Sony KD XH9505 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ποιόν player χρησιμοποιείτε?
Το kodi το έχω σε εξωτερική συσκευή, η TV μπορεί να το τρέξει άνετα?
Δίνει HDR, atmos και hd ήχο?

Ενδιαφέρομαι επίσης να παίζει και Dolby Vison στο τοπικό δίκτυο.

Να πώ εδώ ότι το pc τρεχει 24/7 - 365 και plex server (μεταξύ άλλων), μήπως θα ήταν καλύτερα να δοκίμαζα τον plex player?

Last edited:
Ποιόν player χρησιμοποιείτε?
Το kodi το έχω σε εξωτερική συσκευή, η TV μπορεί να το τρέξει άνετα?
Δίνει HDR, atmos και hd ήχο?

Ενδιαφέρομαι επίσης να παίζει και Dolby Vison στο τοπικό δίκτυο.

Να πώ εδώ ότι το pc τρεχει 24/7 - 365 και plex server (μεταξύ άλλων), μήπως θα ήταν καλύτερα να δοκίμαζα τον plex player?
Εχω και kodi και plex στην τηλεόραση.
Προτιμώ τον plex.aν έχεις καλή σύνδεση(εγώ έχω 120αρα) τρέχει νεράκι και παίζει τα πάντα και σε εικόνα και σε ήχο.
Δείτε λίγο τις φωτο που επισυνάπτω και πείτε μου αν είναι ανεκτό το vignetting στις γωνίες.

Attachments

• IMG_20210410_130636.jpg
    IMG_20210410_130636.jpg
    1.3 MB · Views: 42
  • IMG_20210410_130739.jpg
    IMG_20210410_130739.jpg
    1 MB · Views: 42
@dumakosx10

Στο τοπικό δίκτυο θα παίζει με plex..

vignetting λες αυτό το αχνο, σαν σκια, μαύρο στις γωνίες?

Δες την δικιά μου.

Attachments

• IMG_20210410_145648.jpg
    IMG_20210410_145648.jpg
    3.6 MB · Views: 49
  • IMG_20210410_145709.jpg
    IMG_20210410_145709.jpg
    3.9 MB · Views: 50
Last edited:
Ας δώσουν οι εταιρείες που βγάζουν oled, 5 χρόνια εγγύηση για burn in, να πάμε όλοι σε αυτές. (άσχετο με το νήμα αλλά το' ΧΑ μέσα μου και το είπα :) )

• Like
Reactions: nemesi54
@dumakosx10

Στο τοπικό δίκτυο θα παίζει με plex..

vignetting λες αυτό το αχνο, σαν σκια, μαύρο στις γωνίες?

Δες την δικιά μου.
Αυτό εννοώ.Την ίδια συμπεριφορά βλέπω και στην δική σου.65αρα έχεις?
Οσο για το plex το βρίσκω καλύτερο από το Kodi και πιο απλό για να παρακολουθήσεις μαι ταινία.
Για το kodi τώρα μου εχει κάνει καναδυό τρελά που δεν ανοίγει και θέλει ξανά εγκατάσταση και με κούρασε να πω την αλήθεια.
Δεν ξέρω αν έχει άλλος αυτό το θέμα ή κάνω κάτι λάθος(έχω την έκδοση 18.9)παίζει καλά για καμιά εβδομάδα και μετά δεν ανοίγει.

Αυτό εννοώ.Την ίδια συμπεριφορά βλέπω και στην δική σου.65αρα έχεις?
Οσο για το plex το βρίσκω καλύτερο από το Kodi και πιο απλό για να παρακολουθήσεις μαι ταινία.
Για το kodi τώρα μου εχει κάνει καναδυό τρελά που δεν ανοίγει και θέλει ξανά εγκατάσταση και με κούρασε να πω την αλήθεια.
Δεν ξέρω αν έχει άλλος αυτό το θέμα ή κάνω κάτι λάθος(έχω την έκδοση 18.9)παίζει καλά για καμιά εβδομάδα και μετά δεν ανοίγει.
Όχι 75αρα.

Στην δική μου δεν το παρατηρώ κάπου, αν και στις φώτο που έβαλα φαίνεται να υπάρχει, αλλά θεωρώ ότι φταίει και η μή φωτεινή εικόνα. (δεξιά φώτο)

Δεν ξέρω αν η φώτο προσθέτουν κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι τόσο έντονα.

Όχι 75αρα.

Στην δική μου δεν το παρατηρώ κάπου, αν και στις φώτο που έβαλα φαίνεται να υπάρχει, αλλά θεωρώ ότι φταίει και η μή φωτεινή εικόνα. (δεξιά φώτο)

Δεν ξέρω αν η φώτο προσθέτουν κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι τόσο έντονα.
Στην δική μου είναι στιγμές που γίνεται ορατό και κάποιες όχι.Δεν είναι ενοχλητικό αλλά υπάρχει.

Συμφωνώ στα περισσότερα αλλά κοντά σε oled δεν είναι καμία lcd, έστω και fald..
Τη συγκεκριμενη Tv την εχεις δει σωστα καλιμπραρισμενη απο κοντα? αν οχι σε πληροφορώ οτι ειναι πολυ κοντα και σε καποια σημεια υπερτερει, σε αλλα όχι οπως contrast και blooming αλλα και παλι ειναι πολυ ικανοποιητικη... Δεν υπαρχει τελεια τηλεοραση για ολους, αναλογα με το τι θελει ο καθενας και σε τι συνθηκες θα παιζει, γενικα η XH9505 ειναι μια top all around tv χωρις εγνοιες για burn in, το οποιο ζει και βασιλευει και δε ξερεις ποτε θα σου τυχει...

Avra-55
metoxos76-75
gmirtzakis-65
lion009-55
dimitrisnd-65
taksidiotis-55
jefm-55
CHRISK6-65
Kevin10-55
avsearcher-
dumakosx10-65
nemesi54-75
manolinio7-
TheG-65

Πλάκα πλάκα μαζευτήκαμε. Προσπάθησα να τηρήσω την παλαιότητα στη σειρά 😂
Ξεχασα να αναφερω τις ιντσες.! (65")..
Μια ερωτηση αν ξερει κανεις.. θα ακουστει χαζό αλλα δε ξερω να το απενεργοποιησω και μου χει παιξει τα νευρα μου... οταν παω να αλλαξω οποιαδηποτε ρυθμιση στην εικονα μου πεταει ενα παραθυρο και μου λεει οτι: "μπορει να αυξηθει η καταναλωση ενεργειασ περισσοτερο απο οτι στην τυπικη διαμορφωση".. ΠΩΣ στο καλο απενεργοποιητε αυτο?

Ξεχασα να αναφερω τις ιντσες.! (65")..
Μια ερωτηση αν ξερει κανεις.. θα ακουστει χαζό αλλα δε ξερω να το απενεργοποιησω και μου χει παιξει τα νευρα μου... οταν παω να αλλαξω οποιαδηποτε ρυθμιση στην εικονα μου πεταει ενα παραθυρο και μου λεει οτι: "μπορει να αυξηθει η καταναλωση ενεργειασ περισσοτερο απο οτι στην τυπικη διαμορφωση".. ΠΩΣ στο καλο απενεργοποιητε αυτο?
Δεν απενεργοποιείται. Μπήκε με το τελευταίο update και σίγουρα έχει να κάνει με καμιά χαζή ευρωπαϊκή νομοθεσία που το υπαγορεύει

Avra-55
metoxos76-75
gmirtzakis-65
lion009-55
dimitrisnd-65
taksidiotis-55
jefm-55
CHRISK6-65
Kevin10-55
avsearcher-
dumakosx10-65
nemesi54-75
manolinio7-
TheG-65

Πλάκα πλάκα μαζευτήκαμε. Προσπάθησα να τηρήσω την παλαιότητα στη σειρά 😂
Ξεχασα να αναφερω τις ιντσες.! (65"
Δεν γινεται.
Πωωωωω..... Ειδικα στις αρχες που παιζεις συνεχως με τις ρυθμισεις ειναι ΑΚΡΩΣ ενοχλητικο....

Θα μπορουσαν τουλαχιστον σαν πρωτη επιλογη να πατας το οκ,αλλα ουτε αυτο!
Πρωτα πρεπει να πατησεις βελακι προς τα κατω και μετα οκ.
Ειναι γελοιοι οι ανθρωποι!

• Like
Reactions: manolinio7