Re: Δεν αντέχεται η αναμονή (Sony Kdl-52x3500)
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές. Τάκη με γεια και καλές θεάσεις, ευχαρίστως να ανταλλάξουμε ρυθμίσεις, η αλήθεια είναι ότι οι πολλές επιλογές μάλλον δυσκολεύουν την κατάσταση, δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν οι υπόλοιποι και καταλήγουν, το παλεύω πάντως. Ξεκίνησα με μπούσουλα τις ρυθμίσεις που έκανε ο panosxgr στην 46αρα του aris464 (
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=15282&page=18 ).
Για το φίλο christo2b που με ρώτησε για το htpc:
Το κουτί της silverstone όντως είναι εξαιρετικό και αν στήσεις το μηχανάκι σου δε θα το μετανιώσεις. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, άπλετος χώρος για την τοποθέτηση των περιφερειακών, λύνεται πανεύκολα για συνεχές σκάλισμα, πολύ καλός αερισμός. Το lcd πάνελ είναι της soundgraph και συνοδεύεται από το εξαιρετικό πρόγραμμα imon που ανανεώνεται συνεχώς.
Το μηχανάκι μου είναι σχετικά παλιό, το έστησα πριν δύο χρόνια περίπου (αν θυμάμαι καλά), την περίοδο που έβγαινε η κάρτα ήχου της Creative, X-fi.
To πόσο κόστισε τελικά, για να πώ την αλήθεια, επειδή τα κομμάτια αποκτήθηκαν σε διάστημα τριών μηνών περίπου, το άθροισμα δεν το έκανα ποτέ. Τα πιο τσουχτερά ήταν το κουτί 320 , ή κάρτα ήχου (X-fi platinum της Creative) γύρω στα 250 , το πληκτρολόγιο - ποντίκι dinovo της logitech γύρω στα 210 . Σε αυτά πρόσθεσε μητρική p4c800-e deluxe της asus (180 ) , cpu intel pentium 4 στα 2,8 Ghz, 1GB μνήμη, 1 western digital caviar στα 33 Gb και έναν western digital στα 250 Gb, κάρτα τηλεόρασης την WinTv-pvr 150 της Hauppage (120 ) και κάρτα γραφικών την 6600g της asus.
Λειτουργικό χρησιμοποιώ windows media center edition 2005 και αν το χρησιμοποιήσεις πρέπει να εξετάσεις προσεκτικά τι περιφερειακά θα χρησιμοποιήσεις προκειμένου να μην έχεις προβλήματα (κυρίως κάρτα γραφικών και κάρτα τηλεόρασης). Βέβαια πλέον μάλλον καλύτερη επιλογή για htpc είναι vista ultimate.
Σε high definition videos έχω πρόβλημα (σπασίματα) και πάω για αναβάθμιση. Η φθηνή λύση αλλαγή της κάρτα γραφικών με μια ati 2600pro σε agp. Η ακριβότερη (και προς τα κει προσανατολίζομαι), αλλαγή μητρικής (σκέφτομαι μητρική υλοποιημένη σε p35 chipset), intel core 2 duo επεξεργαστής (μάλλον ο διπύρηνος στα 2,66 Ghz) και κάρτα γραφικών ati 2600pro σε pci-e. H 2600 αναλαμβάνει την αποκωδικοποίηση και δίνει και έξοδο σε hdmi (με ανταπτοράκι).
Πάω να συνεχίσω το πείραγμα των ρυθμίσεων, ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές...