Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν η τηλεοραση εχει εντονη ανομοιομορφια στην ακρη, καλο θα ηταν να γινει καποια κινηση ειτε για doa, ή με σερβις.
Υπ'οψιν, αν το λευκο καλιμπραριστει και γινει απολυτα λευκο, τοτε θα επηρεαστει και η ακρη. Που σημαινει οτι το αρκετα πιο εντονο μπλε, θα γινει πιο ατονο μπλε.
Και ενδεχεται καλιμπραρισμενος με απολυτα λευκο, η ακρη που μπλεβιζει, να μπλεβιζει τοσο λιγο που ισως ανεπαισθητα θα φαινεται σε καποια σκηνη με ασπρο φοντο ή και δεν θα γινεται αντιληπτο, εαν η διαφορα χρωματος δεν ειναι μεγαλη απο το υπολοιπο πανελ.

Δηλαδη ακομη και αν δεν γινει καποια κινηση για σερβις, το φαινομενο θα αμλυνθει εαν υπαρξει καλιμπραρισμα.
Παρ'ολα αυτα, μιας και εσυ ως κατοχος καταλαβαινεις την εκταση του προβληματος με τα ιδια σου τα ματια, πραξε αναλογως.

Μακη, το οτι η δικη σου τηλεοραση δεν εχει tint ή καποιου ειδους ανομοιομορφια, δεν σημαινει οτι δεν υφισταται σε καποιο αλλο κομματι.
Στις φωτος του paris2018 φαινεται οτι δεξια γινεται λιγο πιο ψυχρη. Το πόσο, δεν μπορουμε να ξερουμε, αλλιως διαβαζουν οι αισθητηρες των καμερων και αλλιως τα ματια μας. Δεν ξερω αν του paris2018 ειναι μεσα σε καποια επιτρεπτα ορια (κατα την εταιρια) ή οντως υπαρχει θεμα.

Καλυτερα πριν χαθει το doa να κανει κινηση εαν μπορει.

Νομίζω ότι πάει η κατάσταση να ξεφύγει,έχει κουράσει όλο αυτό με τα συνεχόμενα ποστ. Δεν θα ήθελα να πάει σε κόντρα διότι δεν αφορά και τους υπόλοιπους.

Paris2018 νομίζω ότι η πρωταρχική σου επιλογή της LCD XF90 σου ταίριαζε καλύτερα με αυτό που έχεις μάθει ,κατ εμέ φουλ φωτεινότητα ανεξαρτήτου πλάνου.

Σου εξήγησε παραπάνω ο Werewolf σχετικά με το λευκό αλλά νομίζω δεν τα κατανόησες και λογικό μου φαίνεται.

MakisM δεν καταλαβαίνω την συμπεριφορά σου ,είναι λίγο επιθετική,δεν υπάρχει λόγος,νομίζω ο καθένας που γνωρίζει λίγα πράματα καταλαβαίνει.

Νομίζω ότι πάει η κατάσταση να ξεφύγει,έχει κουράσει όλο αυτό με τα συνεχόμενα ποστ. Δεν θα ήθελα να πάει σε κόντρα διότι δεν αφορά και τους υπόλοιπους.

Paris2018 νομίζω ότι η πρωταρχική σου επιλογή της LCD XF90 σου ταίριαζε καλύτερα με αυτό που έχεις μάθει ,κατ εμέ φουλ φωτεινότητα ανεξαρτήτου πλάνου.

Σου εξήγησε παραπάνω ο Werewolf σχετικά με το λευκό αλλά νομίζω δεν τα κατανόησες και λογικό μου φαίνεται.

MakisM δεν καταλαβαίνω την συμπεριφορά σου ,είναι λίγο επιθετική,δεν υπάρχει λόγος,νομίζω ο καθένας που γνωρίζει λίγα πράματα καταλαβαίνει.
Xavito σόρυ για τα συνεχόμενα ποστ. Τώρα για το θέμα της κόντρας εγώ ουδεμία όρεξη είχα και ούτε έχω και από μένα να το θεωρείτε λήξαν.Τραβηξα μεγάλη ταλαιπωρία από τη Samsung, έδωσα ένα μισθό ακόμα και το μόνο που θέλω ειν; Ι αυτό που θα πάρω ως αποτέλεσμα να ειν; Ι όσο το δυνατόν πιο τέλειο.Δεν κατάλαβα να σου πω την αλήθεια τι εννοείς ότι δεν κατάλαβα το θέμα της φωτεινότητας που μου είπε ο Werewolf.Εννοείς γενικά η αυτό που μου έγραψε τώρα σε σχέση με το ποσό θερμο η ψυχρό είναι το πάνελ; Η γνώμη σου σε αυτό ποια είναι;

