Σε ευχαριστώ φίλε μου για το ωραίο συγκριτικό, προς τα εκεί τείνω και εγώ τελικά ( για την Sony ) , απλά θα ήθελα να πάρω μερικές απόψεις και από κανέναν κάτοχο αυτών των δύο μοντέλων...65NANO926 : IPS panel
65X85J : VA panel
VA αριστερά ,IPS δεξιά
View attachment 198254
Για θέση ταινιών σε σκοτεινό χώρο ή με χαμηλό φωτισμό σε απέναντι θέση θέασης τότε η επιλογή είναι VA panel, λόγω μεγαλύτερου λόγου αντίθεσης 6000:1 vs 1100 :1.
Και σε σήμα HDR είναι καλύτερα τα VA.
Σύγκριση δίπλα-δίπλα Sony X85J με LG NANO90 2021...https://www.rtings.com/tv/tools/com...ano90-2021/21695/24285?usage=1&threshold=0.10
-------
Άλλη επιλογή είναι σε OLED LG 65A1.
Σε ευχαριστώ φίλε μου για το ωραίο συγκριτικό, προς τα εκεί τείνω και εγώ τελικά ( για την Sony ) , απλά θα ήθελα να πάρω μερικές απόψεις και από κανέναν κάτοχο αυτών των δύο μοντέλων...
Η LG , το συγκεκριμένο μοντέλο, ισχύει ότι είναι Full Array panel;
Και κατά πόσο περισσότερο βοηθάει αυτό να έχει καλύτερα μαύρα σε ips panel ;
Καλή και η Oled Α1 ,αλλά είναι 60hz
Με κάλυψες πλήρως τώρα, σε ευχαριστώ πολύ καταρχήν.VA πανελ χωρίς local dimming X85J
![]()
Πίνακας IPS με Full Array Local Dimming NANO926
![]()
Πίνακας IPS με απενεργοποιημένο το Local Dimming NANO926
![]()
OLED LG A1
![]()
Ναι η συγκεκριμένη έχει. Είναι καλύτερη. Θα έχεις ακομα ποιο βαθυ μαυρο, συνήθως, και γενικά λιγο ποιο ποιοτική εικόνα και περισσότερες δυνατότητες να τη ρυθμίσεις στα μετρα σου. Αλλα όντως πληρώνεις παραπάνω.. Τα ζυγίζεις και αποφάσιζεις. Στη δίκη μου τηλεόραση τουλάχιστον (65ΧΗ90, παρόμοια με την Χ90J που είναι ποιο καινούργια, είναι), αν κλείσω το local dimming, εχει μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον.Νομίζω η 65Χ90J είναι και Full Array και εχει και Dimming , απλά είμαι οριακά μέχρι 1000€ , την 85J την βρήκα Κωτσόβολο 999€
Η δικιά σου είναι αυτή εδώ;Ναι η συγκεκριμένη έχει. Είναι καλύτερο. Θα έχεις άκομα ποιο βαθύ μαυρο, συνήθως, και γενικά ποιο ποιοτική εικόνα και περισσότερες δυνατότητες να τις ρυθμίσεις στα μέτρα σου. Άλλα όντως πληρώνεις παραπάνω.. Τα ζυγίζεις και αποφασίζει. Στη δίκη μου τηλεόραση τουλάχιστον (65ΧΗ90, παρόμοια με την Χ90J που είναι ποιο καινούργια, είναι), αν κλείσω το local dimming, έχει μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον.
Λογικά η ίδια θα είναι. Ίσως έχει καμία διαφορά στη βάση γι αυτό ο ελαφρώς διαφορετικός κωδικός. Αν ξέρει κανείς σίγουρα ας γράψει. Η δική μου είναι αυτή πάντωςΗ δικιά σου είναι αυτή εδώ;
65XH9005P
Γιατί την βρίσκω σχεδόν 100€ παραπάνω από την 85J και είναι Full Array
Διαγραφή παρακαλώ..
Αν τσονταρω 200-300€ παραπάνω για αυτήν εδώ XR-65X93J , έχει διαφορά αισθητή από την 85J ;Λογικά η ίδια θα είναι. Ίσως έχει καμία διαφορά στη βάση γι αυτό ο ελαφρώς διαφορετικός κωδικός. Αν ξέρει κανείς σίγουρα ας γράψει. Η δική μου είναι αυτή πάντως
Αν τη θες για playstation να ξέρεις δεν βγάζει πραγματικό 4κ 120hz, μονο στα 60hz.Sony KD/KE XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια
Καλησπέρα και από μένα, όπως έχω διαβάσει και σε ένα review αν θυμάμαι καλά, το θέμα με την αγορά oled συνοψίζεται ως εξής: Εαν θες να πάρεις oled αλλά σε αγχώνει τόσο πολύ το burn in σε σημείο που νιώθεις την ανάγκη να κάνεις babysitting στην τηλεόρασή σου, τότε καλύτερα μην πας σε oled. Στο...avclub.gr
Σε ευχαριστώ φιλε μου , θα τα ζυγίσω και ανάλογα θα πάρω ή την 65XH9005P ή την 93J , σε ευχαριστώ
Καλησπέρα.ικανοποιημενος με τη Philips;είμαι ανάμεσα στη Philips 706 και στην Sony x90j,σε budget 900Ενημερωτικά, μόλις σήμερα παρήγγειλα τελικά την Philips 65oled706 και θα μου έρθει την Τετάρτη, είδα την προσφορά του Κωτσόβολου και είπα να ανέβω λίγο παραπάνω μιας και είναι oled , με ότι συνεπάγεται αυτό, θετικό ή αρνητικό...
Μιας και το Burn in το φοβάμαι, γνωρίζει κάποιος εάν έχει και η Philips ανανέωση των πιξελ για αποφυγή burn in ;
Η οτιδήποτε άλλο για την αποφυγή του burn in ;
Τώρα, έκανα ή δεν έκανα καλά, θα δείξει..
Απλά διάβασα καλές κριτικές για το συγκεκριμένο μοντέλο , συν την προσφορά που έπαιξε και είπα να την πάρω
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.