Sony KD65X85J ή LG 65NANO926PB

TRISTAN

Established Member
5 July 2010
190
Καλησπέρα σε όλους!!!

Θα ήθελα γνώμες για ποια από τις δύο να καταλήξω :

LG 65NANO926PB​

Sony KD65X85J

Κυρίως ταινίες, Ps5 και αθλητικά!!!
Απόσταση θέασης 2.50 - 3 μέτρα

65NANO926 : IPS panel
65X85J : VA panel

VA αριστερά ,IPS δεξιά
VA vs IPS.jpg

Για θέση ταινιών σε σκοτεινό χώρο ή με χαμηλό φωτισμό σε απέναντι θέση θέασης τότε η επιλογή είναι VA panel, λόγω μεγαλύτερου λόγου αντίθεσης 6000:1 vs 1100 :1.
Και σε σήμα HDR είναι καλύτερα τα VA.

Σύγκριση δίπλα-δίπλα Sony X85J με LG NANO90 2021...https://www.rtings.com/tv/tools/com...ano90-2021/21695/24285?usage=1&threshold=0.10

-------

Άλλη επιλογή είναι σε OLED LG 65A1.

65NANO926 : IPS panel
65X85J : VA panel

VA αριστερά ,IPS δεξιά
View attachment 198254

Για θέση ταινιών σε σκοτεινό χώρο ή με χαμηλό φωτισμό σε απέναντι θέση θέασης τότε η επιλογή είναι VA panel, λόγω μεγαλύτερου λόγου αντίθεσης 6000:1 vs 1100 :1.
Και σε σήμα HDR είναι καλύτερα τα VA.

Σύγκριση δίπλα-δίπλα Sony X85J με LG NANO90 2021...https://www.rtings.com/tv/tools/com...ano90-2021/21695/24285?usage=1&threshold=0.10

-------

Άλλη επιλογή είναι σε OLED LG 65A1.
Σε ευχαριστώ φίλε μου για το ωραίο συγκριτικό, προς τα εκεί τείνω και εγώ τελικά ( για την Sony ) , απλά θα ήθελα να πάρω μερικές απόψεις και από κανέναν κάτοχο αυτών των δύο μοντέλων...

Η LG , το συγκεκριμένο μοντέλο, ισχύει ότι είναι Full Array panel;
Και κατά πόσο περισσότερο βοηθάει αυτό να έχει καλύτερα μαύρα σε ips panel ;

Καλή και η Oled Α1 ,αλλά είναι 60hz

• Like
Reactions: xavito
Σε ευχαριστώ φίλε μου για το ωραίο συγκριτικό, προς τα εκεί τείνω και εγώ τελικά ( για την Sony ) , απλά θα ήθελα να πάρω μερικές απόψεις και από κανέναν κάτοχο αυτών των δύο μοντέλων...

Η LG , το συγκεκριμένο μοντέλο, ισχύει ότι είναι Full Array panel;
Και κατά πόσο περισσότερο βοηθάει αυτό να έχει καλύτερα μαύρα σε ips panel ;

Καλή και η Oled Α1 ,αλλά είναι 60hz

VA πανελ χωρίς local dimming X85J
uniformity-large.jpg

VA panel με Full array local dimming απενεργοποιημένο X90J
uniformity-large.jpg

VA panel με Full array local dimming ενεργοποιημένο X90J
uniformity-local-dimming-large.jpg

IPS panel με Full Array Local Dimming NANO926

IPS panel με απενεργοποιημένο το Local Dimming NANO926
uniformity-large.jpg

OLED LG A1
uniformity-large.jpg

VA πανελ χωρίς local dimming X85J
uniformity-large.jpg

Πίνακας IPS με Full Array Local Dimming NANO926

Πίνακας IPS με απενεργοποιημένο το Local Dimming NANO926
uniformity-large.jpg

OLED LG A1
uniformity-large.jpg
Με κάλυψες πλήρως τώρα, σε ευχαριστώ πολύ καταρχήν.
Αποφάσισα για Sony τελικά, εντάξει οι Oled είναι Oled όπως και να το κάνουμε, προτιμώ όμως να θυσιάσω το πολύ βαθύ και σωστό μαύρο της oled και να προτιμήσω τα 120hz της Sony , μιας και είμαι οριακά και στο budget , αλλιώς θα πήγαινα στην C1 σειρά ...
Σε ευχαριστώ και πάλι

• Like
Reactions: xavito
Αν μπορείς παρε va panel ΜΕ local dimming. Δεν ξερω ποσο παραπάνω κανει το αντίστοιχο μοντέλο της σονυ.

Νομίζω η 65Χ90J είναι και Full Array και εχει και Dimming , απλά είμαι οριακά μέχρι 1000€ , την 85J την βρήκα Κωτσόβολο 999€

Νομίζω η 65Χ90J είναι και Full Array και εχει και Dimming , απλά είμαι οριακά μέχρι 1000€ , την 85J την βρήκα Κωτσόβολο 999€
Ναι η συγκεκριμένη έχει. Είναι καλύτερη. Θα έχεις ακομα ποιο βαθυ μαυρο, συνήθως, και γενικά λιγο ποιο ποιοτική εικόνα και περισσότερες δυνατότητες να τη ρυθμίσεις στα μετρα σου. Αλλα όντως πληρώνεις παραπάνω.. Τα ζυγίζεις και αποφάσιζεις. Στη δίκη μου τηλεόραση τουλάχιστον (65ΧΗ90, παρόμοια με την Χ90J που είναι ποιο καινούργια, είναι), αν κλείσω το local dimming, εχει μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον.

