Sony Kdl-52x3500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Δεν αντέχεται η αναμονή (Sony Kdl-52x3500)

Kι' αλλη 52αρα? Μεγεια. :grinning-smiley-043

Ευχαριστώ Γιάννη .Την 46άρα 2000 είχα που θα μείνει στο σαλόνι .Η μεγάλη θα πάει στο υπόγειο οπου ελπίζω να φτιάξω δικό μου χώρο (αβάδιστα :flipout::flipout::flipout:)

Nα δηλώσω με τη σειρά μου ευτυχισμένος κάτοχος .Η δική ήλθε στις 9.30 και επειδή ο τύπος που την έφερε δεν ήθελε με τίποτα να με βοηθήσει δεν είδα τον Ολυμπιακό όπως ήθελα.Μόνο ένα έλεγχο για καμμένα πίξελ (κανένα) και clouding (ευτυχώς καθόλου) έκανα ,την σκέπασα μη μου κρυώσει και έφυγα για δουλειά.
Ο Μανώλης Καστρουνής λείπει για επαγγελματικό ταξίδι οπότε θα παλέψω μόνος μου .Αν θες μπορούμε να ανταλλάξουμε ρυθμίσεις.Με γειά

Tακη καλοθεατη και σε σενα

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές. Τάκη με γεια και καλές θεάσεις, ευχαρίστως να ανταλλάξουμε ρυθμίσεις, η αλήθεια είναι ότι οι πολλές επιλογές μάλλον δυσκολεύουν την κατάσταση, δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν οι υπόλοιποι και καταλήγουν, το παλεύω πάντως. Ξεκίνησα με μπούσουλα τις ρυθμίσεις που έκανε ο panosxgr στην 46αρα του aris464 ( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=15282&page=18 ).

Για το φίλο christo2b που με ρώτησε για το htpc:

Το κουτί της silverstone όντως είναι εξαιρετικό και αν στήσεις το μηχανάκι σου δε θα το μετανιώσεις. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, άπλετος χώρος για την τοποθέτηση των περιφερειακών, λύνεται πανεύκολα για συνεχές σκάλισμα, πολύ καλός αερισμός. Το lcd πάνελ είναι της soundgraph και συνοδεύεται από το εξαιρετικό πρόγραμμα imon που ανανεώνεται συνεχώς.

Το μηχανάκι μου είναι σχετικά παλιό, το έστησα πριν δύο χρόνια περίπου (αν θυμάμαι καλά), την περίοδο που έβγαινε η κάρτα ήχου της Creative, X-fi.

To πόσο κόστισε τελικά, για να πώ την αλήθεια, επειδή τα κομμάτια αποκτήθηκαν σε διάστημα τριών μηνών περίπου, το άθροισμα δεν το έκανα ποτέ. Τα πιο τσουχτερά ήταν το κουτί 320 , ή κάρτα ήχου (X-fi platinum της Creative) γύρω στα 250 , το πληκτρολόγιο - ποντίκι dinovo της logitech γύρω στα 210 . Σε αυτά πρόσθεσε μητρική p4c800-e deluxe της asus (180 ) , cpu intel pentium 4 στα 2,8 Ghz, 1GB μνήμη, 1 western digital caviar στα 33 Gb και έναν western digital στα 250 Gb, κάρτα τηλεόρασης την WinTv-pvr 150 της Hauppage (120 ) και κάρτα γραφικών την 6600g της asus.

Λειτουργικό χρησιμοποιώ windows media center edition 2005 και αν το χρησιμοποιήσεις πρέπει να εξετάσεις προσεκτικά τι περιφερειακά θα χρησιμοποιήσεις προκειμένου να μην έχεις προβλήματα (κυρίως κάρτα γραφικών και κάρτα τηλεόρασης). Βέβαια πλέον μάλλον καλύτερη επιλογή για htpc είναι vista ultimate.

Σε high definition videos έχω πρόβλημα (σπασίματα) και πάω για αναβάθμιση. Η φθηνή λύση αλλαγή της κάρτα γραφικών με μια ati 2600pro σε agp. Η ακριβότερη (και προς τα κει προσανατολίζομαι), αλλαγή μητρικής (σκέφτομαι μητρική υλοποιημένη σε p35 chipset), intel core 2 duo επεξεργαστής (μάλλον ο διπύρηνος στα 2,66 Ghz) και κάρτα γραφικών ati 2600pro σε pci-e. H 2600 αναλαμβάνει την αποκωδικοποίηση και δίνει και έξοδο σε hdmi (με ανταπτοράκι).

Πάω να συνεχίσω το πείραγμα των ρυθμίσεων, ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές...

Καλοριζικες σας ζηλευω.
Η 46" ηδη μου φαινεται μικρη!

Απάντηση: Re: Δεν αντέχεται η αναμονή (Sony Kdl-52x3500)

Καλοριζικες σας ζηλευω.
Η 46" ηδη μου φαινεται μικρη!

