Sony KD/KE XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κάποια προτίμησή για ssd?
Επίσης οταν του βάλω θα θέλω να μπουν οι εφαρμογές εκεί.
Πρέπει να διαγράψω και στήσιμο ξανά;

Στάλθηκε από το SM-G985F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρε ενα μετριο φτηνό, θα είναι 10αδες φορές γρήγοροτερος απο το usb stick. Δοκίμασε πρώτα τα υπόλοιπα που σου έγραψα, μπορει να διορθωθεί το πρόβλημα σου και ετσι. Δυστυχώς θα χρειαστεί να ξανα εγκατάστησεις τις περισσότερες εφαρμογές αν βάλεις ssd.
Θα μπορούσες οσες χωράνε στην tv να τις ξανα μεταφέρεις στην tv, μετα να βάλεις το ssd και να τις ξανα μεταφέρεις εκει.

Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παρε ενα μετριο φτηνό, θα είναι 10αδες φορές γρήγοροτερος απο το usb stick. Δοκίμασε πρώτα τα υπόλοιπα που σου έγραψα, μπορει να διορθωθεί το πρόβλημα σου και ετσι. Δυστυχώς θα χρειαστεί να ξανα εγκατάστησεις τις περισσότερες εφαρμογές αν βάλεις ssd.
Θα μπορούσες οσες χωράνε στην tv να τις ξανα μεταφέρεις στην tv, μετα να βάλεις το ssd και να τις ξανα μεταφέρεις εκει.

Υπαρχουν αρκετα και πολυ καλα ssd usb sticks πο κανουν παραπανω απο αριστα αυτη τη δουλεια. Δε χρειαζεται να παρεις δυομισαρι δισκο(ή εξωτερικο) για αυτη τη δουλιτσα. Ενα απο αυτα ειναι το San Disc Extreme Pro Usb 3.1. Φθηνο δεν το λες, αλλα ειναι υπερβολικα γρηγορο, σταθεροτατο και δε καταλαβαινει απο θερμοκρασιες. τα 128GB εχει περιπου στα 45 ευρω, και το 256GB γυρω στα 95

Επισης, εχεις τη δυνατοτητα να μεταφερεις τις υπαρχουσες εγκατεστημενες εφαρμογες που εχεις βαλει στην τηλεοραση κατευθειαν στο δισκο ή το φλασακι χωρις να τα κανεις απο την αρχη. Οκ οχι ολα, αλλα συνηθως τα περισσοτερα.

Τα ποστ μεταφέρθηκαν στην κατηγορία Εγκαταστάσεις - Βάσεις - Καλώδια - Συνδέσεις - Ρυθμίσεις με τίτλο
Κάποια προτίμηση για ssd για android tv τηλεόραση;

Κάτοχος κι εγώ της (ασημί) 65αρας από χθες.

Εντυπωσιασμένος από την ταχύτητά της, μέρα με τη νύχτα με την προηγούμενο 49αρα Sony που είχα. Επίσης εξαιρετική η εγκατάσταση, μια που είμαι γενικά στο οικοσύστημα Google. Έγιναν όλα από το τηλέφωνο, πέρασε λογαριασμούς, κωδικό ασύρματου κτλ
Την πέρασα και στο Google Home app και μπορώ να την ελέγχω και από το ηχειάκι Google Home Mini που έχω.
Να πω βέβαια ότι το "Home" menu δεν μου αρέσει τόσο, φαίνεται κάπως πιο φτωχό από ότι είχα συνηθίσει. Το μικρόφωνο κι οι ηχητικές εντολές δουλεύουν άψογα, το τηλεκοντρόλ είναι υπερβολικά μακρύ και το κουμπί Google Play άχρηστο.

Όσον αφορά στην εικόνα, τα μαύρα είναι εξαιρετικά για μη-OLED, ενώ περίμενα έντονο το blooming με βάση τα όσα είχα διαβάσει, αλλά παρότι τα προσέχω κάτι τέτοια, είναι σχεδόν μη αντιληπτό. Οι γωνίες θέασης είναι ΟΚ, προέρχομαι από IPS οπότε σίγουρα δεν είναι το ίδιο.

