Sony KD/KE XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν αγοράσεις και τις γνώσεις μαζί με το calibrator ναι... προφανώς εννοώ να πάρεις έναν επαγγελματία να στην ρυθμίσει.
Μόνος σου με μηχάνημα ( τα φθηνά δεν κάνουν... και τα ακριβά δεν θα μπορείς να τα αξιοποιήσεις ) πάλι με τις ίδιες απορίες, προβλήματα θα είσαι, και με αρκετά λιγότερα λεφτά στο πορτοφόλι :p

Δεν ειναι υποχρεωμενος καποιος να τα δωσει σε καποιον "επαγγελματια" απο τη στιγμη που το ελλαδισταν εχει βρωμισει απο "περιεργους επαγγελματιες". Μπορει επισης καποις να εχεις ενα σχετικα καλο know how και να θελει να πειραματιτει και στην πορεια να μαθει κι αλλα. Δεν ειναι μεμπτο.

Κανενας δεν ειπε οτι,εισαι υποχρεωμενος.
Αλλα το αθλημα θελει πολυ διαβασμα και αρκετο χρημα και υπομονη για να μπορεσεις να αξιοποιησεις ενα καλο μηχανημα.

Κανενας δεν ειπε οτι,εισαι υποχρεωμενος.
Αλλα το αθλημα θελει πολυ διαβασμα και αρκετο χρημα και υπομονη για να μπορεσεις να αξιοποιησεις ενα καλο μηχανημα.

Μα αυτο λεω. Οτι αν εχεις ενα ικανοποιητικο Know How, με διαβασμα, ψαξιμο και αφιερωση χρονου μπορεις να το εξελιξεις αποφευγωντας ετσι αρκετες παγιδες.

Μα αυτο λεω. Οτι αν εχεις ενα ικανοποιητικο Know How, με διαβασμα, ψαξιμο και αφιερωση χρονου μπορεις να το εξελιξεις αποφευγωντας ετσι αρκετες παγιδες.

Ποσοι ειναι αυτοι;
Μετρημενοι στα δαχτυλα.
Αν ανηκεις σ'αυτη τη κατηγορια,προφανως και το κανεις.

Έχουμε κάποιον γνώστη επαγγελματία να μας κάνει το καλιμπραρισμα παιδιά από εδώ μέσα??? Η κάποιον άλλο εκτός???
Ευχαριστώ

Στάλθηκε από το SM-N9860 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ενδιαφέρον πείραμα... να διαθέσω τα εργαλεία σε όποιον θες και να δούμε τι θα καταφέρει.
Περιθώριο 1 μήνα ας πούμε στο διάβασμά του ? :p

Εσύ τελικά φίλε, τι ρυθμίσεις έχεις, αυτές που πόσταρες τότε;

Ενα βασικό προφίλ χωρίς να είμαι ειδικός.
Light sensor - Off
Brightness - Το πειράζουμε οπου θέλουμε ανάλογα το φως , κυρίως με αυτό παίζουμε.
Contrast - Max ή 90%
Gamma - 0
Black level: 50
Τα παρακάτω 4 σχεδόν πάντα στο high, οτι πειράξεις μόνο χειρότερη θα γίνει η εικόνα.
Black adjust - High
Adv. contrast enhancer - High
Local dimming- High
X-tended dynamic range - High

Color - 60 ή 50 ανάλογα τα γούστα
Color temp - ψυχρο ή οτι αλλο προτιμάμε
Live Color - Μεσαίο
Sharpness - 60
Δημιουργία ρεαλισμού 70
Στο αυτόματο τα:
Τυχαία μειωση θόρυβου, ψηφιακή μείωση θόρυβου, motionflow, λειτουργία ταινίας, Σημα βιντεο)

Και βαση του παραπάνω μπορούμε να φτιάξουμε αλλα προφίλ με ελαφρές διάφορες. Πχ αν έχουμε πολυ σκοτεινή ταινία και ψάχνουμε τη μέγιστη φωτεινότητα, αλλάζουμε το
Gamma - max ή οσο πάνω νομίζουμε.
Σε κάποιες ταινίες μπορεί να δείχνει καλύτερα με ζωντανό χρωμα - υψηλό ή χαμηλο.
Στα επίγεια κανάλια με χαμηλή ανάλυση παίζουμε με καθαρότητα και δημιουργία ρεαλισμού. Συχνα βελτιώνεται η ποιότητα.

