Sony KDL-40L4000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Sony KDL-40L4000

Και ποιες οι διαφορές μεταξύ KDL-40L4000E & KDL-40L4000;
Μήπως έχει απλώς να κάνει με το από πού κατασκευάστηκαν ή το για πού προορίστηκαν;

Εγώ πάντως έχω την KDL-40L4000 (όπως λέει και ο τίτλος του thread).

Ωστόσο όντως, αν είναι ίδιες, εκεί την έχει 100 πάνω από την τιμή που κυκλοφόρησε γενικότερα στις φτηνές αγορές!

Re: Sony KDL-40L4000

Ο κωδικός στο τέλος, υποδηλώνει για ποια περιοχή της Ευρώπης προορίζεται η συσκευή, π.χ. το αντίστοιχο μοντέλο για την Αγγλία, είναι η L4000U, η διαφορά της οποίας με την L4000E έγκειται στο καλώδιο τροφοδοσίας. Όλες όσες πωλούνται στην Ελλάδα από την επίσημη αντιπροσωπεία, λήγουν σε Ε ή σε ΑΕΡ. Για να δείτε σε τι λήγει η δικιά σας, τσεκάρετε το αυτοκόλλητο που έχει στην πλάτη.

H E ειναι αυτή : http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=77311

και η μη Ε αυτη: http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=53551

Βασικα υπαεχει και ενα L και ενα V διαφορετικό στον τυπο..
(τι εγινε ακριβινανε και οι δύο..)
Τα links παραπέμπουν σε διαφορετικές τηλεοράσεις .... άλλο η V4000 και άλλο η L4000....

Μολις σημερα αγορασα και εγω μετα απο 200 χρονια ψαξιματος αυτην ακριβως την SONY KDL - 40L 4000 στα 750 ευρω με τα μεταφορικα απο ιντερνετικο μαγαζι....

κατεληξα εδω διοτι περισοτερα για 40αρα δεν δινω αφου ελεγα παντα για 50αρα η 52αρα ......

ελπιζω να μου δειχνει και καλα αφου πουθενα δεν μπορεσα να την βρω λαιβ ουτε σε ΣΑΤΟΥΡΝ ουτε σε ΜΕΔΙΑ ΜΑΡΚΤ ουτε αλλου εδω κοντα μας μονο το ΟΤΤΟ την ειχε αλλα στα 900 ευρα ...

αντε μεγεια μου .....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KDL-40L4000

Μεγεια Βαγγελη.-bye-

Ευχαριστω πολυ !-bye-

ελπιζω να μην πεσω σε καταθλιψη αφου πρωτη φορα αγοραζω στα τυφλα ...

αλλα το κακο ειναι οτι και στα μαγαζια δεν βγαζω ακρη ουτε με αυτες που παιζουνε ......

με ενδιαφερει να δειχνει καλα της ματροσκες μου και τα ντι βι ντια μου
δεν εχω πολλες απαιτησεις για τηλεοπτικο σημα αλλα τις ματροσκες θελω να τις δειχνει σωστα τουλαχιστον.......

Από προσωπική μου εμπειρία (αφού την έχω πια σχεδόν από την αρχή του 2009), θα σου πω να μη φοβάσαι!
Είναι μια χαρά το εργαλείο σε όλα του!

Μπορεί να μην είναι 100άρα αλλά δεν της φαίνεται!
Τώρα, όοοταν θα μπει και το MPEG4 στον Ελληνικό "αέρα", θα δούμε τί μπορεί να γίνει.

Με γεια πάντως και καλές θεάσεις (που θα είναι δηλαδή)!

Από προσωπική μου εμπειρία (αφού την έχω πια σχεδόν από την αρχή του 2009), θα σου πω να μη φοβάσαι!
Είναι μια χαρά το εργαλείο σε όλα του!

Μπορεί να μην είναι 100άρα αλλά δεν της φαίνεται!
Τώρα, όοοταν θα μπει και το MPEG4 στον Ελληνικό "αέρα", θα δούμε τί μπορεί να γίνει.

Με γεια πάντως και καλές θεάσεις (που θα είναι δηλαδή)!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !!!!!!!!!!!!! γρφω εντυπωσεις εν ευθετω.....

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ !!!

+ ΘΕΤΙΚΑ :

1) Ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ και Ποιοτικη για τα λεφτα της! :grinning-smiley-043

2) ΕΥΚΟΛΗ στον χειρισμο και στην εγκατασταση !!!

3) ΠΟΛΥ ομορφο καλαισθητο και εργονομικο Τηλεκοντρολ!

4) ΡΕ ΣΕΙΣ......ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΟ !!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043 ΔΕΝ το περιμενα αλλα εχει παρα πολυ μαυρο σε σημειο σε συγκριση με την CRT SONY 21" δεν διαφερει καθολου ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ειδικα αν ρυθμιστει σωστα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043 ομολογω ΟΝΤΩΣ οτι δεν το περιμενα .......

5) ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ !!!!!!!

