Sony KD X850xC : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια ξερει καποιος κατι για το Android 6 ? Θα μας το δωσει η SONY, και εαν ναι ποτε στο περιπου ?
Δεν ξερω τι και πως, αλλα θελω να φυγω απο αυτην την ρημαδα εκδοση 5.1.1 που εχει τωρα η TV.
Αν κρινω και απο το κινητο μου (ΝΟΤΕ 5), με το Android 5.1.1 ειχε καποια θεματα και κυριως προβλημα στην διαχειριση μνημης RAM, με τον ερχομο του Android 6.0.2 ειδα φως.
Κατι αναλογο θεωρω οτι θα γινει οταν περαστει το 6ρι στην TV, και ελπιζω να βελτιωθουν επιτελους αυτα τα μενου της, ωρες ωρες μου θυμιζει τηλεοραση 10ετιας με την καθυστεριση της....

καλησπερα!!μια βοηθεια παιδια εαν μπορειτε.εβαλα windows 10 κ δεν μπορω να δω απο το pc στην tv μεσω δικτυου ενω πριν ηταν ολα ενταξει .ευχαριστω

Με το τελευταιο update αφαιρεσαν τη λειτουργια του κουμπιου info που εδειχνε την ποιοτητα αναπαραγωγης στο νετφλιξ.....

Στο αμερικανικο μοντελο κυκλοφορει το android 6 απο τις αρχες του δεκεμβρη...εδω τιποτα ακομα...

Καλησπέρα κάτοχος της 55αρας 8509c εδώ και 10 μήνες, παρατηρώ το εξής πρόβλημα.Βλεποντας ταινίες μέσω kodi η media player, σε σκηνές με χαμηλό φωτισμό η εικόνα της τηλεόρασης σαν να αλλάζει φωτεινότητα και άλλες φορές γίνεται πιο σκοτεινή και άλλες πιο φωτεινή. Αυτό συμβαίνει από όταν πρώτο πήρα την τβ, απλά πλέον με ενοχλεί και σκέφτομαι να φώναξω τεχνικό.
Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω στην τβ ώστε να αποφύγω την ταλαιπωρία;Ευχαριστώ

Στάλθηκε από το SM-T715 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα κάτοχος της 55αρας 8509c εδώ και 10 μήνες, παρατηρώ το εξής πρόβλημα.Βλεποντας ταινίες μέσω kodi η media player, σε σκηνές με χαμηλό φωτισμό η εικόνα της τηλεόρασης σαν να αλλάζει φωτεινότητα και άλλες φορές γίνεται πιο σκοτεινή και άλλες πιο φωτεινή. Αυτό συμβαίνει από όταν πρώτο πήρα την τβ, απλά πλέον με ενοχλεί και σκέφτομαι να φώναξω τεχνικό.
Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω στην τβ ώστε να αποφύγω την ταλαιπωρία;Ευχαριστώ

Εντός εφαρμογής/πηγής,ACTION MENU>Εικόνα>Προηγμένες ρυθμίσεις> Μενού Φωτεινότητας > Τα 2 τελευταία ρυθμιστικά (Black adjustment,Adv. contrast enhancer) στο όχι .

Σε ευχαριστώ φίλε μου,θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω

φανταζομαι εννοεις αυτο γινεται οταν εμφανιζονται υποτιτλοι στην οθονη, μου συμβαινει και εμενα και ειναι ενοχλητικο οντως, οταν οι σκηνες ειναι φωτεινες το backlight ειναι ηδη αναμενο οποτε δεν φαινεται γι αυτο δεν χτυπαει ασχημα στο ματι, ενω στις σκοτεινες φωτιζεται η οθονη για να εμφανισει του υποτιτλους. αυτο δεν εννοεις; δυστυχως ειναι το μονο αρνητικο της 55αρα αυτης της σειρας ως edge lit....

Επανερχομαι να δηλωσω οτι αυτο που προτεινε ο xavito ( μ εσωσες!!!!) Διορθωνει αυτες τις κυμανσεις στη φωτεινοτητα που περιεγραψα πιο πανω με τους υποτιτλους!!!!!! Βεβαια κατι μου χαλασε την συνολικη εικονα οταν το απενεργοποιησα ( το χα medium), σαν να τονιστηκαν οι περιοχες που χω clouding στο πανελ, βεβαια τετοια ωρα που το δοκιμασα ημουν σε απολυτο σκοταδι μπορει να φταιει αυτο που τα δα τοσο εντονα. Η ενισχυση μαυρου τελικα δεν επιρρεαζει. Μονο η προηγμενη βελτιωση αντιθεσης ειναι υπευθυνη για το θεμα με του υποτιτλους τουλαχιστον.

Επανερχομαι να δηλωσω οτι αυτο που προτεινε ο xavito ( μ εσωσες!!!!) Διορθωνει αυτες τις κυμανσεις στη φωτεινοτητα που περιεγραψα πιο πανω με τους υποτιτλους!!!!!! Βεβαια κατι μου χαλασε την συνολικη εικονα οταν το απενεργοποιησα ( το χα medium), σαν να τονιστηκαν οι περιοχες που χω clouding στο πανελ, βεβαια τετοια ωρα που το δοκιμασα ημουν σε απολυτο σκοταδι μπορει να φταιει αυτο που τα δα τοσο εντονα. Η ενισχυση μαυρου τελικα δεν επιρρεαζει. Μονο η προηγμενη βελτιωση αντιθεσης ειναι υπευθυνη για το θεμα με του υποτιτλους τουλαχιστον.