Re: Απάντηση: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Xavito σόρυ για τα συνεχόμενα ποστ. Τώρα για το θέμα της κόντρας εγώ ουδεμία όρεξη είχα και ούτε έχω και από μένα να το θεωρείτε λήξαν.Τραβηξα μεγάλη ταλαιπωρία από τη Samsung, έδωσα ένα μισθό ακόμα και το μόνο που θέλω ειν; Ι αυτό που θα πάρω ως αποτέλεσμα να ειν; Ι όσο το δυνατόν πιο τέλειο.Δεν κατάλαβα να σου πω την αλήθεια τι εννοείς ότι δεν κατάλαβα το θέμα της φωτεινότητας που μου είπε ο Werewolf.Εννοείς γενικά η αυτό που μου έγραψε τώρα σε σχέση με το ποσό θερμο η ψυχρό είναι το πάνελ; Η γνώμη σου σε αυτό ποια είναι;

Συμφωνώ με το τελευταίο ποστ του Werewolf.

Πάλι δεν ισχύει αυτό που λες ...
Γενικώς γενικεύσεις με άσπρο που δεν παίρνεις δεν ισχύει σε πάνελ oled ...ούτε χρωματική ανομοιομορφία στα άκρα .
Ίσα ίσα θα έλεγα λόγω του απείρου λόγου αντίθεσης τα χρώματα είναι χρώματα ....Το άσπρο είναι άσπρο και το μαύρο -μαύρο .
Λύση στο πρόβλημα σου υπάρχει ...εσυ δεν μπορείς να καταλάβεις....γιατί άραγε ;;;
Στο ξαναλέω ακόμη και αν είσαι μέσα στην εγγύηση και αφού έχεις ασφαλίσει την tv σου ,έχεις να κανείς με το κατάστημα αυτοί αναλαμβάνουν την μεταφορά της tv στο service η αντικατάσταση αυτή είναι η πολιτική τους ...ρώτησε το !!!

Ξανά φώτο με άσπρο και μαύρο .

Attachments

• D00F45F1-6A3C-41F4-A1B8-FEA27DD94EFA.jpg
    D00F45F1-6A3C-41F4-A1B8-FEA27DD94EFA.jpg
    65.1 KB · Views: 109
  • 5C71703F-D8AC-43FA-B820-A701F0FA4055.jpg
    5C71703F-D8AC-43FA-B820-A701F0FA4055.jpg
    147.9 KB · Views: 109
Καλησπέρα σας, για να αλλάξουμε λίγο θέμα και διάθεση, ήθελα να μου πουν μόνο οι κάτοχοι της AF8, κάθε πόσες ώρες κάνει cc η tv? Το έχει παρατηρήσει κάποιος με κάποιο τρόπο; Γιατί στην δίκη μου μετά από 2 μήνες σχεδόν στην κατοχή μου,ακόμη δεν έχω καταλάβει. Όποτε την κλείνω αμεσως ακούγεται το κλικ του ρελε και τέλος! Επαναλαμβάνω, θέλω να μου απάντηση κάποιος με SONY AF8 & όχι LG. Ευχαριστώ!!!

Πάλι δεν ισχύει αυτό που λες ...
Γενικώς γενικεύσεις με άσπρο που δεν παίρνεις δεν ισχύει σε πάνελ oled ...ούτε χρωματική ανομοιομορφία στα άκρα .
Ίσα ίσα θα έλεγα λόγω του απείρου λόγου αντίθεσης τα χρώματα είναι χρώματα ....Το άσπρο είναι άσπρο και το μαύρο -μαύρο .
Λύση στο πρόβλημα σου υπάρχει ...εσυ δεν μπορείς να καταλάβεις....γιατί άραγε ;;;
Στο ξαναλέω ακόμη και αν είσαι μέσα στην εγγύηση και αφού έχεις ασφαλίσει την tv σου ,έχεις να κανείς με το κατάστημα αυτοί αναλαμβάνουν την μεταφορά της tv στο service η αντικατάσταση αυτή είναι η πολιτική τους ...ρώτησε το !!!

Ξανά φώτο με άσπρο και μαύρο .

