Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχετε εσεις τετοια προβλήματα με το dolby vision από τη native εφαρμογή του netflix?
μάλλον δεν θα το φτιάξουν ποτέ....
Μα δεν ειναι θεμα αυτο.
Το hdr στα 100 nits δουλευει, οποτε ουτως η αλλως πρεπει ν βλεπεις σε σκοτεινο δωματιο.
Εγω προσωπικα σαν εικονα το dolby vision μου φαινεται αψογο δεν εχω κανενα παραπονο.

Μα δεν ειναι θεμα αυτο.
Το hdr στα 100 nits δουλευει, οποτε ουτως η αλλως πρεπει ν βλεπεις σε σκοτεινο δωματιο.
Εγω προσωπικα σαν εικονα το dolby vision μου φαινεται αψογο δεν εχω κανενα παραπονο.

από το forum της Sony US:

November 6, 2021 at 3:04 PM
  • Same issues with my 900F (είναι η ίδια με την XF9005 απλά στην Αμερική έχει αυτόν τον κωδικό). Super dark on Dolby vision content. Flickers different hues while watching video. It’s a obvious shift in the way the same scenes colors. Happened maybe a dozen times in something I just watched. Disappointing to see a company have this many reported issues but no fix
αυτό που αντιμετωπίζω στην δική μου tv, είναι το flickering, με διαφορετικές αποχρώσεις σε DV μόνο από τo native app Netflix της tv, σε όλα τα υπόλοιπα είναι άψογη.

από το forum της Sony US:

November 6, 2021 at 3:04 PM
  • Same issues with my 900F (είναι η ίδια με την XF9005 απλά στην Αμερική έχει αυτόν τον κωδικό). Super dark on Dolby vision content. Flickers different hues while watching video. It’s a obvious shift in the way the same scenes colors. Happened maybe a dozen times in something I just watched. Disappointing to see a company have this many reported issues but no fix
αυτό που αντιμετωπίζω στην δική μου tv, είναι το flickering, με διαφορετικές αποχρώσεις σε DV μόνο από τo native app Netflix της tv, σε όλα τα υπόλοιπα είναι άψογη.
Εμενα καποιες τυχαιες φορες απλα δεν δειχνει σωστα τα χρωματα, αλλα με ενα restart φτιαχνει.
Αυτο το θεμα δεν το ειχε 2 firmware πισω, οποτε λογικα καποια στιγμη θα το φτιαξουν.

Εμενα καποιες τυχαιες φορες απλα δεν δειχνει σωστα τα χρωματα, αλλα με ενα restart φτιαχνει.
Αυτο το θεμα δεν το ειχε 2 firmware πισω, οποτε λογικα καποια στιγμη θα το φτιαξουν.
μου το έκανε στο "MY NAME" και μετά από ένα restart, όντως έφτιαξε, απλά είναι ενοχλητικό.

Καλησπέρα.
Στο google store νομίζω πως υπήρχαν καποιες εφαρμογές vpn…
Τις έχουν αφαιρέσει;

Καλησπέρα
έχω το εξής πρόβλημα
μερικές φορές ανοίξω το PS5 και ενώ το έχω στο HDMI 2.0 με ενεργοποιημένη την ρύθμιση για 4k μερικές φορές αναβοσβήνει η οθόνη σαν να χάνει το σήμα
αν κάνω restart την tv στρώνει και παίζει κανονικά αλλά το κάνει κάθε 2-3 μέρες μια φορά και είναι πολύ εκνευριστικό
(το καλώδιο είναι HDMI 2.0 συνδεμένο στην HDMI 2 που είναι 2.0)
είμαι σίγουρος ότι δεν φταίει το ps5 γιατί μου το έκανε και με το ps4 pro αυτό

απότι διάβασα πολύ έχουν το πρόβλημα και όλοι αναφέρουν για handshaking issue (ενώ ειναι sony και τα δύο ) και πως η μόνη λύση είναι restart
Δεν είναι τραγικό ;

