Sony KD/KE XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η εικόνα που αρέσει στον καθένα είναι διαφορετικη.. Απο τι στιγμή που υπάρχουν ρυθμίστικα (για οσα υπάρχουν, μακάρι να υπήρχαν περισσότερα) για να τη φέρεις στα μέτρα σου, δεν εχει νόημα να διαφωνεί ο ενας με τον άλλον ποιο είναι το "σώστο". Έτσι και αλλιώς οποίο και να είναι το σωστο καθένας θα την ρυθμίσει εκεί που γουστάρει αυτός, ασχέτως τι λενε οι ειδικοί.

Υπάρχουν καποια στανταρ στη βιομηχανία κινηματογράφου, ειτε για τα χρώματα, ειτε για την κινηματογραφική κίνηση, ειτε για το aspect ratio, το αν δεν μας αρεσουν και διαφωνούμε, ειναι άλλο θέμα.
οι ειδικοί θα πουν τι ειναι το σωστό πχ πως τα χρώματα ειναι πιο φυσικά και κοντα στην πραγματικότητα, πως εχουμε σωστή κινηματογραφική κίνηση κτλ

σου δίνουν μια βάση, τωρα ο καθένας πράττει οπως νομίζει και οι κατασκευαστές δίνουν διάφορες επιλογές για να κάνει ο καθένας οτι θέλει.
πχ το motion interpolation ακομα και αν ειναι παντελώς άχρηστο για ταινίες, για σπορ που έχουν γρήγορη κίνηση και που δεν χρειαζόμαστε την κινηματογραφική εικόνα στα σπορ, μπορεί να βοηθήσει. οπως ακριβώς και όλες οι άλλες ρυθμίσεις.

σε κάθε βιντεο του με ρυθμίσεις, λέει οτι για να έχουμε κινηματογραφική εικονα πρεπει το motion interpolation να ειναι κλειστό.

μάλλον δεν τον παρακολουθείς. αλλα αν σου άρεσει εσένα με interpolation τι σε νοιάζει τι λέει;
και αλλοι βλέπουν με vivid/dynamic χρωματα και ξεχειλωμένη εικόνα για να μην βλέπουν μαυρες μπάρες..

Ειπα εγω καπου οτι με νοιαζει τι λεει ο Βινσεντ κι ο καθε Βινσεντ;
Εσυ τον ανεφερες.
Επειδη ειμαι στο ''σπορ'' πανω απο εικοσι χρονια και για μενα ειναι ντε ζαβου αυτη η συζητηση,
παιζω κυριως στο δικαναλο οπου οι ιδιες συζητησεις εχουν γινει εκατομμυρια φορες,για το αν
πρεπει ή οχι να υπαρχει upsampling στα ψηφιακα και αν ειναι πιο ''φυσικος'' ο ηχος χωρις να επεμβαινουν
καποια φιλτρα,θα σου ελεγα,περι ορεξεως,κολοκυθοπιτα.
Εχω ρυθμισει αρκετες φορες τηλεορασεις φιλων ωστε η εικονα να πλησιαζει περισσοτερο στο ''φυσικο'' και μετα αρχιζουν τη
γκρινια οτι,δεν τους αρεσει η εικονα και την προτιμουν οπως ηταν,με τουμπανιασμενα τα ρυθμιστικα και την
εξτρα δυναμικη αντιθεση.
Αν βαλεις λιγο αλατοπιπερο στο φαγητο χωρις να το παρακανεις(λεγε με ιντερπολεισιον),δεν ειναι κακο,κακο ειναι
ο ψυχαναγκασμος των πιουριστων.

Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εσυ τον ανεφερες.
Επειδη ειμαι στο ''σπορ'' πανω απο εικοσι χρονια και για μενα ειναι ντε ζαβου αυτη η συζητηση,
παιζω κυριως στο δικαναλο οπου οι ιδιες συζητησεις εχουν γινει εκατομμυρια φορες,για το αν
πρεπει ή οχι να υπαρχει upsampling στα ψηφιακα και αν ειναι πιο ''φυσικος'' ο ηχος χωρις να επεμβαινουν
Εχω ρυθμισει αρκετες φορες τηλεορασεις φιλων ωστε η εικονα να πλησιαζει περισσοτερο στο ''φυσικο'' και μετα αρχιζουν τη
γκρινια οτι,δεν τους αρεσει η εικονα και την προτιμουν οπως ηταν,με τουμπανιασμενα τα ρυθμιστικα και την
εξτρα δυναμικη αντιθεση.
Αν βαλεις λιγο αλατοπιπερο στο φαγητο χωρις να το παρακανεις(λεγε με ιντερπολεισιον),δεν ειναι κακο,κακο ειναι

Έτσι είναι,το 95% των χρηστών δεν ξέρει τι αγοράζει και πως πρέπει να λειτουργεί,γιατί όλα αυτά χρειάζονται ελεύθερο χρόνο και όρεξη.

Εσυ τον ανεφερες.
εξτρα δυναμικη αντιθεση.
Εγώ από την αρχή σου λέω να έχεις ότι ρυθμίσεις σου αρέσουν. αλλά στο έχω γράψει πολλές φορές, ότι για να έχεις κινηματογραφική εικόνα θα πρέπει να τηρείς κάποια πράγματα. Δεν θέλεις και δεν σου αρέσουν, κανένα πρόβλημα. Αλλά είναι άτοπο να λες, ότι έχεις κινηματογραφική εικόνα, όταν όλοι στην βιομηχανία σου λένε πως για να έχεις, πρέπει πχ να κινηματογραφεις και να αναπαραγεις το περιεχόμενο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Το ότι έχει κάποιος 20+ χρόνια εμπειρία, σε οποιοδήποτε τομέα, δεν λέει κάτι γιατί 20+ χρόνια μπορεί να το έκανε λάθος ή γιατί δεν του άρεσε πχ το σωστό. Αλλά όπως σου εγραψα πολλές φορές, αλλο το σωστό και άλλο τι μας αρέσει.

Φαντάζομαι πόσοι παραδοσιακοί ψηταδες κάνουν όλα τα λαθη που μπορεί να κάνει ένας, ψήνοντας απλά μια μοσχαρίσια μπριζόλα. Πόσο μάλλον σε πιο περίπλοκα θέματα και επαγγέλματα.

Αλλά θα τους αλλάξουμε τον τρόπο που έτρωγαν και τους άρεσε, δεκαετίες τώρα; Και θα τους λέμε ότι το σωστό είναι να τρώνε rare ή medium rare την μπριζόλα, να βάζουν θερμόμετρα, να ξεκουράζουν το κρέας μετά το ψήσιμο και να μην την αλατιζουν πολύ ώρα πριν πριν την ψήσουν; Και να μην αγοράζουν ποτέ γάλακτος..(κρίμα και για το ζώο και δεν έχει και γεύση) παρά μόνο σιτεμενες.

https://youtu.be/l1tsOOtgmFA

Καλή όρεξη!

Τι να πω ρε φιλε,εχω αναλυσει τοσο πολυ αυτο που σου λεω τοσο καιρο που,δεν εχει νοημα πλεον.
Τα λογια χανουν το νοημα τους.
Καλη συνεχεια.

Τι να πω ρε φιλε,εχω αναλυσει τοσο πολυ αυτο που σου λεω τοσο καιρο που,δεν εχει νοημα πλεον.
Τα λογια χανουν το νοημα τους.
Καλη συνεχεια.
Αφού το έχεις αναλύσει και τα γνωρίζεις όλα τόσο καλά γιατί δεν κάνεις ένα κανάλι όπως το hdtvtest να βγάζεις και χρηματα; Θέλω και ένα μικρό ποσοστό όμως για την ιδέα και ως υποκινητής

Στο έγραψα και πιο πάνω, γιατί δεν στέλνεις στον Vincent ένα Μάιλ για όλα τα παραπάνω θέματα και να ανοίξετε μια ωραία συζήτηση;

Αν κάνει και βίντεο με το θέμα για όλους μας, ακόμα καλύτερα, αν όχι μας παραθέτεις τα emails.

Καλή συνέχεια

Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αφού το έχεις αναλύσει και τα γνωρίζεις όλα τόσο καλά γιατί δεν κάνεις ένα κανάλι όπως το hdtvtest να βγάζεις και λεφτά;

Στο έγραψα και πιο πάνω, γιατί δεν στέλνεις στον Vincent ένα Μάιλ για όλα τα παραπάνω θέματα και να έχετε μια ωραία συζήτηση;

Αν κάνει και βίντεο για όλους μας, ακόμα καλύτερα.

Καλή συνέχεια
Είσαι λίγο εριστικός, άλλο να διαφωνείς και άλλο η ειρωνεία.

Απόλυτο δίκιο δεν έχει κανείς απο τους 2 βέβαια στα γραφόμενά του, γιατί όλα είναι θέμα γούστου στις ρυθμίσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Είσαι λίγο εριστικός, άλλο να διαφωνείς και άλλο η ειρωνεία.

Απόλυτο δίκιο δεν έχει κανείς απο τους 2 βέβαια στα γραφόμενά του, γιατί όλα είναι θέμα γούστου στις ρυθμίσεις.

Εγώ από την αρχή γράφω ότι άλλο είναι το σωστό άλλο τι αρέσει σε κάποιον. Τα διάβασες από την αρχή;

Η διαφωνία μου είναι στον ορισμό κινηματογραφικής εικόνας και γιατί έχει οριστεί έτσι πχ 24fps, όχι στη γενική μη χρήση motion interpolation. Αν στη βιομηχανία ήθελαν θα γύριζαν σε 48, 60 κτλ και δεν θα χρειαζόταν τοτε το motion interpolation.

Γιατί, είναι κακή ιδέα να βγάζει κάποιος χρήματα από γνώσεις 20ετιας;

Μακάρι να είχαμε και έναν hdtvtest στα ελληνικά για όσους δεν κατανοούν αγγλικά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ από την αρχή γράφω ότι άλλο είναι το σωστό άλλο τι αρέσει σε κάποιον. Τα διάβασες από την αρχή;

Η διαφωνία μου είναι στον ορισμό κινηματογραφικής εικόνας και γιατί έχει οριστεί έτσι πχ 24fps, όχι στη γενική μη χρήση motion interpolation.

Συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο..

Καλή συνέχεια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η διαφωνία μου είναι στον ορισμό κινηματογραφικής εικόνας και γιατί έχει οριστεί έτσι πχ 24fps, όχι στη γενική μη χρήση motion interpolation. Αν στη βιομηχανία ήθελαν θα γύριζαν σε 48, 60 κτλ και δεν θα χρειαζόταν τοτε το motion interpolation.

Μακάρι να είχαμε και έναν hdtvtest στα ελληνικά για όσους δεν κατανοούν αγγλικά.
Ρε παιδιά, αφήστε καθένας να γράφει τις ρυθμίσεις του και τη γνωμη του. Σε κάποιους μπορεί να φανούν χρήσιμα. Αμα κολαμε σε κατι και επιμένουμε συνέχεια, ητε δίκιο ητε άδικο να έχουμε, το χάνουμε το δικιο μας. Φαίνεσαι όντως εριστικός προφανώς άθελά σου. Ο φίλος παραπάνω έγραψε οτι στα δικά του ματια του φαίνεται καλο. Σίγουρα σε κάποια άλλα ματια θα φαίνεται εξίσου καλο και σε κάποια άλλα οχι.
Είναι κουτό να τσακώνομαστε για ασήμαντα θέματα, και δυστυχώς ολοι πέφτουμε σε αυτό. Από τη στιγμή που έχουν γραφτεί όλες οι απόψεις δε χρειάζεται συνέχεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις -

Ρε παιδιά, αφήστε καθένας να γράφει τις ρυθμίσεις του και τη γνωμη του. Σε κάποιους μπορεί να φανούν χρήσιμα. Αμα κολαμε σε κατι και επιμένουμε συνέχεια, ητε δίκιο ητε άδικο να έχουμε, το χάνουμε το δικιο μας. Φαίνεσαι όντως εριστικός προφανώς άθελά σου. Ο φίλος παραπάνω έγραψε οτι στα δικά του ματια του φαίνεται καλο. Σίγουρα σε κάποια άλλα ματια θα φαίνεται εξίσου καλο και σε κάποια άλλα οχι.
Είναι κουτό να τσακώνομαστε για ασήμαντα θέματα, και δυστυχώς ολοι πέφτουμε σε αυτό. Από τη στιγμή που έχουν γραφτεί όλες οι απόψεις δε χρειάζεται συνέχεια.

Εγώ δεν γράφω αν θα πρέπει να αρέσει σε κάποιον ή όχι κάποια ρύθμιση, αλλά τι έχει οριστεί ως κινηματογραφική εικόνα. Τίποτα παραπάνω.

Όταν γράφει κάποιος "ότι έχει αναλύσει τοσο πολυ αυτο που σου λεει τοσο καιρο που,δεν εχει νοημα πλεον.
Τα λογια χανουν το νοημα τους..."

Δεν είναι απόλυτο και εριστικό... τότε ποιο το νόημα του να συζήταει με κάποιον;

και είναι εριστικό το ότι μπορείς να βγάλεις χρήματα από τις πολυετής γνώσεις σου; που είναι απόλυτα λογικό.. και το εύχομαι πραγματικά στον καθένα που έχει γνώσεις.

Και που δεν έχει κανένα επιχείρημα γιατί η βιομηχανία έχει επιλέξει και έχει μείνει στα 24fps (θα μπορούσε κάλλιστα να κινηματογραφεί σε 48, 60 κτλ), αλλά ύφος εγώ τα γνωρίζω όλα, λόγο εμπειρίας και ενασχολησης;

Και που από την αρχή, έχω γράψει δεκάδες φορές, ότι άλλο το σωστό άλλο τι μας αρέσει...

Τέλος δεν τσακωνόμαστε, πολιτισμένη συζήτηση κάνουμε και από τις 2 πλευρές. Τουλάχιστον ετσι το βλέπω αφού από καμία πλευρά δεν υπάρχουν χαρακτηρισμοί και κοσμητικά επίθετα.

Τι να πρωτοαπαντησω στο πιο πανω παραληρημα.
Δεν μας εγραψες οτι το φυσικο για ενα ματι ειναι να βλεπει στα 24 καρε;
Το εγραψες.
Θες να βλεπεις θολουρες και ζαλαδες,μεγεια σου και χαρα σου.
Αλλα να μας λες οτι ειναι και φυσικο,ε,ελεος καπου.
Εσυ στη πραγματικοτητα οταν κοιτας το κοσμο μπροστα σου,τον βλεπεις στα 24 καρε;
Η τεχνικη στα 24 εφαρμοστηκε πριν πολλες δεκαετιες για λογους τεχνολογικων περιορισμων της εποχης εκεινης.
Πανω σ'αυτη τη τεχνικη ''εκπαιδευτηκαν'' γενιες και γενιες κι εγινε συνηθεια.
Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο.
Η βιομηχανια του κινηματογραφου,αλλα και οι δυνατοτητες των μεσων προβολης εχουν βελτιωθει
παρασαγγας απο τοτε και προσπαθει με δειλα βηματα να εφαρμοσει τις καινουριες δυνατοτητες.
Η κινηματογραφικη αισθηση που λες,ειναι ενα ανθρωπινο κατασκευασμα,σαν τετοιο μπορει ν'αλλαξει.
Αν σε μια πενταετια ή περισσοτερο η βιομηχανια αποφασισει να υιοθετησει τα περισσοτερα καρε,βελτιωνοντας ή και βρισκοντας
νεο τροπο να δινει κινηματογραφικη αισθηση στα περισσοτερα καρε,τι θα γινει,ξερεις;
Θα ερθει ο φιλος σου ο Βινσεντ και θα σου λεει για την υπεροχη των περισσοτερων καρε και τη φοβερη
κινηματογραφικη αισθηση που εχουν.
Και συ θα εισαι εδω να κανεις μια πολυ ωραια κωλοτουμπα.
Αυτα.

Στο απέδειξα με παραδείγματα όπως και όλα τα βίντεο που θα βρεις στο YouTube, με το χέρι που κουνάμε μπροστά από τα μάτια μας και μάλιστα συμφωνήσες! Εκεί βασίζεται τo 24fps. Αν δεν σου αρέσει οk.

Η κινηματογραφική αίσθηση έχει οριστεί έτσι, και δεν έχει αλλάξει για χρόνια τωρα, η συζήτηση γίνεται για αυτήν και όχι αν σου αρέσει η όχι, όπως και οι φίλοι που τους καλιμπαρεις την τηλεόραση για τη φυσική εικόνα αλλά δεν τους αρέσει.

Αδιάφορο αν σου αρέσει η κινηματογραφική εικόνα ή όχι και τις ζαλάδες που εσύ βλέπεις. Το θέμα είναι ότι αυτή ορίζεται στα 24 καρέ. Ας κατανοήσεις τουλάχιστον την διαφορά αυτή.

Μιλάμε για την κινηματογραφική εικόνα του σήμερα όχι του τι θα σου πασάρει το μάρκετινγκ σε Χ χρόνια και μπορεί να ξαναδιατυπωσει τι θεωρείται κινηματογραφική εικόνα για την εποχή εκείνη.

Και σε 300 χρόνια, κινηματογραφική εικόνα μπορεί να θεωρείται τα ολογράμματα, το vr η ότι άλλο υπάρχει την εποχή εκείνη.

Εχω βαλει ενα ssd και εχω μεταφέρει τα πάντα εκει. Παρατηρώ ότι κάποιες φορές που πάω να ανοίξω τωρα την tv, κάποιες φορές δεν ανοίγει. Ακούς τον ηχο του ρελε (νομίζω ρελες ακούγεται?) να ανοίγει, και ξανα ακούς πάλι τον ήχο. Ξανα κλείνει δηλαδή. Αμα ξανα πατήσεις ξανα ανοίγει στο τέλος απο την αρχή, κάνει reboot δηλαδή, βλέπεις το logo sony, Android κλπ. Επειδή στο usb εχω ενα, πως λέγεται, switch? Δε θυμάμαι, αυτο που βγάζει απο 1 usb σε 4, και έχει ενα led πάνω, οπότε εχω παρατηρήσει οτι αυτό συμβαίνει οταν σβήνει το led. Οπότε η tv μετα κάποιες ώρες κλειστή, σταματάει να δίνει ρεύμα στα usb. Τότε λοιπόν αμα πας να την ανοίξεις, προφανώς έχει γράψει κάποια αρχεία στον ssd (ο οποίος εχει κλείσει), δεν μπορεί να τα διαβάσει και συμβαίνει αυτο. Αρα κάποια αρχεία είναι απαραίτητο να μη μεταφέρουν στον ssd μαλλον. Έκτος αν γίνεται μονο σε εμενα ή φταίει κάποια ρύθμιση δική μου. Πάντως αμα παρατήρησετε κατι παρόμοιο ψαχτε σε αυτό που περιγράφω.
Βαριέμαι να τα σβήσω ολα να τη στήσω απ την αρχή να δω αν θα συμβεί το ίδιο.
Αλλιώς πρέπει να βρω ποιο αρχείο πρέπει να ξανα μεταφέρω απ τον ssd για να παψει να το κάνει.. Δεδομένου ότι δεν το κάνει συνέχεια πάρα μόνο όταν μείνει ώρες κλειστή (για να πάψει να δίνει ρεύμα στον ssd) πολυ δύσκολο να το βρω..

Καλησπέρα στην ομάδα!!! Βγήκε ενα βιντεο στο youtube απο τον stop the fomo που λέει ότι η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν θα εχει τελικά vrr και allm... Ολοι γενικά κινούνται κατά τής Σόνυ για αυτό το γεγονός... Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί ώστε να ζητήσουμε επιστροφή χρημάτων η αντικατάσταση λόγω λάθος προώθησης του προϊόντος;

Μολις έκανα και factory reset στην tv. Δοκίμασα hardware factory reset, οχι μεσα απο το λειτουργικό δηλαδή, να δω αν θα γίνει (ωστε σε περίπτωση που κανω τίποτα και δεν μπουκάρει καν στο λειτουργικό, να ξερω οτι μπορώ να την επαναφέρω).

-Βγαζεις την tv απ το ρεύμα, κρατάς το κουμπί (ενα έχει) πατημένο και βάζεις την μπριζα. Μετα κάποια δευτερόλεπτα άφησα το κουμπί, μπουταρε έχοντας σβησει τα πάντα.
Επρεπε να κανω factory reset καθώς μετά από update, συν πειράματα (πρωτα είχα usb stick για εσωτερικό αποθ χωρο, μετά εβαλα ssd), είχα προβλήματα. Έδειχνε εσωτερικό χώρο σχεδον 0 παρότι είχα στον ssd 260+ gb ελεύθερα. Δεν μπορούσα να εγκαταστήσω τίποτε. Γενικά η tv είχε μπλέξει τα μπούτια της.. :)
Μερικά χρήσιμα που ίσως χρειαστούν κάποτε :
- Ο ssd που ειχα ως εσωτερικό αποθ χωρο (για εφαρμογές δηλαδή) μετα το format δεν τον βλέπει. Θέλει format σε pc και μετα τον βλέπει οπότε επιλέγεις ξανα να τον κανει εσωτερικό αποθ χωρο. (Οτι ειχες, τα χάνεις).
-Προσωπικά ειχα βαλει εναν 480gb ως εσωτερικό αποθ χωρο. Η tv βλέπει μόνο γύρω στα 270gb, όποτε για να μη πάνε χαμενα τα υπόλοιπα 200 gb, τον είχα παρει στο pc, ειδα στο σκληρό 2 partion, αυτο των 270gb που έβλεπε η tv και τα υπόλοιπα 200gb σε αλλο partition ως ελεύθερο χώρο. Εκει πηγα εκανα format και δημιουργησα ενα 2ο partition ntfs, του έδωσα ενα γράμμα πχ S και μια ετικέτα πχ 2ο Partition. Ετσι έβλεπα 2 εικονικούς σκληρούς στην tv ενω ήταν 1. Τον 1ο ως εσωτερικό αποθ χωρο και τον 2ο ως εξωτερικό αφαιρούμενο (γίνεται και αυτο δηλαδή αν θέλετε) , και δεν πήγαιναν χαμένα τα gb που είχε. Ολο αυτο ακούγεται περίπλοκο αλλα είναι 2 λεπτά υπόθεση αν ξέρεις τι κάνεις.
Γιατι γράφω ολο αυτο? Μετα το factory reset της tv, αν θες να ξανα χρησιμοποιήσεις τον ssd, θα κανείς format στο 1ο partition. Αλλα όταν επιλέξεις στην tv να γίνει εκει εσωτερικός αποθ χώρος ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ 2ο partition που ειχες ως αφαιρούμενο αποθ χωρο. Αρα αν έχεις εκει δεδομένα τα κάνεις backup.
Στη συνέχεια μπορεις να ξανα κάνεις αυτο που περιέγραψα πριν ωστε να ξανα δεις το 2ο partition και να μη πάμε χαμένα τα gb.

Μετά το factory reset βλέπω δουλεύει καλα, εγκαθιστω διάφορα και μειώνεται ο χώρος στον ssd και οχι στα 3.2gb ελεύθερα που έχει στο εσωτερικό η tv.