Sony KDL-32D3000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: sony 32 D3000 στις 10/06

Tελικά τί Panel έχει αυτό το μοντέλο?

10bit or 8bit? Υπάρχει σε άλλα φόρουμ διαμάχη μεγάλη. Η εταιρεία λέει 10, αλλοι λένε επεξεργασία 10 και οθόνη 8. Κάπου διάβασα ότι 10bit είναι αδύνατον σε έγχρωμη κινούμενη εικόνα....
Κάποιες άλλες εταιρείες εν τω μεταξύ ετοιμάζουν μοντέλα με 14bit!

Tελικά τί Panel έχει αυτό το μοντέλο?

10bit or 8bit? Υπάρχει σε άλλα φόρουμ διαμάχη μεγάλη. Η εταιρεία λέει 10, αλλοι λένε επεξεργασία 10 και οθόνη 8. Κάπου διάβασα ότι 10bit είναι αδύνατον σε έγχρωμη κινούμενη εικόνα....

H Sony λεει οτι ειναι true 10 bit panel (χωρις dithering) , τωρα απο εκει και περα...

Tι ειναι το Dithering?

When working with a computer display system that supports 8-bit color (or less), the video card can display only 256 different colors at one time. Dithering is a technique to simulate the display of colors that are not in the current color palette of a particular image. It accomplishes this by arranging adjacent pixels of different colors into a pattern which simulates colors that are not available to the computer.

http://cal.bemidjistate.edu/webtraining/YaleManual/graphics/optimizing_graphics.html

Κοινως μια μεθοδος απεικονισης αποχρωσεων που κανονικα δεν μπορει να δειξει ενα πανελ λογω μειωμενου αριθμου χρωματων (πχ. ενα πανελ 8 bit μπορει να δειξει 16 εκατ. χρωματα ενω ενα 10bit 1.07 δισ. χρωματα.

Αυτοι ετσι κανουν , γραφουν πρωτα το μισο τεστ και μετα απο 3-4 ημερες μολις καλιμπραρουν και κανουν τις μετρησεις τοτε βαζουν και το υπολοιπο.

Νομιζω οτι δεν πρεπει να παραβλεφθει και αυτο το σχόλιο

" I am not sure if Sony TV owners know how lucky they are: the response time for on-screen menu navigation and channel switching on Sony TVs is usually blazingly fast... certainly one of the best in the business. I am happy to report that the Sony KDL32D3000 continues this worthwhile tradition, for no other reason than because I am sick and tired of being tortured by sluggish navigation on countless HDTVs."

Ειναι αρκετα σημαντικο να υπαρχει ταχύτητα και γρήγορη απόκριση στις αλλαγες καναλιων και στο navigation των μενου...Aπο προσφατη εμπειρια μου σε μια samsung 32M71 μπορω να πω οτι η ελλειψη αυτων των δυο χρακτηριστικών ειναι παρα πολυ ενοχλητικη κι επιζημια για τα νευρα.....

Απάντηση: sony 32 D3000 στις 10/06

@Rivers , σε σύγκριση με την Sharp RD2Ε , η Sony υπερέχει μόνο στο 24 fps; Στην Sharp που κοιτάω δεν έχει αναφορά για 24 και την έχω καταβρει με την τιμή της 37άρας κάτω από τα 1200 ευρώ ...

Re: Απάντηση: sony 32 D3000 στις 10/06

@Rivers , σε σύγκριση με την Sharp RD2Ε , η Sony υπερέχει μόνο στο 24 fps; Στην Sharp που κοιτάω δεν έχει αναφορά για 24 και την έχω καταβρει με την τιμή της 37άρας κάτω από τα 1200 ευρώ ...

Εισαι σιγουρος? Εγω την 37RD2E την ειδα 1800+ ευρω καπου, μηπως λες για την RD1?

Δεν νομιζω οτι μεταξυ Sharp RD2 και Sony D3000 υπαρχουν σημαντικες διαφορες υπερ της μιας η της αλλης. Και οι δυο φαινονται κορυφαιες.

Στα 1,200 ευρω μαλιστα δεν το συζηταω. Χτυπα την αμεσως.:slapface:

εμένα με τρώει το 24 fps , βλέπεις την τηλεόραση την θέλω για BR και εαν όντως ισχύει αυτό που ακούω, ότι εαν δεν έχει κάτι σχετικό στα 24 ( 48/72/96 ) δεν θα έχει καλή κίνηση ... Ηδη στην οθόνη του PC ( 60 ) φαίνεται άσχημα η κίνηση και θα με χτυπάει εαν κάνω τέτοιο λάθος ...

εμένα με τρώει το 24 fps , βλέπεις την τηλεόραση την θέλω για BR και εαν όντως ισχύει αυτό που ακούω, ότι εαν δεν έχει κάτι σχετικό στα 24 ( 48/72/96 ) δεν θα έχει καλή κίνηση ... Ηδη στην οθόνη του PC ( 60 ) φαίνεται άσχημα η κίνηση και θα με χτυπάει εαν κάνω τέτοιο λάθος ...

Αυτο που λες ειναι αληθεια , χωρις 24p η τηλεοραση κανει σπασιματα στην εικονα του Blu Ray (τουλαχιστον αυτο διαβαζω στα τεστ).

οπότε με βλέπω με μία 40άρα D3000 , κατά Οκτώμβριο μεριά , τώρα τι να δεις ... Συνέχεια στην παραλία είμαι ...

Μέχρι τότε θα έχει πέσει και λίγο η τιμή της......

To review της D3000 ειναι ετοιμο:

http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL32D3000/

Προσεξτε εδω:

Standard Definition:In the midst of the marketing-fuelled 1080p frenzy, it is easy to forget that most of the content viewed by the majority of people is still encoded and broadcasted in standard definition. Some who were too eager to jump on the HDTV bandwagon were simply unprepared for the harsh reality of insufficient internal video processing as manufacturers seek to keep costs down to remain competitive. Compression and video processing artifacts that are normally concealed by smaller screens are blown up on larger panels without proportionate increase in scaling/ deinterlacing/ noise reduction power, leaving viewers severely disappointed ("My 10-year-old CRT is ten times better than this piece of junk!").

With a screen size of 32 inches and a native resolution of 1366 x 768, Sony KDL32D3000 is the perfect antidote to this madness. Throw in some solid deinterlacing and noise reduction, and you'll find that standard definition is right up KDL32D3000's alley.

http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL32D3000/Picture-Quality.php

Συνολικα η D3000 παιρνει την καλυτερη βαθμολογια που εχει δωθει ποτε σε τηλεοραση "Highly Recommended".:firstprize:

Επιτέλους ολοκληρωμένο!!!

http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL32D3000/

Γενικό συμπέρασμα? Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Η!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sony KDL32D3000 impressed us so much that it earned HDTVTest's first ever "Highly Recommended" award.

Τώρα ξέρω τι θα κοσμεί το σαλόνι μου από τέλη Αυγούστου...:firstprize: