Sony KDL-55W805B ή Sony KDL-55W805C

comoestaloco

New member
15 February 2013
91
Μπορεί κάποιος να μου πει τις διαφορές; Ενδιαφέρομαι κυρίως για ταινίες και ποδόσφαιρο (OTE TV).

Δεν θέλω να είμαι απόλυτος, μιας και δεν είχα την ευκαιρία να την περιεργαστώ όπως έπρεπε, αλλά από μια πρόχειρη εκτίμηση, η εντύπωση μου είναι ότι η "C" έχει χειρότερη επεξεργασία για SD σήματα από την "Β" (τυπική Mediatek εικόνα, μάλλον φέτος για το τσιπάκι της Sony θα πρέπει να ανέβουμε αρκετά πιο πάνω σε κατηγορία)...

Δεν θέλω να είμαι απόλυτος, μιας και δεν είχα την ευκαιρία να την περιεργαστώ όπως έπρεπε, αλλά από μια πρόχειρη εκτίμηση, η εντύπωση μου είναι ότι η "C" έχει χειρότερη επεξεργασία για SD σήματα από την "Β" (τυπική Mediatek εικόνα, μάλλον φέτος για το τσιπάκι της Sony θα πρέπει να ανέβουμε αρκετά πιο πάνω σε κατηγορία)...

Πόσο "χειρότερη" ...? Γιατί είμαι και εγώ σε διαδικασία αγοράς και είναι πολύ δύσκολο να βρώ περσινή ειδικά εδώ στην επαρχία. Εάν είναι χειρότερη , συνεχίζει να είναι καλύτερη από πχ την Samsung H6400..? Όσο για το "πιό πάνω κατηγορία" τί εννοείς ? Ψάχνω και εγώ απεγνωσμένα και είναι η χειρότερη περίοδος .....

Πάντως η 65W85xC έχει VA panel και direct led. Άρα λογικά θα έχει καλύτερο μαύρο και σωστότερη ομοιομορφία. Φυσικά πάντα σε hd σήμα. Βγαίνει και στις 55 ίντσες. Αυτά όμως σίγουρα θα μας τα πει ο xaxito.

Πόσο "χειρότερη" ...? Γιατί είμαι και εγώ σε διαδικασία αγοράς και είναι πολύ δύσκολο να βρώ περσινή ειδικά εδώ στην επαρχία. Εάν είναι χειρότερη , συνεχίζει να είναι καλύτερη από πχ την Samsung H6400..? Όσο για το "πιό πάνω κατηγορία" τί εννοείς ? Ψάχνω και εγώ απεγνωσμένα και είναι η χειρότερη περίοδος .....

"Ελαφρώς χειρότερη" από σειρά Β,συνεχίζει να είναι καλύτερη από Samsung H6xxx και J6300("ψιλοβελτιώθηκε").

Η 55W80C είναι τοπολογίας edge LED(μόνο κάτω).

Η 75/65W85C είναι τοπολογίας direct LED, για αυτό και πιο "γεμάτη" στο πάνω μέρος βλέποντας την από το πλάι.

Πόσο "χειρότερη" ...? Εάν είναι χειρότερη , συνεχίζει να είναι καλύτερη από πχ την Samsung H6400..?

Mediatek έχει και η Η6400. Ουσιαστικά δηλαδή το πλεονέκτημα που είχε η Sony μέχρι πέρσι χάνεται. Πλέον μιλάμε για ισοδύναμη εικόνα των δυο σε κάθε ποιότητας σήμα

Mediatek έχει και η Η6400. Ουσιαστικά δηλαδή το πλεονέκτημα που είχε η Sony μέχρι πέρσι χάνεται. Πλέον μιλάμε για ισοδύναμη εικόνα των δυο σε κάθε ποιότητας σήμα

Η περσυνή H6xxx έχει M Star.Την καινούργια J6300 την περίμενα πολύ καλύτερα σε sd, πχ digea, αλλά εν τέλει όχι τόσο.

Ducksong αν τις δεις δίπλα-δίπλα θα καταλάβεις ότι έχουν διαφορά αισθητή Sony με Samsung στις μικρές λεπτομέρειες της εικόνας .

