Sony KDL-32W650 Help Please.

Tektonas

Senior Member
3 May 2014
517
Λοιπόν...Έχω θέμα με την τηλεόραση μου και δεν ήξερα που να ανοίξω το νήμα...Ας ξεκινήσω λοιπόν με ένα μικρό πρόλογο.( Αν και δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανένα... D: )
Γεια σας τρελό-παρέα , τι γίνετε?
Είμαι νέο μέλος , ερχόμενος από adslgr και ξεκινάω σιγά σιγά τον πρόλογο.
Μια ζωή πεζό video games , και παρόλο που αγαπώ πολύ την εικόνα , ποτε δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν μέχρι που....Με ανάγκασαν.
Μετά από τόσα χρονια με μια 24'' CRT , έρχεται ( μετά από ps1-2-3 ) η 13/12/13 και παο κωτσόβολο...Με συνέφεραν στο νοσοκομείο βεβαια...
Πλακα κάνω , ήξερα δυο τρεις μήνες πριν ότι δεν έχει scart.
Όπως και νάχει , πείρε φώτα ο κ@@@@ μου.
Δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το τι εστί T.V. εν έτι 2014.
Μαζί λοιπόν με τον π@@@@@ μου , πείραν φωτιά και τα ματια μου να ψάχνω για τηλεόραση και να διαβάζω ότι δεν έχω διαβάσει τόσα χρονια.
Είμαι χαρούμενος βεβαια που έπεσα σε χρονια με τρομερή εξέλιξη.
Τελικά , κατέληξα adslgr , ο φίλος alex και host0505 ( νομίζω είναι k εδώ ) μου είπαν το μοντέλο που και παράγγειλα.

Και συνεχίζω λέγοντας , ( sorry για διπλό post αλλα δεν έχω pc και κάνω browsing από ps3 , το adslgr ευτυχώς είχε ένα '' συμψηφισμό '' post αλλα εδώ... )
Κάνοντας μάλλον μια πρώτη ( άσχετη με το πρόβλημα μου ) ερώτηση.
Το spva / spa είναι καλύτερο panel από IPS ? Για να τελειώνουμε.
Δεν θέλω μεγάλη θέαση , είναι μονο για εμενα η τηλεόραση.
Και το πρόβλημα μου....Αφού βιαστικά σαν τούβλο που είμαι...
Είδα στην συνεχεια ( καλά το xbox1 δεν το συζητώ αλλα ακόμα και το ps4 ) ότι το ps4 είναι mpάζο.Μέχρι τουλάχιστον να γίνουν firmware updates , να πετύχω καμια made in japan παρτίδα , να περάσει λίγο ο καιρός ( 1 χρόνο minimum ) και τα λοιπά και τα λοιπά...
Οποτε , τι γίνετε τώρα? Τώρα , είμαι με μια full HD και με μηχάνημα HD. ( ps3 720 p games ).
Πως γίνονται λοιπόν , ρύθμισις τώρα , για να μην φάω stretching ?
Καμια ελπίδα για black bars? Που είναι πιο suitable ?
Η θα το φάω το stretching , έτσι για να μάθω να βιάζομαι ?
Ευχάριστο εκ τον προτερων για την βοήθεια.

Να πω και να τελειώσω με αυτό , ότι χαίρομαι που βρίσκομαι σε ένα forum με τόσα , '' μυαλά '' ίσος και να κάνω λάθος και απλά να έχετε εξειδίκευση και γνώση , αλλα από τόσα που διάβασα πριν το registration μου , από ps4 συζήτηση ( όλο και τις 54 σελίδες ) μέχρι τηλεοράσεις και dune media player μπορώ να πω ( και htpc και ultimate αθόρυβο και λοιπά ) ότι έχετε όσο νάνε αρκετά περισσότερο I.Q. από άλλους και μονο και μονο που είπατε ( παραδεχτήκατε βασικά ) ότι η w905 είναι μανouλο μανouλο ακόμα και του 2014 στις led ( θα δείξει βεβαια ).
Ελπίζω να μην φάνε τα post μου ( double και triple ) διαγραφή και εύχομαι να έχω καλο foruming.

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα.
- Όσο αφορά το πρώτο σου ερώτημα, το ips πάνελ είναι το χειρότερο από όλα, ειδικά για τηλεόρασης, άντε μέχρι κανένα κινητό, το πολύ και σε κανένα μικρό ταμπλετ, από εκεί και πάνω πολύ χάλια....
- Τώρα για το δεύτερο δε κατάλαβα τι ακριβώς ρωτάς. Αν επειδή έχεις full hd τηλεόραση και παίζεις παιχνίδια hd 720p θα έχεις πρόβλημα στο να προσαρμοστεί σωστά η εικόνα στο πάνελ σου;
Αν ρωτάς αυτό, κάνε σύνδεση με Hdmi δώσε τις απαραίτητες ρυθμίσης σε ps3 & tv και θα προσαρμοστούν όλα αυτόματα μια χαρά. Εγώ 2-3 παιχνίδια που έχω 720p << κάθεται >> μια χαρά η οθόνη, μόνο στο ένα, το ΜΠΑΖ, αφήνει πάνω κάτω μια πολύ μικρή μαύρη μπάρα, δε ξέρω γιατί, αλλά πάντως πολύ μικρότερη σε σύγκριση με αυτές που αφήνουν οι ταινίες 21:9
Δε ξέρω αν σε βοήθησα, γιατί δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά το ερώτημά σου.

Sorry , έπρεπε να είμαι πιο κατανοητός , αλλα ευτυχώς με κατάλαβες και σε ευχάριστο πολύ για τον καθησυχασμό.
Ωραία...Ούτε καν black bars , στρώνει μια χαρά η εικόνα.
Ευχάριστο βεβαια και για το panel...Έφαγα τόσο καταραμένη διαφήμιση από LG που δεν ξέρω που πατάν τα τέσσερα.
Άλλο Νάνο Full led , Άλλο local dimming ( στα ακριβά μοντέλα τις ) και τέλος άλλο η άπιαστη OLED.
Με αυτά στο μυαλό , πήγαινα και εγώ μπροστά ψάχνοντας IPS panel.
Άντε γεια...Από ότι φαίνεται , δεν ξέρω τι κάνει στα ακριβά μοντέλα γιατί oled καινούργια τεχνολογία και μένει να δούμε , αλλα στα φθηνά η LG το έχει ξεφτιλίσει.
μαρεσει που στα tablets ( γιατί το IPS εκεί το πρώτο είδα ) συγκρίνουν εικόνα RETINA με IPS , που το retina είναι από τα πολύ λίγα καλά της apple , μετά το Prο Mac.
( Άσχετα αν τρώει χοντρό outperformance από άλλο pc με ίδια λεφτά , στο σχέδιο γενικά η apple είναι καλή :p ).

Αυτά είναι !!! * Breaking my Tablet *

Απορώ πάντως , πέρα από PS64F8500 , που προφανώς είναι pva , psa η spva , πως γίνετε να κάνουν σύγκριση του παραπάνω μοντέλου με zt60 που από ότι έχω ακούσει ( και δυστυχώς ειδικά από 2014 ακολουθεί και η sony ) η panasonic usάροι IPS αβέρτα.
Άσχετα αν μιλάμε για Πλάσμα η LED , το panel είναι panel , εκτος αν κάνω λάθος και τα IPS κομμάτια της panasonic είναι συγκεκριμένα μοντέλa , χαμηλού κόστους , όπως και στην sony...( Αν εξαιρέσεις x955...)
Και στην τελική , ΓΙΑΤΙ.
Ποσο χαμηλές μπορεί η τιμές που δίνει η lg να είναι.
Πως γίνετε να αγοράζουν κορυφαίες εταιρίες ( εκτος samsung ) panel από LG.
Και αφού είναι έτσι και παραδεχτώ ότι ok , IPS panel = Cheap panel , γιατί δεν είναι και τα καταραμένα μοντέλα CHEAP επίσης τις LG ?
Η LA960V ( άσχετα με νάνο full led , είδα review k είναι IPS ) με την τιμή στα ύψη έφτασε και με αυτήν εξαντλήθηκε μέχρι και πριν λίγες μέρες , η 47 και 55 inches...

Τα IPS έχουν κάποια θετικά και αρνητικά , μεγαλύτερη γωνία θέασης από τον μέσο όρο και πιο "φυσικά" χρώματα (είναι ένας αδόκιμος όρος που περιγράφει αυτό που μας κάθεται καλύτερα στο μάτι). Υστερούν σε μαύρο και αντίθεση όμως (σε σκοτεινό περιβάλλον θα το δεις αυτό) και έχουν περισσότερες ανομοιομορφίες (dirty screen , banding κτλ). Δεν σημαίνουν όλα αυτά ότι κατασκευαστικά είναι πιο φτηνά από άλλους τύπους. Ίσα ίσα από ότι βλέπεις η Apple τα διαφημίζει ως "σούπερ" επιλογή.

Για κάποιον που βλέπει τηλεόραση κυρίως ημέρα ή δεν έχει υπερβολικές απαιτήσεις είναι οκ σαν επιλογή , όχι όμως για όποιον θέλει να βλέπει τηλεόραση και νύχτα γιατί εκεί υστερούν.

Μάλιστα , από όσο αντιλαμβάνομαι , η , μηv πω...Αγορά τον tablets , έχει καταστρέψει τις τηλεοράσεις και μάλιστα δεν έμεινε το κακό στην LG από την οποια και προέρχεται , αλλα χαλάνε κολοσσοί εταιρίες , δεν μπορούν βεβαια να συγκριθούν με Bang & Olufsen , αλλα Sony και Panasonic , είναι τέρατα , μέχρι και πέρυσι τουλάχιστον.
Κρίμα , όπου γέρνει η παλάτζα πάνε και αυτοί.Αυτό βεβαια δεν πρόκειται να διορθωθεί στο άμεσο μέλλον.
Όσο πουλάνε τα tablets με τα IPS panel , όσο υπάρχει η apple και όσο η υποψήφιοι αγοραστές τηλεοράσεων είναι επί το πλείστον οικογένειες = πολλά άτομα , 8a χρειάζονται πάντα IPS και οι εταιρίες θα ακολουθούν.
Καταστραφήκαμε.
Και όχι τίποτα άλλο , το εφαρμόζουν σε περισσότερα μοντέλα όσο περνάει ο καιρός , δεν μένουν σε ένα , δυο.
Θα μπορούσε να ειπωθεί ακόμα ότι όλο αυτό είναι μια συνωμοσία για να πάμε όλοι samsung :P ( Και αυτή από την άλλη μπάντα....Με curved έχει καταστρέψει την εικόνα -_- ) Ρε ξύλο που θέλουν όλοι τους.
Δεν έχουμε και καμια πληροφορία αναλυτική ακόμα για OLED....

Απορώ πάντως , πέρα από PS64F8500 , που προφανώς είναι pva , psa η spva , πως γίνετε να κάνουν σύγκριση του παραπάνω μοντέλου με zt60 που από ότι έχω ακούσει ( και δυστυχώς ειδικά από 2014 ακολουθεί και η sony ) η panasonic usάροι IPS αβέρτα.

Αυτές οι δύο είναι Plasma, ούτε PVA, ούτε IPS. Τα PVA, PSA, SPVA, IPS, κτλ. είναι τύποι πάνελ LCD...

Καλός.
Όπως και νάνε πάντως , η panasonic και η sony χαλάνε σιγά σιγά.
Το μαξιλαράκι που μα έχει μείνει είναι η samsung = κορεατικη , αλλα ευτυχώς με καλά panel.
Άσχετα αν κάνει τα τρελα τις τώρα με curved και αν στα φθηνά μοντέλα το panel είναι λοταρία ( βλέπε f5000 ).
Όχι τίποτα άλλο , να έχεις τα λεφτά και να μην ξέρεις που να στραφείς.
Τα '' ιερά '' τέρατα εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού , εκτος αν πας amazon να παραγγείλεις , όπως w905 , zt60 , ps64f8500 , σταματάνε και την γραμμή παραγωγής , σε ωθούν ντε και καλά να αγοράσεις την μάπα τους , η να περιμένεις να τελείωση ο ΧΡΟΝΟΣ ( 2014 ) και μετά από δεκάδες reviews να κανεις την σούμα που και αυτή λιγοστεύει χρόνο με το χρόνο.
2013 , w905 f8000 f7000 zt60 vt60 ps64f8500 από ποσα...?
Καμια χιλιάρα διαφορετικά μοντέλα πιστεύω και μετράω μονο τα 4 brands.