SONY KDL 52W4500 ή SAMSUNG LE 46A956

-ARIS-

Moderator
Staff member
23 October 2008
1,850
Αθήνα
Φίλοι μου, τελειώνουν πλέων τα χρονικά περιθώρια που είχα θέσει στον εαυτό μου, για την επιλογή tvκαι δυστυχώς η ζυγαριά παραμένει ακόμα οριζόντια. :grandpa:
Βοηθήστε με να την γείρουμε από την μια μεριά ώστε να λήξει και για μένα το θρίλερ της αναζήτησης της καλύτερης…
Εκτός από τις τις δύο LCDπου θέτουν ουσιαστικά και το χρηματικό όριο για την αναζήτησή μου δεν σας κρύβω ότι ποτέ δεν έπαψα να γλυκοκοιτάζω :love: και «Πλάσματα» όπως οι 50 PZ 80 και 50 PG 7000 μιας και για τα KURAδεν φτάνουν τα φράγκα.
Για να γίνω ποιο ακριβής σας δίνω τις απαραίτητες πληροφορίες:
Απόσταση θέασης: 3μ,
Χρήση: κανάλια (λίγη όχι σημαντική), DVD (σημαντική), gaming (λίγη αλλά σημαντική, επί της ευκαιρίας PS3 ? ή XBOX ?), PCmonitor (γιατί όχι), BlueRay (όταν γίνουν ποιο προσιτά).
Να τονίσω ότι είμαι υπέρ του μεγαλύτερου μεγέθους οθόνης αλλά όχι εις βάρος της ποιότητας εικόνας.
Αυτά τα ολίγα…
Α! εάν δεν βοηθήσετε…….. :viking: θα το παίξω κορόνα γράμματα.

Όπως τα βλέπω φίλε asit, εφόσον λες πως δεν φτάνεις τα 2500 της Κούρο με τίποτα, τα περίπου 1300 της PG7000 είναι απίστευτα ελκυστικά προκειμένου να σου μείνουν αρκετά χρήματα χωρίς μεγάλους συμβιβασμούς.
Οι 46 της 956 μου φαίνονται ακριβές για μια νέα τεχνολογία που θα πέφτει συνεχώς.
Επειδή όμως φαίνεται πως έχεις δυνατότητα και επιθυμία χρήσης της και για PC monitor (το έχεις σκεφτεί αυτό; μου φαίνεται πολύ δύσχρηστο εκτός αν είσαι εργένης/μένεις μόνος σου κλπ.), τότε θα επέλεγα την 52άρα W4500.

Απάντηση: Re: SONY KDL 52W4500 ή SAMSUNG LE 46A956

Δυσκολη επιλογη γιατι οπως και να το κανουμε...

SIZE DOES MATTER

-bye-

Συμφωνώ φίλε Γιάννη αλλά οι άλλες 3 έχουν (λίγο) καλύτερο μαύρο? :devil-smiley-029:

Όπως τα βλέπω φίλε asit, εφόσον λες πως δεν φτάνεις τα 2500 της Κούρο με τίποτα, τα περίπου 1300 της PG7000 είναι απίστευτα ελκυστικά προκειμένου να σου μείνουν αρκετά χρήματα χωρίς μεγάλους συμβιβασμούς.
Οι 46 της 956 μου φαίνονται ακριβές για μια νέα τεχνολογία που θα πέφτει συνεχώς.
Επειδή όμως φαίνεται πως έχεις δυνατότητα και επιθυμία χρήσης της και για PC monitor (το έχεις σκεφτεί αυτό; μου φαίνεται πολύ δύσχρηστο εκτός αν είσαι εργένης/μένεις μόνος σου κλπ.), τότε θα επέλεγα την 52άρα W4500.

Την PG7000 γι’ αυτό και την έβαλα στο παιχνίδι, η τιμή της είναι το μεγάλο της ατού.
Η tvπροορίζεται για το υπνοδωμάτιο και νομίζω ότι είναι ότι πρέπει για οριζόντιο χειρισμό του pc, αφού πρώτα κλειδώσω την πόρτα για να μην με πλακώσουν οι δύο τετράχρονες κόρες μου :dancing: ! Αυτές έχουν για τα DVDτους μια τεράστια προβολική tv στο σαλόνι.
Η Κούρο που αναφέρεις είναι με ή χωρίς τα ηχεία?

