Sony KD/KE XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

sosimple ευχαριστώ για την απάντηση

διάβασα όλα τα ποστ από την αρχή και μου λύθηκαν αρκετές απορίες, μια τελευταία ερώτηση, στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπω με την εμφάνιση υποτίτλων να αλλάζει η φωτεινότητα σε ολόκληρη την οθόνη κάτι που γίνεται και στην δική μου SAMSUNG που είναι edge led, σε fald tv οπως η συγκεκριμενη SONY δεν θα έπρεπε να απουσιάζει;

στην Sony XH9505 που έχω δει υπάρχει μόνο το φωτοστέφανο γύρω από τους υποτίτλους
Οπως τα λεει ο xavito παραπανω. Πάντως, τα είχα ψάξει πάρα πολυ πριν αγοράσω, ακριβώς γιατί με απασχολούσε πολυ αυτα που διάβαζα και εγω για blooming, και είχα δει αυτή τη σκηνή όπως και μια απο την ταινία gravity που είναι διάσημες για να τεστάρεις το blooming, ενω δεν ειχα στο παρελθόν fald tv.
Εχω παίξει λοιπόν στη σονυ αυτες τις σκηνές με διαφορες ρυθμίσεις. Στην πραγματικότητα βλέπω πολυ μικρότερο blooming απο οτι φαίνεται εκει, με τις ρυθμίσεις που γραφω παραπάνω, όπου τα 4 βασικά στις ρυθμίσεις τα εχω τερμα. Έτσι και αλλιώς, μπορεις πάντα να μειώσεις φωτεινότητα και θα μειωθεί αντίστοιχα και το blooming εως ανυπαρξίας.. Απλά δε θα εχεις τοσο έντονη οθόνη οσο πιθανόν να θες τοτε.
Επισης γράφουν οτι αν αφήσεις ενα ελαφρυ φωτισμό το blooming δεν το βλέπεις. Κυρίως στο απόλυτο σκοτάδι ειναι θεμα. Ομως στην περίπτωση μου τουλάχιστον, που εχω μια 65αρα tv σε υπνοδωμάτιο, πρακτικά λογω του μεγέθους της οθόνης φωτίζεται ολο το δωμάτιο, ουτε φως δε χρειάζεται..
Αλλα καθε περίπτωση είναι διαφορετικη, αν την έχεις σε ενα μεγάλο σαλόνι πιθανόν αυτό που γράφουν για ενα ελαφρύ φωτισμό να εχει νόημα τοτε.
Πάντως εμένα blooming μεχρι στιγμής δε με έχει Απασχόλησει πρακτικα. Υπάρχει αλλα ειναι τοσο ελαφρύ που σπάνια θα το δεις υπό κανονικές συνθήκες.
Επισης το θέμα υπάρχει οταν απο κατω είναι μαυρο και τυπωθούν οι λευκοί υπότιτλοι με ρύθμισεις να βλέπεις πολυ έντονα τα χρώματα. Γιατι τοτε θα φωτίστουν τέρμα οι λαμπες απο κατω, οι οποίες λάμπες καλύπτουν μια ολόκληρη περιοχή, οχι μονο τους υπότιτλους όποτε λογικά θα δεις λίγο "ομιχλη". Αν έχεις την φωτεινότητα λιγότερη, δε θα τη δεις ουτε τοτε, ή αν το δωμάτιο δεν είναι εντελώς σκοτεινο.
Εχω την εντύπωση οτι τα site ψάχνουν να βρουν blooming για να τεσταρουν, και καλα κάνουν βέβαια, αλλα ετσι έχουν δημιουργήσει μια ψύχωση για blooming ενω στην πραξη δεν σε απασχολεί πάρα σε ελάχιστες περίπτωσεις.
To blooming ποιο πολυ με εχει απασχολησει μεχρι στιγμής στις μαύρες μπάρες πάνω κατω, σε streaming καναλια όπου έχουν μόνιμα τυπωμένα πάνω στις μαύρες μπάρες απο πανω το όνομά του καναλιού και απο κατω το όνομα της ταινίας. Μάλιστα το όνομα του καναλιου δεν ήταν λευκό αλλά αλλο χρώματα και υπήρχε ενα ελαφρώς διαφορετικό χρώμα σε ολη την επιφάνεια όπου αναβει η συγκεκριμένη λάμπα.
Μιλάμε για σχετικά μικρή διαφορά αλλα στο απόλυτο σκοτάδι φαίνεται κατι, σε αντίθεση με μια oled. Στους υπότιτλους και να υπάρχει κάτι είναι μικρο σε εμενα, δεν προλαβαίνω να το δω καλα καλα.. Ασε που, ποσες είναι οι παραπάνω περιπτώσεις? Συνήθως οι υπότιτλοι τυπώνονται πάνω σε ταινία που δεν ειναι μαύρη εκει οπότε δεν υπάρχει blooming καν.. Οι περιπτώσεις είναι λιγες δηλαδή. Οκ μπορεί σε κάποια σκηνή να το παρατήρησεις, δεν είναι κατι game changer.
Σίγουρα αν σε απασχολουν έντονα αυτα, πας σε oled. Δυστυχώς δεν υπάρχει τέλεια τεχνολογία. Κατι κερδίζεις κατι χάνεις. Η oled ειναι ακριβότερη αλλα κυρίως εχεις πάντα το φόβο του burn in, οπότε σε αυτή την περίπτωση τουλάχιστον πάρε 5ετη εγγύηση που να βεβαιώθεις οτι καλύπτει και το burn in.