Αυτά απο μενα, δοκιμάστε και βλέπετε..

Ενδιαφέρον πείραμα... να διαθέσω τα εργαλεία σε όποιον θες και να δούμε τι θα καταφέρει.
Πιστεύω οτι η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν έχει πολλά να ωφεληθεί απο calibration χωρίς να είμαι ειδικός. Όποιος έχει σκοπό να πληρώσει τα λεφτά για calibration (ναι σε αυτη την περίπτωση χρειάζεται ειδικός, δεν είναι εύκολη διαδικασία να πετύχεις σωστο αποτέλεσμα), καλύτερα να παει σε τηλεόραση ακριβότερη με δυνατότερο hardware πχ samsung q90. Ή κάποια εστω με μεγαλύτερη φωτεινότητα, αντίθεση ωστε να μπορείς να παίξεις. Πιθανόν η Samsung 70t αν και φθηνότερη πχ να μπορει να ωφεληθεί περισσότερο απ το calibration σε σχεση με τη σονυ. Εδω αν πας να βελτιώσεις κατι πάντα θα σε "κοβει" η χαμηλή φωτεινότητα που έχει. Προσωπικά οτι και να διαβάσω από ειδικούς και μη, δε θα αλλάξω γνώμη σε αυτο ητε έχουν δίκιο ητε οχι. Απο εκει και πέρα καθένας κάνει οτι νομίζει.
Αν βελτιώσεις οτιδήποτε σε αυτή την τηλεόραση και σαν παράπλευρη απώλεια μειώσεις αντίθεση / φωτεινότητα (μπορεί να γράφω και λαθος τους όρους) εκανες μια τρύπα στο νερο για μένα.. Ασε που σε γενικές γραμμές την βλέπω αρκετά κοντρολάρισμενη σε σχεση με αλλες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μην το πας στην αλλη ακρη. Δεν ειπα να σου παρει και το επαγγελμα. Αλλα αν καποιος επαναλαμβανω εχει γνωσεις, για τον χι ψι λογο, θα μπρουσε με researching, αφιερωση χρονου, και διαφορα αλλα να το παει ενα δυο βηματα παραπερα. Δεν εννοω να γινει callibrator, αλλα να βελτιωσει καποια πραγματα. Και στο λεω εγω που ενω δουλευω στο χωρο του broadcasting, δεν το κανω αυτο. Κυριως λογω χρονου φυσικα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πιστεύω οτι η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν έχει πολλά να ωφεληθεί απο calibration χωρίς να είμαι ειδικός. Όποιος έχει σκοπό να πληρώσει τα λεφτά για calibration (ναι σε αυτη την περίπτωση χρειάζεται ειδικός, δεν είναι εύκολη διαδικασία να πετύχεις σωστο αποτέλεσμα), καλύτερα να παει σε τηλεόραση ακριβότερη με δυνατότερο hardware πχ samsung q90. Ή κάποια εστω με μεγαλύτερη φωτεινότητα, αντίθεση ωστε να μπορείς να παίξεις. Πιθανόν η Samsung 70t αν και φθηνότερη πχ να μπορει να ωφεληθεί περισσότερο απ το calibration σε σχεση με τη σονυ. Εδω αν πας να βελτιώσεις κατι πάντα θα σε "κοβει" η χαμηλή φωτεινότητα που έχει. Προσωπικά οτι και να διαβάσω από ειδικούς και μη, δε θα αλλάξω γνώμη σε αυτο ητε έχουν δίκιο ητε οχι. Απο εκει και πέρα καθένας κάνει οτι νομίζει.

Μα αυτο που λες ειναι εντελως υποκειμενικο. Γιατι εχεις αυτη τη γνωμη ή την Χι γνωμη για τα δικα σου ματια. Και για τα δικα σου δεδομενα. Δεν μπορει ποτε αυτο να γενικευτει και να γινει αντικειμενικο για ολους.

