Sony KD XH9505 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μόλις έκανα τηλεφωνική παραγγελία για την 55αρα απο Κωτσόβολο στα 886 και δώρο την πενταετή εγγύηση.

Τρίτη μου είπαν οτι θα την έχω... ανυπομονώ να γίνω κι εγώ κάτοχος της!!!

Καλορίζικη. Θα μείνεις ευχαριστημένος. Έπαψα να ασχολούμαι με ρυθμίσεις!

Καλορίζικη. Θα μείνεις ευχαριστημένος. Έπαψα να ασχολούμαι με ρυθμίσεις!
Σ' ευχαριστώ!!!

Η τηλεόραση είναι εργοστασιακά σεταρισμένη με τις σωστές ρυθμίσεις...???

Σαν εικόνα σε σχέση με την 9096 είναι ίδιες? Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια.

Η τηλεόραση είναι εργοστασιακά σεταρισμένη με τις σωστές ρυθμίσεις...???

Αυτό δεν υφίσταται ( και δεν μπορεί να γίνει όπως και να 'χει, γιατί δεν γνωρίζουν τις συνθήκες φωτισμού του χώρου σου ) σε καμμία καταναλωτική οθόνη/τηλεόραση/projector.

Για την πιο σωστή εικόνα και τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις σε ποιότητα απεικόνισης της οποιασδήποτε TV απαιτείται ρύθμιση από ειδικό με ειδικά μετρητικά και προγράμματα.

Αν ψάξεις τις δημοσιεύσεις μου θα βρείς στο νήμα κάποιας LG OLED ( νομίζω στης CX ) οδηγίες για το πως να κάνεις τις βασικές ρυθμίσεις σωστά που δεν χρειάζονται μηχανήματα.
Αν αυτό δεν σε ικανοποιεί, θες επαγγελματία να στην ρυθμίσει.

Αυτό δεν υφίσταται ( και δεν μπορεί να γίνει όπως και να 'χει, γιατί δεν γνωρίζουν τις συνθήκες φωτισμού του χώρου σου ) σε καμμία καταναλωτική οθόνη/τηλεόραση/projector.

Για την πιο σωστή εικόνα και τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις σε ποιότητα απεικόνισης της οποιασδήποτε TV απαιτείται ρύθμιση από ειδικό με ειδικά μετρητικά και προγράμματα.

Αν ψάξεις τις δημοσιεύσεις μου θα βρείς στο νήμα κάποιας LG OLED ( νομίζω στης CX ) οδηγίες για το πως να κάνεις τις βασικές ρυθμίσεις σωστά που δεν χρειάζονται μηχανήματα.
Αν αυτό δεν σε ικανοποιεί, θες επαγγελματία να στην ρυθμίσει.

Καλησπέρα,

αυτό το post εννοείς; Στην LG C9;
https://avclub.gr/forum/showthread....Σχόλια?p=1058580881&viewfull=1#post1058580881

Καλησπέρα στην παρέα, κι εγώ νέος κάτοχος της συγκεκριμένης τηλεόρασης XH9505 στις 55 ίντσες, την έχω περίπου μία βδομάδα στο σαλόνι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η εικόνα σε 2Κ και σε 4Κ είναι απλά εκπληκτική. Και ο ήχος της μια χαρά είναι, δεν της έχω βάλει ηχομπάρα.
Θέλω μια βοήθεια, δεν μπορώ να βρω με ποιο τρόπο γίνεται να χειριστώ τον αποκωδικοποιητή της Νόβα με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Στις προδιαγραφές της γράφει ότι είναι από τα μοντέλα που το υποστηρίζουν. Δεν μπορεί να γίνει κάπως? Παρακαλώ πολύ οποίος γνωρίζει κάτι και μπορεί να βοηθήσει να με καθοδηγήσει. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Καλησπέρα στην παρέα, κι εγώ νέος κάτοχος της συγκεκριμένης τηλεόρασης XH9505 στις 55 ίντσες, την έχω περίπου μία βδομάδα στο σαλόνι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η εικόνα σε 2Κ και σε 4Κ είναι απλά εκπληκτική. Και ο ήχος της μια χαρά είναι, δεν της έχω βάλει ηχομπάρα.
Θέλω μια βοήθεια, δεν μπορώ να βρω με ποιο τρόπο γίνεται να χειριστώ τον αποκωδικοποιητή της Νόβα με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Στις προδιαγραφές της γράφει ότι είναι από τα μοντέλα που το υποστηρίζουν. Δεν μπορεί να γίνει κάπως? Παρακαλώ πολύ οποίος γνωρίζει κάτι και μπορεί να βοηθήσει να με καθοδηγήσει. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Αν ο αποκωδικοποιητής της συνδρομητικής υποστηρίζει στην HDMI του το πρότυπο HDMI-CEC τότε ίσως να μπορείς να τον χειριστείς με το χειριστήριο της XH95.

