Sony KD X8005C : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

hdr έχει η να πάμε στην x850c;;;

http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x810c

Color Depth : 10 Bit

The Sony x810c plays some HDR files via USB without looking washed-out although the picture doesn't get any better than from regular content since the brightness isn't high and the wide color gamut feature is missing. The x810c doesn't play HDR from UHD blu-ray discs.

AΛΛΑ

;EXEI DIRECT LED

https://www.quora.com/What-is-the-difference-between-edge-lit-and-backlit-LED-TVs

Edge LED vs Direct LED
Which is better depends on what consumers want. "Edge LED offers various advantages over Direct LED such as a thinner chassis (meaning a larger TV in a smaller position in the home), it is more power efficient (saving the consumer money on utility bills), and picture clarity is improved," a Samsung spokesperson told TechRadar.
"Direct LED can create a 'halo effect' meaning that clarity from source content is lost. However, Edge LED suffers less from halo effect as the LEDs themselves are positioned around the edge of the TV, meaning the light source is emitting from the guide plate, producing less blurring of the image."
As you might have gathered from that, Samsung is committed to Edge LED tech, citing it as the "superior technology." It's 'halo' argument is valid; clusters of LED lights in the behind the screen can cause bright objects to appear with a slight ring around them. Edge sets do, however, struggle to produce as high a contrast
Many manufacturers use both Edge and Direct LED systems for LCD TVs. "LED edge-lit backlighting produces excellent picture quality with high contrast ratios of 500,000:1 or more," says Tom Henderson, Trade Marketing Manager, Philips TV.
"The technology also allows exceptionally thin sets to be designed and produced. Edge-lit sets also have an obvious cost benefit over direct, local dimming versions.
"However, direct, local-dimming LED back-lighting means TVs produce best in class picture quality, with exceptional contrast of 10,000,000:1, new levels of peak light output and, partly thanks to the ability to have a scanning implementation, superb motion reproduction."
Henderson also points out that both LED-backlighting systems dramatically reduce power consumption by over 40 per cent compared to conventional CCFL LCD TVs.

Last edited:
Παιδιά καλησπέρα.
Εδώ και 2 μέρες είμαι κάτοχος της 55άρας.
Είχα πρίν ένα χρόνο την πανασονικ 50vt30 η οποία κάηκε.Μέχρι να αγοράσω την σόνυ έβλεπα σε μια 32άρα lg hd ready. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της σονυ στα τηλεοπτικα. Φταίει το μέγεθος (55) σε σχέση με 50 και 32 αλλά όλα μου φαίνονται λίγο θολά . Υπάρχει κάποια ρύθμιση που να έχω κάνει λάθος?
Πολύ καλύτερη εικόνα είχα στην πανασονικ και την lg.
Χρησιμοποίησα τις ρυθμίσεις απο το rtings αλλα δε μου αρεσαν . Πολύ σκοτεινά ήταν.
Τι μπορώ να κάνω? απότι διάβαζα στο τηλεοπτικό η σ'ονυ δεν παιζόταν.
Υπάρχει διαφορά στην εικόνα ανάλογα με τις ίντσες στο τηλεοπτικό?

http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x810c

Color Depth : 10 Bit

The Sony x810c plays some HDR files via USB without looking washed-out although the picture doesn't get any better than from regular content since the brightness isn't high and the wide color gamut feature is missing. The x810c doesn't play HDR from UHD blu-ray discs.

AΛΛΑ

;EXEI DIRECT LED

https://www.quora.com/What-is-the-difference-between-edge-lit-and-backlit-LED-TVs

Edge LED vs Direct LED
Which is better depends on what consumers want. "Edge LED offers various advantages over Direct LED such as a thinner chassis (meaning a larger TV in a smaller position in the home), it is more power efficient (saving the consumer money on utility bills), and picture clarity is improved," a Samsung spokesperson told TechRadar.
"Direct LED can create a 'halo effect' meaning that clarity from source content is lost. However, Edge LED suffers less from halo effect as the LEDs themselves are positioned around the edge of the TV, meaning the light source is emitting from the guide plate, producing less blurring of the image."
As you might have gathered from that, Samsung is committed to Edge LED tech, citing it as the "superior technology." It's 'halo' argument is valid; clusters of LED lights in the behind the screen can cause bright objects to appear with a slight ring around them. Edge sets do, however, struggle to produce as high a contrast
Many manufacturers use both Edge and Direct LED systems for LCD TVs. "LED edge-lit backlighting produces excellent picture quality with high contrast ratios of 500,000:1 or more," says Tom Henderson, Trade Marketing Manager, Philips TV.
"The technology also allows exceptionally thin sets to be designed and produced. Edge-lit sets also have an obvious cost benefit over direct, local dimming versions.
"However, direct, local-dimming LED back-lighting means TVs produce best in class picture quality, with exceptional contrast of 10,000,000:1, new levels of peak light output and, partly thanks to the ability to have a scanning implementation, superb motion reproduction."
Henderson also points out that both LED-backlighting systems dramatically reduce power consumption by over 40 per cent compared to conventional CCFL LCD TVs.

xαιρετώ μια ερώτηση στους ιδιοκτητες του χ8005c από πίσω η πλάτη της τηλεόρασης είναι μεταλική και διάτρητη σε μεγάλη έκταση σαν το μεγάλο του αδελφό το x8505;;;;

γιατί άλλες είναι πιο σεμνότυφα ντυμένες(καλυμένες) αυτηη ρε παιδί μου πολύ σκόνη θα μπάζει με τόση γύμνια αν ισχυει.
ελπίζω όχι
ξαναλέω πως έτσι είναι η πλατη της χ8505c

Αυτή είναι η αμερικάνικη εκδοχή της XBR X810C
1_XBR65X810C.jpg

source photo:[abt.com]
Η πλάτη είναι πλαστική.

Ευχαριστώ ξανά πήγα και την είδα ξανά ναι είναι ίδια με αυτήν που βλέπω στην εικόνα,η πλάτη της.

Παλιά αποτι θυμάμαι μουρμουραγα πως είναι λίγα τα 200hz στην 42 ίντσες τώρα σε συν δέκατρεις αγαπητοί ιδιοκτήτες τι γνώμη έχετε;;;
έχουν κάνει καλή δουλειά;;;
Εννοώ σε σήμα νόβα ότε hd & sd ,μονιτορ pc και bluray όχι 4κ.
Αθλητικά, βίντεο,ματροσκες,παιχνίδια γενικά κίνηση

Εννοώ σε σήμα νόβα ότε hd & sd ,μονιτορ pc και bluray όχι 4κ.
Αθλητικά, βίντεο,ματροσκες,παιχνίδια γενικά κίνηση

Για τη χρήση που αναφέρεις μια εκ των KDL-55W755C/6C ή KDL-55W805C/7C/8C/9C είναι καλύτερη επιλογή.

λοιπόν αν δεν είχες σονυ πριν ή έχεις αφήσει το άθλημα και καταπιάνεσαι με άλλα είναι λίγο σπαζοκεφαλιά το στήσιμο της βάσης δεν υπάρχουν οδηγιες
άσε που για τις ιντσες της δεν είναι τόσο solid, βράχος ρε παιδί μου αλλά ωραίο φινίρισμα και βαρύ απλά γέλαγα με γυναίκα ''αυτό κουνιέται'' με το δάχτυλο να πηγαινοέρχεται κεγω να περιμένω βάση τοιχου(μαλλον vesa 40 40 κουμπώνει)

επιπλέον ντροπή
το κοντρόλ είναι πολύ τελευταίο το έχω σε αντιπαραβολή με το κοντρόλ της 42w650a που έχω ήση στο logo στην πίσω πλευρά το σόνυ αντικαταστάθηκε στην 55x8005c μενα σκαλισμα(made in china) επιπλέον το πλαστικό χειρότερο σε ποιότητα(παχος/σύσταση/φινίρισμά) και ελαφρός ελάχιστα πιο κοντόχοντρο.
Κατά τα ΆΛΛΑ εύχρηστο για εμένα....

Attachments

• SAM_1131.jpg
    SAM_1131.jpg
    91.8 KB · Views: 129
  • SAM_1132.jpg
    SAM_1132.jpg
    115.6 KB · Views: 129
  • SAM_1133.jpg
    SAM_1133.jpg
    97.3 KB · Views: 128
επιπλέον στην παλιά μου 42w650a αποσπώμενο καλώδιο με ''''μετασχηματιστή''' πως είναι των λάπτοπ ;;;;α γεια σου:HTEHETH63:

SAM_1141.jpg

ενώ η 55χ8005c έχει ενσωματωμένο το καλώδιο της παροχής ρεύματος μενα τα'ι'ραπ ενσωματομένο στην πλατη της για στηριξη και μελλοντική μεταφορα

α και λόγω αυτού το θεωρώ κοντό
κατά άλλα δόξα ο ηλεκτρίσιαν είχε μεριμνήσει από παλιά

καθρέφτης η δικιά σου
φορα και το κιλούμπι και το δαχτυλούμπι

SAM_1136.jpg

είναι όμως θηρίο :HTEHEH56:
για τα κυβικά της λογικό το κατώ πλαστικό ,στην κορνιιιζα,είναι λιιιγο χοντρούλιι, παχυ δηλ.

SAM_1138.jpg

ίντα ναι αυτό στην παρακάτω φωτο;;
λεντάκια;;; ή σήμα τηλεόπτικο;;;;

το βλέπετε αριστερά πάνω στην οθόνη;;;για τηλ σήμα το κόβω
είπαμε είναι καθρέπτης βλέπω τί κάνει στην κουζίνα η γυναίκα,:HTEHEH56:

Attachments

• SAM_1143.jpg
    SAM_1143.jpg
    90.3 KB · Views: 194
8.7 Black Uniformity Show Help
Sony X810C Black Uniformity
Std. Dev. Show Help : 1.431 %
The uniformity of the blacks isn't the best. Our unit has a little bit of clouding/flashlighting in the corners, but nothing too distracting.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ nothing too distracting!!!Eγώ δεν είδα ή μάλλον δεν πρόλαβα να δώ κατι

ρυθμίσεις εικόνας ότι λέει το rtings στα γρήγορα να μην πονοκεφαλιάζω

http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x810c/settings

απλά το brightnes πήγε στο 15

το χρώμα στο 55

στις ρυθμίσεις για προχωρημένους :flipout:

τα δύο noise reduction στο αυτόματο

και το colour temperature στο ψυχρό

ό reviewer to λεεί αν σας φαίνεται μουντή με τις προτάσεις μας παίξτε με ρυθμίσεις

από ότι κατάλαβα προσπάθησε να την πάει στην όσο το δυνατό πιο φυσική απεικόνιση αλλά στην δικά μου τουλ μου φανηκε κάπως
ρε λες να γουστάρω την βιντείλα;;;;:music-smiley-005:
σορυ για τυχον αδόκιμους όρους

Με δική σου ευθύνη.

Self Diagnostic Screen Display

[To Bring Up Screen Test]
In standby mode, press buttons on the remote commander sequentially in rapid succession as shown below:

κουμπί i+, 5, volume -, tv power button.

Exiting the Self-diagnostic screen
To exit the Self Diagnostic screen, Power off & on or Push the <Home> button.

Κάτω αριστερά
Total Operation Time
– Boot Count – Panel Operation Time

τα παραπάνω είναι κοπια από απάντηση του φίλτατου xavito για ώρες λειτουργίας

http://avclub.gr/forum/showthread.p...Σχόλια?p=1057424751&viewfull=1#post1057424751

Last edited by a moderator:
Πρόταση στήριξης που την σκέφτομαι

http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv-accessories/baseis-tv/Turbo-X-Vash-DBL-400-22--60-XD1361.htm

Τιμές συμβατών χειριστιρίων καθώς δεν περιλαμβάνει touchpad όπως η 55Χ850

http://www.skroutz.gr/s/3156315/Sony-DualShock-4-Controller-Jet-Black.html

ΜΆΛΛΟΝ ΘΑ ΑΞΊΖΕΙ το παραπάνω,μαζι με πληκτρολογιο-ποντικι αφού τον χειρισμό του smart μέρους της τηλεόρασης με το τηλεκοντρολ της το κάνεις αλλά με απόκριση χάλια

SMART εμπειρία

τσακ μπαμ όλα στο πιάτο,
NETFLIX
οκ καλή μαρκετιά δεν κολλαει αλλά τίποτα το ιδιαίτερο (torrent κ παλι torrent αντε κ popcorv αν δεν κολάει συνέχεια και εννοείται blu-ray) κατε με παντοτε
OPERA
πολλάν ωραίον,άμμεσο,ευχρηστο,δεν θανοίγω υπολογιστή,ουτε zoom in σε κινητό,αβολα λαπτοπ αγκαλιά, για να δω πρωτοσέλιδα ημέρας επιτέλους,
YOU-TUBE
ΦΟΒΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!οποιός θάλει ας δει το παρακάτω βίντεο στην σμαρτ του τηλεοραση και παρατηρείστε επιδοσεις χρωματων κ.α

https://www.youtube.com/watch?v=fz4MzJTeL0c

ενοχλητικό που πρέπει να πατάω κουμπί και πηγαίνω για ρυθμίσεις μετά από κάμποσες σειρές
θα υπάρχει απευθείας κουμπί ρυθμίσεων εικόνας-οθόνης-ήχου δεν μπορεί αν όχι πφφφφ

Φτηνή βάση για το βάρος που σηκώνει, αλλά με 125cm πλάτος της τηλεόρασης και 55cm maximum απόσταση από τον τοίχο, θα πρέπει να ξεχάσεις την +/- 90 μοίρες περιστροφή.

λεει οτι σηκώνει μέχρι 60 κg ποιός ξέρει,και απότι βλέπω στο γράφημα δείχνει 45cm απόσταση από τοίχο
γενικά σκεφτόμουν οι αρθρώσεις να μην είναι τσιτα τεντωμένες,αυτό δεν εννοείς;;;δεν μπορω να το σχηματίσω in my mind γιαυτό ρωτάω
ή εννοεις το + - 15% πανω κάτω;;;

Last edited:
λεει οτι σηκώνει μέχρι 60 κg,γενικά σκεφτόμουν οι αρθρώσεις να μην είναι τσιτα τεντωμένες,αυτό δεν εννοείς;;;δεν μπορω να το σχηματίσω in my mind γιαυτό ρωτάω

Όχι, δεν εννοούσα ακριβώς αυτό. Ορμώμενος από την δική μου υλοποίηση, με κριτήριο τη θέαση και στο σαλόνι, αλλά και από τη βεράντα (με βάση που εκτείνεται 65cm), είπα ότι όσο και να κεντράρεις την TV με 63cm πλάτος από το κέντρο μέχρι το πλαϊνό της τηλεόρασης, καθίσταται αδύνατο στα 55cm έκτασης του μπράτσου να γυρίσει κάθετα στον τοίχο. Απλώς σε ενημέρωσα/προειδοποίησα για να μην περιμένεις κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω ποιό είναι το βάρος της, αλλά αν η βάση λέει 60kg θα τα σηκώνει, η στερέωση στην τοιχοποιία θα πρέπει να είναι σωστή μόνο γιατί η ροπή είναι μεγάλη.

ααααααααα ναι τοχα σκευτεί κιαυτο ποιος στο καλό θα την κεντραρει πριν κουμπωσω στον τοιχο ωστε να μην εχω το θεμα που λες οσο για καλη στηριξη λεω να παει το ουπα συννεφο

κατσε γιατι μαλλον καταλαβα λαθος δεν με ενδιαφερει να βλεπω απτο μπαλκονι απλα να την φερνω 45 με 50 εκατοστα μπροστα απο τον τοιχο για να μειωσω την απόσταση θεασης σε 4κ υλικο:flipout:
και οχι να την γυρισω καθετα προς τον απεναντι τοιχο ή πορτα μπαλκονιου αν καταλαβα καλα
εσυ πως την στηριξες καλα;;;
φουλ ουπα η κανα κολπο συνδυαστικα;;;
έναι 72 εκατοστα το υψος με 125 πλατος
κιλα 17.3 λεει ο σονυς πες 18 με καλώδια

Last edited: