Sony KDL-46X3500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SONY Bravia 46X3500

Διαβάζοντας εν τάχει το παραπάνω link μπήκα σε σκέψεις σε ό,τι αφορά το DRC Mode που υπάρχει στις Χ.
Προσωπικά δεν έχω καταφέρει να απαλλαγώ από μικροartifacts που εμφανίζονται σε hd υλικό (δορυφορικό πρόγραμμα, ps3, blue ray) αν και έχω ασχοληθεί πολύ με τις ρυθμίσεις.
Για παράδειγμα το film mode "automatic 1" ενώ προσφέρει κατακόρυφη άνοδο σε ποιότητα κίνησης, χρεώνει την εικόνα με "δαχτυλιδάκια" και άλλα συναφή. Ειδικά με το DRC Mode σε on και το Clarity ψηλά, τα πράγματα δυσχεραίνουν πιο πολύ. Μήπως τελικά το DRC χρειάζεται μόνιμη απενεργοποίηση (ή έστω ρύθμιση σε πολύ χαμηλές τιμές <20)???
Εσείς πως έχετε καταφέρει να μην βλέπετε ενοχλητικά πραγματάκια στις ταινίες?
Θα ήταν χρήσιμη μια παρουσίαση αναλυτικών ρυθμίσεων από τον καθένα που έχει την tv. Φάκελο προς φάκελο αν είναι δυνατόν...
Το auto dimming δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα αφού το έχω δει μόνο σε σκηνές του i am legend και στα γράμματα τέλους κάθε ταινίας. Περισσότερο ψυχολογικό το βρίσκω.
Ευχαριστώ.

Last edited:
Απάντηση: SONY Bravia 46X3500

Συνήθως όλα τα ψηφιακά καλλούδια που υποτίθεται ότι καλυτερεύουν την εικόνα, τα απενεργοποιούμε, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Φυσικά, από την άλλη, είναι και γούστα του καθενός αυτά...

Το πρόβλημα είναι ουσιαστικό ? Θέλω να πω υπάρχουν στιγμές που πραγματικά ενοχλεί ή είναι περισσότερο ψυχολογικό ?

Να σου πω..οταν βλεπω το βραδυ σε απολυτο σκοταδι εχω ρυθμισει το backlight στο 3 και την εηοικονομηση ενεργειας στο ΟΧΙ..το μαυρο ετσι ειναι εξαιρετικο ΑΛΛΑ: οταν στην ταινια υπαρχει μια σκηνη σκοτεινη για 2-3 sec χανει και αλλο φωτισμο με αποτελεσμα ναι μεν το μαυρο πλεον να γινεται σkuro τελειως αλλα χανεις πολλες λεπτομερεις απο την σκηνη αυτη καθως το εχω ηδη κατεβασει το φωτισμο σε χαμηλα επιπεδα..
Κι μιας τα ψαχνουμε πολυ τα πραγματα σκεφτηκα μηπως μπορεσω και το λυσω αφου αλλο θεμα με την τηλεοραση δεν εχω..συνδιασμος πραγματικου(για να μην χανω λεπτομερειες για μερικα δευτερα) και ψυχολογικο (να εχω μια παντελως απροβληματιστη τηλεοραση πλεον)
Μικρο προβλημα,σχεδον ανυπαρκτο για το 99% των θεασεων αλλα ειπαμε..δεν σταματαμε ποτε να ψαχνουμε!:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: SONY Bravia 46X3500

Συνήθως όλα τα ψηφιακά καλλούδια που υποτίθεται ότι καλυτερεύουν την εικόνα, τα απενεργοποιούμε, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Φυσικά, από την άλλη, είναι και γούστα του καθενός αυτά...

Σωστα..απενεργοποιησε τα ολα και θα δεις οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα..αυτο προτεινει και το hdtvtest:2thumb22sup:
εγω στην δικη μου δεν εχω τιποτα on.(μονο τα 100 hz στα τηλεοπτικα)

Βασίλη όπως είπες αν υπάρχει η δυνατότητα όλο και κάτι θα έχει γραφτεί στο Αγγλικό φόρουμ και θα το ξέρει ο Χρήστος. Ακόμα και αν δεν έχει γραφτεί στείλτε ένα mail στον Vincent να ρωτήσετε αν ξέρει. Επίσης μπορείτε να αγγαρέψετε :D τον Χρήστο να θέσει την ερώτηση απευθείας στο Αγγλικό φόρουμ. Εννοείται πως μιλάμε για απενεργοποίηση μόνο του autodimming και όχι να πάρει η μπάλα και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα είναι ουσιαστικό ? Θέλω να πω υπάρχουν στιγμές που πραγματικά ενοχλεί ή είναι περισσότερο ψυχολογικό ?

