Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony KDL W5500

SONY CENTER - BESTAR Ε.Π.Ε.
Ηλεκτρικά είδη - ηλεκτρικές συσκευές
Θηβών 166, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
τηλ.: 2105767998 - 9

Αν καταλαβαινεις εσυ με μια φωτωγραφια κινηση και γωνια θεασης τοτε πασο αλλα δεν ειδα ουτε ακουσα ποτε κανενα να παρει TV βλεποντας φωτογραφιες (και βιντεο).

Τελος τα media player δεν ειναι για να τεσταρης TV.Το εχω πει 1 εκατομμυριο φορες.Ειδες κανενα review - test TV να την δοκιμαζουνε με media player?

Οταν πηγα εγω ειχε και σκοτεινο θαλαμο και BLU-RAY.Αυτα φτανουν.

α) Ευχαριστώ για την διεύθυνση.
β) Επέτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη για το αν καταλαβαίνεις γωνία θέασης με φωτογραφία. Ισα ίσα επειδή η φωτογραφική μηχανή δεν προσαρμόζετε όπως το μάτι σε διαφορετικά επίπεδα φωτός όταν μένει σταθερή η έκθεση, βοηθά ώστε να γίνουν πιο έκδηλα όποια προβλήματα φωτεινότητας και contrast
γ) Ποια η διαφορά blu-ray δισκου σε ποιότητα, με ασυμπίεστο rip σε δίσκο? Αντιγράφοντας το .ts από το blu-ray στο media player χάνεται η ποιότητα?
Και αν ασχοληθείς λίγο με τα σοβαρά media players πιστεύω ότι θα δεις ότι είναι ισάξια και πολλές φορές ανώτερα σε ποιότητα απεικόνισης από κάποια blu-ray. Άλλωστε τα περισσότερα από αυτά είτε blu-ray είτε media players έχουν ακριβώς το ίδιο decoding chip (βλέπε sigma).

Ποιος τις έχει τραβήξει αυτές τις φωτογραφίες, και με τι ρυθμίσεις;
Αν η πρώτη στήλη είναι απέναντι από το πάνελ, τότε μάλλον τα μαύρα είναι "κρασαρισμένα". Τι ξέρουμε για αυτές τις φωτογραφίες;

Στην κάτω δεξιά φωτογραφία τι είναι όλα αυτά τα λευκά σημεία; Γιατί δεν υπάρχουν στην ακριβώς από πάνω φωτογραφία;

Όπως είπα και παραπάνω εγώ τις έχω τραβήξει. Ναι τα μαύρα είναι λίγο "κρασαρισμένα" αλλά ο σκοπός των φωτογραφιών είναι να δείξει τη διαφορά στη γωνία θέασης. Αν η φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί πιο φωτεινές απλώς θα ήταν και πιο φωτεινές και ξεθωριασμένες και οι υπό γωνία λήψεις.

"Στην κάτω δεξιά φωτογραφία τι είναι όλα αυτά τα λευκά σημεία; Γιατί δεν υπάρχουν στην ακριβώς από πάνω φωτογραφία;" αυτό δεν το κατάλαβα.

Σιγουρα μου φαινεται σαν προβλημα...Οταν παω στο σπιτι των γονιων μου θα προσπαθησω να βγαλω φωτο, αλλα δεν εχω br/dvd.

Παντως απ' οτι θυμαμαι, στη δικια μας δεν υπαρχει τετοιο προβλημα. Ειδικα στις σκοτεινες σκηνες που παρεθεσες, το προβλημα ειναι εμφανεστατο και υπο σχετικα μικρη αποκλιση..ουτε οθονη λαπτοπ να ηταν.

Ευχαριστώ για την προθυμία σου να βοηθήσεις, αλλά πιστεύω πως χωρίς br/dvd και με τηλεοπτικό πρόγραμμα που δεν μπορείς να παγώσεις ή να επιλέξεις τη σκηνή μάλλον τζάμπα θα κουραστείς.

