sony KDL 46 HX750 vs KDL 55W805B

Re: Απάντηση: Re: sony KDL 46 HX750 vs KDL 55W805B

Το ότι δεν έχει ασχοληθεί ακόμα κανένας με το ύφος και τον τρόπο σου δεν σημαίνει ότι γίνονται και αποδεκτά. Στο επόμενο μήνυμα με τον ίδιο τόνο, θα απομακρυνθείς από το φόρουμ για ένα τριήμερο. Αρκετά.

Βγαλε με κ τωρα αν θες μονιμα.Απ οτι φαινεται το υφος κ οι ειρωνειες των αλλων γινοται αποδεκτες!!

Απλα ειμαι αντικειμενικος οσο μπορω βαση των ματιων μου κ των συμβουλων απο επαγγελματιες.

Δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός. Κανένας δεν μπορεί. Μόνο οι μετρήσεις είναι αντικειμενικές, και αυτές λένε συγκεκριμένα πράγματα για τα IPS πάνελ. Αυτό που αναφέρεις είναι ξεκάθαρα υποκειμενική άποψη.

Επισης ο φιλος μου που παλια εγραφε εδω κ ευτυχως σταματησε οπως μου ειπε,ειναι επαγγελματιας στα θεματα κ μου ειπε δεν θα εχεις καποιο σοβαρο θεμα με την νεα ips lg.(plasma μου προτεινε στην αρχη).Επισης ενας αλλος αλλος επαγγελματιας του χωρου συντακτης του pathfinder tech (παλιοτερα στο hdtv) σε ερωτηση που του εκανα οπως κ παλιοτερα review του των 'κακων' ips lg μονο χαλια δεν τις εβγαζε.Τωρα λετε να πιστεψω ολους αυτους κ τα ματια μου η καλυτερα δυο φορουμαδες που απλα γραφουν οτι διαβαζουν απο μετρησεις χωρις να ειναι επαγγελματιες ουτε τιποτα αλλο? Ηδου η απορια??

Να πιστέψεις τους φορουμάδες. Για αυτό άλλωστε δεν ήρθες στο φόρουμ;
Οι "επαγγελματίες" αλλάζουν απόψεις ανάλογα με τις διαφημίσεις του μήνα... Περιμένεις αλήθειες από αυτούς;
Επίσης, όλοι έχουμε διαβάσει άρθρα των "επαγγελματιών". Οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε τις μισές γνώσεις κάποιων "φορουμάδων"...

Επίσης, μην μεταφέρεις λόγια άλλων, δεν είναι κομψό. Αν ο φίλος σου έγραφε εδώ και σταμάτησε (ευτυχώς), όπως σου είπε, κάποιος λόγος θα υπάρχει που σταμάτησε. Ίσως να διαπίστωσε πόσα λίγα ξέρει τελικά; :smile:

Μετα κ απο μετρησεις εγιναν τα review των επαγγελματιων.Αλλα εχεις δικιο εσεις τα ξερετε καλυτερα τι να λεμε τωρα!!

Καλό. Να πω και εγώ ένα με τον Τοτό;

Βγαλε με κ τωρα αν θες μονιμα.Απ οτι φαινεται το υφος κ οι ειρωνειες των αλλων γινοται αποδεκτες!!

Μετά τα reviews, τις μετρήσεις, τους "φορουμίτες" που παπαγαλίζουν reviews, θα τα βάλεις και με τους διαχειριστές του φόρουμ;
Μήπως είναι πολλά τα μέτωπα; Οκ, φίλος σε συμβούλεψε, αλλά δεν την έχεις δει ακόμα την τηλεόραση.
Τι θα γίνει αν σου φανεί χειρότερη από την σονυ που έχεις τώρα;

Last edited by a moderator:
Ενταξει φιλε με επεισες.οκ εισαι the best!Εκλεισε το θεμα μπορεις να κοιμηθεις ησυχος.

Ενταξει φιλε με επεισες.οκ εισαι the best!Εκλεισε το θεμα μπορεις να κοιμηθεις ησυχος.