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα, πήρα κι εγώ την 96 για χρήση στο σαλόνι, με τις εξής πολύ αρχάριες ερωτήσεις, χρησιμοποιώ HDPC στο σαλόνι και την εκάστοτε TV ως κύριo μονιτορ, δηλαδή τα κάνω όλα από εκεί, browsing, gaming και ταινίες, σειρές κλπ. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου τις εφαρμογές που είναι build in σην tv, δηλαδή netflix, youtube κλπ τα βλέπω από τον chrome μεσω των windows.
Είναι η πρώτη μου τηλεόραση με HDR και έχω μπερδευτεί αρκετα όσων αφορά τις ρυθμίσεις, είδα ότι στο display των windows έχει την εφαρμογή HDR, αυτή πρέπει να είναι συνέχεια ενεργοποιημένη για τον τρόπο που θέλω εγώ να δουλέψω; Υπάρχει περίπτωση να χαλάσει πιο γρήγορα το panel αν είναι ανοιχτό το HDR συνέχεια?
Έχω χαθεί πολύ με τις ρυθμίσεις γιατί, ότι και να βάλω, δείχνει χάλια, πολύ ξεπλυμένα χρώματα και μαύρα τίγκα στον θόρυβο, με ή χωρίς HDR, με το HDR ενεργοποιημένο είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά και πάλι δεν ξέρω αν έχει κάτι το panel, αλλά πραγματικά τα χρώματα είναι χάλια, ακόμα και στα windows. Έχω δοκιμάσει τα περισσότερα calibration recommended settings που έχω βρει και σε όλα φαίνονται χάλια. Δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα με τις προηγούμενες τηλεοράσεις που είχα, που τις χρησιμοποιούσα σαν monitor και όχι τις smart λειτουργίες τους.
Εννοείται την έχω ρυθμίσει 4K@60Hz 8 bit full RGB.
Έχω παραγγείλει και hdmi 2.1 καλώδια να συνδεθεί στην 3080, να δοκιμάσω 4K@120Hz αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω προβλήματα...
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα, πήρα κι εγώ την 96 για χρήση στο σαλόνι, με τις εξής πολύ αρχάριες ερωτήσεις, χρησιμοποιώ HDPC στο σαλόνι και την εκάστοτε TV ως κύριo μονιτορ, δηλαδή τα κάνω όλα από εκεί, browsing, gaming και ταινίες, σειρές κλπ. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου τις εφαρμογές που είναι build in σην tv, δηλαδή netflix, youtube κλπ τα βλέπω από τον chrome μεσω των windows.
Είναι η πρώτη μου τηλεόραση με HDR και έχω μπερδευτεί αρκετα όσων αφορά τις ρυθμίσεις, είδα ότι στο display των windows έχει την εφαρμογή HDR, αυτή πρέπει να είναι συνέχεια ενεργοποιημένη για τον τρόπο που θέλω εγώ να δουλέψω; Υπάρχει περίπτωση να χαλάσει πιο γρήγορα το panel αν είναι ανοιχτό το HDR συνέχεια?
Έχω χαθεί πολύ με τις ρυθμίσεις γιατί, ότι και να βάλω, δείχνει χάλια, πολύ ξεπλυμένα χρώματα και μαύρα τίγκα στον θόρυβο, με ή χωρίς HDR, με το HDR ενεργοποιημένο είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά και πάλι δεν ξέρω αν έχει κάτι το panel, αλλά πραγματικά τα χρώματα είναι χάλια, ακόμα και στα windows. Έχω δοκιμάσει τα περισσότερα calibration recommended settings που έχω βρει και σε όλα φαίνονται χάλια. Δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα με τις προηγούμενες τηλεοράσεις που είχα, που τις χρησιμοποιούσα σαν monitor και όχι τις smart λειτουργίες τους.
Έχω παραγγείλει και hdmi 2.1 καλώδια να συνδεθεί στην 3080, να δοκιμάσω 4K@120Hz αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω προβλήματα...