α) Ευχαριστώ για την διεύθυνση.
β) Επέτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη για το αν καταλαβαίνεις γωνία θέασης με φωτογραφία. Ισα ίσα επειδή η φωτογραφική μηχανή δεν προσαρμόζετε όπως το μάτι σε διαφορετικά επίπεδα φωτός όταν μένει σταθερή η έκθεση, βοηθά ώστε να γίνουν πιο έκδηλα όποια προβλήματα φωτεινότητας και contrast
γ) Ποια η διαφορά blu-ray δισκου σε ποιότητα, με ασυμπίεστο rip σε δίσκο? Αντιγράφοντας το .ts από το blu-ray στο media player χάνεται η ποιότητα?
Και αν ασχοληθείς λίγο με τα σοβαρά media players πιστεύω ότι θα δεις ότι είναι ισάξια και πολλές φορές ανώτερα σε ποιότητα απεικόνισης από κάποια blu-ray. Άλλωστε τα περισσότερα από αυτά είτε blu-ray είτε media players έχουν ακριβώς το ίδιο decoding chip (βλέπε sigma).

Β)Αν σε καλυπτει η φωτογραφία και την λαμβανεις υπ'οψιν σου οπως σου ειπα τοτε πασο.

γ)Το blu-ray ειναι καθαρα hardware και σημειο αναφορας για test.Τα media player ακομα πασχουν με τα 1080p/24 και καθε τοσο βγαινουν firmware για αυτο το λογο(Δεν εχω αλλα εχω ασχοληθει αρκετα και καποιος εγινε ρεζιλη εδω μεσα δοκιμαζοντας με τετοιο πραμα).Αν θες να δεις blu-ray η να τεσταρης TV παρε blu-ray.

Last edited:

Όπως είπα και παραπάνω εγώ τις έχω τραβήξει. Ναι τα μαύρα είναι λίγο "κρασαρισμένα" αλλά ο σκοπός των φωτογραφιών είναι να δείξει τη διαφορά στη γωνία θέασης. Αν η φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί πιο φωτεινές απλώς θα ήταν και πιο φωτεινές και ξεθωριασμένες και οι υπό γωνία λήψεις.

"Στην κάτω δεξιά φωτογραφία τι είναι όλα αυτά τα λευκά σημεία; Γιατί δεν υπάρχουν στην ακριβώς από πάνω φωτογραφία;" αυτό δεν το κατάλαβα.

Αν τις τράβηξες εσύ, για ποια τηλεόραση μιλάμε; Για την W; Αν ναι, τι παραπάνω θα δείξουν φωτογραφίες αν τις τραβήξει κάποιος άλλος;
[Μην με παρεξηγήσεις, να καταλάβω τι προσπαθείς να διαπιστώσεις προσπαθώ...]

Αυτό που είπα με τις φωτογραφίες, είναι ότι στην λήψη με την βάρκα στην θάλασσα, κάτω δεξιά, υποθέτοντας ότι η θάλασσα είναι μαύρη βλέπω φωτεινές περιοχές που είτε είναι clouding, είτε φώτα. Αυτές τις λευκές περιοχές δεν τις βλέπω στην ακριβώς από πάνω φωτογραφία, που σημαίνει ότι δεν είναι clouding. Προσπαθώ να καταλάβω τι βλέπω και υπό ποίες συνθήκες τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες πρωτού βγάλουμε συμπεράσματά.

Αν αγοράσεις την W, σε τι συνθήκες θέασης θα βλέπεις κυρίως; Επίσης, έχω την εντύπωση ότι ο Κωτσόβολος στο Mall έχει τις τηλεοράσεις σε όχι τόσο φωτεινό χώρο...

Το blu-ray ειναι καθαρα hardware και σημειο αναφορας για test.Τα media player ακομα πασχουν με τα 1080p/24 και καθε τοσο βγαινουν firmware για αυτο το λογο(Δεν εχω αλλα εχω ασχοληθει αρκετα και καποιος εγινε ρεζιλη εδω μεσα δοκιμαζοντας με τετοιο πραμα).Αν θες να δεις blu-ray η να τεσταρης TV παρε blu-ray.

Δεν νομίζω ότι αναφέρθηκα σε κίνηση αλλά σε ποιότητα απεικόνισης και δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία διαφορά. Επίσης δεν νομίζω ότι γίνομαι ρεζίλι χρησιμοποιώντας media player. Και δεν νομίζω ότι θα πάρω bluray για να δοκιμάζω γιατί δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Από την άλλη πρόβλημα υπάρχει στο να σε στέλνει κάποιος σε ένα μαγαζί για να δεις την συγκεκριμένη τηλεόραση κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες και τελικά να διαπιστώνεις ότι δεν σε έστειλε να δεις την συγκεκριμένη τηλεόραση αλλά την X4500. Άλλωστε αφού είναι και οι δύο sony μάλλον πρέπει να είναι οι ίδιες.