Δεν υφίσταται αυτό που λες.
Μπλόκο στο calibration κάνουν μόνο κάτι πολύ φθηνές τηλεοράσεις που δεν έχουν τα απαραίτητα ρυθμιστικά, ή κάποιες μεσσαίας σειράς που ο κατασκευαστής ακόμα δεν έχει φτιάξει το software του ( όπου π.χ. κάποια ρυθμιστικά δεν πιάνουν σαν ρύθμιση καθόλου, ή έχουν μικρό περιθώριο ρύθμισης, ή όταν κάνεις έντονη ρύθμιση προκαλούν προβλήματα ).
Αλλά αυτά είναι συνήθως σε Hisense, TCL, Philips, κλπ.
Στις Sony, Samsung, LG, Panasonic των τελευταίων 3-4 χρόνων παίζουν όλα κομπλέ και βελτιώνεται αρκετά η εικόνα ακόμα και στα μικρά μοντέλα τους.

Η φωτεινότητα που λες ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ θέμα για το SDR.
Στο HDR θέμα είναι ΠΑΝΤΟΥ η φωτεινότητα εκτός και αν έχεις επαγγ. monitor που βγάζει 2000+ nits δίχως προβλήματα... σε όλες τις commercial TV η φωτεινότητα στο HDR είναι θέμα, αρκετό ακόμα και στις πολύ καλές στον τομέα αυτό.
Για αυτό και ο ειδικός σου προτείνει Dynamic HDR Tone Mapping.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μην το πας στην αλλη ακρη. Δεν ειπα να σου παρει και το επαγγελμα. Αλλα αν καποιος επαναλαμβανω εχει γνωσεις, για τον χι ψι λογο, θα μπρουσε με researching, αφιερωση χρονου, και διαφορα αλλα να το παει ενα δυο βηματα παραπερα. Δεν εννοω να γινει callibrator, αλλα να βελτιωσει καποια πραγματα. Και στο λεω εγω που ενω δουλευω στο χωρο του broadcasting, δεν το κανω αυτο. Κυριως λογω χρονου φυσικα.

Ναι, δεν λέμε το αντίθετο.
Αν σκαμπάζει λίγο, μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του ( ειδικά αν έχει από τις μη δύστροπες τηλεοράσεις ).
Να πιάσει έστω και τον μέτριο σε εμπειρία calibrator απλά δεν.

Προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένος αν ο μέσος καταναλωτής μάθαινε έστω τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά, αν δεν έχει λεφτά, τουλάχιστον να καταφέρει μόνος του ή με βοήθεια να χρησιμοποιήσει τα basic patterns για να ρυθμίσει τα black/white level, color, tint, sharpness που γίνονται χωρίς εργαλεία, και να βελτιώσει τις συνθήκες θέασής του ( να μάθουν π.χ. πως δεν βάζουμε την TV πάνω από το τζάκι :D ).
Ακόμα και αυτό θα ήταν τεράστια διαφορά για αυτούς.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μα αυτο που λες ειναι εντελως υποκειμενικο. Γιατι εχεις αυτη τη γνωμη ή την Χι γνωμη για τα δικα σου ματια. Και για τα δικα σου δεδομενα. Δεν μπορει ποτε αυτο να γενικευτει και να γινει αντικειμενικο για ολους.
Οταν μιλάμε για ματια εξ ορισμού μιλάμε υποκειμενικά γιατι καθένας έχεις διαφορετικα γούστα, και έχει και διαφορετική οραση. Τη γνώμη μου την έγραψα. Όποιος πιστεύει το αντίθετο, πληρώνει για calibration και βλέπει ποιος εχει δίκιο.
Πάντως ειδα και tv με καλιμπραρσμα πριν και μετα.. Πλην εξαιρέσεων δεν τρελάθηκα. Και μονο οσες είχαν δυνατό hardware ξανα λεω ειδα διαφορά να αξιζει (για τα δικα μου μάτια πάντα).
Η εικόνα των κινητών samsung oled πχ είναι oversharpness και λάθος στα παντα. Εμένα μου άρεσουν ετσι ομως. Αμα βάλεις ειδικό να στη ρυθμίσει, για τα δικα μου μάτια είναι χειρότερη. Οκ θα φτιάξει ποιο φυσικά χρώματα κλπ. Και? Δεν αρέσει σε όλους η φυσική εικόνα.
Η σαμσουνγκ το ξέρει γι αυτό τα βγάζει έτσι.

Καλησπέρα, νέος κάτοχος 55xh9096 σε λίγες μέρες κ μόλις αδειασω θα ρουφήξω τις πληροφορίες του νήματος. Αν θα μπορούσε κάποιος να μου γράψει 5 βασικά πράγματα ( γιατί έχω αφήσει το σπορ χρόνια) ή να μου παραθέσει τα σημαντικότερα ποστς, θα ήμουν ευγνώμων.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

συνεχίζεται το θέμα με τους blooming στους υπότιτλους γιατί λέω να πάρο την 65
Δες την απάντηση μου στο link , να μη το ξαναγράφω. Κάποιο blooming θα εχεις καποιες φορές σε καθε lcd, δεν είναι προνόμιο καποιας μαρκας. Φυσικά υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα μοντέλα όσον αφορά αυτο. Δεν εχω εμπειρία απο αλλα για να πω ποσο καλη ή κακή είναι η ΧΗ90 αλλα σίγουρα είναι σε ενα καλο επίπεδο βαση όσων διαβάζω απο όσους είχαν και αλλες lcd. Φυσικά υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα αναλόγως και τι λεφτά θα δώσεις.
https://avclub.gr/forum/showthread....ony-LG?p=1058579207&viewfull=1#post1058579207

Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δες την απάντηση μου στο link , να μη το ξαναγράφω. Κάποιο blooming θα εχεις καποιες φορές σε καθε lcd, δεν είναι προνόμιο καποιας μαρκας. Φυσικά υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα μοντέλα όσον αφορά αυτο. Δεν εχω εμπειρία απο αλλα για να πω ποσο καλη ή κακή είναι η ΧΗ90 αλλα σίγουρα είναι σε ενα καλο επίπεδο βαση όσων διαβάζω απο όσους είχαν και αλλες lcd. Φυσικά υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα αναλόγως και τι λεφτά θα δώσεις.
https://avclub.gr/forum/showthread....ony-LG?p=1058579207&viewfull=1#post1058579207

Εγω παντως την παρελαβα χθες την 75 τελικα, και ηρθαν δυο φιλοι και συναδεφοι μου και με βοηθησαν στο σεταρισμα(ειναι του χωρου και ξερουν πολλα απο εικονα) και blooming δεν ειδα πουθενα ενω εβαλα αρκετα και διαφορετικα contents

Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγω παντως την παρελαβα χθες την 75 τελικα, και ηρθαν δυο φιλοι και συναδεφοι μου και με βοηθησαν στο σεταρισμα(ειναι του χωρου και ξερουν πολλα απο εικονα) και blooming δεν ειδα πουθενα ενω εβαλα αρκετα και διαφορετικα contents
Και εγω αυτό γράφω κυρίως, οτι δεν εχω πρόβλημα blooming, (κατα περίπτωσεις το εχω δει ομως χωρίς να με ενοχλήσει ιδιαίτερα, πολυ μικρό δηλαδή ), αλλά επειδή τα μάτια ολων, και οι απαιτήσεις ειναι διαφορετικές, προλαβαίνω πιθανούς αγοραστές που θα πουν αντίθετα ώστε να μη πάρω κανενα στο λαιμό μου.

Αγαπητοί διάβασα τα ποστς. Ομολογώ ότι μάλλον επιβεβαίωσα οτι είμαι πολυ αρχάριος για να δω θέματα κ προβλήματα. Μου άρεσε πολυ η εικόνα της κ σκέφτομαι να μην κανω κανένα καλιμπραρισμα, αν κ μπηκα στον πειρασμό να το κανω για πειραματισμό. Καλή θέαση λοιπόν σε όλους !

Αγαπητοί διάβασα τα ποστς. Ομολογώ ότι μάλλον επιβεβαίωσα οτι είμαι πολυ αρχάριος για να δω θέματα κ προβλήματα. Μου άρεσε πολυ η εικόνα της κ σκέφτομαι να μην κανω κανένα καλιμπραρισμα, αν κ μπηκα στον πειρασμό να το κανω για πειραματισμό. Καλή θέαση λοιπόν σε όλους !

Ωραίος.. Με γεια και σε σενα φίλε! Στα λεφτά της είναι σίγουρα καλή επιλογή.