Ψάχνομαι ακόμα με τις ρυθμίσεις της εικόνας (είναι κι αυτό που πρέπει να βάλεις διαφορετικό προφίλ σε κάθε περίσταση). Είδα αυτές του sosimple είναι αρκετά διαφορετικές σε κάποια πράγματα από κάποιες που βρήκα αλλού. Μου φαίνονται κάπως ψυχρά τα χρώματα προς το παρόν. Δεν θέλω σίγουρα κανένα soap opera effect, με ενοχλεί πολύ οπότε απενεργοποίησα τα Μοtion.

Μια-δυο ερωτήσεις. Ποια είναι η τελευταία ενημέρωση του software; Όταν πάω να κάνω ενημέρωση μου βγάζει μήνυμα ότι δεν βρίσκει, αλλά το μήνυμα είναι σαν να μην έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο (έχω κανονικά).

Επίσης, κάπου είδα να αναφέρεται αυτή η επιλογή για το "μέγεθος οθόνης", νομίζω στα τηλεοπτικά κανάλια φαίνεται σαν ζουμαρισμένη λίγο. Αν δεν κάνω λάθος, πάλι σε ποστ του sosimple είχα διαβάσει για το +1 στο Display Area.

Tα Dolby Vision του Netflix είναι τα HDR και χρειάζεται διαφορετικό custom προφίλ εκεί;

Καλορίζικη.πολύ καλή τηλεόραση αλλά με θέματα μνήμης.
Κανε ένα delete το βίντεο εγκατάστασής,είναι κάπου στο μενού των ρυθμίσεων,ίσως και στον αποθηκευτικό χώρο,κι εξασφαλίζεις 1gb παραπάνω μνήμη.
Σαν επιδόσεις τώρα.πολύ γρήγορη οντως και το lag ελάχιστο.
Ειδικά kodi πού χρησιμοποιώ πολύ πάει σφαίρα.

@Haduken: καλορίζικη. Ναι εγω ειχα γραψει για το "μέγεθος οθόνης". Βαλε να παιζει ενα τηλεοπτικό κανάλι και τεστάρε μονος σου.. Εντωμεταξύ πηγα να δω που είναι ακριβώς να στο γράψω και είδα οτι μετα το Update που εκανε πρόσφατα η tv, το ξανα άλλαξε απο εκει που το είχα σε κανονικό παλι... Η σωστή ρυθμίση ειναι +1 για να βλέπεις κανονικά χωρίς να χανεις κοματια της εικόνας (οπως ειναι default στο κανονικο). Πας ρυθμίσεις - οθονη και ήχος - οθονη - και στο περιοχή προβολής παιξε από κανονικό που είναι σε +1, - 1 και θα δεις το ζουμ να αλλάζει. Το σωστο είναι στο +1.
Θυμάμαι κάποιος πάντως που είχε γραψει οτι δεν αλλαζε η ρύθμιση στη δικιά του. Δεν ξέρω γιατί, εμένα αλλάζει.

@taksidiotis: Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με το πρόβλημά μνήμης. Είχα θέματα και εγω πάντως. Αλλάζοντας σε ssd, δε λυθηκαν καθώς το usb stick που είχα πρώτα ειχε δημιουργήσει θέματα που δε λυθηκαν απλα βάζοντας ssd. Τα προβλήματα λυθηκαν μετα απο factory reset, εγκατάσταση ssd κατευθείαν.
Εχω ακόμα κάποια θεματακια καποιες φορές μπορεί να αργήσει 2-3 δευτερόλεπτα να εμφανισει κάποια εικονίδια εφαρμογων (που εχω στο ssd) στο launcher. Αλλα εχω μακράν το ποιο πολύπλοκο setup απο οποιονδήποτε αλλον εδω μεσα. Είμαι βέβαιος οτι δεν υπάρχει αλλος που έχει 2 ssd συνδεδεμένους, ο ενας 1 tera συν usb switch για να συνδέω και αλλες συσκευές usb πάνω, συν ο ενας usb που είναι 480gb έχει 2 partition, το ενα 256gb ως εσωτερικό αποθ χωρο και το 2ο partition ως εξωτερικό..
Αποτέλεσμα η tv βλέπει 4 αποθ χωρους (μαζι με τον ενσωματωμένο). Και πολλα πολλα πρόγραμματα που σχεδόν κανενα δεν είναι για tv.

