Sony KDL-40D3000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony 40D3000: Εντυπώσεις και γνώμες!!!

Πέρασα και το setup του HDTV και πραγματικά βελτιώνει αρκετά την εικόνα. Το μαύρο με αυτές τις ρυθμήσεις καλό αλλά έχω την εντύπωση με αρκετή χαμένη πληροφορία.

Αυτά προς το παρόν και έπαιται συνέχεια...

Οντως η εικονα γινεται αισθητα καλυτερη, ιδιαιτερα στο χρωμα των προσωπων. Περιεργο γιατι οι αλλαγες δεν ειναι πολυ μεγαλες ειδικα στο service menu. Anyway ηταν ευχαριστη εκπληξη. Αν εφτιαχνε κ η κινηση ολα θα ηταν μια χαρα!

Άντε για να μπω και εγώ στο λούκι :

στο πλαίσιο η Panny 70 και η Sony του παρόντος θρεντ έχουν περίπου τα ίδια.
Δεδομένου ότι τις θέλω μόνον για τηλεοπτικό σήμα (αφού ταινίες βλέπω στον προβολέα), παρακαλώ όπως οι έμπειροι (πχ. Rivers) αποφανθούν :

Panny ή Sony ;

(Πόσο επηρεάζει ότι από κάτω από το σημείο που θέλω να τις βάλω, υπάρχει (δυστυχώς) καλοριφέρ ; Θυμάμαι περίπου ότι για τις πλάσμα αυτό ήταν ιδιαίτερα αρνητικό. Ισχύει ακόμη;)

Εγω θα επαιρνα την Panasonic. Νομιζω οτι εχει πιο ζωντανα χρωματα κ το (πολυ) μεγαλυτερο contrast κανει μεγαλη διαφορα στην εικονα ιδιαιτερα σε σκοτεινες σκηνες στις οποιες 8α φαινονται περισσοτερες λεπτομερειες. Τωρα το ποσο ευαισθητες ειναι οι plasma σε σχεση με LCD δεν ξερω απο πρωτο χερι (ευτυχως). Παντως αν την παρεις κ βγαλει το καλοκαιρι χωρις κλιματιστικο νομιζω τον χειμωνα με το καλοριφερ δε 8α εχεις προβλημα :smile:

Άντε για να μπω και εγώ στο λούκι : στο πλαίσιο η Panny 70 και η Sony του παρόντος θρεντ έχουν περίπου τα ίδια.
Δεδομένου ότι τις θέλω μόνον για τηλεοπτικό σήμα (αφού ταινίες βλέπω στον προβολέα), παρακαλώ όπως οι έμπειροι (πχ. Rivers) αποφανθούν : Panny ή Sony ;

Και εγω ημουν μεταξυ των δυο και διαλεξα την Sony γιατι εχει 3 HDMI , υποστηριζει 24p , δεν εχει προβληματα burn in/image retention (πολυ σημαντικο για χρηση PC και παιχνιδομηχανων) , επισης δεν εχει ανακλασεις και εχει μικροτερη καταναλωση ρευματος (169W εναντι 270W).

Βεβαια σε καποιους αρεσει πιο πολυ η εικονα στις πλασμα καθως την βρισκουν πιο "ζωντανη" οποτε καλο ειναι να πας να δεις και τις δυο πριν αποφασισεις.

Παντως η Panasonic σε αλλες χωρες πωλειται 200-300 ευρω λιγοτερο απο την Sony , τωρα γιατι εδω εχει τοσο υψηλη τιμη μονο η αντιπροσωπια το ξερει.

Εγω θα επαιρνα την Panasonic. Νομιζω οτι εχει πιο ζωντανα χρωματα κ το (πολυ) μεγαλυτερο contrast

Σε μαυρο και contrast οι δυο τηλεορασεις ειναι σχεδον ισοδυναμες. Μαλιστα συμφωνα με το περιδικο Hi Tech η 40D3000 εχει contrast 501:1 ενω η PX70 εχει 415:1.

Last edited:

Άντε για να μπω και εγώ στο λούκι :

στο πλαίσιο η Panny 70 και η Sony του παρόντος θρεντ έχουν περίπου τα ίδια.
Δεδομένου ότι τις θέλω μόνον για τηλεοπτικό σήμα (αφού ταινίες βλέπω στον προβολέα), παρακαλώ όπως οι έμπειροι (πχ. Rivers) αποφανθούν :

Panny ή Sony ;

(Πόσο επηρεάζει ότι από κάτω από το σημείο που θέλω να τις βάλω, υπάρχει (δυστυχώς) καλοριφέρ ; Θυμάμαι περίπου ότι για τις πλάσμα αυτό ήταν ιδιαίτερα αρνητικό. Ισχύει ακόμη;)

ειχα δει την panny και Χ2000 .

