Sony KD XF70xx series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

the_winner

Established Member
19 November 2018
148
Αθήνα
Με προβληματίζει που τρώει κολλήματα στα πολυμέσα ακόμα και με usb στικάκι τωρα που το κοίταξα το κάνει, αρα δε φταίει το DLNA , δηλαδή εκεί που κανεις πλοήγηση αριστερά δεξιά στα αρχεία μπορεί να κολλήσει πάνω σε κάποιο αρχείο, πατάς αριστερα δεξιά νεκρό ενώ αναβει το led της tv οτι παιρνει εντολή, πατάς return και ισως του παρει λιγη ώρα να ξεκολλήσει.
Θα πάρω κάποιο air mouse με touch mouse απο gearbest να δοκιμάσω.

satyros_GR

New member
8 December 2010
50
Χαλκίδα
Re: Απάντηση: Sony KD XF70xx series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με προβληματίζει που τρώει κολλήματα στα πολυμέσα ακόμα και με usb στικάκι τωρα που το κοίταξα το κάνει, αρα δε φταίει το DLNA , δηλαδή εκεί που κανεις πλοήγηση αριστερά δεξιά στα αρχεία μπορεί να κολλήσει πάνω σε κάποιο αρχείο, πατάς αριστερα δεξιά νεκρό ενώ αναβει το led της tv οτι παιρνει εντολή, πατάς return και ισως του παρει λιγη ώρα να ξεκολλήσει.
Θα πάρω κάποιο air mouse με touch mouse απο gearbest να δοκιμάσω.

θα σε συμβούλευα να μην πάρεις.όσο το έψαξα δεν παίζει σε non android Tv's.
εκτός αν βρήκες κάτι

για δοκίμασε αυτό
https://play.google.com/store/apps/...sideview.phone&rdid=com.sony.tvsideview.phone

lesarros

AVClub Addicted Member
6 February 2008
1,392
Athens,Greece
Το arc (audio return channel) είναι για σύνδεση με ενισχυτή κυρίως.Η θύρα 1 hdmi στο μόνο που διαφέρει από τις άλλες 2,είναι ότι δεν υποστηρίζει HDR.

fugitiv3

New member
5 February 2019
7
Sony KD-55XF7770 - Διάφορες ερωτήσεις και βοήθεια

Καλησπέρα σε όλους,

Μόλις αγόρασα αυτήν την τηλεόραση και χρειάζομαι κάποια βοήθεια / πληροφορίες

1) Έχω παρατηρήσει ότι χρησιμοποιώντας τη ροή κίνησης (motionflow) στο "Standard" όταν παίζω σειρά σε Netflix έχω παρατηρήσει σε ταχέως κινούμενες σκηνές κάποιο ελάχιστο pixelation ειδικά στα χέρια των ανθρώπων. Γι 'αυτό έπρεπε να απενεργοποιήσω αυτό το χαρακτηριστικό ... οποιαδήποτε συμβουλή γιατί συμβαίνει αυτό;

2) Έχω κατεβάσει μια ταινία 4K με τις παρακάτω προδιαγραφές και την έπαιξα απευθείας από την τηλεόραση χρησιμοποιώντας έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Ανάμενα ότι η ταινία θα έχει πλήρη οθόνη (full screen) από την αναλογία πλευρών 16:9 αλλά δεν ήταν ... Μπορούσα να δω τις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω. Οποιεσδήποτε προτάσεις γιατί συμβαίνει αυτό;