Τελος το θεμα blooming που έχει υπέρ αναλύθει, επειδή την εχω καιρο την tv πλεον, υπάρχουν προγράμματα που είναι ανύπαρκτο και υπάρχουν άλλα που οντως υπάρχει. Το ίδιο ισχύει και για τους υπότιτλους. Φυσικά παίζουν ρολο και οι ρυθμίσεις. Δεν υπάρχουν μαγικες ρυθμίσεις. Ουτε αυτες που έχουν δείξει σε YouTube οι επαγγελματίες είναι καλές. Απλούστατα ηταν καλές για το περιεχόμενο που βλέπανε εκείνη τη στιγμή στην συγκεκριμένη tv που είχανε. Τόσο απλά. Οι ίδιες ρυθμίσεις σε διαφορετικο περιεχόμενο δεν βοηθουν καθόλου. Επιμένω σε αυτα που είχα γράψει πολύ αναλυτικά, οποιος θέλει τις διαβάζει. Φτιάχνεις ΠΟΛΛΕΣ ρυθμίσεις και καθε φορα αλλάζεις σε αυτή που είναι καλύτερη η εικόνα για τα δικα σου ματια. Και αυτο για ΚΑΘΕ player. Αλλες για tv, αλλες για πχ δορυφορική, αλλες πχ για kodi. Γιατί καθε ρύθμιση είναι ξεχωριστή για καθε player. Αμφιβάλλω αν όλοι το έχουν καταλάβει αυτο παρόλο που το εχω γράψει.

Καλορίζικη.πολύ καλή τηλεόραση αλλά με θέματα μνήμης.
Κανε ένα delete το βίντεο εγκατάστασής,είναι κάπου στο μενού των ρυθμίσεων,ίσως και στον αποθηκευτικό χώρο,κι εξασφαλίζεις 1gb παραπάνω μνήμη.
Σαν επιδόσεις τώρα.πολύ γρήγορη οντως και το lag ελάχιστο.
Ειδικά kodi πού χρησιμοποιώ πολύ πάει σφαίρα.

Αδελφε, δεν ειναι μνημη. Χωρετικοτητα ειναι στο δισκο της τηλεορασης

@Haduken: καλορίζικη. Ναι εγω ειχα γραψει για το "μέγεθος οθόνης". Βαλε να παιζει ενα τηλεοπτικό κανάλι και τεστάρε μονος σου.. Εντωμεταξύ πηγα να δω που είναι ακριβώς να στο γράψω και είδα οτι μετα το Update που εκανε πρόσφατα η tv, το ξανα άλλαξε απο εκει που το είχα σε κανονικό παλι... Η σωστή ρυθμίση ειναι +1 για να βλέπεις κανονικά χωρίς να χανεις κοματια της εικόνας (οπως ειναι default στο κανονικο). Πας ρυθμίσεις - οθονη και ήχος - οθονη - και στο περιοχή προβολής παιξε από κανονικό που είναι σε +1, - 1 και θα δεις το ζουμ να αλλάζει. Το σωστο είναι στο +1.
Θυμάμαι κάποιος πάντως που είχε γραψει οτι δεν αλλαζε η ρύθμιση στη δικιά του. Δεν ξέρω γιατί, εμένα αλλάζει.

