Sony KDL-40D3000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony 40D3000: Εντυπώσεις και γνώμες!!!

Παιδιά καλησπέρα,

Τελικά κατάφερα και την ξεπακετάρισα την Κυριακή το απόγευμα αλλά δεν έχω προλάβει να περάσω αρκετές ώρες μαζί της για να σας πω ολοκληρωμένες τις εντυπώσεις μου.
Μέχρι τώρα έχω να πω τα εξής:

1. Το κουτί ήταν σφραγισμένο και μόλις την ενεργοποίησα μου ζήτησε να επιλέξω γλώσσα, οπότε καταρχήν ηρέμησα :coool: για το αν είναι του κουτιού, αν και δεν έχω μπει ακόμα στο service menu. Θα γίνει και αυτό...

2. Αφού στήθηκε λοιπόν το πρώτο συναίσθημα ήταν δέος για το μέγεθος, καθώς αντικατέστησε μια crt 21'' :grinning-smiley-043 αλλά και ικανοποίηση για την ποιότητα κατασκευής.

3. Η πρώτη αίσθηση όσον αφορά την εικόνα της nova ήταν λίγο περίεργη και αυτό γιατί είναι η πρώτη μου επάφή με lcd τηλεόραση, οπότε τώρα είδα πόσο χάλια εικόνα μας δίνει η nova:tdown: και μάλιστα σε μέγεθος που δεν είχα συνηθίσει. Επιπλέον είχα τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και η αλήθεια είναι ότι δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου :chinscratch:

4. Έτσι λοιπόν μπήκαν τα μεγάλα μέσα, βλ. ρυθμίσεις Γιάννη (Rivers) :grinning-smiley-043 και μπορώ να πω ότι υπήρξε μεγάλη διαφοροποίηση στο αποτέλεσμα και όντως άρχισα να την απολαμβάνω :BDGBGDB55:

Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να την δω ούτε με αναλογική κεραία (αν και δεν έχω καλή ληψη έτσι και αλλιώς και σχεδόν ποτέ δεν τη χρησιμοποιώ), αλλά και ούτε και σε dvd για ταινία.

Οπότε αναμένεται η συνέχεια...
Παρομοια κατασταση και εδω, απο 21 crt στην 49d3000, το προβλημα(?) ειναι οτι οταν επιλεγω τα καναλια απο το remote της tv (default συντονισμος) στα περισσοτερα καναλια ο ηχος ακουγεται προβληματικα, ειτε με μπουκωματα/παρασιτα ειτε με μονο παρασιτα(μονο στο ΑΝΤ1). Ρυθμισα το audio filter στο low level και στις περισσοτερες περιπτωσεις το προβλημα λυθηκε, εκτος του ΑΝΤ1.
Οταν επιλεγω τα καναλια μεσω του filmnet box ο ηχος ειναι "σωστος" σε ολα τα καναλια!!! Το Filmnet ειναι συνδεμενο με scart στην tv.
Να σημειωθει οτι η εικονα ειναι καλη και στις 2 περιπτωσεις.
Υπαρχει περιπτωση να ευθυνεται το τυχον αδυναμο σημα της κεραιας ή υπαρχει καποιο προβλημα στην Tv?

Καλως σας βρηκα κιολας ;)

Γεια χαρα. Πηγαινε στην ρυθμιση του ηχου και απενεργοποιησε το SRS Surround (καπως ετσι λεγεται). Νομιζω οτι θα βελτιωθουν τα πραγματα.

Καλημέρα παιδιά, καλορίζικη και σε μένα η 40D3000 όντας κάτοχός της εδώ και 10 ημέρες μαζί μ’ένα PS3!
Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις που έχει στην εικόνα κοκκινίζουν έντονα, δεν κατάφερα όμως ακόμα να εντυπωσιαστώ μιας και οι ρυθμίσεις που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς εδώ, ακόμα κι αυτές του hdvtest με το service menu, είναι σκοτεινές,μουντές,άτονες, με έλλειψη πληροφορίας στις νυχτερινές σκηνές και γενικά δεν έχουν την ζωντάνια των χρωμάτων που θα περίμενε κανένας για ν’αναδείξει τα προσόντα της.
Σίγουρα θέλει εμπειρία,γνώση και πειραματισμό μαζί με προσωπικό γούστο για να την καλιμπράρεις σωστά μιας και υπάρχουν πολλαπλές επιλογές στο setup που επιδρούν καίρια (και καμιά φορά καταστροφικά η αλόγιστη και λάθος χρήση τους) στο τελικό αποτέλεσμα.
Άρα προτείνω οι κάτοχοι τους ήδη, ν’ανοίξουμε ξανά το κεφάλαιο των ρυθμίσεων που έχουμε κάνει μπας και καταφέρουμε να βρούμε μια άκρη.

Υ.Γ. Σε αναμονή του βαρύ πυροβολικού που ακούει στο όνομα Καστρουνής να έρθει σπίτι μου για ρυθμίσεις!

καλημερα και καλοριζικες σε ολους!