Πλάτος: 3840 pixels

Ύψος: 2160 εικονοστοιχεία

Οπτική εμφάνιση εμφάνισης: 16: 9

Λειτουργία ρυθμού καρέ: Σταθερή

Ρυθμός καρέ: 23.976 (24000/1001) FPS

3) Δεν ήμουν ενθουσιασμένος να είμαι ειλικρινής με το PS4 (όχι το pro). Την πρώτη φορά που ξεκίνησα ήταν η τηλεόραση στην Αυτόματη επιλογή και επέλεξε τη ρύθμιση "Game Mode" αλλά κατά την είσοδο σε ένα παιχνίδι μεταπηδήθηκε σε HDR που δεν ήταν αυτό που περίμενα. Τα χρώματα ήταν ξεπλυμένα και η οθόνη είχε κάπως ομίχλη δεν μπορώ να το εξηγήσω για να είμαι ειλικρινής. Έχω παίξει με ρυθμίσεις ανεπιτυχώς. Εάν κάποιος εκεί έξω με το PS4 (όχι ο pro) μπορεί να προσφέρει κάποια βοήθεια με τις ρυθμίσεις θα το εκτιμήσω.

Ευχαριστώ

panos1024

New member
21 September 2008
39
Re: Sony KD-55XF7770 - Διάφορες ερωτήσεις και βοήθεια

Για το 1) και 3) Αυτή η τελεόραση έτσι είναι. Δεν έχει πρόβλημα, δοκιμάζεις τις ρυθμίσεις και ότι σου αρέσει καλύτερα.
για το 2) προφανώς η ταινία έχει αυτό το format...άλλες δεν θα αφήνουν κενά

fugitiv3

New member
5 February 2019
7
Απάντηση: Re: Sony KD-55XF7770 - Διάφορες ερωτήσεις και βοήθεια

Για το 1) και 3) Αυτή η τελεόραση έτσι είναι. Δεν έχει πρόβλημα, δοκιμάζεις τις ρυθμίσεις και ότι σου αρέσει καλύτερα.
για το 2) προφανώς η ταινία έχει αυτό το format...άλλες δεν θα αφήνουν κενά

Ευχαριστώ φιλε..αλλα για το 1) είναι λογικό? Εννοώ αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν και άλλες τηλεοράσεις? η μήπως ευθύνεται το Netflix?

xavito

Moderator
Staff member
29 October 2008
9,329
Re: Sony KD-55XF7770 - Διάφορες ερωτήσεις και βοήθεια

1) Έχω παρατηρήσει ότι χρησιμοποιώντας τη ροή κίνησης (motionflow) στο "Standard" όταν παίζω σειρά σε Netflix έχω παρατηρήσει σε ταχέως κινούμενες σκηνές κάποιο ελάχιστο pixelation ειδικά στα χέρια των ανθρώπων. Γι 'αυτό έπρεπε να απενεργοποιήσω αυτό το χαρακτηριστικό ... οποιαδήποτε συμβουλή γιατί συμβαίνει αυτό;

2) Έχω κατεβάσει μια ταινία 4K με τις παρακάτω προδιαγραφές και την έπαιξα απευθείας από την τηλεόραση χρησιμοποιώντας έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Ανάμενα ότι η ταινία θα έχει πλήρη οθόνη (full screen) από την αναλογία πλευρών 16:9 αλλά δεν ήταν ... Μπορούσα να δω τις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω. Οποιεσδήποτε προτάσεις γιατί συμβαίνει αυτό;

3) Δεν ήμουν ενθουσιασμένος να είμαι ειλικρινής με το PS4 (όχι το pro). Την πρώτη φορά που ξεκίνησα ήταν η τηλεόραση στην Αυτόματη επιλογή και επέλεξε τη ρύθμιση "Game Mode" αλλά κατά την είσοδο σε ένα παιχνίδι μεταπηδήθηκε σε HDR που δεν ήταν αυτό που περίμενα. Τα χρώματα ήταν ξεπλυμένα και η οθόνη είχε κάπως ομίχλη δεν μπορώ να το εξηγήσω για να είμαι ειλικρινής. Έχω παίξει με ρυθμίσεις ανεπιτυχώς. Εάν κάποιος εκεί έξω με το PS4 (όχι ο pro) μπορεί να προσφέρει κάποια βοήθεια με τις ρυθμίσεις θα το εκτιμήσω.