Αυτά ήταν τα λόγια σου.
"Αν μενεις στο περιστερη πηγαινε στο SONY CENTER που εχει αιθουσα και εξοπλισμο να την δεις.

Με της φωτογραφιες δεν θα καταλαβεις τιποτα."

Δεν θα σχολιάσω τίποτα. Ο νοών νοείτω.

Αν τις τράβηξες εσύ, για ποια τηλεόραση μιλάμε; Για την W; Αν ναι, τι παραπάνω θα δείξουν φωτογραφίες αν τις τραβήξει κάποιος άλλος;
[Μην με παρεξηγήσεις, να καταλάβω τι προσπαθείς να διαπιστώσεις προσπαθώ...]

Αυτό που είπα με τις φωτογραφίες, είναι ότι στην λήψη με την βάρκα στην θάλασσα, κάτω δεξιά, υποθέτοντας ότι η θάλασσα είναι μαύρη βλέπω φωτεινές περιοχές που είτε είναι clouding, είτε φώτα. Αυτές τις λευκές περιοχές δεν τις βλέπω στην ακριβώς από πάνω φωτογραφία, που σημαίνει ότι δεν είναι clouding. Προσπαθώ να καταλάβω τι βλέπω και υπό ποίες συνθήκες τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες πρωτού βγάλουμε συμπεράσματά.

Αν αγοράσεις την W, σε τι συνθήκες θέασης θα βλέπεις κυρίως; Επίσης, έχω την εντύπωση ότι ο Κωτσόβολος στο Mall έχει τις τηλεοράσεις σε όχι τόσο φωτεινό χώρο...

Φίλε petasis χωρίς να θέλω να προκαλέσω αρνητικές εντυπώσεις ήδη έχω αναφέρει 2 φορές ότι δεν πρόκειτε για την W. Δεν αναφέρω μοντέλο για να μη προκαταβάλω απαντήσεις του στυλ οι Χ είναι καλύτερες από τις W ή οι sony είναι καλύτερες από τις μη - sony. Αυτό που θέλω είναι να διαπιστώσω αν η w εχει πρόβλημα αντίστοιχο των φωτογραφιών κάτω από αντίστοιχες συνθήκες ώστε να καταλάβω αν για τα δικά μου κριτήρια αξίζει η αγορά της ή όχι.

Και λέω για τα δικά μου κριτήρια γιατί για άλλους μπορεί να μην το θεωρούν πρόβλημα ή να βλέπουν την τηλεόραση ακριβώς από το κέντρο και όχι υπό γωνία.

Για μένα το πρόβλημα είναι έντονο και εύκολα ανιχνέυσιμο.
Δέστε μια ταινία όπως το dark knight που έχει πολλές σκούρες σκήνές. Δέστε την ταινία σε πλήρη συσκότιση και με ρυθμίσεις όχι vivid αλλά custom (κινηματογραφική θέαση). Παγώστε την ταινία σε μία σκηνή αντίστοιχη των φωτογραφιών. Και αφού την παρατηρήσετε μετακινηθείτε στον καναπέ από την μία άκρη του στην άλλη. Ακόμη σηκωθείτε από τον καναπέ και δέστε την τηλεόραση υπό γωνία. Ότι θα δείτε διαφορά είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά πόση και από ποιές μοίρες. Ισχύει αυτό που λένε τα review sites ότι στον ίδιο καναπέ ο τέταρτος δεν βλέπει την ίδια εικόνα και ότι αρκεί να κινήσεις το κεφάλι σου δεξιά αριστερά από το κέντρο για να δεις αυτές τις διαφορές?

Φυσικά η τηλεόραση θα πρέπει να είναι αρκετά κοντά (πχ για την 46 <= δύο μέτρα και όχι πολύ περισσότερο γιατί αλλιώς δεν θα είναι τόσο έκδηλο το φαινόμενο.

Όσο για τις φωτεινές περιοχές είναι φώτα και η από πάνω φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση αφού είναι εντελώς διαφορετικό καρέ και δείχνει το μπλε των letterbox. Έχει όμως σχέση με τις δύο προηγούμενες στα αριστερά της.