@taksidiotis: Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με το πρόβλημά μνήμης. Είχα θέματα και εγω πάντως. Αλλάζοντας σε ssd, δε λυθηκαν καθώς το usb stick που είχα πρώτα ειχε δημιουργήσει θέματα που δε λυθηκαν απλα βάζοντας ssd. Τα προβλήματα λυθηκαν μετα απο factory reset, εγκατάσταση ssd κατευθείαν.
Εχω ακόμα κάποια θεματακια καποιες φορές μπορεί να αργήσει 2-3 δευτερόλεπτα να εμφανισει κάποια εικονίδια εφαρμογων (που εχω στο ssd) στο launcher. Αλλα εχω μακράν το ποιο πολύπλοκο setup απο οποιονδήποτε αλλον εδω μεσα. Είμαι βέβαιος οτι δεν υπάρχει αλλος που έχει 2 ssd συνδεδεμένους, ο ενας 1 tera συν usb switch για να συνδέω και αλλες συσκευές usb πάνω, συν ο ενας usb που είναι 480gb έχει 2 partition, το ενα 256gb ως εσωτερικό αποθ χωρο και το 2ο partition ως εξωτερικό..
Αποτέλεσμα η tv βλέπει 4 αποθ χωρους (μαζι με τον ενσωματωμένο). Και πολλα πολλα πρόγραμματα που σχεδόν κανενα δεν είναι για tv.

Τελος το θεμα blooming που έχει υπέρ αναλύθει, επειδή την εχω καιρο την tv πλεον, υπάρχουν προγράμματα που είναι ανύπαρκτο και υπάρχουν άλλα που οντως υπάρχει. Το ίδιο ισχύει και για τους υπότιτλους. Φυσικά παίζουν ρολο και οι ρυθμίσεις. Δεν υπάρχουν μαγικες ρυθμίσεις. Ουτε αυτες που έχουν δείξει σε YouTube οι επαγγελματίες είναι καλές. Απλούστατα ηταν καλές για το περιεχόμενο που βλέπανε εκείνη τη στιγμή στην συγκεκριμένη tv που είχανε. Τόσο απλά. Οι ίδιες ρυθμίσεις σε διαφορετικο περιεχόμενο δεν βοηθουν καθόλου. Επιμένω σε αυτα που είχα γράψει πολύ αναλυτικά, οποιος θέλει τις διαβάζει. Φτιάχνεις ΠΟΛΛΕΣ ρυθμίσεις και καθε φορα αλλάζεις σε αυτή που είναι καλύτερη η εικόνα για τα δικα σου ματια. Και αυτο για ΚΑΘΕ player. Αλλες για tv, αλλες για πχ δορυφορική, αλλες πχ για kodi. Γιατί καθε ρύθμιση είναι ξεχωριστή για καθε player. Αμφιβάλλω αν όλοι το έχουν καταλάβει αυτο παρόλο που το εχω γράψει.

Φιλε sosimple, ενημερωτικα κι εγω εχω δυο δισκους πανω, με την ιδια λογικη(usb 3.1 to ethernet gigaspeed με ενσωματομενο hub) για να εχω το 1000αρι δικτυο απευθειας με καλωδιο. Το οτι εχεις κανει δυο partition στον εναν δισκο δεν το πολυκαταλαβαινω. Η τηλεοραση δε λειτουργει σαν τον υπολογιστη. Χανεις την σταθεροτητα και την ταχυτητα που σου δινει αυτουσιος εναν full form ssd.

Επισης, συμφωνω εν μερη με αυτα που λες για τις ρυθμισεις της εικονας, αλλα δεν ειναι τοσο application wised, αλλα κυριως content wised. ΜΕ αλλα λογια SD,HD, 4K.
Α πουμε το KODI αν εξαιρεσεις τα αθλητικα που οτι ρυθμισεις και να εχεις σουπα θα ειναι η εικονα, στις ταινιες και τις σειρες, με τη δυνατοτητα που σου δινουν πλεον τα καλα builds, το 95% του περιεχομενου σε ταινιες και σειρες ειναι 4Κ. Εννοειται οτι RD account και γρηγορο ιντερνετ ειναι προαπαιτουμενα.