Re: Απάντηση: Re: SONY KDL 52W4500 ή SAMSUNG LE 46A956

Συμφωνώ φίλε Γιάννη αλλά οι άλλες 3 έχουν (λίγο) καλύτερο μαύρο?

To μαυρο και η αντιθεση της W4500 ειναι στα επιπεδα της PZ80 και καλυτερο απο την PG7000.

H Κuro και η 956 εννοειται οτι εχουν ακομη καλυτερο.

asit αν βγάλεις άκρη σφύρα μου κλέφτικα. Τις ίδιες ακριβώς σκέψεις έχω.. :BXVZCBXZ6:
Κλείνω πρός την 956 στις 46 αλλά περιμένω να σπάσει το φράγμα των 2000Ευρώ

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SONY KDL 52W4500 ή SAMSUNG LE 46A956

To μαυρο και η αντιθεση της W4500 ειναι στα επιπεδα της PZ80 και καλυτερο απο την PG7000.

H Κuro και η 956 εννοειται οτι εχουν ακομη καλυτερο.

Τότε η PZ80 φεύγει από το παιχνίδι! :behead:-bye-

Αν έχεις χρόνο αύριο πάμε στον sakplat (μιας και είμαστε γείτονες στο Μαρούσι μένω) με το PS3 μου και κάποια παιχνίδια και BR υλικό να δούμε, μήπως και βγάλουμε άκρη..

asit αν βγάλεις άκρη σφύρα μου κλέφτικα. Τις ίδιες ακριβώς σκέψεις έχω.. :BXVZCBXZ6:
Κλείνω πρός την 956 στις 46 αλλά περιμένω να σπάσει το φράγμα των 2000Ευρώ

Αποστόλη αδερφέ μου (που λέει και το τραγούδι…) έχω την πεποίθηση ότι στο τέλος θα βγάλουμε άκρη!
Συμφωνώ και μαζί σου, την καρδιά μου την έκλεψε η 956 :love: αλλά η λογική μου ψιθυρίζει 4500 :grandpa: ενώ της γυναίκας μου (η λογική) 7000 :damnyou:φάσκελα ετοιμάζει!

Αν έχεις χρόνο αύριο πάμε στον sakplat (μιας και είμαστε γείτονες στο Μαρούσι μένω) με το PS3 μου και κάποια παιχνίδια και BR υλικό να δούμε, μήπως και βγάλουμε άκρη..

Θα το ήθελα πολύ αν το θέλει βέβαια και ο ξενοδόχος! Υπάρχουν βέβαια κάποια τεχνικά προβλήματα οπότε θα σου στείλω το τηλ. μου αν θες να επικοινωνήσουμε για να δούμε αν ταιριάζουν τα χρονοδιαγράμματά μας.

Φιλε Αρη,

εγω λεω να παρεις ενα καλο προβολεα γυρω στο 1600αρι και μια 30αρα φτηνη για να βλεπεις τηλεοραση αφου η θεαση τηλεορασης δεν ειναι βασικη σου προτεραιοτητα!

Φιλε Αρη,

εγω λεω να παρεις ενα καλο προβολεα γυρω στο 1600αρι και μια 30αρα φτηνη για να βλεπεις τηλεοραση αφου η θεαση τηλεορασης δεν ειναι βασικη σου προτεραιοτητα!

Φίλε μου Μιχάλη συμφωνώ απόλυτα ότι ένας προβολέας είναι πάντα η ποιο καλή λύση για θέαση ταινιών στο σαλόνι αλλά εγώ μιλάω για το υπνοδωμάτιό μου…:slapface:
Με γεια το καινούργιο AVATAR (τι υπονοείς…? :chinscratch: ).

