Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε όλες τις τηλεοράσεις Plasma και LCD, κατά την αλλαγή από ένα τηλεοπτικό κανάλι σε άλλο υπάρχει κενό στην οθόνη (μαύρη οθόνη) για 0,5 - 1 sec περίπου....

Πολυ καλη τιμη...

Πανω που ετοιμαζομουν για την G10 ....η την 50Β850
To ατιμο το clouding φοβαμαι ... στην Β650 δεν εχω παρα ελαχιστο bleeding που για να το δεις θες αιτηση με χαρτοσημο και ματι πιλοτου ...
Θα ειμαι τοσο τυχερος με τη σονυ....?
:award:

Σε καλό δρόμο είσαι.... -bye-

Φιλτατε Κωστα , με αυτην την τιμη , μαλλον θα με κερδισει η σονυ ...
Ειδα την kuro στο σπιτι ενος πελατη και μαντεψε ....
ειχε burn in πανω αριστερα...
Η αληθεια ειναι οτι εψαξα λιγο για να το δω αλλα υπηρχε
Θα με περασε για τρελλο ο ανθρωπος που αντι να ασχοληθω με το τζακι του , παρατηρουσα την τηλεοραση του...
:flipout:

Σε συνέχεια του πιο πάνω post, στα χαρακτηριστικά αναφέρει ότι μπορεί να κάνει PIP/PAP με εικόνα μισή από PC και η άλλη μισή από την τηλεόραση. Από ποια είσοδο PC το κανει? Και από το HDMI ή μόνο από το VGA? Δηλαδή μπορεί με ένα DVD Recorder να βλέπεις 2 κανάλια ταυτόχρονα χωρίς πρόβλημα στον ήχο? Κάνει και PAP ή μόνο PIP με την άνω σύνδεση?

1. Έχω το pc συνδεμένο με DVI-HDMI και κάνει κανονικά PIP/PAP με την τηλεόραση.

2. Προφανώς εννοείς ότι θα μπορεί να γίνει επειδή θα έχεις 2 δέκτες πλέον πάνω, έναν της τηλεόρασης και έναν του recorder. Δε το έχω δοκιμάσει, ούτε το είχα σκεφτεί βασικά - LOL, καλή ιδέα πάντως ^^

3. Για το πρόβλημα που υπήρχε με τον ήχο στο original firmware ( δε ξέρω αν έχει φτιαχτεί ), δείτε το 1ο ποστ.

Ίσχυε όμως μόνο σε περίπτωση ψηφιακής σύνδεσης εικόνας από PC ( dvi-hdmi) και χρήση αναλογικού ήχου ( καλώδιο από τη πράσινη έξοδο της κάρτας ήχου του pc, στη μαύρη είσοδο της τηλεόρασης )

Αν έκανες σύνδεση αναλογικής εικόνας και ήχου = όλα καλά.
Αν έκανες ψηφιακή σύνδεση εικόνας και ήχου = πάλι όλα καλά.

Πάντως, προτείνω αγορά ηχείων, είναι κρίμα με τόσο καλή εικόνα να έχεις μετριότατο ήχο ^^

Κλεινουμε την τηλεοραση με το τηλεκοντρολ (πρασινο κουμπι standby) και γρηγορα παταμε...

i+ , 5 , volume up

και μετα παλι standby , η τηλεοραση ανοιγει στο service menu , προσεχουμε να μην πειραξουμε τιποτα και μετα παταμε το οff πανω στην τηλεοραση.

Ο χρονος λειτουργιας ειναι στην πρωτη καρτελα που γραφει ΕΤΙ1...

Φίλε μου κάνω αυτό που γράφεις μόνο που το volume είναι -,και μου βγάζει το μενού στη φωτογραφίαπου κατέβασα.Πού είναι οι ώρες λειτουργίας?

Attachments

• 19112009.jpg
    19112009.jpg
    73.5 KB · Views: 74
Πως πας στην άλλη κάρτα?Προσπάθησα νάλλάξω σελίδα με με διάφορα κουμπιά αλλά δεν αλλάζει.Μήπως κάποιος ξέρει για την 5500?
Ευχαριστώ.

Re: ----- Sony KDL32V5500 -----

Καλορίζικη!
Όταν τη στήσεις μπορείς να πάρεις μερικές φωτό να πάιζει κάποιο calibration table υπο γωνία 45 μοιρών να δούμε πώς είναι οι γωνίες θέασης της W σε σχέση με τη V; (χωρίς φλάς)

1. Έχω το pc συνδεμένο με DVI-HDMI και κάνει κανονικά PIP/PAP με την τηλεόραση.

2. Προφανώς εννοείς ότι θα μπορεί να γίνει επειδή θα έχεις 2 δέκτες πλέον πάνω, έναν της τηλεόρασης και έναν του recorder. Δε το έχω δοκιμάσει, ούτε το είχα σκεφτεί βασικά - LOL, καλή ιδέα πάντως ^^

3. Για το πρόβλημα που υπήρχε με τον ήχο στο original firmware ( δε ξέρω αν έχει φτιαχτεί ), δείτε το 1ο ποστ.