προτιμησα την πρωτη για tv μου αρεσαν πιο πολυ τα χρωματα της.
δεν μπορω να σου πω d3000.

οσο για το καλοριφερ δεν θα εβαζα κατι πανω απο αυτο,οτιδηποτε και αν ειναι αυτο!!!!

Καλησπέρα παιδιά, ψήνομαι κι εγώ παιδιά να πάω να την χτυπήσω αλλά μόλις γυρίσω απ'τις διακοπές, γύρω στις 20 Αυγούστου.
Ποια είναι η φθηνότερη τιμή που την έχετε βρει; (το Perfect Shop την έχει 1459e με 1 χρόνο εγγύηση αντιπροσωπείας -αν και 2 δεν είναι κανονικά βάσει Ευρωπαικής Οδηγίας; - ,το Media Markt Θηβών την είχε 1900e και μόλις τους είπα για την παραπάνω τιμή δεχτήκανε με 1600e για 3 δόσεις που τους είπα).
Τι λέτε;

Καλησπέρα παιδιά, ψήνομαι κι εγώ παιδιά να πάω να την χτυπήσω αλλά μόλις γυρίσω απ'τις διακοπές, γύρω στις 20 Αυγούστου.
Ποια είναι η φθηνότερη τιμή που την έχετε βρει; (το Perfect Shop την έχει 1459e με 1 χρόνο εγγύηση αντιπροσωπείας -αν και 2 δεν είναι κανονικά βάσει Ευρωπαικής Οδηγίας; - ,το Media Markt Θηβών την είχε 1900e και μόλις τους είπα για την παραπάνω τιμή δεχτήκανε με 1600e για 3 δόσεις που τους είπα).
Τι λέτε;

Φίλε μου μόλις κοίταξα στο γνωστό site της Λάρισας και ωωωω

Η 40D3000 μόλις 1277 ευρώ καιι με δωρεάν αποστολή (με εγγύηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μπορεί κάπου στην Ευρώπη να την βρεις φθηνότερα αλλά για Ελλάδα δεν νομίζω να υπάρχει αυτή την στιγμή καλύτερη τιμή! (στο Πλαίσιο η 32D3000 έχει 1269 ευρώ)

www.electroptica.gr

Αργησε αλλα εκανε στραικ στη μεγκα μπανκα ο λαρισαιος με 1277 . Αν και βλεπω την V 2500 να την εχει 1311 ....... ακομα .

Φίλε μου μόλις κοίταξα στο γνωστό site της Λάρισας και ωωωω

Η 40D3000 μόλις 1277 ευρώ καιι με δωρεάν αποστολή (με εγγύηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μπορεί κάπου στην Ευρώπη να την βρεις φθηνότερα αλλά για Ελλάδα δεν νομίζω να υπάρχει αυτή την στιγμή καλύτερη τιμή! (στο Πλαίσιο η 32D3000 έχει 1269 ευρώ)

www.electroptica.gr

:eek: τα χαπια μου!!! :flipout:

Πω πω τι τιμή είναι αυτή!!!!!!!!!!

τα settings του hdvtest ειναι εκπληκτικα για βραδυνη θεαση με λιγο φως. Για την ημερα με περισσοτερο φως φτιαξε το standard (εχω δωσει τις ρυθμισεις μου σε προηγουμενο post) με βαση το hdtv set up αλλα με αυξημενο backlight, gamma και ισως contrast enhancer.

Kαλες θεασεις. Να την χαρεις!

nilo τις έχω ήδη δοκιμάσει αλλά σε μερικές περιπτώσεις (με το χάλια σήμα της νοβα πχ) έχω καμμένα άσπρα και τεχνουργήματα σε ενιαίες μαύρες περιοχές της εικόνας.

Το setup του Rivers, αν και λίγο ποιο σκωτεινό, μου αρέσει περισσότερο.

Και ένα μικρό tip: για να δείτε πως βελτιώνουν τα 100Hz την κίνηση βάλτε ένα δορυφορικό κανάλι ειδήσεων που να έχει κυλιόμενο baner με γράμματα στο κάτω μέρος (πχ sky news, BBC) και ενεργοποιήστε-απενεργοποιήστε την ενίσχυση κίνησης.