1)Για την κίνηση:

The 'CineMotion - Film Mode was left 'Off' during our testing, and we found that even when off, 24p movies playing over 24p sources were always displayed at the good cadence. 24p movies playing from 60p/60i sources were not correctly display on the X720E with or without the 'Cinemotion' turn to 'Auto' and even in combination with any setting of the 'Motionflow' option. In any case, if you are sensitive to judder, you could set the 'CineMotion' to 'Auto', and it should not cause any problem.

x720e-config-12-medium.jpg

When the 'Motionflow' option is set to 'Custom', you will have two available option which can apply a different level with a slider. 'Smoothness' is the option that controls the motion interpolation and if you like the soap opera effect, this is the one that you will adjust to your liking. 'Clearness' is the option that controls the black frame insertion and can help to reduce motion blur. Note that when clearness is applied, the screen will dim considerably though.

x720e-config-60-medium.jpg

Για ρυθμίσεις εικόνας δοκίμασε τα παρακάτω:

a)

Scene: Cinema

Brightness: 5 (όπου σου αρέσει ,ρυθμιστικό οπίσθιου φωτισμού)
Contrast (Adjust the picture white level): 90
Black level (Adjust the picture black level): 50
Color (Adjust the color saturation level) : 50
Hue (Adjust the green and red tones): 0
Color Temperature: Expert 1
Image sharpness: 50
Reality Creation: χαμηλά

Reduce random noise: Off
Digital noise reduction: Off

MotionFlow: True Cinema / Standard

Film Mode (Cinemotion - Select [Auto] to represent original film-based content as it is): Auto

Adv. Contrast Enhancer (Automatically adjusts the contrast based on picture brightness.): Low ή off
Adjust black: Off
Gamma: -2 , -1
Live Color: Off

b)
x720e-config-6-medium.jpg

x720e-config-9-medium.jpg

x720e-config-10-medium.jpg

x720e-config-11-medium.jpg

x720e-config-15-medium.jpg

SDR GAMING SETTING

For gaming, both the 'Game' and 'Graphic' 'Scene select' has low input lag so if you intend to game, simply choose either one of the 'Scene select'.

x720e-config-55-medium.jpg

HDR GAMING SETTING
For HDR gaming, the 'HDR' 'Scene select' has low input lag as long that the 'Motionflow' option is turned off. So just be sure that the 'Motionflow' option is off and you can game under the 'HDR' 'Scene select'. Also be sure to change the HDMI type to Enhanced, like mentioned in the HDR Settings section.

source:[rtings.com]

3) Λογικό είναι τα ξεπλυμένα χρώματα σε σήμα HDR γιατί δεν μπορεί να αποδώσει Wide Color Gamut.Εκεί μπορείς να πειραματιστείς με το ρυθμιστικό Live Color.

Last edited:

fugitiv3

New member
5 February 2019
7
Απάντηση: Re: Sony KD-55XF7770 - Διάφορες ερωτήσεις και βοήθεια

1)Για την κίνηση:

x720e-config-12-medium.jpg

When the 'Motionflow' option is set to 'Custom', you will have two available option which can apply a different level with a slider. 'Smoothness' is the option that controls the motion interpolation and if you like the soap opera effect, this is the one that you will adjust to your liking. 'Clearness' is the option that controls the black frame insertion and can help to reduce motion blur. Note that when clearness is applied, the screen will dim considerably though.

x720e-config-60-medium.jpg

Για ρυθμίσεις εικόνας δοκίμασε τα παρακάτω:

x720e-config-6-medium.jpg

x720e-config-9-medium.jpg

x720e-config-10-medium.jpg

x720e-config-11-medium.jpg

x720e-config-15-medium.jpg

SDR GAMING SETTING

For gaming, both the 'Game' and 'Graphic' 'Scene select' has low input lag so if you intend to game, simply choose either one of the 'Scene select'.

x720e-config-55-medium.jpg

HDR GAMING SETTING
For HDR gaming, the 'HDR' 'Scene select' has low input lag as long that the 'Motionflow' option is turned off. So just be sure that the 'Motionflow' option is off and you can game under the 'HDR' 'Scene select'. Also be sure to change the HDMI type to Enhanced, like mentioned in the HDR Settings section.

source:[rtings.com]

3) Λογικό είναι τα ξεπλυμένα χρώματα σε σήμα HDR γιατί δεν μπορεί να αποδώσει Wide Color Gamut.Εκεί μπορείς να πειραματιστείς με το ρυθμιστικό Live Color.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!! Θα τα δοκιμασω!

