ρυθμιστικο brightness/Φωτεινοτητα.
Θα κατεβασεις ενα πατερνακι black clipping (ή βαλτο να παιζει στο youtube απο την Tv)
Βλεποντας τις μπαρες να αναβοσβηνουν, θα αυξομοιωσεις την φωτεινοτητα ετσι, ωστε να βλεπεις να αναβοσβηνουν οι μπαρες μεχρι το 17.
Το 16 πρεπει να παραμεινει απολυτα μαυρο. (την ρυθμιση θα την κανεις με σβηστα τα φωτα το βραδυ)

Την ιδια ρυθμιση θα κανεις και αν χρειαστει να παιζεις απο Hdmi και εξωτερικο Player (το πατερνακι θα το παιξει ο εξωτερικος Player)
και φυσικα την ιδια ρυθμιση θα κανεις σε ολα τα Preset ή σε οποιο Mode γυρνας να παιξεις.
Επισης ελεγχεις που ειναι το Gamma της Tv εξ ορισμου. Αν ειναι στο 2.2 θα το γυρισεις στο 2.4 και υστερα θα ξεκινησεις τη διαδικασια ρυθμισης μαυρου.

Παρακατω το λινκ για να κατεβασεις το πατερνακι.

https://mega.nz/#!IF9HGSjY!jNhEhImAGpIyJdlQc8TCHft6BucwfwMkyKW7U4Xa0H8

και εδω στο youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=8b3CUm8j4DE

Όσον αφορά τα περί καλιμπραρίσματος σε μια τηλεόραση δεν είναι ακριβώς τα ίδια πχ με έναν προβολέα ...
Όχι ότι δεν χρειάζεται αλλά στην περίπτωση της AF8 δεν χρειάζονται πολλά πράγματα τουλάχιστον όσα είδα στην δικιά μου και με τις ρυθμίσεις που προτείνουν στο εξωτερικό που είναι για τα πανηγύρια .
Για τον απλούστατο λόγο μια tv θα διαχειριστεί το σήμα όχι μόνο όταν θα έχουμε συσκότιση για να δούμε μια ταινία αλλά θα πρέπει να διαχειριστεί το φως την ημέρα αν και εφόσον είναι κοντά σε ένα παράθυρο πόσο ακόμη αν έχουμε διαφορετικό υλικό και διαφορετικές πηγές (σωστά media dada )

Τα δόντια της πάντως η συγκεκριμένη τηλεόραση τα δείχνει μετά από ώρες χρήσης .
Όσον αφορά το Netflix είναι εκπληκτικό για το πως δείχνει(εικόνα ) με διαφορετικές πηγές που το έχω δει Apple TV ,oppo 103eu ενσωματωμένο player και με το Xbox X....πόσο ακόμη αν η ταχύτητα μας δεν είναι η μέγιστη .

Απλά πληροφοριακά σε όλες τις παραγωγές ακόμη και σε παραγωγές 1080 στο Xbox το HDR και το Dolby vision δουλεύουν υπερωρίες δίνοντας πεντακάθαρη εικόνα κρύσταλλο .
Πολύ καλή κσι η ενσωματωμένη εφαρμογή αλλά γιόκ HDR και Dolby vision στις παραγωγές 1080 .
Ηχητικά και πιο δυναμικά ακούστηκε το Xbox για τον απλούστατο λόγο κάνει force στον ήχο σε απλό Dolby digital σε Atmos .