Το κουρασες πολυ Ανδρεα,αστο καλυτερα,το μονο καλο,σ"αρεσει δεν σ"αρεσει στα ips panel ειναι η γωνια θεασης.

Καλημέρα σε όλους.
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω ποστ, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ο φίλος Ανδρέας ακόμα δεν έχει παραλάβει. Πολύ φοβάμαι όταν θα την έχει στα χέρια του τότε θα διαπιστώσει με τα μάτια του όλα αυτά που ειπώθηκαν εδώ.
Πραγματικά ελπίζω ότι θα δει να τον ευχαριστήσει, γιατί αλλιώς θα θέλει πολύ θάρρος για να πει το << πόνο του >>, αν θελήσει να είναι αντικειμενικός.
Εγώ πάντως στηριζόμενος, πως ανεξάρτητα των γνώσεων του, θα είναι αληθινός σε αυτά που θα δει και έχω περιέργεια να τα διαβάσω.
Σε τελευταία ανάλυση, αν τελικά έχουν δίκιο όλοι οι άλλοι εδώ, και τι έγινε; μια τηλεόραση είναι που μπορεί να είναι λάθος επιλογή η αγορά της. Πιστεύω ότι όλοι μας μέχρι να μάθουμε αγοράσαμε <<λάθος>> και στην επόμενη αγορά είμασταν καλύτεροι.
Το θέμα είναι ότι για να πας στο καλύτερο, πρέπει να μπορείς να παραδεχτείς το προηγούμενο λάθος.
Όλα αυτά βεβαίως αν δε μείνει ευχαριστημένος, γιατί αν μείνει οι απαιτήσεις του βάσει και των χρημάτων που έχει διαθέσει θα έχουν καλυφτεί, οπότε όλα καλά για εκείνον και αυτό φτάνει και περισσεύει σε όλους μας.
Περιμένω λοιπόν να μάθω τις εξελίξεις, στηριζόμενες σε όσο πιο αληθινές κρίσεις γίνεται.

Καλημέρα σε όλους.
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω ποστ, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ο φίλος Ανδρέας ακόμα δεν έχει παραλάβει. Πολύ φοβάμαι όταν θα την έχει στα χέρια του τότε θα διαπιστώσει με τα μάτια του όλα αυτά που ειπώθηκαν εδώ.
Πραγματικά ελπίζω ότι θα δει να τον ευχαριστήσει, γιατί αλλιώς θα θέλει πολύ θάρρος για να πει το << πόνο του >>, αν θελήσει να είναι αντικειμενικός.
Εγώ πάντως στηριζόμενος, πως ανεξάρτητα των γνώσεων του, θα είναι αληθινός σε αυτά που θα δει και έχω περιέργεια να τα διαβάσω.
Σε τελευταία ανάλυση, αν τελικά έχουν δίκιο όλοι οι άλλοι εδώ, και τι έγινε; μια τηλεόραση είναι που μπορεί να είναι λάθος επιλογή η αγορά της. Πιστεύω ότι όλοι μας μέχρι να μάθουμε αγοράσαμε <<λάθος>> και στην επόμενη αγορά είμασταν καλύτεροι.
Το θέμα είναι ότι για να πας στο καλύτερο, πρέπει να μπορείς να παραδεχτείς το προηγούμενο λάθος.
Όλα αυτά βεβαίως αν δε μείνει ευχαριστημένος, γιατί αν μείνει οι απαιτήσεις του βάσει και των χρημάτων που έχει διαθέσει θα έχουν καλυφτεί, οπότε όλα καλά για εκείνον και αυτό φτάνει και περισσεύει σε όλους μας.
Περιμένω λοιπόν να μάθω τις εξελίξεις, στηριζόμενες σε όσο πιο αληθινές κρίσεις γίνεται.

και εγω πιο παλια μου ειχε γυαλισει μια 55αρα m670s την εβλεπα στο κωτσο και το σκεφτομουν...το μαυρο με τοσα φωτα ηταν κατραμι....ευτυχως που ηξερα αλλο το σκοταδι σπιτι σου και αλλο δυναμικο με τερμα φωτα...ισως ειναι μια τετοια περιπτωση ο φιλος μας...ελπιζω φιλε μου να σε ευχαριστησει και να σου βγει απροβληματιστη...σημ..ενα χομπι ειναι δεν εχουμε κατι να χωρισουμε..