Πέρα από τη λύση του vincent δν έχει αναφερθεί τπτ αλλωστε θα το χα δει αν ήταν

Re: Απάντηση: SONY Bravia 46X3500

Σωστα..απενεργοποιησε τα ολα και θα δεις οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα..αυτο προτεινει και το hdtvtest:2thumb22sup:
εγω στην δικη μου δεν εχω τιποτα on.(μονο τα 100 hz στα τηλεοπτικα)

To έχω κάνει έχοντας αφήσει όμως το drc. Θα το βγάλω κι αυτό να δω...
Πάντως το automatic 1 από το film mode κάνει απίστευτα πράγματα, ειδικά σε πολύ παλιό υλικό.

Πειραματίστηκα χτες ξανά με ρυθμίσεις που επηρεάζουν τη ποιότητα της εικόνας γιατί εκεί νομίζω κρύβονται κάποια μυστικά που βελτιώνουν ακόμα παραπάνω τις επιδόσεις αυτής της καταπληκτικής τηλεόρασης (κι όχι τις επιλογές σε βαθύ μαύρο, sharpness ή contrast που κατά κύριο λόγο συμβαδίζουν με προσωπικά γούστα) και παραθέτω τα συμπεράσματά μου:

Καταρχήν, ισχύουν κάποιοι κανόνες απαγορευτικοί σε κάποια σημεία, όπως
α) ποτέ δεν συνδυάζουμε auto 1 στο "Λειτουργία Ταινίας" με χρήση DRC Mode, τα αποτελέσματα είναι τραγικά με μεγάλη εμφάνιση εικονιδίων,
β) απενεργοποίηση του Drc Mode στα τηλεοπτικά sd σήματα επιφέρει ορατή μείωση ευκρίνειας, χλωμάδα στα χρώματα και χαμηλότερη ποιότητα κίνησης.

Σε hd υλικό από το ps3 (παιχνίδια, απλά dvd σε upscaling της πηγής κ.α.) η απενεργοποίηση του drc είναι μονόδρομος. Είναι ο μόνος τρόπος να γλυτώσεις από τεχνουργήματα και "δαχτυλίδια". Παράλληλα μπορεί κανείς ελεύθερα να ενεργοποιήσει το automatic 1 ή 2 (εγώ προτιμώ το πρώτο) στην επιλογή "Λειτουργία Ταινίας", χωρίς να συμβαίνει η παραμικρή αλλοίωση της εικόνας, αντιθέτως οι φιγούρες και τα αντικείμενα αποκτούν εκπληκτική κίνηση και πιο συμπαγή απεικόνιση.

Σε θέαση Blue Ray 1080/24p χρήσιμο είναι όλες οι επιλογές να απενεργοποιούνται. Βέβαια τις περισσότερες τις κλειδώνει από μόνη της η συσκευή αυτόματα με το που δέχεται σήμα 24p.
Πιστεύω προσωπικά ότι ελάχιστα bd δισκάκια επιδέχονται μικροεπεμβάσεις (π.χ. επιλογή "ενισχυτής κίνησης" στο ''τυπικός" ή ακόμα και "Λειτουργία Ταινίας" στο auto1 ή auto2), χωρίς ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
Πάντως η εντύπωσή μου είναι ότι σε πολύ γρήγορες στροφές της κάμερας, ακόμα και το αρτιότερο transfer blue ray πάσχει σε κίνηση, γεγονός που μαρτυρά (κατ'εμέ πάντα) την αχίλλειο πτέρνα του συνολικού κόνσεπτ που αφορά την υψηλή ευκρίνεια, τουλάχιστον στη σημερινή εκδοχή του.

Σε τηλεοπτικό σήμα πιστεύω πώς το DRC χρειάζεται απαραίτητα (με τιμές μάλιστα γύρω στο 40 για clarity και 45-50 για reality) σε συνδυασμό με ήπια χρήση του ενισχυτή κίνησης (τυπικός) και auto 2 για το "Λειτουργία Ταινίας".

