Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony KDL W5500

Δεν κατάλαβα. Έχεις τη συγκεκριμένη τηλεόραση ή αναφέρεσαι γενικά? Αν είσαι κάτοχος θα μπορούσες να μας δώσεις κάποιες αντιστοιχες φωτο.?

Εδώ είναι μια μεγαλύτερη έκδοση της προηγούμενης φωτό

Όχι δεν είμαι κάτοχος της W, αλλά την έχω δει σε κατάστημα. Δεν μπορώ να πω ότι έχω παρατηρήσει θέμα με τις γωνίες θέασης στις σόνυ/σάμσουνγκ, τουλάχιστο όχι μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες LCD.
Το μόνο που μου βρίσκεται σε SPVA είναι 27" μόνιτορ υπολογιστή, από το οποίο έχω φωτογραφίες εδώ:

http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Dell/IMG_1902.JPG
http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Dell/IMG_1903.JPG
http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Dell/IMG_1904.JPG
http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Dell/IMG_1905.JPG

Περισσότερα είχα γράψει εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=2665771#post2665771

Αντίθετα clouding είναι πολύ συχνό. Ακόμα και το μόνιτορ έχει. Και η δική μου η εμπειρία από το μόνιτορ είναι ότι δεν εξαφανίζεται ποτέ. Βελτιώνεται αν ρίξεις την φωτεινότητα, αλλά είναι πάντα εκεί, και εμένα που ξέρω που είναι με εκνευρίζει... :flipout:

Στο κατάστημα δεν μπορεί κανείς να διαμορφώσει άποψη γιατί σε dynamic mode και με γρήγορες εναλλαγές σκηνών δεν μπορείς να διακρίνεις το πρόβλημα. Όπως και να έχει ευχαριστώ για τις φωτό αλλά δεν δίνουν καμιά πληροφόρηση για το πως δείχνει η w5500 ή η z5500.

Επιπλέον όπως είπε και ο Yperion από γενιά σε γενιά έχοθμε και μικρότερη γωνία θέασης. Και ας μην ξεχνάμε πως δεν είναι και όλα τα πάνελ spva. Κάποια μοντέλα ή κάποιες διαστάσεις από συγκεκριμένο μοντέλο φοράνε διαφορετικά πανελ. Η φωτό που έβαλα δεν είναι από w5500.

Για αυτό ρωτάω. Και παρακαλώ όποιος κάτοχος μπορεί, να βγάλει αντίστοιχες φωτό για να διαμορφώσω άποψη.

Εκτός και αν η φωτό που παρέθεσα και το wash out που υπάρχει σας φαίνεται φυσιολογικό

Προς τους τυχερούς κατόχους και δη σε αυτούς με 46 αρα.

Τι γίνεται με τις γωνίες θέασης. Η θέαση από το πλάι ξεθωριάζει τα μαύρα και σε πιο βαθμό? Αν είναι δυνατό να έχουμε και κάποιες φωτογραφίες. Το τεστ κατά προτίμηση να γίνει σε σκοτεινές χωρίς πολύ κοντραστ σκηνές (πχ the dark night προς το τέλος εκεί που ο δικαστικός πιάνει όμηρο το παιδί). Και αυτό γιατί παρατηρείτε μια τάση στις νέες LCD για πολύ περιορισμένη γωνία θέασης της τάξης των + - 20 μοιρών με τα μαύρα πλαισια σε 4:3 να μπλεδίζουν και τα μαύρα να έχουν διαφορά ακόμη και από τη μία άκρη του πανελ στην άλλη αν πχ κάθεσtε σε πολυ κοντινή απόσταση (2μ).

Δέστε εδώ
http://www.televisioninfo.com/conte...5100-LCD-HDTV-Review-1000/Viewing-Effects.htm

http://images.televisioninfo.com/im...100/charts/Sony-KDL-46Z5100-viewingangle2.jpg

Σημερα εβαλα την w5740k και δεν διαπιστωσα καποιο απο τα προβληματα που αναφερεις. Αρα ο μεσος τηλεθεατης αποκλειεται να τα αντιλαμβανεται ακομα κ να υπαρχουν, επομενως δε μπορει να ειναι τοσο εντονα.