Μακαρι να μου βγει καλη παιδια,μακαρι.Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες αλιμονο,απλα οι ακροτητες δεν ειναι καλες..Παντως απο τρελα μου αλλαζω tv επειδη μου αρεσουν οι μεγαλες κ την sony μου την συνηθισα..Ετσι κουβεντα να γινεται παντως,χτες μιλησα με ενα συντακτη επαγγελματια του χωρου για τις lcd γενικα.Τον ρωτησα σε καποια φαση για ποιο λογο τα ips ενω εχουν χαμηλο λογο αντιθεσης κ υψηλη τιμη μαυρου στην ουσια δεν βλεπεις τοσο μεγαλες διαφορες απο τα υπολοιπα panel.Μου ειπε καλη η ερωτηση σου,κ εδω ειναι μου λεει που πολλα ατομα κανουν λαθη κοιτωντας απλα κ μονο μετρησεις.Σε μια tv μου ειπε παιζουν ρολο κ αλλα πραματα,οπως ποιοτητα panel/επεξεργασια εικονας κ αλλα πραματα.Σε καμια περιπτωση δεν ειναι μονο οι μετρησεις που κανουμε εδω(στο site που ειναι συντακτης εννοουσε)πριν βγαλουμε το τελικο review.Οποτε μου λεει ειναι παραπλανητικο να κοιτας αποκλειστικα τα νουμερα των μετρησεων.Οσον αφορα τα ips μου ειπε οτι οντως εχουν χειροτερο μαυρο απο τα υπολοιπα,αλλα οι διαφορες ειναι πραγματικα μικρες κ δεν θα σου δημιουργησουν κανενα απολυτως προβλημα.

Μακαρι να μου βγει καλη παιδια,μακαρι.Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες αλιμονο,απλα οι ακροτητες δεν ειναι καλες..Παντως απο τρελα μου αλλαζω tv επειδη μου αρεσουν οι μεγαλες κ την sony μου την συνηθισα..Ετσι κουβεντα να γινεται παντως,χτες μιλησα με ενα συντακτη επαγγελματια του χωρου για τις lcd γενικα.Τον ρωτησα σε καποια φαση για ποιο λογο τα ips ενω εχουν χαμηλο λογο αντιθεσης κ υψηλη τιμη μαυρου στην ουσια δεν βλεπεις τοσο μεγαλες διαφορες απο τα υπολοιπα panel.Μου ειπε καλη η ερωτηση σου,κ εδω ειναι μου λεει που πολλα ατομα κανουν λαθη κοιτωντας απλα κ μονο μετρησεις.Σε μια tv μου ειπε παιζουν ρολο κ αλλα πραματα,οπως ποιοτητα panel/επεξεργασια εικονας κ αλλα πραματα.Σε καμια περιπτωση δεν ειναι μονο οι μετρησεις που κανουμε εδω(στο site που ειναι συντακτης εννοουσε)πριν βγαλουμε το τελικο review.Οποτε μου λεει ειναι παραπλανητικο να κοιτας αποκλειστικα τα νουμερα των μετρησεων.Οσον αφορα τα ips μου ειπε οτι οντως εχουν χειροτερο μαυρο απο τα υπολοιπα,αλλα οι διαφορες ειναι πραγματικα μικρες κ δεν θα σου δημιουργησουν κανενα απολυτως προβλημα.

βασικα σε καμια edge led δεν θα βρεις καλο μαυρο γι αυτο παμε σε va να εχουμε την μικροτερη απωλεια..

Μακαρι να μου βγει καλη παιδια,μακαρι.Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες αλιμονο,απλα οι ακροτητες δεν ειναι καλες..