Sent from my iPhone using Tapatalk

the_winner

Established Member
19 November 2018
148
Αθήνα
Έχω παρατηρήσει και εγώ σπασίματα στο netflix ΑΛΛΑ με netflix μέσω του mi box s δεν κάνει σπασίματα...

Dim-sat

Senior Member
3 March 2008
463
Καλησπέρα, μόλις πήρα την 55" xf 7096.
Έχω μια απορία. Πως βάζω το plex? Δεν βλέπω επιλογή. Έχω βάλει σαν χώρα Ελλάδα, παίζει ρόλο?

Dim-sat

Senior Member
3 March 2008
463
Απαντώ μόνος μου μιας και βρήκα την λύση, το vewd appstore δεν υπάρχει πλέον, οπότε δεν μπορώ να κατεβάσω καμία εφαρμογή. Μόνο YouTube και Netflix.

Η τηλεόραση είναι πααρα πολύ καλή στα δικά μου μάτια, ομοιόμορφο πάνελ, πολύ καλά χρώματα, εξαιρετικη κίνηση (Ολα τα φίλτρα off).

Δύο ζητήματα, πιο πολυ εκνευριστικα, αντιμετωπίζω.
1)κάποιες λίγες φορές, η ανταπόκριση στις εντολές του κοντρόλ τρώει κολλήματα, καθώς το led δέχεται οδηγίες, αλλά δεν εφαρμόζονται. Πατάω το exit ή το home και επανέρχεται η τάξη.

2) ενώ το YouTube δουλεύει και ενώ έχω βάλει τον λογαριασμό μου, παρόλα αυτά η μετάδοση από το κινητό στην τηλεόραση, δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Δεν έχω βρει λύση, οπότε απλά πάω στο ιστορικό και παίζω το τελευταίο βιντεο, το οποίο άμεσα φαίνεται στην τηλεόραση, όταν το επιλέγω από το κινητό.

Dim-sat

Senior Member
3 March 2008
463
Σχετικά με τα θέματα, τα κολλήματα του remote, φαίνεται πως αφορούσαν μόνο την πρώτη ημέρα, η εφαρμογή του YouTube πλέον συνεργάζεται όπως πρέπει με όλους τους χρήστες.
Άρα αυτό που μένει είναι μια εξαιρετική για τα χρήματα της επιλογή.

valkal19

Senior Member
12 October 2021
476
Εχω την KD49XF7077. Αν καταλαβα καλα ολες οι θυρες Hdmi βγαζουν την ιδια αναλυση εικονας. Η διαφορα τους ειναι οτι η 2 και η 3 βγαζουν μονο HDR ενω η 1 απλο 4Κ?

valkal19

Senior Member
12 October 2021
476
Εχω μια τηλεοραση Bravia KD-XF7077 στην οποια ο,τι αρχειο 4Κ και αν εχω δει ειναι στην αναλυση 3840Χ2160.
Στο manual μια αναλυση που αναφερει 4096 x 2160 σε ποιες περιπτωσεις θα γυρνουσε η tv σε αυτη την αναλυση;

----

XF70xx HDMI IN.jpg

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
7,766
Athens
Δεν θα γυρίσει σε αυτήν την ανάλυση γιατί δεν κυκλοφορεί υλικό σε αυτή την ανάλυση, αυτή είναι η πλήρης 4K, αλλά στο consumer segment αποφασίστηκε η στάνταρ 16:9 ανάλυση, UHD (3840x2160)