Sony KDL-46X3500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Tελικα την παραγγειλα SONY KDL 46X3500

α και καλα ισχυει απο την ημερομηνια αγορας που γραφει και για ενα χρονο... καταλαβα ! ειναι ολα μια χαρα παντως ανοιξα το κουτι εχει 2-3 καλωδια χειριστηριο.. θα την μεταφερω στο σπιτι και μετα να την λειτουργησω !

Ειναι κατι που πρεπει να προσεξω.. εσεις που την εχετε ηδη φτιαξει?

Τίποτα ιδιαίτερο φίλε, αρκεί να υπάρχουν κι άλλοι δύο για να της βάλετε τη βάση. Τα δυο άτομα δεν φτάνουν:speechless-smiley-0
Καλές θεάσεις, είμαι βέβαιος ότι θα λαμπυρίσει το μάτι σου:smile:

Την Τετάρτη το μεσημέρι παρέλαβα και εγώ την 46άρα. Παραγωγή Φεβρουαρίου χωρίς θόρυβο στους ανεμιστήρες, με την τελευταία έκδοση .583 και χωρίς συννεφάκια.
Παίζοντας λίγο με τις ρυθμίσεις και κλείνοντας τα διάφορα (πολλά) ψηφιακά φίλτρα είναι εντυπωσιακά καλύτερη η εικόνα από αυτή που είχε η συσκευή αρχικά.
Ελπίζω τον άλλο μήνα να πάρω και το PS3 για να την απολαύσω σε HD υλικό.

μην τρομάξετε αμα τα ανεμιστήρια αρχίσουν να κάνουν θόρυβο αύριο Σαββάτο....

Την Τετάρτη το μεσημέρι παρέλαβα και εγώ την 46άρα. Παραγωγή Φεβρουαρίου χωρίς θόρυβο στους ανεμιστήρες, με την τελευταία έκδοση .583 και χωρίς συννεφάκια.
Παίζοντας λίγο με τις ρυθμίσεις και κλείνοντας τα διάφορα (πολλά) ψηφιακά φίλτρα είναι εντυπωσιακά καλύτερη η εικόνα από αυτή που είχε η συσκευή αρχικά.
Ελπίζω τον άλλο μήνα να πάρω και το PS3 για να την απολαύσω σε HD υλικό.
φιλε απο που μπορω να δω το δικο μου μηνα παραγωγης και εκδοση?
ειμαι λιγο ασχετος απο αυτα πρωτη φορα παιρνω και lcd... πως κλεινουν τα φιλτρα για καλυτερη εικονα ?
ευχαριστω για τη βοηθεια σας παιδια σας ειπα ειμαι ψιλοασχετος με αυτα.. δεν ασχολουμε και πολυ με τις ρυθμισεις των τηλεορασεων.. ουτε καν παρακαλουθω πολυ τηλεοραση:smile:

Re: SONY Bravia 46X3500

Παιδιά πάντως έχω ρυθμίσει μια 46Χ3500 και δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε.
Δεν έχω μπει στο κρυφό μενού όμως και δεν ξέρω τι μπορεί να διορθωθεί από κει.

Έχει σοβαρό decoder error στο κόκκινο (-20%) και η κλίμακα του γκρί δεν έρχεται με τίποτα σωστά αφού το 10IRE μπλεδίζει πολύ και οποιαδήποτε προσπάθεια να το διορθώσεις χαλάει όλα τα υπόλοιπα.
Επιπλέον έχει γάμμα 1.6 που για μένα είναι απαράδεκτο.

Philips και πάλι Philips!

Μεγιές!!!! Πόσες ίντσες??
Την 46άρα πήρα!

FoRMat MaSTer said:
Απλά δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο laptop περνάει και το audio μέσα από το HDMI ή μόνο την εικόνα
Πήρα τηλέφωνο στο support της Sony και μου είπαν ότι μπορεί να περάσει ήχος από το HDMI του laptop. Θα με πάρει είπαν κάποιος τεχνικός (αφού δεν πέτυχαν οι ρυθμίσεις)...