Ναι ρε Ανδρεα μακαρι να μεινεις ευχαριστημενος,ολοι αυτο θελουν,ολοι να βοηθησουνε προσπαθησαν για να μπορεσεις να παρεις αυτο που θα σ"ευχαριστησει περισσοτερο,αλλα εσυ το πηρες στραβα!Για τις ακροτητες που αναφερεις παραπανω,δεν υφισταται τετοιο πραγμα.Με το καλο να σου ερθει η tv και να ειναι αυτο που περιμενεις.Και υπ"οψιν αν δεν εισαι, μπορεις να κανεις χρηση του DOA εντος 10 ημερων και να επιλεξεις κατι αλλο.

Ναι ρε Ανδρεα μακαρι να μεινεις ευχαριστημενος,ολοι αυτο θελουν,ολοι να βοηθησουνε προσπαθησαν για να μπορεσεις να παρεις αυτο που θα σ"ευχαριστησει περισσοτερο,αλλα εσυ το πηρες στραβα!Για τις ακροτητες που αναφερεις παραπανω,δεν υφισταται τετοιο πραγμα.Με το καλο να σου ερθει η tv και να ειναι αυτο που περιμενεις.Και υπ"οψιν αν δεν εισαι, μπορεις να κανεις χρηση του DOA εντος 10 ημερων και να επιλεξεις κατι αλλο.

συμφωνω..μια παρεα ειμαστε..σιγουρα στους τοσους θα υπαρχει διαφωνια και ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες...αλλα συμφωνουμε σε ενα...την αγαπη για το χομπι μας..σημ για την νεα σειρα θα ηθελα να δω μια lg 2014 να δω τι εχουν βελτιωσει και ποσο...αν τυχει μια σειρα 6 η 7 θα ποσταρω εντυπωσεις λεπτομερεις

Σωστα τα λες,κ ο ανθρωπος αυτο μου ειπε.Απλα ειναι πολυ μικρες οι διαφορες συμπληρωσε,μην σε φοβιζει.Μου ανεφερεε μετα κ μια ιστορια παιδια..Εκανα μου λεει παλια ενα πειραμα σε αρκετους φιλους κ μη που ηταν δυσπιστοι κ κοιτουσαν αποκλειστικα κ μονο τις μετρησεις/νουμερα.Τους εβαλα το 'τυφλο' συστημα προβολης οπου ουσιαστικα ηταν δυο πανελ(ενα που θεωρουσαν αυτοι πολυ καλυτερο κ ενα χειροτερο κατα τα λεγομενα τους) σκεπασμενα χωρις να ξερουν ποιο ειναι ποιο.Τα ρυθμισα μου λεει κ τους αφησα να δουν.Σε πληροφορω μου ειπε δεν μπορεις να φανταστεις τι εγινε..μου βγαζανε το χειροτερο για το καλο.Εχω κανει τρομερα ξεμπροστιασματα ετσι σε αρκετους κ μαλιστα με μαρτυρες.Εφτασα σε σημειο να μην μου μιλαει φιλος επειδη τον εκανα ξεφτιλα με αυτο το πειραμα.Οποτε μην το δενεις κομπο με τις μετρησεις μου λεει,κ σε καμια περιπτωση να μην υποτιμας καμια εταιρια.

Απάντηση: Re: sony KDL 46 HX750 vs KDL 55W805B

Σωστα τα λες,κ ο ανθρωπος αυτο μου ειπε.Απλα ειναι πολυ μικρες οι διαφορες συμπληρωσε,μην σε φοβιζει.Μου ανεφερεε μετα κ μια ιστορια παιδια..Εκανα μου λεει παλια ενα πειραμα σε αρκετους φιλους κ μη που ηταν δυσπιστοι κ κοιτουσαν αποκλειστικα κ μονο τις μετρησεις/νουμερα.Τους εβαλα το 'τυφλο' συστημα προβολης οπου ουσιαστικα ηταν δυο πανελ(ενα που θεωρουσαν αυτοι πολυ καλυτερο κ ενα χειροτερο κατα τα λεγομενα τους) σκεπασμενα χωρις να ξερουν ποιο ειναι ποιο.Τα ρυθμισα μου λεει κ τους αφησα να δουν.Σε πληροφορω μου ειπε δεν μπορεις να φανταστεις τι εγινε..μου βγαζανε το χειροτερο για το καλο.Εχω κανει τρομερα ξεμπροστιασματα ετσι σε αρκετους κ μαλιστα με μαρτυρες.Εφτασα σε σημειο να μην μου μιλαει φιλος επειδη τον εκανα ξεφτιλα με αυτο το πειραμα.Οποτε μην το δενεις κομπο με τις μετρησεις μου λεει,κ σε καμια περιπτωση να μην υποτιμας καμια εταιρια.

