Sony KD X8005C : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

και ενώ αναπαράγει υλικό HDR δεν θα δεις και καμία διαφορά στο συγκεκριμένο μοντέλο σε σχέση με αναπαραγωγή SDR υλικό.

Δεν είμαι πολύ σίγουρος γι'αυτό το τελευταίο. Τουλάχιστον στα HDR clipάκια που έπαιξα, έψαχνα τα σαγόνια μου κάτω απ'τον καναπέ. Πιθανολογώ ότι μια χαρά διαφορά κάνει, απλά φυσικά όχι όσο θα έκανε μια καθαρόαιμη HDR που μπορεί να σου πετάξει 500+ cd σε μεμονωμένα pixels.

Μια γρήγορη κριτική και από μένα.
Η 8005 είναι απο τις πιο φτηνές 4K τηλεοράσεις αυτή την στιγμή αν και με μικρό απόθεμα στα μαγαζιά
Στα συν:
Χρώμα, καλό βαθύ μαύρο, τα κανάλια standar definition φαίνονται πολύ καλά. Εντυπωσιάστηκα με τον ήχο. είναι πολύ καθαρός για τηλεόραση.
Στα μειον:
Είναι λίγο σκοτεινή αλλά στα 800 περίπου ευρώ που την πήρα δεν υπήρχε κάτι καλύτερο. θα έπρεπε να θυσιάσω χρώματα και μαύρο για να πάρω πιο δυνατή φωτεινότητα. Και όταν λέω σκοτεινή δεν εννοώ τίποτα φοβερό απλά μέρα μεσημέρι σε σκοτεινές σκηνές δυσκολεύεσαι.
Το τηλεκοντρόλ εμένα μαρέσει. από το σμαρτ κομάτι το μόνο που εχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής είναι το netflix ενας μηνας δωρεαν ταινιες.

Καλησπέρα,
Μια ερώτηση...θέλω να αγοράσω την συγκεκριμένο μοντέλο..επιβάλλεται η 5ετή εγγύηση? έχετε κάποιο θέμα? γιατί το κόστος είναι περίπου στα 100 ευρώ..

Καλησπέρα,
Μια ερώτηση...θέλω να αγοράσω την συγκεκριμένο μοντέλο..επιβάλλεται η 5ετή εγγύηση? έχετε κάποιο θέμα? γιατί το κόστος είναι περίπου στα 100 ευρώ..

αυτα ειναι τυχερα αλλα εγω τις ηλεκτρικες συσκευες σημερα δεν τις εμπιστευομαι.. σχεδον οτι παιρνω βαζω 5 χρονια εγγυηση. ειναι ενα κοστος μεν αλλα αμα χαλασει κατι θελω να ερθει καποιος σπιτι να την παρει και να την φτιαξει.. ουτε να τρεχω εγω σερβις ουτε τιποτα.

μηπως ξερει κανεις γιατι το netflix που εχει η τηλεοραση δεν βγαζει 5.1 ηχο DD ?

Καλησπέρα...Από χθες στην κατοχή μου η 55KDX8005C ...στα 719 ευρώ... + το κόστος της επέκταση εγγύησης..το μόνο που έκανα χθες ήταν το update που μου ζήτησε εξαρχής με το άνοιγμα της tv..θα ασχοληθώ σύντομα με τις ρυθμίσεις και την εγκατάσταση εφαρμογών (netflix,...) και θα σας πω την εμπειρία μου...

Καλησπέρα...Από χθες στην κατοχή μου η 55KDX8005C ...στα 719 ευρώ... + το κόστος της επέκταση εγγύησης..το μόνο που έκανα χθες ήταν το update που μου ζήτησε εξαρχής με το άνοιγμα της tv..θα ασχοληθώ σύντομα με τις ρυθμίσεις και την εγκατάσταση εφαρμογών (netflix,...) και θα σας πω την εμπειρία μου...

Εντυπώσεις σε τηλεοπτικό, ικανοποιημένος;

Καλημέρα..
Είναι η πρώτη Tv που άρχισα να ασχολούμαι λίγο με τις ρυθμίσεις..
Γενικά δεν άλλαξα πολλά..είδα λίγο τις ρυθμίσεις του rtings αλλά δεν άλλαξα σχεδόν τίποτα..ιδίως η φωτεινότητα μου φάνηκε πολύ χαμηλή στα 5.
Digea δεν έμεινα ευχαριστημένος..με την nova το τηλεοπτικό καλύτερο..έχω κάποιες μαυρίλες στις κάτω άκρες αλλά προσωπικά δεν με ενοχλούν..
4Κ απίστευτο.μαύρο καλό..γενικά ευχαριστημένος με τα χρώματα (την ήθελα λίγο πιο φωτεινή)...έκανα εγκατάσταση kodi και μερικά addons..όλα πολύ καλά..λίγο με τους υπότιτλους υπάρχει θέμα μέχρι να βρεις το κατάλληλο..σήμερα θα εγκαταστήσω και το netflix.νομίζω έχουμε ένα μήνα δωρεάν..Μια ερώτηση το trueMotion θα πρέπει να απενεργοποιηθεί?
Γενικά πολύ ευχαριστημένος..Το android υπέροχο..Σιγά σιγά και άλλες εντυπώσεις...