Να προσθεσω πως το μαυρο και τα χρωματα γενικα δειχνουν καλυτερα απ οτι στην v4500

Γιατί λες ότι στο κατάστημα δεν μπορείς να διαμορφώσεις άποψη; Σήμερα επισκεύτηκα μερικά, και μια χαρά επιβεβαίωσα πράγματα. Αν ξέρεις τι ψάχνεις να βρεις, θα καταφέρεις να το βρεις ακόμα και στο κατάστημα.
Εξακολουθώ να μην παρατηρώ πρόβλημα στις γωνίες θέασης των σόνυ και σάμσουνγκ. Στο κατάστημα, οι μόνες που ξεχωρίζουν είναι οι σάμσουνγκ. Η γυαλιστερή επίστρωση τις κάνει να ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα στην ποιότητα εικόνας. Πλησιάζοντας όμως την Β7000 (Β8000 σε μαγαζί δεν βρήκα) το δικό μου μάτι βλέπει άμεσα το παιχνίδι της σάμσουνγκ με τον φωτισμό υποβάθρου ο οποίος αλλάζει συνέχεια ανάλογα με το περιεχόμενο. Επίσης είναι ιδιαίτερα εμφανής η διαφορετική φωτεινότητα κέντρου και άκρων. Αν αυτά τα βλέπω στο κατάστημα, φαντάζομαι πως θα δείχνει στο σπίτι...

Πάντως έτσι όπως τις έβλεπα, απογοητεύτηκα. Καμία δεν ήταν καλή. Η οικονομική κρίση έχει εξαφανίσει τα καλά μοντέλα δυστυχώς...
Επίσης στο Mall στο πλαίσιο (ή στον Κωτσόβολο - δεν θυμάμαι ακριβώς) σαν να είδα μια 6090! Σε σκοτεινό χώρο... Δεν με εντυπωσίασε καθόλου... :guitarist:

Σημερα εβαλα την w5740k και δεν διαπιστωσα καποιο απο τα προβληματα που αναφερεις. Αρα ο μεσος τηλεθεατης αποκλειεται να τα αντιλαμβανεται ακομα κ να υπαρχουν, επομενως δε μπορει να ειναι τοσο εντονα.

Να προσθεσω πως το μαυρο και τα χρωματα γενικα δειχνουν καλυτερα απ οτι στην v4500

Η φωτό που παρέθεσα δεν σας καταδυκνύει πρόβλημα με τη γωνία θ'εασης?

Δηλαδή με παγωμένη εικόνα σε νυχτερινή προβολή (χωρίς φώτα) και σε cinema mode από ποιές μοίρες και μετά έχεις ¨ξασπρισμα¨" της εικόνας παρόμοια με αυτό της φωτογραφίας? Η δεν έχεις καθόλου πρόβλημα. Θα ήταν πολύ να παρακαλέσω (αν έχεις δυνατότητα) για κάποιες φωτογραφίες?

Γιατί λες ότι στο κατάστημα δεν μπορείς να διαμορφώσεις άποψη;

Γιατί με dynamic mode και τα έντονα φώτα του καταστήματος το συγκεκριμένο πρόβλημα της γωνίας θέασης καλύπτεται.

Πάντως έτσι όπως τις έβλεπα, απογοητεύτηκα. Καμία δεν ήταν καλή. Η οικονομική κρίση έχει εξαφανίσει τα καλά μοντέλα δυστυχώς...

Δηλαδή θεωρούμε φτηνά άρα μη καλά μοντέλα, τα 46 των 2000+ ευρώ? πχ b7000 b8000 z5500.

σαν να είδα μια 6090! Σε σκοτεινό χώρο... Δεν με εντυπωσίασε καθόλου... :guitarist:

τι προβλήματα διαπίστωσες?

Δηλαδή με παγωμένη εικόνα σε νυχτερινή προβολή (χωρίς φώτα) και σε cinema mode από ποιές μοίρες και μετά έχεις ¨ξασπρισμα¨" της εικόνας παρόμοια με αυτό της φωτογραφίας? Η δεν έχεις καθόλου πρόβλημα. Θα ήταν πολύ να παρακαλέσω (αν έχεις δυνατότητα) για κάποιες φωτογραφίες?