Από την στιγμή που έχεις HTPC σαν πηγή, "διαγράφεις" το HDR και τα προβλήματά του, κάνοντας HDR Tone Mapping με τον madVR.
Τα calibration settings ΔΕΝ είναι για copy paste, διαφέρουν οι τιμές κατά πολύ ακόμα και μεταξύ ίδιων μοντέλων.
Σωστή ρύθμιση calibration θέλεις και ρύθμιση και χρήση του madVR στο PC για τέλεια εικόνα και χρώματα.
Ταυτόχρονα με το calibration βοηθάς και την TV σου να μακροημερεύσει περισσότερο λόγω χαμηλότερης φθοράς στα υλικά και χαμηλότερης κατανάλωσης ρεύματος ( που συνεπάγεται και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες εντός του εσωτερικού της TV )

Από την στιγμή που έχεις HTPC σαν πηγή, "διαγράφεις" το HDR και τα προβλήματά του, κάνοντας HDR Tone Mapping με τον madVR.
Τα calibration settings ΔΕΝ είναι για copy paste, διαφέρουν οι τιμές κατά πολύ ακόμα και μεταξύ ίδιων μοντέλων.
Σωστή ρύθμιση calibration θέλεις και ρύθμιση και χρήση του madVR στο PC για τέλεια εικόνα και χρώματα.
Ταυτόχρονα με το calibration βοηθάς και την TV σου να μακροημερεύσει περισσότερο λόγω χαμηλότερης φθοράς στα υλικά και χαμηλότερης κατανάλωσης ρεύματος ( που συνεπάγεται και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες εντός του εσωτερικού της TV )

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση, το ξέρω ότι panel με panel διαφέρουν αλλά τόσο μεγάλη διαφορά δεν έχω ξανα δει, ακόμα και με default ρυθμίσεις που αυτή η tv παίρνει τόσους επαίνους.
Θέλεις να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το madVR?

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση, το ξέρω ότι panel με panel διαφέρουν αλλά τόσο μεγάλη διαφορά δεν έχω ξανα δει, ακόμα και με default ρυθμίσεις που αυτή η tv παίρνει τόσους επαίνους.
Θέλεις να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το madVR?

Σκέψου ότι κάθε κομμάτι μέσα στην TV σου, πυκνωτές, αντιστάσεις, πηνεία, pwm controllers, κλπ κλπ έχουν ανοχές (tolerance) τουλάχιστον 10%. Που σημαίνει ας πούμε ότι ο δικός σου πυκνωτής μπορεί να κρατάει 10% λιγότερο φορτίο ή 10% περισσότερο φορτίο, ή 5% περισσότερο φορτίο, κλπ σε σχέση με άλλη μια ίδια με την δικιά σου.
Και τα πάνελ έχουνε tolerance περί το 5-10% ανάλογα το μοντέλο.
Όλα μαζί αθροιστικά μια χαρά βγάινει καλή διαφορά.