Σε γενικές γραμμές χρειάζεται να το παιδέψουμε λίγο και πάντα με γνώμονα το γούστο των ματιών μας να παίρνουμε το 100% της απόδοσης.

Δεκτά και χρήσιμα όλα τα σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις από τους απανταχού χρήστες της σειράς Χ.

Vasdar το "Λειτουργία Ταινίας" είναι κάποιο μαγικό ψηφιακό το οποίο υπό συνθήκες χαρίζει πρωτόγνωρη κίνηση (ειδικά σε auto 1), μοιάζει με τέχνασμα που ζωντανεύει τη ροή σε φυσικά επίπεδα (με drc mode on), σε παλιές ταινίες ειδικά έχεις την αίσθηση ότι είναι γυρισμένες σήμερα ασπρόμαυρες και με παλιά κουστούμια.
Ανασταίνει νεκρούς..:grandpa:

Το κακό είναι ότι δεν ταιριάζει στα BR, τα σκοτώνει.

και κατι αλλο αν ξερεις..στις ρυθμισεις DRC τι σημαινει σαφηνεια και τι ρεαλισμος?
το hdtvtest προτεινει να βαλω το 2ο στο 100(φουλ)
Γιατι?

Να δω ποτε θα δουλεψεις εσυ .
Ολο με την X ολης και προολης μου ασχολεισε .:smash:

Οι ρυθμίσεις του hdtvtest βασίζονται κυρίως σε game mode το οποίο εμένα μου φαίνεται ξέπλυμα και δεν το αντέχω. Ίσως να ισσοροπεί τη θολούρα:violent-smiley-030:

Κάνε δοκιμές και γράψε. Οι ανταλλαγές εμπειριών μετράνε πολύ:2thumb22sup:

Να δω ποτε θα δουλεψεις εσυ .
Ολο με την X ολης και προολης μου ασχολεισε .:smash:

-bye-δουλευω οταν δεν ασχολουμαι με την Χ και το ποτο...;):p

εκανα πολλα πειραματα αλλα στα ματια μου ολα ιδια ειναι!

Αλλαξε χρονολογια ............. βαζε απο 15 ετων και πανω:flipout::flipout:

να ρωτήσω κάτι σχετικά με την είσοδο εικόνας hdmi που έχει από κάτω και είσοδο στέρεο ήχου...αν συνδέσω εκεί το πισί μου με hdmi για την εικόνα και τα διπλά rca για τον ήχο θα είμαι οκ? Καί ήχος καί εικόνα ταυτόχρονα....
Για αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι τα rca ήχου από κάτω?
.
Η οπτική έξοδο ήχου είναι χρήσιμη μόνο στην περίπτωση που θα εκπέμψει κάποιο ελληνικό ψηφιακό κανάλι ήχο DD? (άραγε εκπέμπει κάποιο από αυτά?)

να ρωτήσω κάτι σχετικά με την είσοδο εικόνας hdmi που έχει από κάτω και είσοδο στέρεο ήχου...αν συνδέσω εκεί το πισί μου με hdmi για την εικόνα και τα διπλά rca για τον ήχο θα είμαι οκ? Καί ήχος καί εικόνα ταυτόχρονα....
Για αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι τα rca ήχου από κάτω?

Έτσι ακριβώς είναι. Με εξαίρεση κάποιες φρέσκες κάρτες γραφικών που έχουν πάνω και κάρτα ήχου και μπορούν να βγάζουν στην DVI/HDMI τους και ήχο, ο μόνος τρόπος για να συνδέσεις PC με την TV με HDMI, είναι να συνδέσεις τον ήχο αναλογικά στην είσοδο που έχει από κάτω.

Βασίλη τι λέει το έβαλες το καινούργιο firmware ή κώλωσες; :flipout: . Διορθώθηκε το πρόβλημα με τον θόρυβο από τους ανεμιστήρες που είχες;

Για να έχει τουμπεκιάσει τόσο καιρό μάλλον κάτι τέτοιο παίζει. Εγώ θα το χώσω πάντως εντός των επομένων ωρών. Γουστάρω πάντα να είμαι updated ρε παιδί μου. Κόλλημα από τα PC βλέπεις.:flipout:

δεν εχει τουμπεκιασει..απλα τωρα ανεβηκε επιπεδο και γυριζει στις στηλες με τα bluray:flipout: