Sony KD/KE XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ωραίος.. Με γεια και σε σενα φίλε! Στα λεφτά της είναι σίγουρα καλή επιλογή.
Δυο ερώτησεις παρακαλω καθως το σκάλισμα συνεχίζεται:
1. Μπορώ να συνδεσω android gamepads κ αν ναι μεσω usb ή Bluetooth?
2. Πως κανω μετάδοση οθόνης; Ενω βρισκει το κινητό την τηλεόραση κ γραφει γίνεται μετάδοση, δεν κάνει τίποτα. Απ το YouTubeτο καταφερα. Κατα τ αλλα τίποτα. Πρέπει να ενεργοποιηθεί κάτι; Εχω ρεντμι note 5.

Thanks

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δυο ερώτησεις παρακαλω καθως το σκάλισμα συνεχίζεται:
1. Μπορώ να συνδεσω android gamepads κ αν ναι μεσω usb ή Bluetooth?
2. Πως κανω μετάδοση οθόνης; Ενω βρισκει το κινητό την τηλεόραση κ γραφει γίνεται μετάδοση, δεν κάνει τίποτα. Απ το YouTubeτο καταφερα. Κατα τ αλλα τίποτα. Πρέπει να ενεργοποιηθεί κάτι; Εχω ρεντμι note 5.

Thanks

1 Μεσω Bluetooth γίνεται σίγουρα. Εχω συνδέσει αυτό που ηδη ειχα, το δουλεύω και ως ποντίκι ασύρματο.
https://www.skroutz.gr/s/5136339/SpeedLink-Myon-Mobile-Bluetooth-Gamepad.html
Υπάρχουν και αλλα ασύρματα που έχουν usb αλλά δεν εχω δοκιμάσει κανένα ακόμα. Έχουν το πλεονέκτημα οτι ειναι πολυ φθηνότερα από Bluetooth. Και με 7ε υπάρχει, αλλά κανονικά είναι για windows, αμφιβάλλω αν θα παίζουν όλα. Οταν δοκιμάσω θα γράψω αν δούλεψε με usb.
Αυτο που εχω δοκιμάσει μεχρι στιγμής με usb και δουλεύει μια χαρα είναι τηλεκοντρόλ / ποντίκι ασύρματο.
Γενικά οτι δουλέψει στο Android κινητό σου, κατα κανόνα θα δουλέψει και εκει. Στο παρελθόν έχω συνδέσει στο κινητό, gamepad με καλωδιο ουτε καν ασύρματο που κανονικά ηταν για windows και δούλεψε. Όπως επίσης σύνδεσα και αλλο και δδν δούλεψε, ειναι λιγο θεμα τύχης.
Edit. Τα Bluetooth συνήθως έχουν μια διαδικασία που λέγεται pairing ωστε να τα δει η tv ή το κινητό. Μολις το κάνεις αυτό θα το δει.
2. Δεν είναι στάνταρ οι επιλογές σε ολα τα κινητά. Στο δικό μου samsung galaxy s10 lite, πχ έχει μια επιλογή smart view. Το πατάς ανιχνεύει τη σονυ και δείχνει οτι η οθονη του κινητού. Τα xiaomi είναι ποιο δυστροπα σε κατι τετοια πολλες φορές. Αν δε βγάλεις ακρη, υπάρχουν και εφαρμογές γι αυτή τη δουλειά στο playstore, δοκίμασε και ολο και κάποια θα δουλέψει σωστά.
Πάντως σωστα το κάνεις, κάποια ασυμβατότητα υποπτεύομαι. Αν έχεις άλλο κινητό δοκιμάσε και με εκεινο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις -

1 Μεσω Bluetooth γίνεται σίγουρα. Εχω συνδέσει αυτό που ηδη ειχα, το δουλεύω και ως ποντίκι ασύρματο.
https://www.skroutz.gr/s/5136339/SpeedLink-Myon-Mobile-Bluetooth-Gamepad.html
Υπάρχουν και αλλα ασύρματα που έχουν usb αλλά δεν εχω δοκιμάσει κανένα ακόμα. Έχουν το πλεονέκτημα οτι ειναι πολυ φθηνότερα από Bluetooth. Και με 7ε υπάρχει, αλλά κανονικά είναι για windows, αμφιβάλλω αν θα παίζουν όλα. Οταν δοκιμάσω θα γράψω αν δούλεψε με usb.
Αυτο που εχω δοκιμάσει μεχρι στιγμής με usb και δουλεύει μια χαρα είναι τηλεκοντρόλ / ποντίκι ασύρματο.
Γενικά οτι δουλέψει στο Android κινητό σου, κατα κανόνα θα δουλέψει και εκει. Στο παρελθόν έχω συνδέσει στο κινητό, gamepad με καλωδιο ουτε καν ασύρματο που κανονικά ηταν για windows και δούλεψε. Όπως επίσης σύνδεσα και αλλο και δδν δούλεψε, ειναι λιγο θεμα τύχης.
Edit. Τα Bluetooth συνήθως έχουν μια διαδικασία που λέγεται pairing ωστε να τα δει η tv ή το κινητό. Μολις το κάνεις αυτό θα το δει.
2. Δεν είναι στάνταρ οι επιλογές σε ολα τα κινητά. Στο δικό μου samsung galaxy s10 lite, πχ έχει μια επιλογή smart view. Το πατάς ανιχνεύει τη σονυ και δείχνει οτι η οθονη του κινητού. Τα xiaomi είναι ποιο δυστροπα σε κατι τετοια πολλες φορές. Αν δε βγάλεις ακρη, υπάρχουν και εφαρμογές γι αυτή τη δουλειά στο playstore, δοκίμασε και ολο και κάποια θα δουλέψει σωστά.
Πάντως σωστα το κάνεις, κάποια ασυμβατότητα υποπτεύομαι. Αν έχεις άλλο κινητό δοκιμάσε και με εκεινο.
Σκέφτομαι να πάρω ενα ζευγαρι απ αυτά:

https://www.skroutz.gr/s/23763832/Roar-R200WS.html

Ελπίζω να κάνουν

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσει

Σκέφτομαι να πάρω ενα ζευγαρι απ αυτά:

https://www.skroutz.gr/s/23763832/Roar-R200WS.html

Ελπίζω να κάνουν

Καλο φαίνεται. Γράφει ότι κανει και για Android. Πάντως τα Bluetooth υποστηρίζονται καλύτερα. Θα χάσεις και το ενα απο τα 2 usb. Πρώτα θέλω να τεσταρω κάποιο switch, πώς λέγεται, ώστε από 1 usb να βγάλω πχ αλλα 4 και μετά θα σκεφτώ για τέτοια. Αυτη τη στιγμη δεν εχω usb ελεύθερο ουτε για το τηλεκοντρόλ / ασύρματο ποντίκι αφου στο ενα usb μπήκε ενα 64αρι usb stick για να εχω χωρο για εφαρμογές και στο αλλο usb μπήκε ένα usb stick 256giga για ταινίες, rom απο emulators κλπ.. Κάποια στιγμή μάλλον θα τα αντικαταστησω με 2 ssd, ενα μικρο 128αρι για εφαρμογές και 1 tera για τα υπόλοιπα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews -

Καλο φαίνεται. Γράφει ότι κανει και για Android. Πάντως τα Bluetooth υποστηρίζονται καλύτερα. Θα χάσεις και το ενα απο τα 2 usb. Πρώτα θέλω να τεσταρω κάποιο switch, πώς λέγεται, ώστε από 1 usb να βγάλω πχ αλλα 4 και μετά θα σκεφτώ για τέτοια. Αυτη τη στιγμη δεν εχω usb ελεύθερο ουτε για το τηλεκοντρόλ / ασύρματο ποντίκι αφου στο ενα usb μπήκε ενα 64αρι usb stick για να εχω χωρο για εφαρμογές και στο αλλο usb μπήκε ένα usb stick 256giga για ταινίες, rom απο emulators κλπ.. Κάποια στιγμή μάλλον θα τα αντικαταστησω με 2 ssd, ενα μικρο 128αρι για εφαρμογές και 1 tera για τα υπόλοιπα..
Κ μένα μου έβγαλε ειδοποίηση οτι γεμισα τον αποθηκευτικό χώρο. Μπορω να τρέχω εφαρμογές απο εξωτερικό σκληρό/στικάκι;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Revie

Κ μένα μου έβγαλε ειδοποίηση οτι γεμισα τον αποθηκευτικό χώρο. Μπορω να τρέχω εφαρμογές απο εξωτερικό σκληρό/στικάκι;

Τα εχω γράψει παραπάνω, ενεργοποίησε developer options αν θες να βάζεις εφαρμογες εκει, διάβασε τα τα εχω αναλυτικά.

Επίσης, γνωριζει κανεις να μου πει γιατί το android playstore της tv μου βγάζει διαφορετικά παιχνίδια απ οτι το android του κινητού; Πχ το πιο απλο παιχνίδι το hill climb δεν το βρίσκω

Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γεια σας και από εμενα. Μου ήρθε σήμερα η 85XH9096. Έχει πάρει κανεις το update που ενεργοποιεί το HDMI 2.1?

Αυτο που ειχε βγαλει η Σονυ και τα ενεργοποιουσε τα 2.1 το απεσυρε(δεν το βρικεις οταν κανεις FW Update απο την τηλεοραση για το λογο του bug που ειχε με τη θπλουρα. Η ιδα η Σονυ εχει δεσμετει οτι θα το βγαλει fixed μεσα στον Δεκεμβριο. Καλο θ ηταν οσοι το βρουν απο το site/downloads της Σονυ να μην το κατεβασουν.

Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επίσης, γνωριζει κανεις να μου πει γιατί το android playstore της tv μου βγάζει διαφορετικά παιχνίδια απ οτι το android του κινητού; Πχ το πιο απλο παιχνίδι το hill climb δεν το βρίσκω

Γιατί αυτό το λειτουργικό είναι android tv και οχι το android του κινητού σου. Υπάρχουν επίσης apps που τρέχουν στην tv αλλά όχι στο κινητό σου

Οπως σου είπαν επειδή είναι Android tv. Μπορείς ομως να κατεβάσεις το apk του παιχνιδιού, να το μεταφέρεις στην tv και να το κάνεις εγκατάσταση. Το 95% παίζει.

Μέρα με την μέρα κερδίζει πόντους η επιλογή μου.
Πολύ ωραία χρώματα τα μαύρα της αρκετά καλά το smart κομμάτι μακράν (έβαλα την τελευταία αναβάθμιση και έχω και Apple TV).
Πρόβλημα με blooming εγώ δεν έχω ... τα μάτια μου δηλαδή.
Ψάχνωντας να βρω τι με χαλάει σίγουρα η 100αρα Ethernet σε τηλεόραση του 2020 είναι αστείο αλλά οκ να ‛ναι καλά το ac WiFi.
Πόσο σφαίρα τρέχει αυτό το kodi. Έχω ένα shield και του ρίχνει στα αυτιά σε ταχύτητα.
Τόσο σφαίρα ο mediatek μπράβο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πόσο σφαίρα τρέχει αυτό το kodi. Έχω ένα shield και του ρίχνει στα αυτιά σε ταχύτητα.
Τόσο σφαίρα ο mediatek μπράβο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Βαριές κουβέντες...

Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Βαριές κουβέντες...