Ναι η συγκεκριμένη έχει. Είναι καλύτερο. Θα έχεις άκομα ποιο βαθύ μαυρο, συνήθως, και γενικά ποιο ποιοτική εικόνα και περισσότερες δυνατότητες να τις ρυθμίσεις στα μέτρα σου. Άλλα όντως πληρώνεις παραπάνω.. Τα ζυγίζεις και αποφασίζει. Στη δίκη μου τηλεόραση τουλάχιστον (65ΧΗ90, παρόμοια με την Χ90J που είναι ποιο καινούργια, είναι), αν κλείσω το local dimming, έχει μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον.
Η δικιά σου είναι αυτή εδώ;

65XH9005P​

Γιατί την βρίσκω σχεδόν 100€ παραπάνω από την 85J και είναι Full Array

Η δικιά σου είναι αυτή εδώ;

65XH9005P​

Γιατί την βρίσκω σχεδόν 100€ παραπάνω από την 85J και είναι Full Array
Λογικά η ίδια θα είναι. Ίσως έχει καμία διαφορά στη βάση γι αυτό ο ελαφρώς διαφορετικός κωδικός. Αν ξέρει κανείς σίγουρα ας γράψει. Η δική μου είναι αυτή πάντως
Αν τη θες για playstation να ξέρεις δεν βγάζει πραγματικό 4κ 120hz, μονο στα 60hz.

Last edited:
  • Like
Reactions: TRISTAN
Διαγραφή παρακαλώ..

Λογικά η ίδια θα είναι. Ίσως έχει καμία διαφορά στη βάση γι αυτό ο ελαφρώς διαφορετικός κωδικός. Αν ξέρει κανείς σίγουρα ας γράψει. Η δική μου είναι αυτή πάντως
Αν τη θες για playstation να ξέρεις δεν βγάζει πραγματικό 4κ 120hz, μονο στα 60hz.
Αν τσονταρω 200-300€ παραπάνω για αυτήν εδώ XR-65X93J , έχει διαφορά αισθητή από την 85J ;

Ενημερωτικά, μόλις σήμερα παρήγγειλα τελικά την Philips 65oled706 και θα μου έρθει την Τετάρτη, είδα την προσφορά του Κωτσόβολου και είπα να ανέβω λίγο παραπάνω μιας και είναι oled , με ότι συνεπάγεται αυτό, θετικό ή αρνητικό...
Μιας και το Burn in το φοβάμαι, γνωρίζει κάποιος εάν έχει και η Philips ανανέωση των πιξελ για αποφυγή burn in ;
Η οτιδήποτε άλλο για την αποφυγή του burn in ;
Τώρα, έκανα ή δεν έκανα καλά, θα δείξει..
Απλά διάβασα καλές κριτικές για το συγκεκριμένο μοντέλο , συν την προσφορά που έπαιξε και είπα να την πάρω

πες μας αντυπώσεις απο την Philips , εαν μπορεις πες και τι τιμη την αγορασες

Φυσικα και υπαρχει προστασια για το burn in και για το σταθερο λογοτυπο των καναλιων. Εχει προχωρησει αρκετα η τεχνολογια στο θεμα burn in. Η Philips "φοραει" τα πανελ της LG στο εκαστοτε ετος και με την εκαστοτε τεχνολογια που εχει και η ιδια για τις δικες της oled τηλεορασεις. Δεν υπαρχει φοβος. Αν ειναι η πρωτη σου μεταβαση σε oled απο lcd θα καταλαβεις γιατι τοσα χρονια δεν εβλεπες τηλεοραση με την σωστη εννοια. Επισης το μαγικο Ambilight θα σε καθηλωσει. Καλοριζικη καλοθεατη. Στα 849 που την ειχε ο Κωτσος ηταν μοναδικη προσφορα.

Ενημερωτικά, μόλις σήμερα παρήγγειλα τελικά την Philips 65oled706 και θα μου έρθει την Τετάρτη, είδα την προσφορά του Κωτσόβολου και είπα να ανέβω λίγο παραπάνω μιας και είναι oled , με ότι συνεπάγεται αυτό, θετικό ή αρνητικό...
Μιας και το Burn in το φοβάμαι, γνωρίζει κάποιος εάν έχει και η Philips ανανέωση των πιξελ για αποφυγή burn in ;
Η οτιδήποτε άλλο για την αποφυγή του burn in ;
Τώρα, έκανα ή δεν έκανα καλά, θα δείξει..
Απλά διάβασα καλές κριτικές για το συγκεκριμένο μοντέλο , συν την προσφορά που έπαιξε και είπα να την πάρω
Καλησπέρα.ικανοποιημενος με τη Philips;είμαι ανάμεσα στη Philips 706 και στην Sony x90j,σε budget 900 💶..