FoRMat MaSTer said:
ο μόνος τρόπος να έχει και ήχο είναι να συνδέσεις ένα καλώδιο ήχου (μικρό καρφί στερεοφωνικό σε διπλό RCA θα το ζητήσεις κι έχει περίπου 2 ) στην έξοδο ήχου του laptop και στα RCA που έχει κάτω από το HDMI στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σου.
Ναι με τέτοιο καλώδιο το σύνδεσα για την ώρα (βιαζόμουν να δω το πρώτο μου Blu-ray :p)

Οταν λες ρυθμισει τι εννοεις? Eισαι ISF calibrator?
Δεν είμαι ISF Calibrator αλλά ασχολούμαι με το "άθλημα" και έχω κάνει πολλές φορές ρυθμίσεις σε διάφορες TV και βιντεοπροβολείς.

Μόνο ο Καστρουνής νομίζω είναι σε θέση να μας πει αν μια 46Χ3500 μπορεί να έρθει τελείως στα ίσια της.

Πήρα τηλέφωνο στο support της Sony και μου είπαν ότι μπορεί να περάσει ήχος από το HDMI του laptop. Θα με πάρει είπαν κάποιος τεχνικός (αφού δεν πέτυχαν οι ρυθμίσεις)...

Δοκιμασες καποιο αλλο HDMI απο τα 3 που εχει η ΤV?

Παντως ενα HP λαπτοπ που εχω με HDMI δινει κανονικα ηχο στην 40D3000 οταν βλεπω DVD η κλιπακια HD.

Δεν είμαι ISF Calibrator αλλά ασχολούμαι με το "άθλημα" και έχω κάνει πολλές φορές ρυθμίσεις σε διάφορες TV και βιντεοπροβολείς..

Sony 40X3500:

cie.jpg

Philips 37PFL9632:

cie.jpg

Aς κρινει ο καθενας μονος του ποια "ερχεται" καλυτερα στα προτυπα και ποια εχει "ξεβαμενα" και τα τρια βασικα χρωματα.-bye-

Μάγκες δεν καταλαβαίνω τίποτα απο όσα λέτε και δείχνετε και νιώθω πολύ βλάκας......

Μάγκες δεν καταλαβαίνω τίποτα απο όσα λέτε και δείχνετε και νιώθω πολύ βλάκας......

Το χρωματικο διαγραμμα CIE μας δειχνει τo χρωματικό εύρος της τηλεορασης (ασπρο τριγωνο) το οποιο συγκρινουμε με το HDTV standard (μαυρο τριγωνο).

Oταν τα δυο τριγωνα εχουν αποκλιση (ειδικα στα ακρα) τα χρωματα δεν αναπαριστανται σωστα.

Συγνωμη για την ερασιτεχνικη εξηγηση , ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.:ernaehrung004:

Είναι αυτό HDTV τρίγωνο; Σαν SD τρίγωνο μου μοιάζει. Ίσως ο Μανώλης να μπορεί να μας ξεμπερδέψει :chinscratch: Πάντως, επειδή όταν πήρα την 1η μου LCD τηλεόραση (και την μετάβαση από εξαιρετική LCD) ασχολήθηκα με το θέμα, κατέληξα ότι υπάρχουν μερικοί (όπως εγώ) που δεν μας πολυενδιαφέρει η "πιστότητα" των χρωμάτων, αρκεί αυτά να μην ξεφεύγουν πολύ. Εγώ δεν μπορώ να δω καθόλου με άσπρο στους 6500 - έχω "εθιστεί" στα ψυχρά χρώματα.
Οπότε, όπως όλα τα τρίγωνα τα συμβουλευόμαστε με μέτρο. Νομίζω ότι τελικά δεν υπάρχει άλλο κριτήριο πέρα από το πως μας φαίνεται μια τηλεόραση στα δικά μας μάτια, και με τι ψυχολογία τη αγοράζουμε.
Τώρα όσον αφορά την 3500, νομίζω είναι από τις καλύτερες LCD στην αγορά. Αλλά έχει και αυτή τα προβληματάκια της. Το μαύρο ούτε σε αυτήν είναι ιδανικό, μπλεδίζει και λίγο, ενώ φυσικά σε γρήγορη κίνηση θολώνει και αυτή, όπως όλες οι LCD άλλωστε... Σαφώς όμως είναι η καλύτερη LCD αυτή την στιγμή.

ΥΓ: Οι Philips δεν έρχονται με τίποτα! Αλλά εμένα που μου αρέσουν τα ψυχρά χρώματα, μου αρέσουν γιατί έχουν μια "κλίση" προς το μπλε... Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα που πλέον έχουν, είναι ότι έχασαν τον διπλό δέκτη.