Συσκευές που είναι συμβατές με τη λειτουργία BRAVIA Sync ( HDMI-CEC )...https://helpguide.sony.net/tv/haep1/v1/el/04-07.html

επειδή είναι κάτι που αφορά όλες τις sony το γράφω εδώ να μην ανοίγω νέο νημα.
ότι και να βάλω απο τις ρυθμίσεις ήχου μου δίνει 48Khz sampling rate, πράγμα κακό γιατί όλα τα streaming apps (πχ tidal hifi) δίνουν 44.1
το έχει παρατηρήσει κανείς; καμιά λύση;

Έχει καταφέρει κανείς να συντονίσει δορυφορικά κανάλια?
Προσπαθώ να βγάλω άκρη αλλά δεν βρίσκει τπτ.
Έχω ένα diseqc με τους δορυφόρους της Νόβα και του ΟΤΕ
Ενώ στον δορυφορικό δέκτη του ΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα και τους έβρισκε κανονικά εδώ δεν κάνει τπτ.
Έχω δοκιμάσει διάφορες ρυθμίσεις

Θα ακουστεί περίεργο αλλά...

Μήπως γνωρίζει κάποιος τα url των update servers της Sony για να τα μπλοκάρω σε επίπεδο router?

Κατάλοιπο απο τα κρυφά update των Samsung είναι αυτό... ;)

Ήρθε, τοποθετήθηκε στον τοίχο, έπαιξε αρύθμιστη. Μέχρι στιγμής άριστο τηλεοπτικό σήμα, απίστευτες γωνίες θέασης!! 4κ και λοιπές εντυπώσεις από αύριο. Για την ώρα άξιζε η αλλαγή!
Έχει υψηλό WAF λόγω design.

Οι βίδες που αφαίρεσες απο την πλάτη της TV, (για να βάλεις τους αποστάτες) τις χρησιμοποίησες για να βιδώσεις με αυτές την πλάτη που κρεμιέται στον τοίχο?
Έχω μια Vogels EFW 8305 αλλά δεν βλέπω να έχει βίδες Μ6 x 10mm που θέλει η TV ('εχει μακρύτερες απο 10mm)

Παραλαμβάνω μια 75XH9505 αύριο

Οι βίδες που αφαίρεσες απο την πλάτη της TV, (για να βάλεις τους αποστάτες) τις χρησιμοποίησες για να βιδώσεις με αυτές την πλάτη που κρεμιέται στον τοίχο?
Έχω μια Vogels EFW 8305 αλλά δεν βλέπω να έχει βίδες Μ6 x 10mm που θέλει η TV

Ετσι όπως το είπες.

• Love
Reactions: nemesi54
Έχω μια Vogels EFW 8305 αλλά δεν βλέπω να έχει βίδες Μ6 x 10mm που θέλει η TV ('εχει μακρύτερες απο 10mm)

Εγώ χρησιμοποίησα μια βάση με βραχίονα. Μετά αντιλήφθηκα ότι υπάρχουν οι αποστάτες τους οποίους όμως δεν χρησιμοποίησα και φυσικά έκανα πατεντα με μακρύτερες βίδες που είχα. Αν διάβασα σωστά το εγχειρίδιο, βάζεις τους αποστάτες και μετά χρησιμοποιείς τις βίδες που ήταν στην πλάτη της τηλεόρασης.
Καλορίζικη. Παρεμπιπτόντως έχω την ίδια vogels αλλά φοβήθηκα ότι δεν θα έχει αρκετό χώρο από πίσω για να μπαίνει χέρι για τα καλώδια!