Εμένα από τις φωτογραφίες που παρέθεσες μου φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Έχεις την W και τις έχεις τραβήξει εσύ; Φωτίζει τόσο πολύ το μαύρο;
Στο κατάστημα δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανάλογο. Μπορεί στα χρώματα όντως να μην είναι ορατό, αλλά στο μαύρο γιατί να μην φαίνεται; Το δυναμικό δεν μπορεί να κρύψει κάτι...

Εμένα από τις φωτογραφίες που παρέθεσες μου φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Έχεις την W και τις έχεις τραβήξει εσύ; Φωτίζει τόσο πολύ το μαύρο;
Στο κατάστημα δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανάλογο. Μπορεί στα χρώματα όντως να μην είναι ορατό, αλλά στο μαύρο γιατί να μην φαίνεται; Το δυναμικό δεν μπορεί να κρύψει κάτι...

όπως είπα και παραπάνω δεν είναι από W και ναι τις έχω τραβήξει εγώ. Ναι φωτίζει τόσο πολύ το μαύρο για αυτό το αναφέρω και γιαυτό τράβηξα τις φωτό με σταθερή ταχύτητα και διάφραγμα. Και ναι το πρόβλημα είναι έντονο σε σκούρες σκηνές. Όσο για το δυναμικό φυσικά και μπορεί να το κρύψει, μάλιστα σε δικές μου δοκιμές και μάλιστα σε οικιακές συνθήκες σχεδόν το εξαλείφει.

Γιαυτό και ζητώ παραπλήσιες φωτογραφίες από εσάς τους ιδιοικτήτες
και μάλιστα αν είναι δυνατό από την 46w5500 γιατί ήδη η 37w5500 σε τεστ που διάβασα έχει διαφορετικό πάνελ από τα μεγαλύτερα αδέλφια της (σύμφωνα με τον αρθρογράφο) μάλλον AUO.

Γιατί με dynamic mode και τα έντονα φώτα του καταστήματος το συγκεκριμένο πρόβλημα της γωνίας θέασης καλύπτεται.

Δηλαδή θεωρούμε φτηνά άρα μη καλά μοντέλα, τα 46 των 2000+ ευρώ? πχ b7000 b8000 z5500.

τι προβλήματα διαπίστωσες?

Το φθηνό/ακριβό δεν μου λέει κάτι. Εγώ την Β7000 δεν θα την αγόραζα. Νομίζω η αυξομείωση της φωτεινότητας ανάλογα με το περιεχόμενο δεν είναι καλή ιδέα. Αν με ενόχλησε στο κατάστημα, το περιμένω χειρότερο στο σπίτι...
Αν μπορεί να κλείσει, ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα.
Z4500 είδα. Ήταν η δεύτερη φορά που την παρατήρησα, και σήμερα έπαιζε ένα κλιπάκι της σόνυ, που έδειχνε ένα ποδοσφαιριστή να κλωτσά μια μπάλα. Το μεγαλύτερο μέρος είναι simulation. Στο τέλος επιτέλους κλωτσά και την μπάλα, η οποία ίσα που φαίνεται στην οθόνη. Εγώ μια θολούρα είδα, όχι μια μπάλα. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να δω διαφορά μεταξύ 100/200 Hz σε καμιά μάρκα.

LG/Philips/άλλες... Άστο καλύτερα...

Από την κούρο περίμενα καλύτερο μαύρο και ευκρίνεια στην εικόνα. Δεν μπορώ να πω ότι τα είδα, και δεν είχε και τόσο πολλά φώτα για να ξεπλυθεί το μαύρο...

Αν ήταν να αγοράσω οπωσδήποτε κάποια, μάλλον την Β8000 (άντε 7000) θα διάλεγα, αλλά γνωρίζοντας το θέμα με την αυξομείωση της φωτεινότητας και της ανομοιομορφίας (που το έβαλα 2ο - δεν είναι τόσο έντονο)...