@ xalaros10: Για τις ρυθμισεις εχουμε δωσει και ο Γιαννης (Rivers) και εγω τις προτιμησεις μας σε παλαιοτερα ποστς. Πολυ παρομοιες με περισσοτερο αυξημενο σ εμενα το backlight λογω πολυ φωτεινου δωματιου. Μπορεις να χρησιμοποιησεις καποια ως βαση και να πειραματιστεις πανω στα δικα σου γουστα. Οπου καταληξεις τα περνας στο standard mode και τα χρησιμοποιεις κατα την διαρκεια της ημερας.

Το βραδυ για ταινιες, σειρες κλπ εχω περασει τις ρυθμισεις του hdtv στο cinema mode και χρησιμοποιω αυτο ή το πορτοκαλι κουμπι (theatre) στο remote που δινει την ιδια εικονα και ειναι πολυ καλη. Η μονη διαφορα ειναι οτι στο πορτοκαλι κουμπι theatre τα 100hz ειναι απενεργοποιημενα ενω στα settings του hdtv ειναι ενεργοποιημενα.

Απάντηση: Re: Sony 40D3000: Εντυπώσεις και γνώμες!!!

Υ.Γ. Σε αναμονή του βαρύ πυροβολικού που ακούει στο όνομα Καστρουνής να έρθει σπίτι μου για ρυθμίσεις!

Η καλύτερη λύση. Δεν χρειάζεται να ξαναπατήσεις το πλήκτρο "menu" και να έχεις μια ζωή την απορία "Μήπως γίνεται να δω καλύτερα?", γιατί καλύτερα δεν θα γίνεται :ernaehrung004:

Ρε παιδιά γίνομαι ίσως αδιάκριτος, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να ρωτήσω κάτι τέτοιο κάπου αλλού...

Πόσο στοιχίζει περίπου μια τέτοια επίσκεψη επιστήμονα του είδους?

Ρε παιδιά γίνομαι ίσως αδιάκριτος, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να ρωτήσω κάτι τέτοιο κάπου αλλού...

Πόσο στοιχίζει περίπου μια τέτοια επίσκεψη επιστήμονα του είδους?

Aυτα δεν λεγονται δημοσια στειλε του PM.

Γιατί δε λέγονται δημόσια?
Δε ζητάω τιμή συγκεκριμένα απο τον κ. Καστρουνή αλλά μια γενική ιδέα του που κυμαίνονται τέτοιυ είδους υπηρεσίες.

Παραθέτω 2 ερωτήματα σε όσους έχουν προμηθευτεί την D3000.
Θα την τοποθετήσω επάνω σε μια σύνθεση & όχι στο τοίχο , είναι απαραίτητο να την βιδώσω στο πίσω μέρος της βάσης ??
Αν την βιδώσω δεν θα μπορώ να την μετακινήσω μιας και δεν έχει περιστρεφόμενη βάση και από την άλλη μόνο εάν γίνει σεισμός πιστεύω θα «κινδυνεύσει»…
Έχει κάνει κάποιος κάποια άλλη πατέντα ???
Επειδή και η δικιά μου t.v είναι από την Η/Α με ώρες χρήσης επάνω της , λέω να κάνω μέσα από το κανονικό menu της restore στις default ρυθμίσεις της μιας και δεν ξέρω τι μπορεί να έχουν πειράξει από το Κατ/μα…
Το έχει κάνει κάποιος ??? Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ???
Λέω μετά την επανεγκατάσταση των εργοστασιακών ρυθμίσεων να δοκιμάσω κάποιες ρυθμίσεις που προτείνουν τα παιδιά στο forum
Ευχαριστώ

Νομιζω οτι μικρες βασεις ειδικα για περιστροφη LCD οτι εχει το ΙΚΕΑ.
Παντως καλο ειναι να βαλεις το λουρακι εστω και αν το αφησεις λιγο χαλαρο. Ποτε δεν ξερεις τι γινεται.

Καλορίζικες σε όσους καταφέρατε και τις πήρατε (εγώ δεν τα κατάφερα :cool4:).

Θα δανειστώ τη φράση του xalaros10,
..θέλει εμπειρία,γνώση και πειραματισμό μαζί με προσωπικό γούστο για να την καλιμπράρεις σωστά μιας και υπάρχουν πολλαπλές επιλογές στο setup..
και μετά θα πέταξω τις λέξεις γνώση και εμπειρία. Είναι καθαρά θέμα γούστου το πως τελικά καλιμπράρεις μια LCD κατά τη δική μου μικρή εμπειρία. Παίρνεις κάτι ως βάση (ή ξεκινάς από την αρχή) και ανάλογα την υπομονή σου καθορίζεις και το αποτέλεσμα. Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά "σετ" έτοιμων ρυθμίσεων και αφου τις κράτησα για μερικές μέρες άρχισα τους πειραματισμούς γιατί κάτι με "πείραζε" κάθε φορά. Πιο έντονο εδώ, λιγότερο χρώμα εκεί, μέχρι που τελικά τη ρύθμισα όπως τη θέλω. Καταλαβαίνεις ότι έχεις πετύχει την τέλεια ρύθμιση όταν μετά απο κάποιο εύλογο διάστημα τηλεθέασης δεν σε ενοχλεί τίποτα στην εικόνα. Δεν χρειάζεσαι επιστήμονες ;)

Νομιζω οτι μικρες βασεις ειδικα για περιστροφη LCD οτι εχει το ΙΚΕΑ.
Παντως καλο ειναι να βαλεις το λουρακι εστω και αν το αφησεις λιγο χαλαρο. Ποτε δεν ξερεις τι γινεται.

Το έχω δει στην συσκευασία αλλά δεν έχω προλάβει να διαβάσω τις οδηγίες να δω πως και που μπαίνει ....
Μπορείς να μου περιγράψεις χονδρικά πως μπαίνει ???
Ευχαριστώ

teras μήπως θα μπορούσες να μοιραστείς και με μας τους υπόλοιπους τις προσωπικές σου ρυθμίσεις;

teras μήπως θα μπορούσες να μοιραστείς και με μας τους υπόλοιπους τις προσωπικές σου ρυθμίσεις;

Πολύ θα το ήθελα αλλά δεν μπορώ γιατί δεν έχω τη συγκεκριμένη τηλεόραση.
Έχω μια 40R86 για την οποία τις είχα ποστάρει, δεν νομίζω να βοηθήσουν όμως.

Το έχω δει στην συσκευασία αλλά δεν έχω προλάβει να διαβάσω τις οδηγίες να δω πως και που μπαίνει ....
Μπορείς να μου περιγράψεις χονδρικά πως μπαίνει ???
Ευχαριστώ

Στην μια ακρη εχει μια τρυπα και περνας την βιδα και την βιδωνεις στο επιπλο , στην αλλη ακρη περνας το λουρι απο την υποδοχη στην βαση της τηλεορασης (πισω μερος).

Ειναι πολυ απλο. Μετα μπορεις να τραβηξεις λιγο το λουρι μεχρι να τεντωσει.

Γεια χαρα. Πηγαινε στην ρυθμιση του ηχου και απενεργοποιησε το SRS Surround (καπως ετσι λεγεται). Νομιζω οτι θα βελτιωθουν τα πραγματα.
Το συγκεκριμενο πεδιο ηταν ηδη off. Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να αλλαξω τη ρυθμιση του "System" στο menu των Αναλογικων Ρυθμισεων (χειροκινητες ρυθμισεις). Ειναι "κλειδωμενο" στο συστημα "Ι" που αντιστοιχει σε Αγγλια-Γαλλια...
Χρειαζεται να κανω factory reset την τηλεοραση για να μπορεσω να επιλεξω το συστημα BG ή μπορει να γινει και αναιμακτα?

Επανέρχομαι γεμάτος χαρά μιας και μπήκα στο service menu χθες το βράδυ και μου έδειξε μόλις 15h :BDGBGDB55:
Επίσης να σας πω ότι είναι παραγωγής 8/2007 και συναρμολογημένη στην Ισπανία.
Τελικά αν μη τι άλλο το Πλαίσιο κρατά την αξιοπιστία του.

Να σας πω και μια απορία που μου δημιουργήθηκε χθες που ασχολήθηκα κάνα μισάωρο με την τηλεόραση. Από την μέρα που την άνοιξα είχα ρυθμίσει την απείκόνιση στο smart, αλλά χθες παρατήρησα έντονο πιξελάρισμα και το γύρισα στο 16:9 όπου μάλλον έγιναν καλύτερα τα πράγματα.
Συμφωνείτε με αυτό το φαινόμενο?\
Ποιά είναι η καλύτερη ρύθμιση απεικόνισης για nova?

Το συγκεκριμενο πεδιο ηταν ηδη off. Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να αλλαξω τη ρυθμιση του "System" στο menu των Αναλογικων Ρυθμισεων (χειροκινητες ρυθμισεις). Ειναι "κλειδωμενο" στο συστημα "Ι" που αντιστοιχει σε Αγγλια-Γαλλια...
Χρειαζεται να κανω factory reset την τηλεοραση για να μπορεσω να επιλεξω το συστημα BG ή μπορει να γινει και αναιμακτα?
Τελικα εβγαλα ακρη... Χρειαστηκε να επιλεξω το "Auto Start-up" και να ορισω τη Ελλαδα ως χωρα (ειχα βαλει UK!). Οι επιλογες στο System εμφανιστηκαν ολες.

Οι εντυπωσεις μου μετα απο μια βδομαδα θεασης ειναι θετικοτατες. Ομολογω οτι περιμενα χειροτερη εικονα απο μια LCD αλλα απο την συγκεκριμενη ειμαι κατενθουσιασμενος φτου φτου φτου. Το motion enhancer το εχω στο standard και βελτιωνει πολυ την ποιοτητα σε ποδοσφαιρικους αγωνες. Παρεπιπτοντως υπαρχει καμια ιδεα για κατι προστατευτικο της οθονης απο αντικειμενα που ιπτανται απο μωρο, οταν το παρκο του αναγκαστικα μερικες φορες ειναι πολυ κοντα στην τηλεοραση ?