Το ότι κάποιοι δεν γνωρίζουν αρκετά πράγματα από εικόνα ώστε να βγάλουν την χειρότερη καλύτερη, δεν λέει κάτι για τις μετρήσεις. Οι μετρήσεις είναι αντικειμενικός τρόπος διαπίστωσης κάποιων δεδομένων. Όποιος δεν τα βλέπει, υπάρχουν κάποιοι λόγοι γι' αυτό, π.χ. δεν έχει αρκετή εμπειρία και γνώση να διακρίνει τις διαφορές, το κλιπάκι του τεστ συνδύαζε διάφορους τομείς όπου μετρητικά ενδέχεται η χειρότερη να μέτραγε καλύτερα σε κάποιους, οι συνθήκες του χώρου ήταν τέτοιες που ''ίσιωνε'' τις εικόνες, και αρκετούς ακόμα λόγους. Μην ξεχνάς ότι η κινούμενη εικόνα είναι μια αλυσίδα παραγόντων και μάλιστα δυναμική. Μέχρι ο εγκέφαλός σου να επεξεργαστεί μια εικόνα, στο καπάκι έχει πέσει η επόμενη.

Οι μετρήσεις δίνουν σταθερές οι οποίες δεν αμφισβητούνται εκτός και αν ο τρόπος ή τα πατερνάκια που χρησιμοποιήθηκαν είναι κουκουρούκου. Το ότι το κόντραστ (το πραγματικό και όχι μόνο μετρώντας δυο καρτέλες) των πλάσμα (των κορυφαίων) είναι στον Θεό, το δείχνουν και τα όργανα, το επιβεβαιώνουν και τα μάτια μας. Ο συνδυασμός ansi/on-off τις φέρνει σε θέση οδηγού σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος δύσκολα αμφισβητείται ό,τι κλιπ και να ρίξεις.

Από 'κει και πέρα, δικαίωμα του καθενός να βλέπει και να υποστηρίζει ό,τι θέλει. Να κάνει συγκριτικά και να αποδεικνύει ότι τα μετρητικά είναι για τα μπάζα και τα ματιά του καθενός βλέπουν άλλα.

Αυτό δεν μπορώ να το πάρω σαν σοβαρό επιχείρημα!Είχα 2 τηλεοράσεις με ips panel DT60 ΚΑΙ ET60 και 2 με va panel d6500 kai w805b οι διαφορές στο μαύρο είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ τα ips ΔΕΝ έχουν μαύρο αλλά κάτι σαν γκρι!!Αυτό είναι αντικειμενικο δεν έχει να κάνει με επεξεργασία ποιότητα κτλ!

Είναι δυνατό να ακούμε από "επαγγελματία του χώρου" ότι το 0.03 με το 0.12 cd/m2 είναι μικρή διαφορά? Δεν μιλάμε για απόκλιση 0.01 που μπορεί να μην το διακρίνει το μάτι... Βέβαια "επαγγελματίας" είναι στην γειτονιά μου και ο Γιώργος που έχει συνεργείο και ξέρει τα πάντα από αυτοκίνητα και ας έβγαλε με το ζόρι το γυμνάσιο , επαγγελματίας είναι και μηχανολόγος μηχανικός που τελείωσε το ΕΜΠ. Η λέξη αυτή στην Ελλάδα έχει χάσει το νόημα της.

Η απάντηση του link παραπάνω τα λέει όλα.

Αυτό δεν μπορώ να το πάρω σαν σοβαρό επιχείρημα!Είχα 2 τηλεοράσεις με ips panel DT60 ΚΑΙ ET60 και 2 με va panel d6500 kai w805b οι διαφορές στο μαύρο είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ τα ips ΔΕΝ έχουν μαύρο αλλά κάτι σαν γκρι!!Αυτό είναι αντικειμενικο δεν έχει να κάνει με επεξεργασία ποιότητα κτλ!