Απάντηση: Re: Sony KD X8005C : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα..
Είναι η πρώτη Tv που άρχισα να ασχολούμαι λίγο με τις ρυθμίσεις..
Γενικά δεν άλλαξα πολλά..είδα λίγο τις ρυθμίσεις του rtings αλλά δεν άλλαξα σχεδόν τίποτα..ιδίως η φωτεινότητα μου φάνηκε πολύ χαμηλή στα 5.
Digea δεν έμεινα ευχαριστημένος..με την nova το τηλεοπτικό καλύτερο..έχω κάποιες μαυρίλες στις κάτω άκρες αλλά προσωπικά δεν με ενοχλούν..
4Κ απίστευτο.μαύρο καλό..γενικά ευχαριστημένος με τα χρώματα (την ήθελα λίγο πιο φωτεινή)...έκανα εγκατάσταση kodi και μερικά addons..όλα πολύ καλά..λίγο με τους υπότιτλους υπάρχει θέμα μέχρι να βρεις το κατάλληλο..σήμερα θα εγκαταστήσω και το netflix.νομίζω έχουμε ένα μήνα δωρεάν..Μια ερώτηση το trueMotion θα πρέπει να απενεργοποιηθεί?
Γενικά πολύ ευχαριστημένος..Το android υπέροχο..Σιγά σιγά και άλλες εντυπώσεις...

Μεγεια...καλα!μην περιμενεις εικονα απο την digea...την καλυτερη εικονα θα τη δεις μονο απο τον οτε.....

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η φωτεινοτητα εχει να κανει με τον χωρο σου.Ο δικος μου π.χ. ειναι αρκετα εως πολυ φωτεινος ωστε τις ημερησιες ωρες η θεαση γινεται προβληματικη καποιες στιγμες ακομη και στο μαξιμουμ.

Το rtings το χρησιμοποιησα και εγω αλλα στο τελος και εκει μετραει το προσωπικο γουστο.Δοκιμασε τις ως κριτηριο συγκρισης και ξεκινα απο εκει τις δοκιμες.

Στο KODI βρες και τρεξε τον ελληνικο wizard.Ειναι αρκετα καλη δουλεια και σε γενικες γραμμες και πληρης και ελαφρης.

Το truemotion θεωρητικα το εχεις απενεργοποιημενο αλλα οπως ολα και εκει ειναι θεμα δοκιμων και προτιμησεων.

Το android ειναι μια χαρα αν και οχι το πιο ευχρηστο λειτουργικο για τηλεοραση.Υπαρχουν καποια κενα και bugs αλλα αυτο ειναι αναμενομενο.Ας ελπισουμε οτι στην επομενη εκδοση,η οποια εχει γραφτει θα υποστηριζεται,θα λυθουν χωρις να προκυψουν αλλα.

καλησπέρα,
έκανα την εγκατάσταση του kodi..και του exodus (αρκετά καλό) για τις ταινίες..για αθλητικά έβαλα το sportsdevil άλλα γενικά μου κολλάει - δεν παίζουν όλα τα κανάλια και η ποιότητα εικόνας χαμηλή ..έχουμε κάποιο άλλο πρόσθετο στο kodi για αθλητικά?
και τι άλλα addons να βάλω ώστε να έχω όλη την γκάμα για ταινίες (το netflix δυστυχώς δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους) και αθλητικά? με ενδιαφέρει Αγγλία-Γερμάνια (Ελληνικό λίγο δύσκολο να υπάρχει?)....τι προτείνετε?

Δες εδω για addons ολων των ειδων https://www.tvaddons.ag/ και τρεξε καποιον wizard για να μην τα περνας ενα-ενα.Εγω περασα περιπου κανενα διμηνο ψαχνοντας και δοκιμαζοντας διαφορα setup,μεχρι να βρω ποιο μου αρεσει οπτικα και παρεχει ευκολια προσβασης σε οτι με ενδιαφερει.

Γενικα ομως,καλη ποιοτητα εικονας σε live ποδοσφαιρο,ειδικα στα δυνατα πρωταθληματα,δεν θα βρεις ευκολα,οπως ειναι φυσιολογικο κιολας.Για ελληνικο δε,το ψιλοξεχνας.Μια δυο φορες μονο,πετυχα μεταδοσεις του κυπελλου σε μετριοτατη ποιοτητα εικονας.