Οντως.
Εχουμε κανενα συγκριτικο αναμεσα στους επεξεργαστες τους ;
Το shield που εχω ειναι αυτο https://www.nvidia.com/en-us/shield/shield-tv-pro/
Εκτος του plex server δεν ξερω αν υπαρχει λογος να χρησιμοποιω το shield.
Κεραια δεν εχω και ολα τα επιγεια καναλια τα εχω μεσω Cosmote TV.
Netflix, Apple TV και Kodi θεωρω οτι τρεχουν καλυτερα στην τηλεοραση ή μηπως οχι ;

Φίλε μου δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω.
Άλλωστε εσύ έχεις και τα δύο ενώ εγώ μόνο το shield.
Εφόσον βλέπεις αυτήν την διαφορά τότε έτσι θα ναι και είναι πολύ εντυπωσιακη η διάφορα που αναφέρεις

Στα χαρτιά, επειδή το εχω ψαξει, το τελευταίο Nvidia shield, είναι 10-20% γρηγορότερο αναλόγως τι κάνεις καθε φορα. Στην πραξη αυτή η διαφορά είναι μικρή και δε φαίνεται εύκολα ή πχ ισως κάποια εφαρμογή kodi κλπ να τρέχει ή να φαίνεται οτι τρέχει γρήγοροτερα.
Γενικά είναι 2 σχεδόν Ισοδύναμα hardware όπου όμως σε απόλυτα κριτήρια προηγείται το Nvidia.
Ως Tv όμως είναι η γρηγορότερη που έχει βγει, όπως έχω ξαναγράψει και παραπάνω. Είναι και λιγο περίεργο αλλα ειναι 20-30% γρηγορότερη από το αμέσως επόμενο καλύτερο και ακριβότερο μοντελο της σονυ, την ΧΗ95.

Edit
[TABLE="class: table table-striped, width: 717"]
[TR]
[TD="align: left"]Sony X900H (XH90)[/TD]
[TD]Single: 1195
Multi: 2882[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #F9F9F9"]
[TD="align: left"]Nvidia Shield TV[/TD]
[TD]Single: 1400
Multi: 4100[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1599554928

Φίλε μου δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω.
Άλλωστε εσύ έχεις και τα δύο ενώ εγώ μόνο το shield.
Εφόσον βλέπεις αυτήν την διαφορά τότε έτσι θα ναι και είναι πολύ εντυπωσιακη η διάφορα που αναφέρεις

Εννοειται οτι δεν τιθεται θεμα αμφισβητησης.
Συζητηση κανουμε, εντυπωσεις μεταφερουμε.
Απο bench βρηκα αυτο εδω https://androidpctv.com/comparative-mediatek-mt8695/ αλλα δεν εχει τον mediatek mt 8595 που φοραει η δικια μας.

Το αλλο που ρωτησα αν εχει λογο να βλεπω Cosmote TV, Neflix, Kodi μεσω του Shield και οχι κατευθειαν απο την τιβι ;

Πρόσθεσα παραπάνω benchmark και link, είχα βρει και καλύτερα αλλα αυτο βρήκα αυτη τη στιγμη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εννοειται οτι δεν τιθεται θεμα αμφισβητησης.
Συζητηση κανουμε, εντυπωσεις μεταφερουμε.
Απο bench βρηκα αυτο εδω https://androidpctv.com/comparative-mediatek-mt8695/ αλλα δεν εχει τον mediatek mt 8595 που φοραει η δικια μας.

Το αλλο που ρωτησα αν εχει λογο να βλεπω Cosmote TV, Neflix, Kodi μεσω του Shield και οχι κατευθειαν απο την τιβι ;
Θα πρέπει να υπολογίσεις και τις δυνατότητες εξόδου ήχου shield και tv.
Σίγουρα από τη tv είναι πιο πρακτικό αλλά πιστεύω πως αν έχεις συνδεμένο το shield σε ενισχυτή θα πάρεις καλύτερο ήχο.