Τι να πω ρε φιλε.Ισως δεν ηταν καλο το panel των DT60.Ο ανθρωπος μου ειπε οτι τα καλυτερα ips πανελ τα εχει με διαφορα η lg κ τα βελτιωνει συνεχως.Τωρα απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω οτι στην 690s ενος φιλου,μια χαρα μαυρο(μετα απο καλες ρυθμισεις) εβλεπα κ με χαμηλο φωτισμο που την τεσταραμε κιολας.Φυσικα κ δεν λεω οτι ηταν το ποιο βαθυ μην με παρεξηγησεις,va πανελ θα βγαζουν ποιο καλο οκ.Αλλα εμενα μου φανηκε αρκετα καλο..Μου ειπε κιολας οτι εχουν κ την καλυτερη ακριβεια στα χρωματα,περα απο τις γωνιες θεασεις.Επισης θα συμπληρωσω οτι ο ανθρωπος ειναι συντακτης (το τονιζω παλι σε tech site)κ σπουδαγμενος. Αλλα θα φερω κ ενα αλλο μελος του φορουμ στο φιλο μου με την 690s να την δει κ να μας πει κ αυτος πως του φαινεται.Να παρουμε κ αλλη μια αποψη.

Last edited:
To θέμα είναι ότι αυτό που λέει ο Αντρέας για το θέμα επεξεργασίας εικόνας πρέπει να ισχύει..... γιατί άλλωστε οι τωρινές Sony έχουν εφάμιλλη κίνηση με λιγότερα hz από την δικιά μου Sony που είναι στα πραγματικά 200hz... άρα παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο... ομολογώ ότι η τελευταία σειρά που ασχολήθηκα με LG ήταν του 2012 και μου είχαν κάνει αρνητική εντύπωση τα πολύ μουντά χρώματα... ήταν κάτι που έκανε μπαμ ακόμα και στις εκθέσεις. Έκτοτε έχουν περάσει 2 χρόνια και αν δεν κάνω λάθος η LG ξεπέρασε σε πωλήσεις και την Samsung η οποία έχει τρενάρει την εξέλιξη των oled οθονών μιας και οι τηλεοράσεις δεν της αποφέρουν πλέον σημαντικά καθαρά κέρδη.... δανείζει και πανελ σε τρίτους... δεν μπορεί ρε παιδιά να είναι όλα marketing?.... δεν μπορεί να αναγράφει 800 και 1000hz και να βγάζει 50hz πραγματικά..... οπότε ρωτάω: μπορεί με σωστό καλιμπράρισμα (γιατί το απαξιώνεται αυτό?) και με τον αλγόριθμο της LG παρά τις κακές επιδόσεις στα νούμερα (επι του πρακτέου) να αποδίδει το μαύρο ενός IPS panel κοντά σε ένα VA?... και να έχει και ομαλή κίνηση?

Last edited:
..... οπότε ρωτάω: μπορεί με σωστό καλιμπράρισμα (γιατί το απαξιώνεται αυτό?) και με τον αλγόριθμο της LG παρά τις κακές επιδόσεις στα νούμερα (επι του πρακτέου) να αποδίδει το μαύρο ενός IPS panel κοντά σε ένα VA?... και να έχει και ομαλή κίνηση?

Το καλιμπράρισμα δεν μπορεί να διορθώσει εγγενείς ατέλειες της τεχνολογίας ενός πάνελ , βελτιώνει κάπως τα πράγματα αλλά δεν είναι πανάκεια.

Το γιατί είναι δεύτερη σε πωλήσεις η LG είναι κάτι που δεν θέλει πολύ ανάλυση. Οι περισσότεροι απλά θέλουν μια τηλεόραση που να ανοίγει και να δείχνει και δεν ασχολούνται με "λεπτομέρειες" όπως είναι η αντίθεση σε σκοτεινό χώρο. Έχουμε και τους "επαγγελματίες" που σπρώχνουν λίγο ως πολύ οποιαδήποτε εταιρεία δίνει κονδύλια για διαφημίσεις (αυτό δεν αφορά μόνο την LG αλλά και τους υπόλοιπους) και δένει το πράγμα.