EDIT: Αυτο που δεν εχω βρει ακομα και μαλλον δεν εχει η τηλεοραση ειναι η δυνατοτητα να μπορεις να σωσεις Presets εικονας.

@Alex_36: Ειχα ενα ssd 480gb. Οταν τον εβαλα στην tv ως εσωτερικό αποθ χωρο, είδα οτι 256 gb έβλεπε. Πηγαίνανε χαμενα τα υπόλοιπα 200gb περίπου. Στο pc ειδα οτι όντως τα υπολοιπα τα είχε φορμαρει η tv ως ακατανεμητο χωρο. Οπότε έφτιαξα ενα partition εκει ως fat 32, του εδωσα και ενα γράμμα πχ Ε: και οταν ξανα έβαλα τον ssd στην tv πλεον έβλεπε 2 εικονικούς δίσκους. Ετσι κέρδισα τα 200gb που πήγαινανε χαμενα.. :)
Αν το ήξερα απ την αρχή οτι γίνεται αυτο, θα έπαιρνα ενα μονο μεγάλο ssd, πχ τον 1 tera που πήρα και θα εβαζα μονο αυτον (ως 2 εικονικούς ο ενας εσωτερικός αποθ χώρος 256gb και ο άλλος - το partition :980-256 ποσο βγαίνει θα ηταν αφαιρούμενος αποθ χωρος..). Γινεται. 5 λεπτά στο pc και εχεις 2 σε 1 που πλην των άλλων το βάζεις και στο γρήγορο usb. Δε χρειάζεται κανένα πρόγραμμα για να το κάνεις αυτο, τα Windows επαρκούν.

@Alex_36: Ειχα ενα ssd 480gb. Οταν τον εβαλα στην tv ως εσωτερικό αποθ χωρο, είδα οτι 256 gb έβλεπε. Πηγαίνανε χαμενα τα υπόλοιπα 200gb περίπου. Στο pc ειδα οτι όντως τα υπολοιπα τα είχε φορμαρει η tv ως ακατανεμητο χωρο. Οπότε έφτιαξα ενα partition εκει ως fat 32, του εδωσα και ενα γράμμα πχ Ε: και οταν ξανα έβαλα τον ssd στην tv πλεον έβλεπε 2 εικονικούς δίσκους. Ετσι κέρδισα τα 200gb που πήγαινανε χαμενα.. :)
Αν το ήξερα απ την αρχή οτι γίνεται αυτο, θα έπαιρνα ενα μονο μεγάλο ssd, πχ τον 1 tera που πήρα και θα εβαζα μονο αυτον (ως 2 εικονικούς ο ενας εσωτερικός αποθ χώρος 256gb και ο άλλος - το partition :980-256 ποσο βγαίνει θα ηταν αφαιρούμενος αποθ χωρος..). Γινεται. 5 λεπτά στο pc και εχεις 2 σε 1 που πλην των άλλων το βάζεις και στο γρήγορο usb. Δε χρειάζεται κανένα πρόγραμμα για να το κάνεις αυτο, τα Windows επαρκούν.

ΤΟ γνωριζω αυτο που λες. Αλλα με το Fat32 παλι χανεις ουτως η αλλως. Τεσπα, στο δικο μου το μυαλο ακομα και 128GB ειναι υπεραρκετα για τηλεοραση. Τα εχουμε ξαναπει νομιζω μαζι. Προσωπικα δε θελω να φορτωνω τη τηλεοραση με πραγματα που δεν ειναι για τηλεοραση. Αλλα οκ περι ορεξεως...

Αυτο με τα καναλια και τη λαθος προβολη,δεν μπορω να το καταλαβω.
Αυτο με το +1 που λετε.
Γιατι η τι βι να κανει οβερσκαν την εικονα των καναλιων;

Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτο με το +1 που λετε.

Στα κανάλια μόνο, η τηλεόραση από το εργοστάσιο είναι ρυθμισμένη σε ζουμ-overscan (περιοχή προβολής "Κανονικό").
Οπότε βάζοντας το ρυθμιστικό "Περιοχή Προβολής" στο +1 ή (Full pixel) τότε ρυθμίζεται σε pixel mapping 1:1 (no overscan,no crop,βλέπεις όλο το κάδρο).