Last edited:
Οι τυπικές επιδόσεις των δύο τσιπ (Mediatek-MStar) σε upscale, deinterlace και NR είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Το κακό με την Samsung όμως είναι ότι "κλειδώνει" στην εσωτερική προρρυθμιση της επεξεργασίας το φίλτρο anti-aliasing του MStar στο τέρμα, με το τελικό αποτέλεσμα να εμφανίζει έτσι μια θαμπάδα που είναι μη αναστρέψιμη από τον χρήστη...

Επίσης, με την ευκαιρία, για άλλη μια χρονιά οι Samsung, μέχρι και τη σειρά 7, παρά τα "γεράκια" και τους "αετούς" που δείχνουν στο service menu, φοράνε MStar...

Η περσυνή H6xxx έχει M Star.Την καινούργια J6300 την περίμενα πολύ καλύτερα σε sd, πχ digea, αλλά εν τέλει όχι τόσο.

Ducksong αν τις δεις δίπλα-δίπλα θα καταλάβεις ότι έχουν διαφορά αισθητή.

Με κούφανες τώρα! Αντικατέστησα πριν κανα μήνα την LG LM760S που έχει M Star με την H6240 που νόμιζα ότι είχε Mediatek. Είδα διαφορά στο τηλεοπτικό και την απέδωσα και στην επεξεργασία και στην μεγαλύτερη διάσταση.
Στις περσινές σειρές που τις έχω δεί, σίγουρα υπάρχει διαφορά, κάποια στιγμή θα δω και τις φετινές - αν και φυσικά σε πιστεύω!

Edit: Οσο έγραφα ήρθε ο JL_? και μου έλυσε την απορία.

Με κούφανες τώρα! Αντικατέστησα πριν κανα μήνα την LG LM760S που έχει M Star με την H6240 που νόμιζα ότι είχε Mediatek.

Πάρ' το ανάποδα: η LM760 έχει Mediatek και η Η6400 MStar... :silly:

Οι τυπικές επιδόσεις των δύο τσιπ (Mediatek-MStar) σε upscale, deinterlace και NR είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Το κακό με την Samsung όμως είναι ότι "κλειδώνει" στην εσωτερική προρρυθμιση της επεξεργασίας το φίλτρο anti-aliasing του MStar στο τέρμα, με το τελικό αποτέλεσμα να εμφανίζει έτσι μια θαμπάδα που είναι μη αναστρέψιμη από τον χρήστη...

Επίσης, με την ευκαιρία, για άλλη μια χρονιά οι Samsung, μέχρι και τη σειρά 7, παρά τα "γεράκια" και τους "αετούς" που δείχνουν στο service menu, φοράνε MStar...

Για τις φετινές νόμιζα ότι είναι made by Samsung από τα "γεράκια" και τους "αετούς", πάντως όφειλε να είχε καλύτερο αποτέλεσμα σε σήμα sd λόγω ονόματος.

Μπουρδες γράφω τόση ώρα :flipout:
Οταν έψαχνα για την αλλαγή τηλεόρασης είχα πιο καθαρό μυαλό και ήξερα τι είχε η προηγούμενη και τι η επόμενη..Τώρα τα έκανα όλα σαλάτα.
Πάντως ναι, αυτή η θολούρα της Samsung είναι που μας έβαλε στο ψάξιμο με εξωτερικά DVB-T στο νήμα της Η6200.

Για τις φετινές νόμιζα ότι είναι made by Samsung από τα "γεράκια" και τους "αετούς"

Κι εγώ αυτό ήλπιζα, μέχρι που είδα τις J να παίζουν πλάι στις Η...

Μήπως να κοίταζα την Samsung J6200; Γιατί διαβάζω ότι έχει πολύ χαμηλό Motion Blur και αυτό νομίζω είναι καλό για τα σπορ.
Από την άλλη αν η Sony έχει πολύ καλύτερη εικόνα από τη Samsung σε ταινίες πχ. θα την προτιμήσω.

Μήπως να κοίταζα την Samsung J6200; Γιατί διαβάζω ότι έχει πολύ χαμηλό Motion Blur και αυτό νομίζω είναι καλό για τα σπορ.
Από την άλλη αν η Sony έχει πολύ καλύτερη εικόνα από τη Samsung σε ταινίες πχ. θα την προτιμήσω.

Η σονυ είναι αισθητά καλύτερη σε χαμηλής ανάλυσης σήματα ( digea, dvd κτλ ). Σε ταινίες ή καλύτερα υλικό HD και FullHD είναι και οι δύο πάρα πολύ καλές.