Καλησπέρα
έχω το εξής πρόβλημα
μερικές φορές ανοίξω το PS5 και ενώ το έχω στο HDMI 2.0 με ενεργοποιημένη την ρύθμιση για 4k μερικές φορές αναβοσβήνει η οθόνη σαν να χάνει το σήμα
αν κάνω restart την tv στρώνει και παίζει κανονικά αλλά το κάνει κάθε 2-3 μέρες μια φορά και είναι πολύ εκνευριστικό

απότι διάβασα πολύ έχουν το πρόβλημα και όλοι αναφέρουν για handshaking issue (ενώ ειναι sony και τα δύο ) και πως η μόνη λύση είναι restart
Δεν είναι τραγικό ;
Θα πρότεινα να δοκιμάσεις άλλο HDMI High speed καλώδιο.

Καλησπέρα
έχω το εξής πρόβλημα

Δεν είναι τραγικό ;
μπορείς επίσης να απενεργοποιήσεις το info banner και να γλιτώσεις.....

μπορείς επίσης να απενεργοποιήσεις το info banner και να γλιτώσεις.....
Καλησπέρα
έχω το εξής πρόβλημα

Δεν είναι τραγικό ;
Και εγω μια απο τα ιδια με ακριβως την ιδια συχνοτητα με εσενα.
Αποτι εχω καταλαβει δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα δεν υπαρχει λυση πρεπει να βγει καινουργιο firmware για να το διορθωσει...
Το ps5 το εχεις συνδεδεμενο απευθειας στην τηλεοραση η περναει απο καποιον ενισχυτη/soundbar?
Γιατι εμενα μου το κανει τωρα που το εχω βαλει στο hdmi in της soundbar.

Εδω περα εχω βρει και ενα thread στο reddit που μιλανε για το προβλημα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ποιο είναι το τελευταίο firmware της 9005;
Στο about μου γράφει
Version
9

android security patch level
5 March 2021, version 9,

kernel version
4.9.125
#1 Thu Apr 22 13:30:49 JST 2021

Ποιο είναι το τελευταίο firmware της 9005;
Στο about μου γράφει
Version
9

android security patch level
5 March 2021, version 9,

kernel version
4.9.125
#1 Thu Apr 22 13:30:49 JST 2021
και σε μένα αυτό είναι
Εφαρμογή Help>Πληροφορίες συστήματος>Έκδοση λογισμικού PKG6.7165
Ενημέρωση υλικολογισμικού στην έκδοση v6.7165...https://www.sony.gr/electronics/support/software/00262498

• Like
Reactions: GKalantas
Κανα firmware λετε να βγαλουνε να διορθώσουν τα προβληματα;
6 μηνες εχει να βγει firmware.
Ειδικα αυτο το θεμα με το handshake ειναι απαλευτο και το sony select εντωμεταξη φτιαχνει κ duplicate home screens με καθε restart, σε λιγο θα φτασει τα 100.

• Like
Reactions: allareas
Χρόνια πολλά ! Ρε παιδιά περί καναλιών της DIGEA, μετά την τελευταία επανασυντόνιση πριν λίγο καιρό, χάλασε η ποιότητα στην εικόνα ... ή είναι η ιδέα μου ;

την 7165 έχω περασμένη.όχι απευθείας με την tv το έχω συνδεμένο ...
δεν νομίζω να πάρουμε άλλο firmware εμείς δυστυχώς
μακάρι όμως να πάρουμε αναβάθμιση που θα γίνει google tv ..το ελπίζω

την 7165 έχω περασμένη.όχι απευθείας με την tv το έχω συνδεμένο ...
δεν νομίζω να πάρουμε άλλο firmware εμείς δυστυχώς
μακάρι όμως να πάρουμε αναβάθμιση που θα γίνει google tv ..το ελπίζω
Ε δεν γινετε ολο και κατι θα βγει πιστευω...
Downgrade να φανταστω δεν γινετε το firmware;

Για όποιον ενδιαφέρεται να δοκιμάσει ρυθμίσεις για τα κανάλια της ψηφιακής τηλεόρασης... Εάν υπάρχουν προτάσεις βελτίωσης ευχαρίστως να τις εξετάσουμε. Οι ρυθμίσεις είναι με το τελευταίο firmware πάντα.

settings_digital_tv.jpg