Το madVR μπαίνει σαν plugin σε προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο αρχείων ( π.χ. MPC-HC ) και αυτό σαν "επεξεργαστής εικόνας" επιτρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις στην πληροφορία εικόνας που στέλνουμε στην TV/projector/monitor.
Μια από τις χρησιμότατες λειτουργίες του είναι το Tone Mapping που επιτρέπει στις TV/projectors/monitors να αναπαράγουν σωστά υλικό HDR που δεν μπορούν κανονικά γιατί ούτε η φωτεινότητα τους επαρκεί ούτε η γκάμα χρωμάτων που αναπαράγουν

Σκέψου ότι κάθε κομμάτι μέσα στην TV σου, πυκνωτές, αντιστάσεις, πηνεία, pwm controllers, κλπ κλπ έχουν ανοχές (tolerance) τουλάχιστον 10%. Που σημαίνει ας πούμε ότι ο δικός σου πυκνωτής μπορεί να κρατάει 10% λιγότερο φορτίο ή 10% περισσότερο φορτίο, ή 5% περισσότερο φορτίο, κλπ σε σχέση με άλλη μια ίδια με την δικιά σου.
Και τα πάνελ έχουνε tolerance περί το 5-10% ανάλογα το μοντέλο.
Όλα μαζί αθροιστικά μια χαρά βγάινει καλή διαφορά.

Το madVR μπαίνει σαν plugin σε προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο αρχείων ( π.χ. MPC-HC ) και αυτό σαν "επεξεργαστής εικόνας" επιτρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις στην πληροφορία εικόνας που στέλνουμε στην TV/projector/monitor.
Μια από τις χρησιμότατες λειτουργίες του είναι το Tone Mapping που επιτρέπει στις TV/projectors/monitors να αναπαράγουν σωστά υλικό HDR που δεν μπορούν κανονικά γιατί ούτε η φωτεινότητα τους επαρκεί ούτε η γκάμα χρωμάτων που αναπαράγουν
Απ'οτι καταλαβαίνω είναι player, ή καλύτερα plug-in, αλλά πως κάνει tone mapping, δηλαδή ότι ρυθμίσεις υπάρχουν στην tv, αυτό προβάλει τα σωστά;

Με μία γρήγορη έρευνα, βρήκα το παρακάτω βίντεο, πρέπει να δω κάτι άλλο;

Επίσης, streaming υπηρεσίες όπως youtube, netflix ακόμα και gaming και windows usage, πως αυτό βοηθάει;

For HDR to work from external devices, the Enhanced Format option usually has to be enabled from the 'HDMI signal format' menu for the input you are using.

From the base SDR and HDR settings, very few changes are required for a great gaming experience. When you start gaming, it is best to switch to the 'Game' Picture Mode, to get the lowest input lag, and use the recommended settings for SDR or HDR. For HDR gaming, it is important to make sure that HDMI Enhanced Format is enabled for the input you are using.

Unlike TVs from most other brands, no special settings are required for PC use on the X900H. Just make sure you are using either the 'Game,' or 'Graphics' Picture Mode, and that HDMI Enhanced Format is enabled for the input you are using. Both of these modes offer excellent low input lag and display Chroma 4:4:4 properly, so that text is displayed properly.

source:[rtings.com/settings]

Set HDMI signal format to Enhanced format.
On the supplied remote, press the HOME button.
Select Settings or the Gear icon icon.
Select External inputs in the TV category.
Select HDMI signal format and set to Enhanced format.

How do I view 4K (50/60p or 100/120p) and HDR content from an external HDMI device connected to an Android TV?...https://www.sony-mea.com/en/electronics/support/articles/00141961
[h=1][/h]

For HDR to work from external devices, the Enhanced Format option usually has to be enabled from the 'HDMI signal format' menu for the input you are using.

From the base SDR and HDR settings, very few changes are required for a great gaming experience. When you start gaming, it is best to switch to the 'Game' Picture Mode, to get the lowest input lag, and use the recommended settings for SDR or HDR. For HDR gaming, it is important to make sure that HDMI Enhanced Format is enabled for the input you are using.

Unlike TVs from most other brands, no special settings are required for PC use on the X900H. Just make sure you are using either the 'Game,' or 'Graphics' Picture Mode, and that HDMI Enhanced Format is enabled for the input you are using. Both of these modes offer excellent low input lag and display Chroma 4:4:4 properly, so that text is displayed properly.

source:[rtings.com/settings]

Set HDMI signal format to Enhanced format.
On the supplied remote, press the HOME button.
Select Settings or the Gear icon icon.
Select External inputs in the TV category.
Select HDMI signal format and set to Enhanced format.

Εννοείται ότι το έχω βάλει στο Enhanced format και την πηγη, game, και τα pictures modes τα έχω δοκιμάσει όλα.