Επίσης να ρωτήσω κάτι που πρόσεξα.
Στην προηγούμενη Samsung που είχα είχα ορίσει ο ήχος να βγαίνει από το ηχοσύστημα μέσω οπτικής και μου έδινε επιλογή να βγαίνει είτε σε pcm είτε σε dts.
Εγώ είχα επιλέξει dts και μου έβγαζε πολυκάναλο ήχο.
Στην Sony σου δίνει την επιλογή να βγαίνει ο ήχος από το ηχοσύστημα αλλά δεν μου τον βγάζει πολυκάναλο παρόλο που έχω σαν επιλογή το Dolby.
Υπάρχει κάτι που κάνω λάθος?
Νομίζω πρέπει να ενεργοποιήσεις στις ρυθμίσεις του HDMI 3 (earc) to enhanced sound η κάπως έτσι λέγεται

Εγώ χρησιμοποίησα μια βάση με βραχίονα. Μετά αντιλήφθηκα ότι υπάρχουν οι αποστάτες τους οποίους όμως δεν χρησιμοποίησα και φυσικά έκανα πατεντα με μακρύτερες βίδες που είχα. Αν διάβασα σωστά το εγχειρίδιο, βάζεις τους αποστάτες και μετά χρησιμοποιείς τις βίδες που ήταν στην πλάτη της τηλεόρασης.
Καλορίζικη. Παρεμπιπτόντως έχω την ίδια vogels αλλά φοβήθηκα ότι δεν θα έχει αρκετό χώρο από πίσω για να μπαίνει χέρι για τα καλώδια!

Νομίζω ότι θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσεις τους δικούς της αποστάτες.

Όπως το είπες είναι με την vogels.
Άπαξ και κρεμαστεί η τηλεόραση δεν χωραει τίποτα να κάνεις.
Για ότι θες πρέπει να την ξεκρεμάσεις..

Την χρησιμοποιώ περίπου δυόμιση χρόνια με μια 55αρα που θα δώσει τη θέση της στην 75αρα, αγοράστηκε μάλιστα με γνώμονα ότι κάνει και για 85"..

Νομίζω πρέπει να ενεργοποιήσεις στις ρυθμίσεις του HDMI 3 (earc) to enhanced sound η κάπως έτσι λέγεται
Η σύνδεση τηλεόρασης - ενισχυτή γίνεται με οπτική και όχι με hdmi.

Νομίζω ότι θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσεις τους δικούς της αποστάτες.

Όπως το είπες είναι με την vogels.
Άπαξ και κρεμαστεί η τηλεόραση δεν χωραει τίποτα να κάνεις.
Για ότι θες πρέπει να την ξεκρεμάσεις..

Την έχω περίπου δυόμιση χρόνια και αγοράστηκε με γνώμονα ότι κάνει και για 85"

Και γω αυτή εχω και επειδή δεν ήθελα να την παροπλισω συν το γεγονός ότι τις φοβάμαι τις σπαστες για τόσο όγκο και βάρος η τηλεόραση μπήκε σε αυτήν και ήδη μια φορά ξεκρεμαστηκε για να γίνει καινούρια τοποθέτηση καλωδίων.

Έχει καταφέρει κανείς να συντονίσει δορυφορικά κανάλια?
Προσπαθώ να βγάλω άκρη αλλά δεν βρίσκει τπτ.
Έχω ένα diseqc με τους δορυφόρους της Νόβα και του ΟΤΕ
Ενώ στον δορυφορικό δέκτη του ΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα και τους έβρισκε κανονικά εδώ δεν κάνει τπτ.
Έχω δοκιμάσει διάφορες ρυθμίσεις
Έχω συντονίσει σε δορυφόρο που παίζει το Cosmote TV. Πιάνει πολλά κανάλια, ελάχιστα βγάζουν εικόνα

Η σύνδεση τηλεόρασης - ενισχυτή γίνεται με οπτική και όχι με hdmi.
Έχεις ορίσει στην οπτική έξοδο DD και δεν περνάει πολυκάναλο; Δοκίμασες κάποια ταινία με 5.1; Δυστυχώς δεν έχω οπτική για να ξέρω τι επιλογές ενεργοποιεί!