Tο εγραψα και πιο πισω ,ετσι την επαθα στο πλαισιο με την 5500 ,τα εβλεπα ολα οχι μονο το μαυρο ξεπλυμενα και τελικα αφταιγε οτι ηταν σε χαμηλη θεση και την εβλεπα απο το 1,90 ,μολις χαμηλωσα και ευθυγραμιστικα τα ειδα ολα μια χαρα ,η w4000 δεν το εχει τοσο εντονα και ευκολα αλλα το εχει αν ανοιχτεις πολυ

Νεο Firmware για την w5500 και για τα ακολουθα μοντελα

http://rapidshare.com/files/257509046/firmware.upd

This file updates your TV set firmware to version 1.303EA

Applicable models

KDL-22E5300 / E5310

KDL-32E5500 / E5510 / E5520 / V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740

KDL-37V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740

KDL-40E5500 / E5510 / E5520 / V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740 / WE5

KDL-46V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740 / WE5

KDL-52V5500 / V5610 / W5500

Firmware update procedure

# Turn on the TV set

# Insert your USB device containing 'firmware.upd' into the USB slot located at the side of the TV set.

# If necessary press HOME on the Remote Commander and ensure the TV Home Menu (XMB(tm)) is displayed

# Using your Remote Commander, navigate to the System Update icon and select it by pressing OK

# A series of different messages will appear on the TV set. Please follow the on screen instructions.

# The POWER indicator will be green for 30 seconds, followed by the PIC OFF/TIMER indicator slowly flashing amber, and the STANDBY indicator is red. After several minutes, the TV will turn off and then turn back on to complete the update.

CAUTION: During the firmware installation process, do not remove the USB device, or switch off the TV set or remove the power.

# When the firmware update is completed, a message is displayed on the TV set for 5 seconds.

Κατευθειαν απο το σερβις της SONY και δοκιμασμενο απο εμενα

Μόνο προσοχή με τις διακοπές ρεύματος! Καύσωνας εν όψιν και τα κλιματιστικά στο φούλ. Μην έχουμε τσάμπα τρεχάματα...
(Στην δική μου περιοχή, 3 διακοπές μόνο χτες το βράδυ!)

Μόνο προσοχή με τις διακοπές ρεύματος! Καύσωνας εν όψιν και τα κλιματιστικά στο φούλ. Μην έχουμε τσάμπα τρεχάματα...
(Στην δική μου περιοχή, 3 διακοπές μόνο χτες το βράδυ!)

+1

Και οποιος αναβαθμισει την SONY του ας μας πει οτι ολα πηγαν καλα.

Last edited:

κανένας ιδιοκτήτης με φωτογραφίες σε σκοτεινές σκηνές από διάφορες γωνίες θέασης?

Συγνώμη που επανέρχομαι λίγο πιεστικά στο θέμα αλλά με ενδιαφέρει η αγορά της συγκεκριμένης τηλεόρασης και θέλω να είμαι σίγουρος για την επιλογή της και δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω παρόμοια προβλήματα σε συνθήκες καταστήματος (με τα φανταχτερά φωτεινά και γρήγορα εναλλασόμενα πλάνα τους)

Και επειδή πρέπει να αποφασίσω εντός των επόμενων δύο τριών ημερών, μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης να αφιερώσει λίγο χρόνο και να ποστάρει αντίστοιχες δοκιμαστικές φωτογραφίες?

Ή αν δεν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να με καλέσετε και να ανεχτείτε την παρουσία μου για ένα μισάωρο καφέ, έτσι ώστε να δώ την τηλεόραση σε πραγματικές συνθήκες θέασης?

Ευχαριστώ εκ τω προτέρω για την καλή σας θέληση και την ανεκτικότητά σας.

κανένας ιδιοκτήτης με φωτογραφίες σε σκοτεινές σκηνές από διάφορες γωνίες θέασης?