Επίσης, αυτές οι οδηγίες, είναι για κονσόλες κατά κανόνα.
Τελικά, γνωρίζει κανείς αν το να έχεις το HDR always on, μεσω των windows, μικραίνει την ζωή της tv?

Στις LED/QLED είναι αρκετά μικρή η εξτρά καταπόνηση λόγω HDR always on.
Στις OLED επειδή συνήθως συνοδεύεται από 100% OLED Light είναι κακός μπελάς.

33265b7f5878ec63a91914af9f1997c0.jpg

Καλησπέρα
Αυτές οι μαυρίλες στις γωνιές είναι αποδεκτές ή να ζητήσω αντικατάσταση ;
Ευχαριστώ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

33265b7f5878ec63a91914af9f1997c0.jpg

Καλησπέρα
Αυτές οι μαυρίλες στις γωνιές είναι αποδεκτές ή να ζητήσω αντικατάσταση ;
Ευχαριστώ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Φυσιολογικές και σε φυσιολογικό βαθμό.
Σε ταινίες/σειρές/αθλητικά/τηλεοπτικό/games δεν θα φαίνονται.

Τα LED είναι στην πλάτη και δεν μπορούν να φωτίσουν τις γωνίες μια χαρά είναι η τηλεόραση

Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν το SDR περιεχόμενο σου φαίνεται ξεπλυμένο, δοκίμασε να παίξεις με το HDR/SDR Balance από τα Windows HD Color Settings και σιγουρέψου ότι στο Nvidia Control Panel το output dynamic range είναι στο full. Κάποιοι renderers, όπως το madVR που αναφέρθηκε, "βάζουν χέρι" στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σου και μπορεί να στις αφήσουν σε λάθος θέση μετά το κλείσιμο του media player σου.

Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν το SDR περιεχόμενο σου φαίνεται ξεπλυμένο, δοκίμασε να παίξεις με το HDR/SDR Balance από τα Windows HD Color Settings και σιγουρέψου ότι στο Nvidia Control Panel το output dynamic range είναι στο full. Κάποιοι renderers, όπως το madVR που αναφέρθηκε, "βάζουν χέρι" στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σου και μπορεί να στις αφήσουν σε λάθος θέση μετά το κλείσιμο του media player σου.

Όπως είπα και παραπάνω, οι ρυθμίσεις μου πάντα είναι 4K@60Hz 8 bit full RGB.
Απλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι κάποιο θέμα παίζει με το panel μου... Τόσες ρυθμίσεις και πάλι χάλια. Επίσης, δεν έχω βρει ξεκάθαρη απάντηση για το αν θεωρείται σωστό και μη επιβλαβές την μόνιμη χρήση του HDR.
Μήπως θα ήταν προτιμότερο να αγοράσω κάποιο calibrator?

Κάτι που ανακάλυψα και δεν ήξερα.. Εχανα ένα μικρο κομμάτι της εικόνας στην τηλεόραση τοσες μερες.. Έβλεπα ελαφρώς σε ζουμ δηλαδή. Τυχαία πείραξα ρυθμίσεις - οθονη - περιοχή προβολής, και απο κανονικό, το έκανα +1 οπότε τωρα βλέπω ολόκληρη την εικόνα.. Δεν ξερω καν τι είναι αυτη η επιλογή αλλά όντως συμβαίνει αυτό.
Η ποιότητα εικόνας βελτιώθηκε ετσι.

Εμένα στην σελίδα που λές, είναι γριζαρισμένες όλες οι ρυθμίσεις και δεν με αφήνω να επεξεργαστώ τίποτα.

Εμένα στην σελίδα που λές, είναι γριζαρισμένες όλες οι ρυθμίσεις και δεν με αφήνω να επεξεργαστώ τίποτα.
Φαντάζομαι δε μιλάς για όταν στέλνεις εικόνα απ το pc, γιατί δεν το εχω δοκιμάσει, δεν ξερω τοτε τι δείχνει εκει, αλλά βλέποντας tv εμενα υπάρχει αυτο, αν είναι απενεργοποιημενες σε σενα δεν ξερω γιατι.. Μήπως παιζει κανα ρολο που εχω ενεργοποίησει επιλογές προγραμματιστη? Δε νομίζω αλλα δοκιμάσε το.

Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όπως είπα και παραπάνω, οι ρυθμίσεις μου πάντα είναι 4K@60Hz 8 bit full RGB.
Απλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι κάποιο θέμα παίζει με το panel μου... Τόσες ρυθμίσεις και πάλι χάλια. Επίσης, δεν έχω βρει ξεκάθαρη απάντηση για το αν θεωρείται σωστό και μη επιβλαβές την μόνιμη χρήση του HDR.
Μήπως θα ήταν προτιμότερο να αγοράσω κάποιο calibrator?

Αν αγοράσεις και τις γνώσεις μαζί με το calibrator ναι... προφανώς εννοώ να πάρεις έναν επαγγελματία να στην ρυθμίσει.
Μόνος σου με μηχάνημα ( τα φθηνά δεν κάνουν... και τα ακριβά δεν θα μπορείς να τα αξιοποιήσεις ) πάλι με τις ίδιες απορίες, προβλήματα θα είσαι, και με αρκετά λιγότερα λεφτά στο πορτοφόλι :p

Πειράζω λιγο το Android για την ωρα..
Τα περισσότερα που γραφω για Android λογικα δουλεύουν στις περισσότερες android tv.
Έβαλα απο playstore το button mapper με το οποίο μπορείς να αλλάξεις τι κάνει καθε κουμπί στο τηλεκοντρόλ. Πχ το κουμπί Google play που σε πετάει σε ταινίες αγορασμένες της Google, το όρισα να τρεχει το YouTube.
Μπορείς καθε πλήκτρο να το ορίσεις να κανει ότι θέλεις. Ακόμα και να ορίσεις σε καθε πλήκτρο τη θα κανει σε 2πλο πάτημα ή σε παρατεταμένο πατημα, αν και δεν τα τεσταρα αρκετά αυτα για την ωρα.
Δυστυχώς όμως έχει ενα μειον. Αν το εγκαταστήσεις, το κουμπί volume +- δε δουλεύει για παρατεταμένο πατημα. Πρέπει να πατάς συνεχόμενα.
Επισης εγκατέστησα YouTube vanced που δεν έχει διαφημίσεις. Δούλεψε μια χαρα, αλλα ειναι αρκετα δύσκολο να το χειριστείς με τηλεκοντρόλ (αν και γίνεται). Η λογική ηταν να απεγκαταστησω εντελώς τον originall YouTube μεσω συνδεσης με pc (adb) όπως εχω κανει ηδη σε κινητό αλλα για την ωρα θα κρατήσω και τα 2.

- Επίσης διαπίστωσα οτι διάφορες εφαρμογές που κανω εγκατάσταση το apk απο usb flash, πχ android παιχνίδια, ενω τρέχουν μια χαρα, δεν τα εμφανίζει στις εφαρμογές για να τα τρέξεις. Γι αυτο εκανα εγκατάσταση πάλι από playstore το sideload launcher. Το βάζεις και στην κεντρική οθονη στις εφαρμογές και ουσιαστικά είναι σαν ενας φάκελος, με τη διαφορά οτι εκει εμφάνιζει ολες τις εφαρμογές και οχι μονο οσες θέλει η Sony. Οπότε από εκει τρέχεις οτι θες.

Τελος δίνω καποιες ρυθμίσεις της εικόνας που έχουν κανει πολλοι σε νέο φόρουμ και θεωρούν καλες.

Picture mode - Gaming
Auto picure mode - Off
Light sensor - Off
Brightness - Max
Contrast - Max
Gamma - +1
Black level: 50
Black adjust - Off
Adv. contrast enhancer - Off
Local dimming- High
X-tended dynamic range - High
Color - 40
Color temp - Neutral
Live Color - Off
Sharpness - 50
Adv. color temp
Red: -3
Green: -3
Blue: -3
Red dark: 0
Green dark: -3
Blue dark: -2

Picture mode = Custom
Brightness = 15
Contrast = 90
Gamma = -2
Black Level = 48
Black adjust = high
Adv contrast enhancer = low
Auto local dimming = high
Xtended Dynamic Range = low
Color = 53
Color temp = Warm
Live color = off
Hue = -3
HDR Mode:
Everything on High

Μολις τωρα ήρθε και update το οποίο θα κανω (αν μου το επιτρέψουν οι χαλασμένες γραμμές ίντερνετ της wind - περιμένω τεχνικό).

Εσύ τελικά φίλε, τι ρυθμίσεις έχεις, αυτές που πόσταρες τότε;