Στο κουτί της τηλεόρασης έγραφε στο αυτοκόλλητο την ημερομηνία 02/08 της παραγωγής καθώς και την ημερομηνία εισαγωγής νομίζω 02/04/08.
Οσο για τις ρυθμίσεις βασική προυπόθεση θεωρώ την απενεργοποίηση του DRC (δεν γνωρίζω ακόμη αν έχει σχέση με HD υλικό μιας και δεν έχω PS3 ακόμη) και τη μείωση του οπίσθιου φωτισμού στο 3-4.
Ελπίζω κάποιος που έχει κάνει με software calibrator ρυθμίσεις να μας δώσει τα φώτα του.
Εχω την αίσθηση πως υπάρχει ένα πολύ πολύ ελαφρό πράσινο πέπλο (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ειδικά σε τηλεοπτικό σήμα.

Εχει καλιμπράρει κανείς την Χ3500?
Εχω την εντύπωση πως πρασινίζει ελαφρώς...
Κατά καιρούς έχω διαβάσει διάφορες ρυθμίσεις οι οποίες μάλιστα απέχουν από χρήστη σε χρήστη και η αλήθεια είναι πως δεν τις έχω κρατήσει.
Οι ρυθμίσεις γίνονται με software ή και με κάποιο μηχάνημα που ... διαβάζει την οθόνη?
Θα ήταν πολύ χρήσιμο πάντως αν κάποιος μας έδινε περισσότερες πληροφορίες για τις σωστές ρυθμίσεις..

Εχει καλιμπράρει κανείς την Χ3500?
Εχω την εντύπωση πως πρασινίζει ελαφρώς...
Κατά καιρούς έχω διαβάσει διάφορες ρυθμίσεις οι οποίες μάλιστα απέχουν από χρήστη σε χρήστη και η αλήθεια είναι πως δεν τις έχω κρατήσει.
Οι ρυθμίσεις γίνονται με software ή και με κάποιο μηχάνημα που ... διαβάζει την οθόνη?
Θα ήταν πολύ χρήσιμο πάντως αν κάποιος μας έδινε περισσότερες πληροφορίες για τις σωστές ρυθμίσεις..

Βασικες αρχες ρυθμισης...

http://www.lcdtvbuyingguide.com/lcdtv/lcd-tv-calibration.html

Και το αναλογο μετρητικο οργανο για ημιεπαγγελματιες...

http://spyder.datacolor.com/product-ht-stv.php

Απάντηση: Re: SONY Bravia 46X3500

Δεν είμαι ISF Calibrator αλλά ασχολούμαι με το "άθλημα" και έχω κάνει πολλές φορές ρυθμίσεις σε διάφορες TV και βιντεοπροβολείς.

Μόνο ο Καστρουνής νομίζω είναι σε θέση να μας πει αν μια 46Χ3500 μπορεί να έρθει τελείως στα ίσια της.

Εξαρτάται με τι ρυθμιστικό δουλεύεις, δηλ. τι "μάτι" χρησιμοποιείς. Γιατί εάν χρησιμοποιείς κάποιο από τα φθηνά, ναι μεν θα δεις πολύ αισθητή βελτίωση στην εικόνα σου, αλλά δεν θα σου φέρει το ιδανικό αποτέλεσμα κατά 15-20%.

Σε παλαιότερη συνομιλία που είχαμε με τον Μανώλη θυμάμαι που μου είχε πει ότι μετά την Pioneer η επόμενη καλύτερη τηλεόραση εάν ρυθμιστεί σωστά, είναι με διαφορά η Sony X3500. Απλά επειδή έχει πολλά ρυθμιστικά κι αντίστοιχες επιλογές ρύθμισεις, εάν δεν είναι κάποιος καθαρά επαγγελματίας όπως ο Καστρουνής, δεν είναι καθόλου μα καθόλου απλό κι εύκολο να την φέρει στα επίπεδα του άριστου που αναφέρομαι.
-bye-

Re: Απάντηση: Re: SONY Bravia 46X3500

Σε παλαιότερη συνομιλία που είχαμε με τον Μανώλη θυμάμαι που μου είχε πει ότι μετά την Pioneer η επόμενη καλύτερη τηλεόραση εάν ρυθμιστεί σωστά, είναι με διαφορά η Sony X3500.

Το εχουμε ξαναπει , η X3500 ειναι η μονη LCD που πλησιαζει σε εικονα τις Kuro.

Aν συμφωνει και ο Μανωλης τοτε ειναι νομος.:SFGSFGSF: