Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παλεύω με τις ρυθμίσεις, το μόνο μου πρόβλημα είναι η φωτεινότητα. Όλα τα άλλα είναι τζάμι. Δυστυχώς όμως μου φαίνεται πολύ σκοτεινή ότι και να κάνω.

Samsung είχες παλιότερα; Όσοι είχαν Samsung και είχαν συνηθήσει την υψηλή φωτεινότητα και τα έντονα χρώματα έχουν αυτά τα παράπονα.

Στα 480 nits τελικιάζει η 49KS7000 που είχε ο φίλος σε SDR, στα 370 η Sony. Δεν πρόκειται για διαφορά σοβαρής τάξης μεγέθους, ώστε να γίνει έντονα αντιληπτή, πόσο δε μάλλον που εξανεμίζεται στις μόλις 20 μοιρές γωνία θέασης...

Εγώ θα έλεγα ο φίλος να ελέγξει τις ρυθμίσεις του σύμφωνα με τις οδηγίες του xavito κι αν εξακολουθεί να βλέπει σκοτεινή εικόνα, τότε ίσως έχει κάποιο πρόβλημα η συσκευή του.

Ευχαριστώ πολύ κύριοι θα τα κοιτάξω όλα το βράδυ. Πάντως φίλε Μάκη και τώρα που δεν έχω τα oreo η ηχομπαρα μου με hdmi arc δεν παίζει με τίποτα. Επίσης δεν έχω ούτε στο 5. 1 μου dolby digital γιατί στην τηλεόραση δεν αλλάζει από pcm η έξοδος.

Ευχαριστώ JL μέχρι χτες δοκίμασα τα πάντα, θα δω μόλις γυρίσω από το γήπεδο μήπως παρελειψα κάτι. Πάντως μέχρι τώρα η φωτεινότητα σε σχέση με τη Σαμσουνκ είναι απογοητευτική. Προτείνεις να την έχω στο 100 τοις 100; Δεν έχω μεγαλύτερο κίνδυνο για burn in; Εχτές για παράδειγμα έβλεπα σε γκρι κάτι λωρίδες και φοβήθηκα για banding αλλά τελικά ήταν temporary retention από το survivor που έβλεπα πριν. Όταν την έκλεισα έφυγε. Από banding μέχρι τώρα λοιπόν είναι άριστη. Το image retention με μόνο δύο ώρες θέαση Σκαι με χάλασε να πω την αλήθεια.

JL αν έχω χαμηλή φωτεινότητα υπάρχει περίπτωση από φωτογραφία να καταλάβετε κάτι εσείς οι ειδικοί;

Στο κατάστημα με τέρμα τα φωτα ήταν μια χαρά. Φαντάσου ότι στο σπίτι για βράδυ έχω βάλει τη ζωηρή ρυθμιση που είναι χάλια αλλά έχει ανεκτό φωτισμό. Μέρα ούτε αυτή μου κάνει.

Last edited by a moderator:
Φίλε σίγουρα τσεκαρες μηπως έχει κάποια eco λειτουργία, περίεργο μου φαίνεται να μην σε ικανοποιεί η φωτεινότητα

Paris2018 μπορείς να βγάλεις φωτογραφία τις ρυθμίσεις στο μενού της εικόνας ή να τις γράψεις;

Ευχαριστώ πολύ κύριοι θα τα κοιτάξω όλα το βράδυ. Πάντως φίλε Μάκη και τώρα που δεν έχω τα oreo η ηχομπαρα μου με hdmi arc δεν παίζει με τίποτα. Επίσης δεν έχω ούτε στο 5. 1 μου dolby digital γιατί στην τηλεόραση δεν αλλάζει από pcm η έξοδος.

Έχεις συνδέσει το καλώδιο στην HDMI ARC της tv (HDMI IN 3).
Είναι ενεργοποιημένο το Bravia sync (HDMI CEC) της tv και το αντίστοιχο της ηχόμπαρας;

sony-kd-65af8-2-l.jpg

Last edited:
Μόλις γύρισα από άλλη μια κηδεια(όχι αγωνιστική) του Παναθηναϊκου μου και ξεκινάω δουλειά. Θα σας απαντήσω σε λιγο

Αδερφέ μου Xavito ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια τελικά έφταιγε το καλώδιο hdmi. Με την αλλαγή τηλεόρασης μάλλον το αποτέλειωσε. Άλλαξα καλώδιο και έχω ήχο κανονικά από την ηχομπαρα. Από Bluetooth δεν παίζει με τίποτα παρότι συνδέεται. Η ηχομπαρα είναι Samsung. Πριν έπαιζε με την ks με το TV sound connect που ήταν μεν Bluetooth αλλά διαφορετικό από την κλασσική σύνδεση. Επίσης δεν έχω βρει πως μπορώ να την συνδέσω με WiFi.

Καλησπέρα εχθές την έστησα στον τοίχο ..... διάβασα όλα τα posts και η αλήθεια ειναι το έχω μπερδευτεί λίγο με τις επιστημονικές ορολογίες και το αν πρέπει ή οχι να τρέξω το patern, να κάνω χειροκίνητες ρυθμίσεις ή να αφήσω τις default ρυθμίσεις. Αυτά σχετικά με την εικόνα και το μαύρο. Εγώ έχω συνδέσει στο hdmi 2 το ps4 και στο hdmi 4 ένα tvbox , έχω συνδέσει με optical τον ενισχυτή για το home cinema. Πρέπει να κάνω κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις ?? Τι μπορώ να συνδέσω στο hdmi 3 ? Μπορώ να κάνω downloading και να αποθήκευσω σε εξωτερικό δίσκο μέσο usb θύρας ή αυτές λειτουργούν ως είσοδος για να παίξει κάποια ταινία πχ ? Σιγά , σιγά νομίζω και διαβάζοντας θα ανακαλύψω όλες τις δυνατότητες της

Τα πράγματα είναι απλά .
Ανα πάσα στιγμή όλοι οι κατασκευαστές αλλοιώνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά χωρίς προειδοποίηση το αναγράφουν πάντοτε με πλατιά γράμματα μέσω αναβαθμίσεων .

Στην κούτα συσκευασίας αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής στην δικιά μου ημερομηνία παραγωγής ήταν ένας μήνας πριν την αγορά της .
Αγοράστηκε από τον Κωτσόβολο όπου έκανα επέκταση της εγγύησης για 5 χρόνια .
Σε περίπτωση προβλήματος ακόμη και στην διετή εγγύηση της sony ,παίρνω τηλ το κατάστημα και αυτοί αναλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα .

Επι της ουσίας .
Το rtings προσπαθεί να φτιάξει εικόνα cinema pro της Sony χωρίς να τα καταφέρνει για τον λόγο που αναγράφω πιο πάνω ...Αν πάλι θέλουμε επαγγελματία για να την ρυθμίσουμε πάντα στον χώρο μας φέρνουμε επαγγελματία .
Στην θέαση της digea χρησιμοποιώ την λειτουργία εικόνας κανονικό όπου ικανοποιεί τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας (περί ορέξεως )
Για θέαση ταινίας την ρύθμιση cinema pro της Sony για παιχνίδια την αντίστοιχη ρύθμιση όπου μειώνει το input lag .

Δεν γνωρίζω με πιο player χρησιμοποιείς για θέαση ταινίας ...υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις που θα πρέπει να κανείς .
Έχω ανοίξει συγκεκριμένο νήμα για αυτήν την τηλεόραση διάβασε το στα media players .
Θέμα φωτεινότητας δεν υφίσταται ...Μπορεί ίσως να υπάρχει θέμα με την δικιά σου όπως σωστά ειπώθηκε ,έχεις δικαίωμα επιστροφής 15 ημερών .

Στο hdmi 3 μπορείς να συνδεσεις ηχοσυστημα με hdmi in γιατί αυτή η θύρα κάνει και έξοδο από την τηλεόραση όχι μόνο είσοδο(arc).Στα υπόλοιπα θα σε βοηθήσουν τα παιδιά. Εγώ πάλι παιδιά ο μόνος τρόπος για να ευχαριστηθώ φωτεινότητα σε κάθε λειτουργία ειναι να έχω στο 50 τη φωτεινότητα, να ανεβαζω το μαύρο από 60 και πάνω μέχρι το 80 περιπου που αρχίζει και θαμπώνει, να έχω το peak luminance στο maximum και τις ενισχύσεις της αντίθεσης επίσης maximum. Καλά η ρύθμιση του rtings με τη φωτεινότητα στο 9 είναι για νυχτοπουλια.

Re: Απάντηση: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στο hdmi 3 μπορείς να συνδεσεις ηχοσυστημα με hdmi in γιατί αυτή η θύρα κάνει και έξοδο από την τηλεόραση όχι μόνο είσοδο(arc).Στα υπόλοιπα θα σε βοηθήσουν τα παιδιά. Εγώ πάλι παιδιά ο μόνος τρόπος για να ευχαριστηθώ φωτεινότητα σε κάθε λειτουργία ειναι να έχω στο 50 τη φωτεινότητα, να ανεβαζω το μαύρο από 60 και πάνω μέχρι το 80 περιπου που αρχίζει και θαμπώνει, να έχω το peak luminance στο maximum και τις ενισχύσεις της αντίθεσης επίσης maximum. Καλά η ρύθμιση του rtings με τη φωτεινότητα στο 9 είναι για νυχτοπουλια.
Rtings στην ουσία μειώνει την φωτεινότητα και την ενισχύει με την ρύθμιση υψηλότερης φωτεινότητας και παρεμβαίνει στις ρυθμίσεις θερμοκρασία χρώματος gamma ....αλλά ...

Από Bluetooth δεν παίζει με τίποτα παρότι συνδέεται. Η ηχομπαρα είναι Samsung. Πριν έπαιζε με την ks με το TV sound connect που ήταν μεν Bluetooth αλλά διαφορετικό από την κλασσική σύνδεση. Επίσης δεν έχω βρει πως μπορώ να την συνδέσω με WiFi.