Κατσε εκει που καθεσαι εσυ...υπερβολικε!!! :ernaehrung004:

Αυτά διαβάζω και εγώ και λέω που πάω να μπλέξω με μιά μικρή 46άρα....

Αρε ραμπαδόξυλο που θέλουμε ,με την τρέλλα μας!!

---STARK---

Απάντηση: Δεν αντέχεται η αναμονή (Sony Kdl-52x3500)

Καλοριζικη και απο μενα εκτος του οτι ειναι πολυ καλη, ειναι και απιστευτη κουκλα. Πολυ πιο ομορφη απο την δικη μου 52αρα (SAMSUNG 52M86)...Ax !!!!

Φίλε route66 διαφωνώ πολύ με την αισθητική σου κριτική αλλά γούστα είναι αυτά..

Καλορίζικη φίλε,

περιμένουμενη εκτενή αναφορά (κίνηση,μαύρο,SD,HD,clouding klp.),αυτά βέβαια αφού χορτάσεις από το θέαμα!!

---STARK---

καλορίζικες παιδιά!!!

Έχουν αρχίσει και ξεφεύγουν τα μεγέθη νομίζω....-bye--bye-

Μερικές εντυπώσεις από τη μέχρι τώρα χρήση της (σίγουρα κάποιος πιο ειδικός και με μεγαλύτερη εμπειρία θα μπορούσε να δει και να καταγράψει καλύτερα πράγματα που εμένα πιθανόν να διαφεύγουν):

Καταρχήν η κριτική στο hdtvtest περιγράφει άριστα την τηλεόραση με τα θετικά της και τα αρνητικά της. Για τα θετικά είμαι απόλυτα σύμφωνος θα κάνω μόνο ένα μικρό σχόλια στα αρνητικά, που ενδιαφέρουν και περισσότερο:

1. Average video processing, though video deinterlacing is slightly better than the W3000. Δυστυχώς δε μπορώ να το σχολιάσω λόγω ανεπαρκούς δικής μου εμπειρίας.

2. Auto-dimming when screen is black/ almost black (except if [Game/ Text Mode] is on). Και εδώ δεν έχω να κάτω κάποιο σχόλιο.

3. Slight clouding (reducible to unobtrusive levels). Ισχύει. Ήταν πιο έντονο τις πρώτες μέρες. Πλέον υπάρχει μικρό ίχνος στην άνω αριστερή γωνιά αδιόρατο σε φως ημέρας ή με φωτισμό, σε γενικές γραμμές ανεπαίσθητο και δε προβληματίζει.

4. Higher price than other brands with similar specifications. Νομίζω για αυτά που προσφέρει η τιμή της είναι κανονική.

5. Mild electronic buzz and fan noise from the rear (generally not audible in normal viewing). Μα που τον άκουσε; Έκλεισα τελείως τον ήχο και έστησα αυτί στο πίσω μέρος και πάλι δεν άκουσα τίποτα...

6. Need to tailor settings to different material within the same source to get the best image. Ε, νομίζω είναι λίγο υπερβολικός. Ρυθμίζεις κάθε είσοδο όπως θέλεις και είσαι εντάξει. Σε κάθε περίπτωση αν χρειαστούν μικρορυθμίσεις η δομή του μενού επιτρέπει να γίνουν πολύ πολύ γρήγορα.

7. Pedestal stand needs to be assembled to the TV and doesn't swivel. Στην 52άρα η βάση είναι ήδη εγκατεστημένη.

8. Careless positioning of digital TV info banner at the top of the screen. Ε;;;; Μάλλον το έγραψε για να το γράψει...

Γενικά από τις μέχρι τώρα θεάσεις:

Ως τηλεόραση: Αν ενδιαφέρει κυρίως το ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα προφανώς δεν αξίζει το συγκεκριμένο μοντέλο. Η εικόνα δε μπορεί σε καμιά περίπτωση να χαρακτηριστεί εξαιρετική. Από την άλλη δε μπορεί να χαρσκτηριστεί και κακή και μπορώ να πω ότι ανάμεσα στη κλασική τηλεόραση και σε αυτή, προτιμώ αυτή. Εκτός ότι η απεικόνιση είναι αξιοπρεπέστατη, το μέγεθος της χαρίζει το συγκριτικό πλεονέκτημα. Βελτίωση είδα μεγάλη με την απνεργοποίηση του DRC. Επίσης η εμπειρία της θέασης βελτιώνεται πάρα πολύ σε μεγαλύτερη απόσταση θέασης από αυτή που την έχω (2,3 μέτρα).

Σε sd υλικό τι να πώ, δεν έχω κανένα παράπονο. Η εμπειρία είναι καθαρά κινηματογραφική, η απεικόνιση εξαιρετικότατη, τα χρώματα ολοζώντανα, χωρίς φαινόμενα ghosting ή οτιδήποτε άλλο. Τελευταία είδα το λαβύρινθο του Πάνα και αναρωτιόμουν αν σε dvd έδειχνε έτσι σε hd τι θα έβλεπα; Τα dvd τα βλέπω από το ps3 και έχω ενεργοποιήσει την επιλγογή για διπλασιασμό γραμμών. Μια γρήγορη σύγκριση που έκανα σε σχέση με παίξιμο από το htpc, από το ps3 είχα καλύτερο αποτέλεσμα. Πάντως και αρχεία συμπιεσμένα σε xvid που παίζω από το htpc δείχνουν μια χαρά και δεν επιβεβαίωσαν το φόβο ότι λόγω μεγέθους και υψηλής ανάλυσης η εικόνα θα ήταν κακή.

Για hd δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κάνω ιδιαίτερη αναφορά, ισχύει αυτό που έχω διαβάσει, αν δεις δεν υπάρχει επιστροφή. Η πρώτη ταινία που είδα σε hd ήταν το spiderman 3 χωρίς να τη ρυθμίσω και όντως ήταν μαγευτική εμπειρία. Έκτοτε είδα άλλες τρεις ταινίες σε hd. H τηλεόραση έχει κατασκευαστεί για hd όπου απλά είναι εκπληκτική. Προχθές παρέλαβα από amazon το Planet earth και είδα μέρος από το πρώτο δισκάκι. Η εκπληκτική εικόνα συντελεί ώστε η θέαση να διεγείρει αισθήσεις και συναισθήματα, συγκλονιστικό.

Ε, όσο για τα παιχνίδια στο ps3 δίνει ρέστα. Το assassin's creed είναι εμπειρία, εκπληκτική εικόνα απίστευτα γραφικά. Γενικά σε όλα τα παιχνίδια η εμπειρία είναι ανάλογη, με ομαλότατη κίνηση και κινηματογραφική εικόνα. Το ίδιο ισχύει και για περιεχόμενο από το htpc.

Και μερικές φωτογραφίες (ξέχασα να τις επισυνάψω στο προηγούμενο post)...

Attachments

• DSC_0016_resize.JPG
    DSC_0016_resize.JPG
    118.2 KB · Views: 109
  • DSC_0026_resize.JPG
    DSC_0026_resize.JPG
    115.2 KB · Views: 61
  • DSC_0027_resize.JPG
    DSC_0027_resize.JPG
    114.4 KB · Views: 61
  • DSC_0056_resize.JPG
    DSC_0056_resize.JPG
    124.5 KB · Views: 116

και μερικές ακόμα...

Attachments

• DSC_0023_resize.JPG
    DSC_0023_resize.JPG
    137.2 KB · Views: 96
  • DSC_0052_resize.JPG
    DSC_0052_resize.JPG
    122.2 KB · Views: 78
  • DSC_0060_resize.JPG
    DSC_0060_resize.JPG
    106 KB · Views: 75
  • DSC_0044_resize.JPG
    DSC_0044_resize.JPG
    140.1 KB · Views: 68

5. Mild electronic buzz and fan noise from the rear (generally not audible in normal viewing). Μα που τον άκουσε; Έκλεισα τελείως τον ήχο και έστησα αυτί στο πίσω μέρος και πάλι δεν άκουσα τίποτα...

η 52αρα δεν εχει ανεμιστηρες..η 40αρα και η 46αρα δυστυχως εχουν..ακουγονται λιγο μεν αλλα ακουγονται..εγω προσωπικα ευχαριστω εσενα αλλα και τον φιλο Αρη που με τα reviews που κανατε και τις photos που ανεβασατε κανετε ολους εμας που την περιμενουμε (και ειμαστε αρκετοι) πολυ χαρουμενους για την επιλογη μας
και παλι ευχαριστω

Μεγεια παιδια. Κατα την αποψη μου ειναι η κορυφαια LCD που κυκλοφορει αυτη τη στιγμη. Βεβαια σιγουρα δεν ειναι φθηνη αλλα παντα την κορυφη την πληρωνει καποιος ακριβα.

Fran μπορείς να αναφέρεις τιμή και το μαγαζί που αγόρασες το θηρίο σου?

sUpER tv!!!!:award:

@vasdar: έτσι εξηγείται, γιατί δεν ακούγεται κιχ....
@Rivers: Ευχαριστώ για τις ευχές, όντως δεν είναι φθηνή αλλά πιστεύω ότι πραγματικά τα αξίζει τα χρήματά της.
@Gataros: 4400, ΣΕΗΟΣ Γαλατσίου

Αλμυρή όμως απλά ΜΟΝΑΔΙΚΗ!:smash: Μήπως σου είπε πότε θα έρθει το παιδάκι της στο Ελλαδιστάν? (46''αρα) Για ρώτα την! Γιατί από διαθεσιμότητα...

Last edited:

Ευχαριστούμε φίλε για την εκτενή παρουσίαση.
Κάλές θεάσεις!

Δυστυχώς δεν μου "χωράει" η 52άρα και πάμε για την μικρή 46άρα.
Διαθέσιμες αναμένονται κατά το τέλος του μήνα.

---STARK---