6) Συνδεση ΝΟΒΑΣ με ΣΚΑΡΤ και Δευτερη φλασια : Τα δειχνει καλα μεχρι Πολυ καλα ειδικα στις Διαφημισεις και στα σηριαλ οπου μου φαινεται οτι εχουν ακομα καλυτερη εικονα !!!!! :grinning-smiley-043
Συνδεση Γερμανικης Τηλεορασης απλη ! με καλωδιο κεραιας και τα δειχνει σαν την ΝΟΒΑ !

7) Δειχνει ΟΛΗ την οθονη με ενα εξυπνο τροπο που δεν παραμορφωνει σχεδον καθολου τα τετραγωνα καδρα της Ελλ, Τηλ, !!!!!!!!!!!!! απλα τα μεγενθυνει λιγακι και πεταει λιγο εξω το σημα των εκπομπων κατα το ιμισυ.....ΟΧΙ ομως τα γραματα απο κατω ! Καλο αυτο μου αρεσε !

8) Κινηση σε τηλεοπτικο γιατι μονο τετοιο εχω δει μεχρι τωρα .... ΑΨΟΓΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043 τι 100ΗΖ ρε παιδες ;;;;;;;;;;
καμια μα καμια υποψια σκαλωματος !!!!!!!!!!!

9) Κανενα Πιχελ καμενο !!!!! ΕΥΤΗΧΩΩΩΩΩΩΣ !!!!!

10) Αρκετες Ρυθμισεις και την φερνεις εκει που θες ΑΜΕΣΩΣ !

11) ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΗΧΟΣ !!!!!!!!!!!!!!! Και δυνατος αμα λαχει.....

12) Αρεσε στην Γυναικα μου και στην Πεθερα μου ! :grinning-smiley-043

13 ) Πολυ καλη Γωνια θεασης !

14) ΔΕΝ εχει κλουμπινγκ ( πως το λενε....)

15) παροτι δεν ειναι 100ΗΖ δεν τρεμοπαιζει καθολου η εικονα της !!!!!οπως η CRT ......

αυτα εχω σημειωσει μεχρι στιγμης ! και να προσθεσω πως απο το 1,5 μετρο (παντα σε τηλεοπτικο σημα ) δεν μπορω να πω οτι θα σε ευχαριστησει η εικονα οσο τοσο απο τα 2,5 η 3 μετρα που πλεον απλα παρακολουθεις την τηλεοπτικη σου μεταδοση χωρις να στεκεσαι σε κατι στην εικονα !!!!

εγω απο αυριο θα βλεπω απο τα 4,5 μετρα αφου σημερα ειχαμε την παλια συσκευη και το κουτι της καινουργιας εκει που επρεπε να καθομασταν και ετσι πιστευω πως απο μακρυτερα θα ειναι πλεον απολαυση !!

να ξαναπω : ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΑΤΡΟΣΚΕΣ ΚΑΙ ΒΛΟΥ ΡΕΥ ΑΚΟΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

εν ταχει θα γινει και αυτο .......... διοτι ΣΚΑΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αφου βλεπω ετσι τα τηλεοπτικα φανταζομαι τα Χαιντεφινισια ................

Μειον -

1) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 52αρα.............

2) Ηθελα 52αρα........

Απορια :

1) Λετε να τα βρω σκουρα στην συνδεση με το πισι ;;;;

2) ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Η KURO PIONEER αφου δειχνει αυτη ετσι που την πηρα 750 ευρα.......

Last edited:

Ενα ακομα + διαβαζω στο μανιουαλ οτι εχει ΡΙΡ !!!!!!
Έχει αλλά όχι μεταξύ καναλιών του τηλεοπτικού της δέκτη. Μόνο μεταξύ διαφορετικών πηγών της (βέβαια μια τέτοια μπορεί να είναι και το τρέχον κανάλι του τηλεοπτικού της δέκτη).

+ ΘΕΤΙΚΑ :
1 - 5, 7 - 11, 13 -15: Συμφωνώ απόλυτα!
12: Και του αμόρε μου της άρεσε πολύ, αφού άλλωστε μαζί τη διαλέξαμε βλέποντάς τη (και να παίζει) από τα Media Markt του Ρέντη (τότε)!

να ξαναπω : ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΑΤΡΟΣΚΕΣ ΚΑΙ ΒΛΟΥ ΡΕΥ ΑΚΟΜΑ!
εν ταχει θα γινει και αυτο ... διοτι ΣΚΑΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ!
αφου βλεπω ετσι τα τηλεοπτικα φανταζομαι τα Χαιντεφινισια...
Blu-Ray, να πω την αμαρτία μου, δεν έχω δει ακόμα. Όμως ματρόσκες 1080/24p (από πηγή PopCorn Hour A100) έχω ήδη δει αρκετές και τις παίζει ά-ψ-ο-γ-α!
Αλλά καλά με τις HD! Το ποιο εντυπωσιακό για εμένα είναι όμως ότι παίζει πάρα μα πάρα πολύ καλά και τις SD! Ίσως και το οριακό μέγεθος της εικόνας της, δεν αφήνει να τονιστούν οι όποιες ατέλειες των SD.