Και με Bluetooth συνδέεται.Πρέπει στην tv στο ρυθμιστικό του ήχου να ενεργοποιήσεις το A2DP (Advanced Audio Distribution Profile)...https://helpguide.sony.net/tv/faep1/v1/el/04-06_01.html

Με Wifi τι να συνδέσεις;

Εγώ πάλι παιδιά ο μόνος τρόπος για να ευχαριστηθώ φωτεινότητα σε κάθε λειτουργία ειναι να έχω στο 50 τη φωτεινότητα, να ανεβαζω το μαύρο από 60 και πάνω μέχρι το 80 περιπου που αρχίζει και θαμπώνει, να έχω το peak luminance στο maximum και τις ενισχύσεις της αντίθεσης επίσης maximum. Καλά η ρύθμιση του rtings με τη φωτεινότητα στο 9 είναι για νυχτοπουλια.

To black level δεν το πειράζεις με τίποτα,το αφήνεις στο 50-51.Αν το ανεβάσεις μειώνεις την αντίθεση,όπως και αν κατεβάσεις το Contrast πάλι μειώνεις την αντίθεση.

Brightness (OLED light) : maximum
Contrast (White level) : 90
Gamma : 0 (bright room),-1 (dim room),-2 (dark room)
Black level : 50
Black adjust : off
Adv. contrast enhancer: off
Peak luminance : High

Απάντηση: Re: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Άρα πιστεύεις ότι πρέπει να ότι πρέπει να τρέξω το patern ή να πάω χειροκίνητα όπως γράφεις ο φίλος πιο κάτω.? Δεν έχω ή δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στην εικόνα ή στο μαύρο ( άλλωστε δεν είμαι ειδικός ). Απλά εφόσον έδωσα τα χρήματα για μια πολύ καλή tv να αξιοποιήσω τις δυνατότητες της. Διοαφορετικα εμένα και με την παλιά Panasonic Txp 46 G10E

Και με Bluetooth συνδέεται.Πρέπει στην tv στο ρυθμιστικό του ήχου να ενεργοποιήσεις το A2DP (Advanced Audio Distribution Profile)...https://helpguide.sony.net/tv/faep1/v1/el/04-06_01.html

Με Wifi τι να συνδέσεις;
Με WiFi λέω για την ηχομπαρα αλλά είναι φιλολογικό το ερώτημα, δε μου χρειάζεται. Με Bluetooth έπαιξε, είχες δίκιο για το a2dp :).

Ξέχασα να πω στο φίλο Μάκη για το Netflix. Δυστυχώς εμένα στο xbox one s έχω frame drops οπότε αναγκάζομαι και το παίζω από το app της τηλεόρασης. Είναι γνωστό θέμα αυτό στα φόρουμ της ms.

Όσον αφορά τον πολυκαναλο ήχο, κάνει κανονικά pass through από το xbox one μεσω οπτικής ίνας.Οι ενσωματωμένες εφαρμογες της τηλεόρασης (YouTube netflix) αρνούνται όμως πεισματικά να παίξουν 5.1, ότι ρύθμιση και να πειράξω. Επίσης το Netflix του xbox βλέπει επίσης όλα τα hdr ως dolby vision και μάλιστα με τα ίδια σκοτεινά αποτελεσματα. Έχω αρχίζει και εκνευρίζομαι.

Φίλε γίνεται αυτό που λες πραγματικά πήγαινε δες μια άλλη γιατί σε dolby vision και hdr στραβωνεσαι

Φίλε γίνεται αυτό που λες πραγματικά πήγαινε δες μια άλλη γιατί σε dolby vision και hdr στραβωνεσαι
Τι να πω ρε φίλε υποτίθεται πως αυτά τα πρότυπα βγήκαν για να φαινονται πιο φωτεινές και ρεαλιστικες οι λεπτομέρειες και οι αποχρώσεις και η Sony κάνει το ανάποδο. Εσύ τι κάνεις με αυτό το θέμα.

Ο δαιμόν του τυπογραφείου ήθελα να γράψω ότι ΔΕΝ γίνεται αυτό που λες πραγματικά στραβωνεσαι σε dolby vision και hdr

Έτσι Γιώργο ...Εκτός αν μιλάμε για πρόβλημα στο πάνελ .
Στα Δύσκολα Netflix με ταινία στα 1080 σε σκοτεινά πλάνα Dolby vision και HDR .Αν και τραβηγμένες με παλιό κινητό .
Σε λίγο Dolby vision στα 2160.

Attachments

• 9597A8A0-9FBB-4025-A269-CF2B6181CDC6.jpg
    9597A8A0-9FBB-4025-A269-CF2B6181CDC6.jpg
    125 KB · Views: 190
  • 168F6E1C-6918-48BA-AA47-AB0DB245145C.jpg
    168F6E1C-6918-48BA-AA47-AB0DB245145C.jpg
    92.1 KB · Views: 189
  • 7EED929D-0B79-4D20-9EA0-D2B07DBC6747.jpg
    7EED929D-0B79-4D20-9EA0-D2B07DBC6747.jpg
    104.4 KB · Views: 189
  • 4149D127-72D4-4F11-A348-149154CB8B2A.jpg