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τις γνώμες σας.
Την συγκεκριμένη TV την έχω εδώ και μερικούς μήνες. Αντιμετωπίζω το εξής θέμα. Όταν η εικόνα που προβάλλεται είναι φωτεινή, το χρώμα και τα πάντα είναι άψογα. Ζωντανά και ευχάριστα. Όταν όμως είναι κάποιο σκοτεινό πλάνο εκεί έχουμε θέμα. Μιλάμε πάντα για προβολή σε απόλυτα σκοτεινό δωμάτιο, και μια σκηνή ταινίας που διαδραματίζεται ας πούμε την νύχτα. Εκεί όλη η εικόνα γίνεται ένα ξεθωριασμένο "πράγμα". Σαν ας πούμε να έχεις βάλει μια φωτογραφία στο Photoshop και να έχεις ανεβάσει την φωτεινότητα στο τέρμα. Όσο και να παιδεύτηκα με τις ρυθμίσεις δεν βλέπω σημαντική διαφορά. Ούτε με την αντίθεση, ούτε με την φωτεινότητα. Δεν είναι απλώς ότι το μαύρο δεν είναι απόλυτα μαύρο (δεν είναι και OLED άλλωστε) αλλά ότι είναι ένα ανομοιόμορφα υπερφωτισμένο χρώμα. Είναι αυτό φυσιολογικό; Είναι ελαττωματικό το δικό μου μοντέλο;

Ποιο μοντέλο έχεις; 49"(IPS) ή 55"(VA).

post66

Την 49" KD49X8005C. Κατά τα άλλα όλα είναι μια χαρά. Και το android tv τρέχει άνετα, και τα χρώματα είναι πολύ ζωντανά. Στα σκοτεινά όμως πλάνα είναι μαρτύριο.

Την 49" KD49X8005C. Κατά τα άλλα όλα είναι μια χαρά. Και το android tv τρέχει άνετα, και τα χρώματα είναι πολύ ζωντανά. Στα σκοτεινά όμως πλάνα είναι μαρτύριο.

Τι ρυθμίσεις έβαλες;

Action Menu>Εικόνα>Λειτουργία εικόνας>Cinema pro

Αισθητ. Φωτός :Όχι

Ρυθμίσεις για προχωρημένους:

Φωτεινότητα

Φωτεινότητα:7 (dark room), 20 (bright room) ή όπου σου αρέσει
Αντίθεση:89 (ρύθμιση επιπέδου λευκού)
Προσαρμογή Γαμμα:-2 (dark room), 0 (bright room)
Επίπεδο μαύρου: 50 (ρύθμιση επιπέδου μαύρου)
Ρύθμιση μαύρου: όχι
Προηγμένη ενίσχυση αντίθεσης:όχι ή χαμηλό

Χρώμα

Χρώμα: 51
Aπόχρωση: 0
Θερμοκρασ. Χρώματος: Expert 1
Προηγμένη λειτουργία θερμοκρασίας χρώματος
Χρωματικός χώρος: Αυτόματ.
Ζωντανό χρώμα: όχι

Και σε panel τύπου IPS τα "μαύρα" φαίνονται σαν φωτεινό μαύρο-γκρι

Φιλε Xavito,στην 49αρα κατα την γνωμη σου,ειναι προτιμοτερες ,ως μετρο συγκρισης, οι ρυθμισεις του rtings για την 810 ή για την 830;

Τι ρυθμίσεις έβαλες;

Action Menu>Εικόνα>Λειτουργία εικόνας>Cinema pro

Αισθητ. Φωτός :Όχι

Ρυθμίσεις για προχωρημένους:

Φωτεινότητα

Φωτεινότητα:7 (dark room), 20 (bright room) ή όπου σου αρέσει
Αντίθεση:89 (ρύθμιση επιπέδου λευκού)
Προσαρμογή Γαμμα:-2 (dark room), 0 (bright room)
Επίπεδο μαύρου: 50 (ρύθμιση επιπέδου μαύρου)
Ρύθμιση μαύρου: όχι
Προηγμένη ενίσχυση αντίθεσης:όχι ή χαμηλό

Χρώμα

Χρώμα: 51
Aπόχρωση: 0
Θερμοκρασ. Χρώματος: Expert 1
Προηγμένη λειτουργία θερμοκρασίας χρώματος
Χρωματικός χώρος: Αυτόματ.
Ζωντανό χρώμα: όχι

Και σε panel τύπου IPS τα "μαύρα" φαίνονται σαν φωτεινό μαύρο-γκρι

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Ίσως είναι λίγο καλύτερα με τις ρυθμίσεις σου. Νομίζω το κυριότερο πρόβλημα είναι η ανομοιομορφία του μαύρου. Δεν ξέρω αν η εικόνα που παραθέτω βοηθάει. Στην οθόνη προβάλεται μια απόλυτα μαύρη εικόνα σε ένα πλήρως σκοτεινό δωμάτιο.

Attachments

• IMG_20160929_213117.jpg
    IMG_20160929_213117.jpg
    42.1 KB · Views: 78