Είμαι και εγώ σε παρόμοιο δίλημμα...
LCD (+ πολύ πιο φωτεινές, με λεπτομέρεια αλλά συνήθως με χειρότερη κίνηση από plasma και ολες μα όλες με πολύ χάλια εικόνα σε SD και τηλεοπτικό σήμα)
ή Plasma (πιο καλό μαύρο, πιο κινηματογραφική αίσθηση στην εικόνα, αλλά μεγάλη κατανάλωση και προβλήματα με burn in και Image retention)

Είμαι ανάμεσα σε
sony 52W4500 (πολλά προβλήματα με clouding και το backlight)
2095 ευρώ
http://www.skroutz.gr/s/54042/Sony-KDL-52W4500-52%27%27.html?keyphrase=sony+52w4500

samsung 52 LE52A756 (προβλήματα με το input lag, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες ακόμα επειδή είναι καινούριο μοντέλο)
2274 ευρώ
http://www.skroutz.gr/s/57526/Samsung-LE52A756R-52''.html

και η πρώτη μου επιλογή ήταν
LG 50PG7000 (super τιμή, αλλά μέτριο μαύρο και έντονα προβλήματα με Image retention)
1360 ευρώ
http://www.skroutz.gr/s/53749/LG-50PG7000-50%27%27.html?keyphrase=LG+50PG7000

Και ενώ είχα αποφασίσει για την LG και πήγαινα να την αγοράσω, είδα ένα δείγμα που είχανε ξεχάσει το menu ενός dvd και είχε μόνιμο burn in (ok με προσοχή το αποφεύγεις) και είπα να πάω σε πιο ακριβή τηλεόραση, και πάλι ενώ είμουν έτοιμος να πάρω την sony, διάβασα και είδα τόσες απογοητευτικές φωτογραφίες σχετικά με το clouding που έκανα πίσω...
με λίγα λόγια ακόμα δεν έχω αποφασίσει, τι με ενοχλεί περισσότερο το Image retention ή το clouding ???

το clouding δεν ειναι καθολου διαφορετικο απο οποιαδηποτε αλλη lcd φιλε μου.το θεμα δημιουργηθηκε απο 3-4 απογοητευμενους κατοχους οποτε δεν υπαρχει καποια ανυσυχια για κατι πιο προβληματικο.μεταξυ των δυο lcd 52W4500,η Α756 δεν αξιζει τα παραπανω λεφτα

Re: Απάντηση: SONY KDL 52W4500 ή SAMSUNG LE 46A956

LCD (+ πολύ πιο φωτεινές, με λεπτομέρεια αλλά συνήθως με χειρότερη κίνηση από plasma και ολες μα όλες με πολύ χάλια εικόνα σε SD και τηλεοπτικό σήμα)

Oλες χαλια σε SD? Αυτο το συμπερασμα απο που βγαινει?

Μαλλον δεν εχεις δει ποτε LCD με σωστο σημα...Η W4000 που εχω δειχνει πολυ καλα με τηλεοπτικο σημα (ακομα και με NOVA) και αψογα με ενα φθηνο DVD player Sony που εχω συνδεδεμενο μεσω scart.-bye-

ή Plasma (πιο καλό μαύρο, πιο κινηματογραφική αίσθηση στην εικόνα, αλλά μεγάλη κατανάλωση και προβλήματα με burn in και Image retention)

Είμαι ανάμεσα σε
sony 52W4500 (πολλά προβλήματα με clouding και το backlight)
2095 ευρώ

Είχα μείνει με την εντύπωση (τουλάχιστον στο χώρο του φόρουμ μας) ότι το πρόβλημα με cloudingγια τις sony4500 ήταν περιορισμένο και ότι τα καταφέρνουν αρκετά καλά με τηλεοπτικό σήμα. :hmmmm2:

Re: Απάντηση: SONY KDL 52W4500 ή SAMSUNG LE 46A956

Αυτο το θεμα με το clouding ειναι μια "φουσκα". Ακομη και clouding να εχει μια τηλεοραση ειναι πολυ δυσκολο να το δει κανεις σε πραγματικες συνθηκες θεασης. Ακριβως το ιδιο συμβαινει με το blooming που παρουσιαζουν οι LED τηλεορασεις.

Παντως η αληθεια ειναι οτι η 786 εχει πολυ καλυτερο value for money και ειμαι σιγουρος οτι η W5000 θα εχει LED backlight και αυτη.

Εγω αυτη την στιγμη την 786 θα αγοραζα μεταξυ των δυο (αν μιλαμε για το
ιδιο μεγεθος).