δοκιμασε να χαμηλωσεις την τιμη του μαυρου στο 45-48 ..θα ειναι καλυτερα στο μαυρο

Ειχα και εγω το ιδιο θεμα στις ταινιες με εναλλαγες της φωτεινοτητας του panel κατα την διαρκεια προβολης ταινιων με υποτιτλους.
Ειδικα σε σκοτεινες ταινιες ηταν απο κουραστικο εως και ενοχλητικο, δοκιμασα να απενεργοποιησω τον αισθητηρα φωτος και το προβλημα εστρωσε.

Εν αναμονη του Android 6 τωρα, θα παρει τα πανω της η TV. Το Android 5.1.1 ηταν και θα ειναι απο τα ποιο αποτυχημενα και κακογραμμενα Android (προβλημα με την διαχειριση μνημης RAM).
Οντως στο Aμερικανικο μοντελο κυκλοφορισε η αναβαθμιση, ειναι πλεον καθαρα θεμα χρονου να κυκλοφορησει και για το Ευρωπαικο.

Last edited:
δοκιμασε να χαμηλωσεις την τιμη του μαυρου στο 45-48 ..θα ειναι καλυτερα στο μαυρο
θα δοκιμασω σημερα, στο 50 το εχω αν θυμαμαι καλα, και στο 30 τη φωτεινοτητα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειχα και εγω το ιδιο θεμα στις ταινιες με εναλλαγες της φωτεινοτητας του panel κατα την διαρκεια προβολης ταινιων με υποτιτλους.
Ειδικα σε σκοτεινες ταινιες ηταν απο κουραστικο εως και ενοχλητικο, δοκιμασα να απενεργοποιησω τον αισθητηρα φωτος και το προβλημα εστρωσε.

Εν αναμονη του Android 6 τωρα, θα παρει τα πανω της η TV. Το Android 5.1.1 ηταν και θα ειναι απο τα ποιο αποτυχημενα και κακογραμμενα Android (προβλημα με την διαχειριση μνημης RAM).
Οντως στο Aμερικανικο μοντελο κυκλοφορισε η αναβαθμιση, ειναι πλεον καθαρα θεμα χρονου να κυκλοφορησει και για το Ευρωπαικο.
τον αισθητηρα παντα και παντου τον εχουμε κλειστο!!

δεν ξερω τι θα γινοταν αν κατεβαζαμε απο το αμερικανικο site την αναβαθμιση; θα την δεχοταν η τηλεοραση; και αν τη δεχοταν λογικα υπαρχει φοβος να κανει ζημια στο λειτουργικο;

Στο KODI επελεξε στις ρυθμισεις υποτιτλων βαλε να παιζουν σε γκρι χρωμα,ετσι λυνεται το προβλημα.

Το πρόβλημα το είχα με όλες τις πηγές,λύθηκε όμως ακολουθώντας τις οδηγίες του xavito.

Καλυτερα να μην κανουμε πειραματα με την αναβαθμιση που εχει βγει για το μοντελο της Αμερικης.
Δεν θα αργησει λογικα να κυκλοφορισει και η αναλογη αναβαθμιση για Ευρωπη.

Η αναβαθμιση σε Android 6 απ οτι αναφερει η SONY θα φερει αρκετες βελτιωσεις. Προσωπικα αυτες που εχω υπογραμισει για μενα ειναι οι πιο βασικες.

aymwqp.jpg

Επισης στο Αμερικανικο σαιτ της SONY εχει μια λιστα με τα συμβατα μοντελα σχετικα με την αναβαθμιση σε Android 6.
Σαν κωδικος μοντελου σιγουρα δεν ταιριαζει το Αμερικανικο με το Ευρωπαικο, αλλα στην πραξη αγνωστο το τι θα γινει εαν καποιος προσπαθησει να την εγκαταστησει.

mtuwcl.jpg

χθες καπου ειδα λιστα που ανεφερε και αλλα πραματα, τα περισσοτερα απο αυτα που γραφει αυτη η λιστα ηδη υπαρχουν οπως το force reboot απο το τηλεχειριστηριο και το 4κ σε netflix. Ελεγε ,μεταξυ αλλων, οτι επιτελους θα φτιαξουν το προβλημα με το aspect ratio της εφαρμογης βιντεο.

Ναι αυτο που βγαζει οτι νανε aspect ratio οταν αναπαραγεις ταινιες απο USB συσκευη ειναι ολιγων σπαστικο.

Ναι αυτο που βγαζει οτι νανε aspect ratio οταν αναπαραγεις ταινιες απο USB συσκευη ειναι ολιγων σπαστικο.

υπαρχει λυση βεβαια, βαζεις το αρχειο να παιξει, πας στο action menou στις πληροφοριες της ταινιας και μολις πατησεις το "back" επιστρεφει στο βιντεο στο σωστο ratio. Τυχαια το χα βρει. Επισης εκει που σου λεει τις πληροφοριες του αρχειου πρεπει να μπουν περισσοτερες λεπτομεριες οπως η αναλυση του βιντεο.

Μπηκε σημερα update στα "μουλοχτα"; βλεπω νεες επιλογες στα μενου φωτεινοτητας και εκδοση λογισμικου pkg0.128

Εκανα restart και επανηλθε στο προηγουμενο...περιεργα πραματα... μου χε εμφανισει επιλογες xreality pro και για local dimming την οποια μαλιστα μπορουσα να αλλαξω κιολας...