ΥΓ. Έχει πλάκα πάντως να διαβάζουμε ότι "τα καλύτερα IPS τα έχει η LG" , ουσιαστικά είναι η μόνη που βγάζει panel IPS για τηλεοράσεις , όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές (Samsung , Sharp , AUO , Chimei Innolux) κατασκευάζουν πάνελ παραλλαγών του τύπου VA.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: sony KDL 46 HX750 vs KDL 55W805B

Το ότι κάποιοι δεν γνωρίζουν αρκετά πράγματα από εικόνα ώστε να βγάλουν την χειρότερη καλύτερη, δεν λέει κάτι για τις μετρήσεις. Οι μετρήσεις είναι αντικειμενικός τρόπος διαπίστωσης κάποιων δεδομένων. Όποιος δεν τα βλέπει, υπάρχουν κάποιοι λόγοι γι' αυτό, π.χ. δεν έχει αρκετή εμπειρία και γνώση να διακρίνει τις διαφορές, το κλιπάκι του τεστ συνδύαζε διάφορους τομείς όπου μετρητικά ενδέχεται η χειρότερη να μέτραγε καλύτερα σε κάποιους, οι συνθήκες του χώρου ήταν τέτοιες που ''ίσιωνε'' τις εικόνες, και αρκετούς ακόμα λόγους. Μην ξεχνάς ότι η κινούμενη εικόνα είναι μια αλυσίδα παραγόντων και μάλιστα δυναμική. Μέχρι ο εγκέφαλός σου να επεξεργαστεί μια εικόνα, στο καπάκι έχει πέσει η επόμενη.

Οι μετρήσεις δίνουν σταθερές οι οποίες δεν αμφισβητούνται εκτός και αν ο τρόπος ή τα πατερνάκια που χρησιμοποιήθηκαν είναι κουκουρούκου. Το ότι το κόντραστ (το πραγματικό και όχι μόνο μετρώντας δυο καρτέλες) των πλάσμα (των κορυφαίων) είναι στον Θεό, το δείχνουν και τα όργανα, το επιβεβαιώνουν και τα μάτια μας. Ο συνδυασμός ansi/on-off τις φέρνει σε θέση οδηγού σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος δύσκολα αμφισβητείται ό,τι κλιπ και να ρίξεις.

Από 'κει και πέρα, δικαίωμα του καθενός να βλέπει και να υποστηρίζει ό,τι θέλει. Να κάνει συγκριτικά και να αποδεικνύει ότι τα μετρητικά είναι για τα μπάζα και τα ματιά του καθενός βλέπουν άλλα.

Τα λες σωστα συμφωνω.Παιζουν πολυ παραγοντες για την εικονα κ ειδικα σε εμπειρα ματια που ξερουν να διακρινουν τις διαφορες(μικρες η μεγαλες).Το θεμα ειναι οτι το 95% των καταναλωτων παγκοσμιως δεν ειναι εμπειροι,ουτε τοσο ψαγμενοι να διακρινουνε τα παντα στιν τριχα.Γιατι ο συντακτης μου ειπε οτι πλεον με τον ανταγωνισμο που υπαρχει οι lcd ανεξαρτητου πανελ βελτιωνονται συνεχως προς χαρη εμας,των καταναλωτων.Οποτε οι διαφορες μειωνονται στα ματια.Επισης οταν κ εγω του ειπα 'ελα μωρε τι ξερουν αυτοι που τους εκανες το πειραμα θα ηταν τελειως ασχετοι' μου απαντησε μην τους υποτιμας.Ο κοσμος ξερει μια χαρα να βλεπει μια καλη εικονα.Οχι την απολυτη λεπτομερεια που θα δω εγω η καποιος που γνωριζει,αλλα μια χαρα μπορουν κ αυτοι να διακρινουν.

+10000000.Αυτο το διαπιστωνω και εγω ο ιδιος τοσο καιρο.