Ίσχυε όμως μόνο σε περίπτωση ψηφιακής σύνδεσης εικόνας από PC ( dvi-hdmi) και χρήση αναλογικού ήχου ( καλώδιο από τη πράσινη έξοδο της κάρτας ήχου του pc, στη μαύρη είσοδο της τηλεόρασης )

Αν έκανες σύνδεση αναλογικής εικόνας και ήχου = όλα καλά.
Αν έκανες ψηφιακή σύνδεση εικόνας και ήχου = πάλι όλα καλά.

Πάντως, προτείνω αγορά ηχείων, είναι κρίμα με τόσο καλή εικόνα να έχεις μετριότατο ήχο ^^

Έχεις DVD Recorder να το δοκιμάσεις?

Γειά σε όλους. Διαβάζω όλα τα νήματα για τα μοντέλα TV και πάω για την KDL-40W5500 για την κρεβατοκάμαρα. Θέαση κυρίως τηλεοπτικό και DVD. Σχετικά με το clouding θα το ρισκάρω σε σχέση με την άλλη επιλογή την b650 γιατί νομίζω οτι η SONY έχει πιο καλή κατασκευή από την samsung.
Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει ( κυρίως τον Κο Καστρούνη) εάν αξίζει να γίνει ISF calibration της tv και εάν γίνει, αυτές οι ρυθμίσεις χαλάνε αν εγώ βλέποντας π.χ. μια ταινία στο κανάλι χ ή ένα dvd πειράξω φωτεινότητα και χρώμα και contrast ?
Σχετικά με την επιλογή μου (απόσταση θέασης 2,90μ) και οτι την tv θα την κρατήσω για πολύ καιρό,νομίζετε οτι είναι καλή επιλογή ή υπάρχει και κάτι άλλο που να αξίζει (το πολύ 40" λόγω χώρου και...γκρίνιας). Κάθε γνώμη και εμπειρία καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ

Thanks...

Για το Κ που ελεγα πιο πάνω, ρώτησα στο τοπικο Sony service και μου ειπαν οτι ειναι ενταξει και οτι στο καταλογο τους έτσι το αναγραφει..
Επίσης ρωτησα και στην τηλεφωνική γραμμή του e-shop αν προκειται για κάποια παραεισαγωγη, και ο υπάλληλος το αρνήθηκε και μάλιστα τσαντιστηκε γιατι του προσβαλα το καταστημα...

Ήρθε τελικά...

Προς εκπληξή μου μεσα στο κουτι υπαρχει ενα manual σε 6 γλώσσες (Γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά,..) αλλά καθόλου ελληνικά και αγγλικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αντι αυτου υπηρχε κολλημενο στο εξωτερικο του κουτιου ενα φακελακι με οδηγιες χρησης στα ελληνικά, σε φωτοτυπία και μεγαλη σμικρυνση... Και το καλύτερο, στα αναφερόμενες σειρές μοντέλων που εχει στην πρωτη σελίδα δεν περιλαμβάνεται το συγκεκριμένο μοντέλο W5500...!

Να δω τι εξήγηση θα μου δωσουν γι αυτό..
Ολα τα ηλεκτρονικά που πωλουνται στην Ελλαδα δεν πρεπει να εχουν μεσα οδηγίες στα ελληνικά??

Οπότε απο που ακριβώς βρηκαν αυτα τα κομματια?

Πάντω και στο κουτι, σε ενα αυτοκολλητο που αναφέρει το μοντέλο το λεει σαν 40W5500.. το Κ δεν υπαρχει...

evanfotis, που μπορώ να βρω κάποιο calibration table που λες? δεν εχω ψαξει σχετικά...

Στις ελληνικές οδηγίες δεν αναγράφει στην μπροστινή όψη μεταξύ των άλλων και KDL-40W55/57XX;

Στην πίσω όψη, κάτω από το barcode δεν υπάρχει τυπωμένο το γράμμα Κ;

στις ελληνικές οδηγίες αναγράφει σε 40W μονο τα 40xx και 42xx ...

στην πίσω όψη δεν βρίσκω barcode!! στο λευκο αυτοκολλητο ταμπελάκι γραφει το μοντέλο 40W5500, το σειριακό αριθμο, κάποια άλλα στοιχεία και μεταξύ αυτών Assembled in Spain και παραγωγή της 09/2009...

Στο λευκο αυτοκολλητο ταμπελακι που υπαρχει στο κουτι της, εχει 4 barcodes. Γραφει επισης CEJ KDL 40W5500 και απο κάτω ενα Ε ....

evanfotis, που μπορώ να βρω κάποιο calibration table που λες? δεν εχω ψαξει σχετικά...
Εδώ έχει ένα σωρό τέστάκια, αν συνδέσεις υπολογιστή κατευθείαν στη τηλεόραση:
http://www.lagom.nl/lcd-test/viewing_angle.php
Επίσης το fullhd.gr προσφέρει 1080 καρτέλες:
http://www.fullhd.gr/gallery/category/5/asInline.html?limit=1&start=2