Ρυθμίσεις>Οθόνη και ήχος>Οθόνη

Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτο με το +1 που λετε.
Ούτε εγω μπορώ να το καταλάβω γιατί ειναι ετσι προ ρυθμισμένη (λαθος), αλλα ειναι γεγονός. Μήπως σε αλλες χώρες εκπέμπουν ελαφρώς διαφορετικά και δειχνει σωστά εκει που ειναι default?

Ναι, το είχα βρει και το έκανα. Απλώς ήθελα να ρωτήσω αν είναι κι αυτό σε κάθε mode.

Για τις ρυθμίσεις το γνωρίζω ότι κάθε μέσο έχει διαφορετικές, είχα και πάλι Sony Android. Απλώς μου κάνουν εντύπωση οι δικές σου γιατί διαφέρουν αρκετά από όσες έχω δει. Θα δοκιμάσω μέσα στο ΣΚ.
Blooming δεν έχω δει. Έχω δει banding μόνο σε cast από το κινητό μου Android την εφαρμογή Cosmote TV στην τηλεόραση. Λογικό εν μέρει γιατί στριμάρει (η εικόνα γενικά είναι πολύ καλή, μπράβο και στην Cosmote που βελτίωσε την εφαρμογή).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στα κανάλια μόνο, η τηλεόραση από το εργοστάσιο είναι ρυθμισμένη σε ζουμ-overscan (περιοχή προβολής "Κανονικό").
Οπότε βάζοντας το ρυθμιστικό "Περιοχή Προβολής" στο +1 ή (Full pixel) τότε ρυθμίζεται σε pixel mapping 1:1 (no overscan,no crop,βλέπεις όλο το κάδρο).

Αυτο που λετε για το +1 στο καδρο στα επιγεια σε ποιες περιπτωσεις ισχυει? Οταν τα βλεπεις μεσα απο τον αποκωδικοποιητη της τηλεορασης και μεω ΕΦ κεραιας? Οταν τα βλεπεις μεσα απο αποκωδικοποιητη της COSMOTE(δοευφορικο σημα μεσω HDMI πηγης πχ?? ή ακομα και μεσα απο την εφαρμογη της COSMOTE μεσα απο την τηλεοραση??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτο που λετε για το +1 στο καδρο στα επιγεια σε ποιες περιπτωσεις ισχυει? Οταν τα βλεπεις μεσα απο τον αποκωδικοποιητη της τηλεορασης και μεω ΕΦ κεραιας? Οταν τα βλεπεις μεσα απο αποκωδικοποιητη της COSMOTE(δοευφορικο σημα μεσω HDMI πηγης πχ?? ή ακομα και μεσα απο την εφαρμογη της COSMOTE μεσα απο την τηλεοραση??

Οταν τα βλέπεις από τον ψηφιακό δέκτη της τηλεόρασης μέσω κεραίας.

Στις άλλες πηγές είναι σε πλήρες κάδρο και το διαπιστώνεις από τις ρυθμίσεις Ρυθμίσεις>Οθόνη και ήχος>Οθόνη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

:blink: εχετε δικιο,το τσεκαρα χθες!
Τι βλακεια ειναι αυτη;
Τοσο καιρο παρακολουθω λαθος!

Απλώς μου κάνουν εντύπωση οι δικές σου γιατί διαφέρουν αρκετά από όσες έχω δει. Θα δοκιμάσω μέσα στο ΣΚ.
Τις έγραψα απλα επειδή μου τις ζήτησαν. Είναι απλα οι ρυθμίσεις που άρεσαν σε εμένα, δε σημαίνει οτι ειναι σωστές. Δεν υπάρχουν σωστές κατα τη γνώμη μου. Δοκιμάζει καθένας και καταλήγει στις δικές του που πιθανόν να είναι εντελώς διαφορετικες των άλλων.