Ρυθμισεις απο εμενα (για την NOVA):

backlight : 4
contrast :70
brightness: 50
colour : 50
colour temp : warm 2
sharpness : 8
Noise/MPEG noise red. : off

Advanced
black corrector οff
contr. enhancer: off
gamma: medium
clear white οff
colour space :normal

set up
motion enhancer:standard
film mode : auto 1
game mode: off
power saving οff
light sensor: off

Λοιπον στα παραπανω εβαλα sharpness στο 0 , μην σας τρομαξει η εικονα , σε κανα δεκαλεπτο που θα συνηθισει το ματι σας θα δειτε οτι μειωνεται ο θορυβος που εχει η NOVA.

Επισης δοκιμασα τον συνδυασμο

color space: wide
live color: low
gamma: low

O οποιος σε συνδυασμο με τις ρυθμισεις του sevice menu απο το HDTV test δινει πολυ ομορφα ζεστα χρωματα χωρις ομως να ειναι υπερβολικα.

Για δοκιμη στις συγκεκριμενες ρυθμισεις αναγκαστικα να βλεπω Αννιτα Πανια χθες το βραδυ.:flipout:

nilo τις έχω ήδη δοκιμάσει αλλά σε μερικές περιπτώσεις (με το χάλια σήμα της νοβα πχ) έχω καμμένα άσπρα και τεχνουργήματα σε ενιαίες μαύρες περιοχές της εικόνας.

Το setup του Rivers, αν και λίγο ποιο σκωτεινό, μου αρέσει περισσότερο.

Και ένα μικρό tip: για να δείτε πως βελτιώνουν τα 100Hz την κίνηση βάλτε ένα δορυφορικό κανάλι ειδήσεων που να έχει κυλιόμενο baner με γράμματα στο κάτω μέρος (πχ sky news, BBC) και ενεργοποιήστε-απενεργοποιήστε την ενίσχυση κίνησης.

Δε χρειαζεται να ειναι δορυφορικο, κ στις ειδησεις του STAR εχει κυλιομενη ταινια. Εκει εχω προσεξει οτι οταν ειναι ενεργοποιημενο το motionenhancer μαζι με καποιο film mode (πχ standard + auto 1) οπως προτεινεται η κινηση απο πολυ ομαλη χαλαει (σα να χανει frames) κ ξαναφτιαχνει. Το εχει παρατηρησει κανεις?

Εγω σας το ειχα πει να οργανωσουμε ενοπλη ληστεια ωστε να την παρουμε τσαμπα...:twoguns: :Banane0:

Γιατι να κινδυνευσουμε? Σε λιγο θα μας πληρωνουν για να την παρουμε :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Sony 40D3000: Εντυπώσεις και γνώμες!!!

Θές να πείς κάτι με αυτό ? :chinscratch:

Σε εναν μηνα πηγε -500Ε κ μαλιστα πριν βγουν οι W3000 X3000. Φαντασου σε κανα 2μηνο ποσο 8α εχει.

Παντως γενικα δεν ειμαι ευχαριστημενος με την TV. Ισως επειδη την η8ελα για ειδικη χρηση (συνδεση με PC που τρεχει media center) κ δεν με καλυψε.

Λοιπον στα παραπανω εβαλα sharpness στο 0 , μην σας τρομαξει η εικονα , σε κανα δεκαλεπτο που θα συνηθισει το ματι σας θα δειτε οτι μειωνεται ο θορυβος που εχει η NOVA.

Επισης δοκιμασα τον συνδυασμο

color space: wide
live color: low
gamma: low

O οποιος σε συνδυασμο με τις ρυθμισεις του sevice menu απο το HDTV test δινει πολυ ομορφα ζεστα χρωματα χωρις ομως να ειναι υπερβολικα.

Για δοκιμη στις συγκεκριμενες ρυθμισεις αναγκαστικα να βλεπω Αννιτα Πανια χθες το βραδυ.:flipout:

To Sharpnes αν δεν κάνω λάθος προσθέτει τεχνητή πληροφορία στην εικόνα και σίγουρα πρέπει να χρησιμοποιήται με μέτρο (εγώ το έχω στο 4) αλλά στη νόβα νομίζω ότι βοηθάει λίγο την κατάσταση.