Sony KD X850xC : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η δικια μου κανονικα ειναι αυτην τη στιγμη με την εκδοση 3.317

Παρε τηλεφωνο Sony Center.

Καλησπερα,νεος κατοχος της Sony KD-55X8509C,μπορει καποιος να μου πει ρυθμισεις για καλυτερη εικονα;Βαζω την εικονα σε home cinema mode,μου φαινοντε ξεπλυμενα-βαζω σε κανονικη την εικονα,μου φαινοντε υπερκορεσμενα.

Αν κανείς την εναλλαγή από τι ένα στο άλλο λογικό είναι να σου φαίνονται ξέπλυμενα. Μπορείς να κανείς λεπτομερές calibration, αν ψαξεις στο ίντερνετ θα βρεις οδηγίες, αλλά με το μάτι calibration δεν γίνετε

Το παλευω παιζοντας με τις ρυθμισεις,αλλα ειναι πολλες και πελαγωνω.Θα την αφησω μια βδομαδα να παιξει και θα φωναξω καποιον να την καλιμπραρει.Μπορει καποιος να μου επιβεβαιωσει,Καστρουνης λεγεται;

Καλησπέρα κι από μένα, μόλις εγκαταστάθηκε η Sony KD-55X8507C στο σαλόνι σε αντικατάσταση 42άρας LG. Ενώ με την πρώτη ματιά η εικόνα φαίνεται πολύ καλή στις χαμηλές αναλύσεις , η απογοήτευσή μου είναι μεγάλη γιατί τελικά διαπιστώνω πως δεν με καλύπτουν οι 55" για θέαση από τον καναπέ (4,5 μ στην ευθεία και 6μ στην πιο μακρινή θέση- διαγώνια). Μάλλον η καλύτερη λύση θα ήταν ένας προβολέας. Περισσότερες εντυπώσεις σε λίγες ημέρες.

Ξερει κανεις γιατι η εφαρμογη αναπαραγωγης βιντεο του λειτουργικου μου "τεντωνει" ολα τα βιντεο ωστε να γεμιζουν την οθονη; εχω ψαξει τα παντα αλλα δεν εχω βρει πως κραταω το original aspect ratio, και η επιλογη που εχει στο action menou ("επεκταση" και "προσαρμογη στο μεγεθος της οθονης"δεν κανει τιποτα.

HeavyRain μέσα από την built in εφαρμογή Video τα βίντεο παίζουν σε 16:9 κάδρο.

Άμεση λύση είναι να παίξεις από Kodi,MX player,Archos,VLC ή κάποιο άλλο software media player είτε από το Google Play Store της tv ή με sideload.

Οχι δεν παιζουν. μου τα κανει ολα strech σ ολη την οθονη και τα παραμορφωνει. Τα αλλα app δεν δουλευουν σωστα μια δεν περνανε ηχο DTS, μια κολλαει η αναπαραγωγη του βιντεο, μια τα παιζει σε fast forward (το archos μου το εκανε αυτο σημερα κα ιδεν υπαρχει επιλογη να το διορθωσω). Μονο η ενσωματωμενη εφαρμογη τα παιζει ολα τελεια, αλλα κανει τα παντα streching (εκτος HDR video), το kodi ειναι επισης πολυ καλο αλλα δεν περναει dts ηχο στον ενισχυτη. βρηκα μονο στο site της sony στη αγγλια οτι ειναι γνωστο bug με το τελευταιο firmware... https://us.en.kb.sony.com/app/answe...ched,-does-not-fit-the-screen-or-parts-of-the

Απάντηση: Re: Sony KD X850xC : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οχι δεν παιζουν. μου τα κανει ολα strech σ ολη την οθονη και τα παραμορφωνει. Τα αλλα app δεν δουλευουν σωστα μια δεν περνανε ηχο DTS, μια κολλαει η αναπαραγωγη του βιντεο, μια τα παιζει σε fast forward (το archos μου το εκανε αυτο σημερα κα ιδεν υπαρχει επιλογη να το διορθωσω). Μονο η ενσωματωμενη εφαρμογη τα παιζει ολα τελεια, αλλα κανει τα παντα streching (εκτος HDR video), το kodi ειναι επισης πολυ καλο αλλα δεν περναει dts ηχο στον ενισχυτη. βρηκα μονο στο site της sony στη αγγλια οτι ειναι γνωστο bug με το τελευταιο firmware... https://us.en.kb.sony.com/app/answe...ched,-does-not-fit-the-screen-or-parts-of-the
Στείλε σχόλιο στη σονυ για να το συμπεριλάβουν στην επομένη αναβάθμιση.Εγώ το έστειλα

Αυτο εκανα, μολις τους πηρα τηλεφωνο, θεμα firmware ειναι κατα πασα πιθανοτητα, γιατι διαβασα στο αγγλικο site της sony απο κατοχους οτι πριν το τελευταίο firmware δεν το εκανε.

Παιδια με το HDR τι γινεται? Εχει δει κανεις περιοχομενο να μας πει εντυπωσεις? Εχει τελικα πληρη υποστηριξη HDR η X850xC?

andreas84gr με την ενημέρωση υλικολογισμικού στην έκδοση PKG2.605_EUB (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13-10-2015) προστέθηκε η υποστήριξη για High Dynamic Range HDR

Εχω βάλει ενα demo του exodus σε hdr και το παιζει μια χαρα, το αναγνωριζει και βαζει την λειτουργια εικονας σε hdr αυτοματα

Last edited by a moderator:
HeavyRain αν είχες το ίδιο αρχείο βίντεο σε Standard Dynamic Range (SDR) και ρύθμιζες την tv σου να παίξει σύμφωνα με τα πρότυπα,θα είχε ένα ενδιαφέρον να πεις τις διαφορές που θα έβλεπες.

Ναι, δεν με αφηνει να αλλαξω την επιλογη εικονας. Κοιτα ξερω οτι η τηλεοραση μας διαβαζει τα hdr αλλα δεν μπορει να αποδοσει πληρως τη φωτεινοτητα και τα χρωματα. Τυχαια το βρηκα το αρχειο, ισως κατσω καποια στιγμη να ψαξω και για αλλα αρχεια να δω αν μπορω να παιξω με τις επιλογες εικονας. Γενικα δεν πολυ ασχοληθηκα, απλα το κατεβασα να δω αν το παιζει.

Παιδια κοιτουσα τη νεα σειρα led της lg κ ειδα οτι γραφουν υποστηριξη για Super HDR κ dolby vision. Τι διαφορα εχει απο το HDR της X850xC, καθως κ απ τη νεα σειρα της sony που απλα γραφουν 4Κ HDR??