Συγνώμη που επανέρχομαι λίγο πιεστικά στο θέμα αλλά με ενδιαφέρει η αγορά της συγκεκριμένης τηλεόρασης και θέλω να είμαι σίγουρος για την επιλογή της και δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω παρόμοια προβλήματα σε συνθήκες καταστήματος (με τα φανταχτερά φωτεινά και γρήγορα εναλλασόμενα πλάνα τους)

Και επειδή πρέπει να αποφασίσω εντός των επόμενων δύο τριών ημερών, μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης να αφιερώσει λίγο χρόνο και να ποστάρει αντίστοιχες δοκιμαστικές φωτογραφίες?

Ή αν δεν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να με καλέσετε και να ανεχτείτε την παρουσία μου για ένα μισάωρο καφέ, έτσι ώστε να δώ την τηλεόραση σε πραγματικές συνθήκες θέασης?

Ευχαριστώ εκ τω προτέρω για την καλή σας θέληση και την ανεκτικότητά σας.

Αν μενεις στο περιστερη πηγαινε στο SONY CENTER που εχει αιθουσα και εξοπλισμο να την δεις.

Με της φωτογραφιες δεν θα καταλαβεις τιποτα.

Αν μενεις στο περιστερη πηγαινε στο SONY CENTER που εχει αιθουσα και εξοπλισμο να την δεις.

Με της φωτογραφιες δεν θα καταλαβεις τιποτα.

Δεν μένω περιστέρι αλλά υποθέτω θα μπορούσα να πάω αρκεί βέβαια να μου πεις που είναι. Όταν λες εξοπλισμό και αίθουσα τι εννοείς? Είναι σκοτεινός ο χώρος θέασης? Μπορώ να συνδέσω το δικό μου media player?

Και γιατί δεν θα καταλάβω τίποτα από τις φωτογραφίες? Από αυτή http://img529.imageshack.us/i/30074088.jpg/ δεν καταλαβαίνεις?

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις σου.

Δεν μένω περιστέρι αλλά υποθέτω θα μπορούσα να πάω αρκεί βέβαια να μου πεις που είναι. Όταν λες εξοπλισμό και αίθουσα τι εννοείς? Είναι σκοτεινός ο χώρος θέασης? Μπορώ να συνδέσω το δικό μου media player?

Και γιατί δεν θα καταλάβω τίποτα από τις φωτογραφίες? Από αυτή http://img529.imageshack.us/i/30074088.jpg/ δεν καταλαβαίνεις?

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις σου.

SONY CENTER - BESTAR Ε.Π.Ε.
Ηλεκτρικά είδη - ηλεκτρικές συσκευές
Θηβών 166, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
τηλ.: 2105767998 - 9

Αν καταλαβαινεις εσυ με μια φωτωγραφια κινηση και γωνια θεασης τοτε πασο αλλα δεν ειδα ουτε ακουσα ποτε κανενα να παρει TV βλεποντας φωτογραφιες (και βιντεο).

Τελος τα media player δεν ειναι για να τεσταρης TV.Το εχω πει 1 εκατομμυριο φορες.Ειδες κανενα review - test TV να την δοκιμαζουνε με media player?

Οταν πηγα εγω ειχε και σκοτεινο θαλαμο και BLU-RAY.Αυτα φτανουν.

Ποιος τις έχει τραβήξει αυτές τις φωτογραφίες, και με τι ρυθμίσεις;
Αν η πρώτη στήλη είναι απέναντι από το πάνελ, τότε μάλλον τα μαύρα είναι "κρασαρισμένα". Τι ξέρουμε για αυτές τις φωτογραφίες;

Στην κάτω δεξιά φωτογραφία τι είναι όλα αυτά τα λευκά σημεία; Γιατί δεν υπάρχουν στην ακριβώς από πάνω φωτογραφία;

Σιγουρα μου φαινεται σαν προβλημα...Οταν παω στο σπιτι των γονιων μου θα προσπαθησω να βγαλω φωτο, αλλα δεν εχω br/dvd.

Παντως απ' οτι θυμαμαι, στη δικια μας δεν υπαρχει τετοιο προβλημα. Ειδικα στις σκοτεινες σκηνες που παρεθεσες, το προβλημα ειναι εμφανεστατο και υπο σχετικα μικρη αποκλιση..ουτε οθονη λαπτοπ να ηταν.