Μειον
1, 2: Συμφωνώ αλλά και οι προβολείς να πεινάσουν;:flipout:
Εγώ με αυτό το σκεπτικό κατέληξα σε αυτό το μέγεθος για τηλεόραση.
Σε συνδυασμό βέβαια και την απόσταση που την βλέπουμε (2 - 3 μέτρα συνήθως) καθώς και την πάρα πολύ καλή τιμή της (σε σχέση και με την επωνυμία - ποιότητά της).
Ωστόσο ψάχνω να βρώ το κουμπάκι για φυσικό resize του κάδρου της αλλά μάλλον δεν έχει!:flipout:

Ένα πράγμα που μας την "έσπασε" κάπως (από την αρχική μας επιλογή βέβαια), είναι που δεν έχει περιστρεφόμενη επιτραπέζια βάση (όχι ότι έχουν και πολλές τηλεοράσεις βέβαια) αλλά εντάξει, το βολεύω αφού έχει το έπιπλο που την έχω βάλει απάνω.
Βλέπεις την έχω διαγώνια, σε γωνία δωματίου με καναπέδες παράλληλους με αυτούς τους τοίχους, αριστερά και δεξιά της.

Απορια :
1: Δεν το έχω κάνει αλλά το θεωρώ απίθανο να έχεις το όποιο πρόβλημα!
2: Μπορεί και να μη μπορείς να το φανταστείς τελικά! Εγώ πάντως ομολογώ ότι δε μπορώ!

παιδιά υπάρχουν τίποτα ρυθμίσεις για την L4000 για μια αρχική βελτίωση του out of the box? επίσης παρατηρώ στου φίλου που την βλέπω ότι γέρνει λίγο μπροστά όταν είναι στην επιτραπέζια βάση, είναι φυσιολογικό?

Απάντηση: Re: Sony KDL-40L4000

παιδιά υπάρχουν τίποτα ρυθμίσεις για την L4000 για μια αρχική βελτίωση του out of the box? επίσης παρατηρώ στου φίλου που την βλέπω ότι γέρνει λίγο μπροστά όταν είναι στην επιτραπέζια βάση, είναι φυσιολογικό?

Επιλογη Σινεμα !

Φωτεινοτητα γυρω στο 50 Κοντραστ γυρω στο 70 η 75

Θερμοκρασια Λευκου στο Ουδετερο η Θερμο 1

χρωμα στο 41 ευκρεινια στο 3 καθαροτητα στο 1 η και καθολου !

η βαση δεν γερνει , απλα ειναι εντελως ισια ! και μαλον το ειπλο η το πατωμα δεν ειναι εντελως αλφαδια ....-bye-

Εντυπωσεις με συνδεση HDMI και αποικωνηση 1080ρ !!!

Λοιπον η συνδεση επιτευθει μεσω ενος ανταπτορα DVI σε HDMI !

(ενα σκατο κοστιζει 30 ευρω παναθεματο !!!!!!!!!!!!!!)

κλειδωσε δηλ, αναγνωρισε κανονικα την αναλυση 1920 Χ 1080ρ που εδωσα αφου ρυθμισα την καρτα γραφικων και βουαλα το ντεσκτοπ του πισιου μου σε αψογη απεικονηση η οποια ειναι χαρμα οφθαλμων !!!!!

Η απεικονηση φωτογραφιων ειδικα μεσω του NERO με το οποιο κοιταω παντα τις φωτος μου ειναι απλα ΚΟΡΥΦΑΙΑ !!!

Δευτερο βημα να δω τις ματροσκες μου !

Πλαυερ εχω το ΚΜΡ το οποιο παιζει οπως παντα αψογα ρυθμιζεται οπως θελεις και μονο καφε δεν κανει ....

Οι Ματροσκες MKV φαινονται θαυμασια εως κορυφαια αναλογα την ποιοτητα της καθεμιας !

Το ιδιο αριστα φαινονται και οι 720ρ !! ....περιεργο ...

να σημειωσω οτι για να βγουν οι υποτιτλοι οι Ελληνικοι srt πρεπει η εξοδος της καρτας γραφικων να την ρυθμισω οχι κλωνος αλλα σε μια εξοδο αυτην της τηλεορασης ! αλλιως δειχνει και στο μονιτορ και στην τηλεοραση αλλα δεν βαζει τους υποτιτλους .....

αυτα παντως και αισθανομαι δικαιομενος απο την αγορα μου που παροτι δεν εχει μεγαλες επιγραφες παιζει οπως ηθελα !

Την συγκεκριμένη τηλεόραση την πήρα προσφορά 699 ευρώ για τους γονείς μου. Αλλά σε σχέση με την crt που έχουν τα χρώματα είναι τελείως ξεθωριασμένα στο τηλεοπτικό σήμα ειδικά σε μερικά κανάλια. Με ρυθμίσεις σχεδόν στο μέγιστο σε χρώμα και αντίθεση και πάλι δεν πλησιάζει την παλιά. Είναι λογικό ή να την στείλω πίσω για έλεγχο ??? Μήπως θέλει να παίξει κάποιες ώρες για να έρθει στα ίσα της ?? Ακόμη δεν έβαλα fullhd να δώ πως είναι εκεί . Θα αγοράσω καλώδιο σήμερα και θα βάλω.