Η πρώτη είναι τραβηγμένη ακριβώς στο κέντο της τηλεόρασης, η δεύτερη με μία γωνία 5-10 μοιρων και η τρίτη περίπου στις 40-45 μοίρες

Μια και ουσιαστικα η WE5 ειναι μια W5500 με καποιες δυνατοτητες εξτρα εξοικονομησης ρευματος νομιζω οτι εχει αξια να ποσταρω το παρακατω review και εδω...

Sony Bravia KDL-40WE5 review

αυτό από το παραπάνω τεστ

"That's not to say they're perfect, though. Most unfortunately, colour saturation and contrast reduce if you have to watch the screen from much of an angle."

Επίσης για δέστε αυτό

η διεύθυνση είναι αυτή
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=16&mo1=311&p1=3863&ma2=16&mo2=428&p2=4908&ph=16

όπου θεωρητικά μπορείτε να συγκρίνεται τις τηλεοράσεις με διαφορετικές παραμέτρους

Νομίζω ότι μπορείς να μας πεις ελεύθερα από ποια τηλεόραση τράβηξες τις φωτογραφίες. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν φορά πάνελ SPVA, τα ίδια θα δεις παντού.
Γενικά όμως δεν υπάρχει LCD που δεν εμφανίζει αλλοίωση με την γωνία θέασης.
Απλά, μετά από λίγο το συνηθίζεις...

Κοιταξτε ομως και την διαφορα στο contrast...

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=16&mo1=311&p1=3863&ma2=16&mo2=428&p2=4908&ph=16

Οπως εγραψα πιο πισω Sony-Samsung αυξανουν το contrast συνεχως σε καθε νεα γενια S-PVA με θυμα την γωνια θεασης (προφανως δεν μπορουμε να τα εχουμε και τα δυο ταυτοχρονα)...

Προσωπικη συμβουλη φιλε μου, αν παρεις σονυ, (εξαιρετικη TV) ασε την γωνια θεασης και κυταξε το bleeding να βρισκεται σε ανεκτα επιπεδα, στο συγκεκριμενο κοματι που θα παρεις.

Για ποιο λόγο κάποιος, δε θα βλέπει τηλεόραση στην ευθεία και θα προτιμήσει να βλέπει από πλάγια θέση?

Τώρα όσον αφορά τις φωτογραφίες, θα χε κανά dynamic mode, όταν κάποιος τις έβγαζε, γι' αυτό και στην πρώτη το φως είναι τόσο εκτυφλωτικό

Τι εννοείς για ποιο λόγο? Δηλαδή σε ένα σαλόνι κάθονται όλοι στην ίδια ευθεία?? ο ένας πίσω από τον άλλο όπως στο σινεμά δηλαδή? (άσε που και εκεί έχει καθίσματα στα πλάγια)...

Για την 52w5500 τι στοιχεία έχουμε; Στις 52" νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες lcd.

Προσωπικη συμβουλη φιλε μου, αν παρεις σονυ, (εξαιρετικη TV) ασε την γωνια θεασης και κυταξε το bleeding να βρισκεται σε ανεκτα επιπεδα, στο συγκεκριμενο κοματι που θα παρεις.

Μα η γωνία θέασης είναι κάτι που μπορείς να το ξέρεις προκαταβολικά, ενω το bleeding είναι λαχείο.

Τι εννοείς για ποιο λόγο? Δηλαδή σε ένα σαλόνι κάθονται όλοι στην ίδια ευθεία?? ο ένας πίσω από τον άλλο όπως στο σινεμά δηλαδή? (άσε που και εκεί έχει καθίσματα στα πλάγια)...

δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω

Τώρα όσον αφορά τις φωτογραφίες, θα χε κανά dynamic mode, όταν κάποιος τις έβγαζε, γι' αυτό και στην πρώτη το φως είναι τόσο εκτυφλωτικό

Και όμως είναι υποτίθεται σε καλιμπραρισμένο mode με settings από review site

Και όμως είναι υποτίθεται σε καλιμπραρισμένο mode με settings από review site

Και σου λεω οτι η δεν εχουν βγει σωστα η φωτογραφιες η εχει προβλημα η συγκεκριμενη TV.