Αυτό που είπα για το λευκό των Oled είναι δική μου διαπίστωση και το είπα και τις προάλλες ότι πιθανόν να μην παίρνω αυτό που εγώ με τα μάτια μου θέλω τουλάχιστον πριν το καλιμπραρισμα. Τώρα για τη λύση στο πρόβλημα μου που δεν θέλω να καταλάβω σου ξαναειπα πως έχω ήδη δρομολογησει τη διαδικασία για calibration. Το γιατί άραγε που λες το αφήνω ασχολίαστο. Επίσης για την πολιτική του Κωτσοβολου την ξέρω καλά γιατί την έφαγα ένα χρόνο. Το μόνο που κάνουν είναι να είναι μεσάζοντες Τουλάχιστον σε σχέση με τη Samsung. Επικοινωνούν με τη Samsung Hellas αυτοί με το κοντινό εξουσιοδοτημενο service, κ;Ι το service μετά επικοινωνουν μαζί σου. Δυστυχώς τo service που είχα εγώ ανάλογη εμπειρία έπαιρνε τις συσκευές μόνο εντός κλασσικού ωραρίου που εγώ δεν ήμουν σπίτι και δεν είχα να αφήσω κάποιον και άρα αναγκάστηκα να την πάω εκεί τρεις φορές. Τέλοςπαντων, κμολογουμένως οι δικές σου φώτο δείχνουν το πάνελ τέλειο. Θύμησε μου εσύ έχεις κάνει calibration;

Καλησπέρα σας, για να αλλάξουμε λίγο θέμα και διάθεση, ήθελα να μου πουν μόνο οι κάτοχοι της AF8, κάθε πόσες ώρες κάνει cc η tv? Το έχει παρατηρήσει κάποιος με κάποιο τρόπο; Γιατί στην δίκη μου μετά από 2 μήνες σχεδόν στην κατοχή μου,ακόμη δεν έχω καταλάβει. Όποτε την κλείνω αμεσως ακούγεται το κλικ του ρελε και τέλος! Επαναλαμβάνω, θέλω να μου απάντηση κάποιος με SONY AF8 & όχι LG. Ευχαριστώ!!!

Εγώ πάντως που σου έχω ξαναπεί πως μου κάνει ακριβώς το ίδιο, έχω δει διαφορά σε temporary image retention που εξαφανίστηκε αφού την έκλεισα για δέκα λεπτά. Εκτός και αν φεύγει έτσι κ αλλιώς πράγμα που δεν το ξέρω αλλά τα άλλα παιδιά λογικά θα ξέρουν να μας πουν.

Re: Απάντηση: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτό που είπα για το λευκό των Oled είναι δική μου διαπίστωση και το είπα και τις προάλλες ότι πιθανόν να μην παίρνω αυτό που εγώ με τα μάτια μου θέλω τουλάχιστον πριν το καλιμπραρισμα. Τώρα για τη λύση στο πρόβλημα μου που δεν θέλω να καταλάβω σου ξαναειπα πως έχω ήδη δρομολογησει τη διαδικασία για calibration. Το γιατί άραγε που λες το αφήνω ασχολίαστο. Επίσης για την πολιτική του Κωτσοβολου την ξέρω καλά γιατί την έφαγα ένα χρόνο. Το μόνο που κάνουν είναι να είναι μεσάζοντες Τουλάχιστον σε σχέση με τη Samsung. Επικοινωνούν με τη Samsung Hellas αυτοί με το κοντινό εξουσιοδοτημενο service, κ;Ι το service μετά επικοινωνουν μαζί σου. Δυστυχώς τo service που είχα εγώ ανάλογη εμπειρία έπαιρνε τις συσκευές μόνο εντός κλασσικού ωραρίου που εγώ δεν ήμουν σπίτι και δεν είχα να αφήσω κάποιον και άρα αναγκάστηκα να την πάω εκεί τρεις φορές. Τέλοςπαντων, κμολογουμένως οι δικές σου φώτο δείχνουν το πάνελ τέλειο. Θύμησε μου εσύ έχεις κάνει calibration;

Είναι γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν διάφορες από πάνελ με ένα άλλο πάνελ .
Ειδικότερα με το άσπρο γνωρίζω ότι διορθώνεται .
Καθαρά εργοστασιακές ρυθμίσεις αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα μπω στην διαδικασία του καλιμπραρίσματος με ειδικό όργανο(μετρήσεις ) για να πάρω το μέγιστο σε αυτήν την τηλεόραση ..θέλω όμως να έχει ώρες πάνω του .
Είναι μια διαδικασία την οποία έχω κάνει και στον προβολέα μου .

Όπως γράφουν στο avsforum το cc ξεκινάει 4 ώρες μετά το κλείσιμο της TV και χρειάζονται 4 ώρες συσωρευμένης χρήσης για να γίνει.

https://www.avsforum.com/forum/40-o...r-a8f-oled-owners-thread-19.html#post56073226

Απάντηση: Re: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όπως γράφουν στο avsforum το cc ξεκινάει 4 ώρες μετά το κλείσιμο της TV και χρειάζονται 4 ώρες συσωρευμένης χρήσης για να γίνει.

https://www.avsforum.com/forum/40-o...r-a8f-oled-owners-thread-19.html#post56073226

Άρα το να την κλείνουμε για δέκα λεπτά κάθε 4ωρες προσφέρει κάτι ή όχι; Σόρι μπερδεύτηκα.

Είναι κάτι που το είχα σχολιάσει ...
Όχι δεν ακούγεται όση ώρα και αν προσπάθησα να το ακούσω .
Όμως είναι καλό να το δούμε αν υπάρχει διαφοροποίηση στην τάση του ρεύματος χωρίς δηλαδή να ακούγετε ο ρελές .

Αυτό όμως που κάνω εγώ και βλέπω.
Με εξωτερική πηγή μετά από ώρες ξεπερνώντας ακόμη και τις 4 ώρες πχ παιχνίδι βλέπω το σήμα της εισόδους πχ HDMI 3 και την ανάλυση να ανάβει στιγμιαία ....Ίσως με κάθε επιφύλαξη να κάνει CC εν ώρα λειτουργίας .
Φροντίζω να μην υπάρχει παρακράτηση της εικόνας για ώρες με την ενεργοποίηση screensaver ...υπάρχουν στην τηλεόραση όσο και στις εξωτερικές πηγές είναι μια διαδικασία που έκανα και στην πλάσμα ...Δίχως θέμα μετά από χρόνια .

Υπάρχουν δύο ειδών cc. Το ένα το ονομάζει η Sony Panel Refresh και μπαίνει σε λειτουργία μόλις κλείσεις τη τηλεόραση https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00173467 και το άλλο το ονομάζει Panel calibration https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00173463 το οποίο μπαίνει σε λειτουργία 4 ώρες αφού κλείσεις τη τηλεόραση. Το να κλείνεις τη τηλεόραση κάθε 4 ώρες για 10 λεπτά προτείνεται μόνο αν σε αυτό το 4ωρο παρακολουθείς χωρίς να κάνεις zapping το ίδιο κανάλι ή παίζεις το ίδιο παιχνίδι ή γενικά έχεις στατικές εικόνες χωρίς να κάνεις zapping.

Το cc δεν ξεκιναει 4 ωρες μετα το κλεισιμο. Ξεκιναει ακαριαια με το κλεισιμο.
Απλως πρεπει η τηλεοραση πρεπει να εχει λειτουργησει προηγουμενως αρθροιστικα 4 ωρες, για να ξεκινησει με το κλεισιμο.

Κι απο οσο φαινεται και απο τις παλαιοτερες oled οπως προσφατως διαπιστωσα, οι 4 ωρες θα μεταβληθουν κι αυτες.
Οσο θα περναει ο καιρος ο απαιτουμενος χρονος για να ξεκινησει το CC θα μειωνεται.
Στη δικη μου με 8000 ωρες, το cc ξεκιναει καθε 2.5 ωρες λειτουργιας.

Το γιατι η σονυ εχει αρθρο που αναφερει οτι το cc ξεκιναει μερικες ωρες ΜΕΤΑ το κλεισιμο, ειναι κατι που χρηζει διερευνισης. Δεν εχει και πολυ λογικη.
Να το ψαξουμε λιγο.

Μακη ή οποιος αλλος κατοχος, αν εχετε τροπο να μετρατε το ρευμα στην πριζα της tv με καποια συσκευη, θα μπορουσατε να τεσταρετε αν οντως η tv το ξεκιναει ακριβως μετα απο 4 ωρες οπως γραφουν στο avs. (να το μετρησαν αραγε ή μπερδευτηκαν με το 4ωρο που χρειαζεται ως λειτουργια πριν ξεκινησει)

Ενας κατοχος πρεπει να κανει τον κοπο να τσεκαρει.

Υπάρχουν δύο ειδών cc. Το ένα το ονομάζει η Sony Panel Refresh και μπαίνει σε λειτουργία μόλις κλείσεις τη τηλεόραση https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00173467 και το άλλο το ονομάζει Panel calibration https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00173463 το οποίο μπαίνει σε λειτουργία 4 ώρες αφού κλείσεις τη τηλεόραση. Το να κλείνεις τη τηλεόραση κάθε 4 ώρες για 10 λεπτά προτείνεται μόνο αν σε αυτό το 4ωρο παρακολουθείς χωρίς να κάνεις zapping το ίδιο κανάλι ή παίζεις το ίδιο παιχνίδι ή γενικά έχεις στατικές εικόνες χωρίς να κάνεις zapping.
Ωραίος! Ξεδιαλυνες πολλά πράγματα.
Κάτι ακόμα παιδιά και σας αφήνω ήσυχους. Η συμπεριφορά του πάνελ είναι λογική στο logo του ράδιο αρβύλα και έχει σχέση με οσα έχουμε πει για τη δική μου περίπτωση; Δεν είναι τόσο τεράστια η διαφορά όσο φαίνεται τουλάχιστον στη φώτο σε μπλε φόντο, αλλά υφίσταται. https://ibb.co/Pmv1HCc
https://ibb.co/9N4t4Hz
https://ibb.co/tPX0JQH
https://ibb.co/TWXY74j

Και οι δύο λειτουργίες που αναφέρει η Sony περιλαμβάνονται στο άρθρο

Functions that automatically reduce and prevent image retention on the panel equipped in the TV: https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00173479
Ναι τα διαβασα αλλα δυστυχως εμενα αυτο μου φαινεται σαν μειον.
Στην LG για παραδειγμα, δουλεψες 4-5 ωρες την tv και εκανε image retention.
Την κλεινεις, ξεκιναει αμεσα το cc, ολοκληρωνεται σε λιγα λεπτα, ξανα ανοιγεις και συνεχιζεις την οποια θεαση εκανες.

Αν ισχυει αυτο με την sony, πρεπει αναγκαστικα να περιμενω 4 ωρες με κλειστη την tv για να ξεκινησει το cc.
Δεν θα το κανω, οποτε θα επιλεξω να λειτουργησω την tv για περισσοτερες ωρες σερι...!
Οποτε δεν βοηθαει αυτη η νοοτροπια.

Δεν καταλαβαινω την λογικη πισω απο ολο αυτο.

Μήπως γίνεται αυτό γιατί θέλει να βεβαιωθεί η Sony ότι δεν θα ξανανοίξει η τηλεόραση και σε αυτή τη περίπτωση διακοπεί το cc που είχε μόλις ξεκινήσει;

Μήπως γίνεται αυτό γιατί θέλει να βεβαιωθεί η Sony ότι δεν θα ξανανοίξει η τηλεόραση και σε αυτή τη περίπτωση διακοπεί το cc που είχε μόλις ξεκινήσει;
Δεν εχει λογικη.

1) αν ακυρωθει το cc, απλα θα ξανα ξεκινησει οταν ξανα κλεισει. Δεν εχασε η βενετια βελονι.

2) Πιο πιθανο ειναι να την ξανα ανοιξεις μετα απο 3-4 ωρες και να αναβαλλεις ή να διακοψεις το cc, παρα να ανοιξεις την tv στα επομενα λεπτα.
Το cc κραταει 6-8 λεπτα στις LG αρα καπου τοσο και στις sony.
Ποιες οι πιθανοτητες να ξανα ανοιξεις την tv μεσα σε 8 λεπτα αφου την κλεισεις. ?
Ενω μετα απο 3-4 ωρες μπορει να την ξανα ανοιξεις.

Το βρισκω μεγαλο μειον συγκριτικα με την φιλοσοφια της LG που το ξεκιναει αμεσα. Την ανοιξες και ακυρωθηκε. ?
Δεν πειραζει, οταν την ξανα κλεισεις θα ξανα ξεκινησει παλι αμεσα.

Το να ξεκιναει το cc μετα απο 4 ωρες και αρα πιθανως να προστιθενται ωρες σε image retention επειδη μπορει να την ξανα ανοιξεις πριν κανει cc, το βρισκω πολυ παραξενο.
Δεν υπαρχει φαινομενικο οφελος με αυτη την κινηση.